Menyförslag

Ska ju bjuda svärmor på en hemlagad 50-års middag på lördag.
Vi hade tänkt oss en 3-rätters. Det är ju tisdag idag och hög tid att börja planera inköp! Det enda jag är säker på att vi ska ha, det är varmrätten. Det får bli en fläskfilé rätt ((vet dock inte riktigt vad jag ska göra med den en, men har lite idéer) som ska serveras med en Afrikansk potatisgratäng (mums!). Givetvis en stor sallad till. Här har jag tänkt att göra någon annan variant av den vanliga grönsalladen. Röra i lite annat smått och gott mellan varven av romansallad, tomat, gurka och paprika. Lite soltorkade tomater, rostade pinjenötter, kanske majs.... Sen ringla över lite honung och strö över lite flingsalt! Det blir nog gottigt.

Efterätten hade jag från början tänkt skulle bli fromagefyllda Apelsinbomber. Men jag vet inte..... känns så himla mkt 80-tal över valet. Annars har jag blivit rekommenderad en Pollytårta, som ska vara SÅÅÅÅ god. En annan har föreslagit Chokladmoussetårta. Personligen är jag lite sugen på Cheesecake, men det är det ju bara 3 veckor sen jag åt. Ahhhh, vad svårt! Pannacotta är ju annars VÄDLIGT gott och VÄLDIGT kaloririkt.... det får nog bli de kalorisnåla Apelsinbomberna.

Förätten har jag ingen som helst aning om. Det enda jag är säker på är att jag inte vill att den ska ta så mycket tid att göra. Lägger hellre ner mer tid på efterätten (mumsråtta som man är...).
Man kanske skulle bjuda på lite soppa som förrätt? Nej förresten.
Ah, får fnula vidare. Kanske får Googla lite och se om det dyker upp något intressant.

Jag blir så trött på mig själv också. Jag älskar ju att laga mat. Lägger ner rätt många timmar på att leta på nya recept och dona. Just då har jag alltid jättestor lust att bjuda hem folk på middag. Sen när det väl är dax för oss att stå för en middag, då är all lust som borta. Då känns det helt plötsligt jättebökigt!
Men så kommer dagen D och middagen är serverad - då börjar det kännas bra igen! Vad beror det på?
"Rampfeber" kanske? Nervös för att maten inte ska bli lyckad?

Ett annat stort problem är att jag har så MÅNGA rätter jag skulle vilja laga och bjuda på, att jag får svårt att bestämma mig. Det är lite jobbigt. Det kanske är DET som är det jobbiga?! 

Ja, ibland fungerar man konstigt.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Vet precis vad du menar, när man sitter i godan ro så ploppar det upp massor med idéer, men när man ska till att laga middag för folk så försvinner alla idéer igen.. Jag blir otroligt stressad över att det är andra folk än mig själv, som ska käka min mat. Man vet ju aldrig om de tycker om det.
Jag brukar iaf hänga på tasteline rätt mycket, ska göra en förrätt med räkröra inlindad i lax, liggandes i endiveblad. Du hittar receptet på tasteline.. Sen har jag tips på en cheesecake med chèvre o lingon.. så grymt god så man nästan dööööör. Vi käkade den på nyår, mums!! Hör av dig om du vill ha receptet.

2006-02-21 @ 23:55:24
Postat av: Popprinsessan

Ehum, inte meningen att vara så anonym i förra kommentaren.. glömde visst skriva mitt namn också, haha...

2006-02-21 @ 23:56:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback