Här

Ja, jag är lite här och där. Håller på och diskuterar med mig själv, huruvida jag ska lägga ut bilder på barnen eller ej - i den nya bloggen alltså. Tills jag bestämt mig får ni hålla till godo med några bilder från vår morgon här:

55217-48
Vet inte riktigt varför de båda ser så förfärligt allvarliga ut?

55217-49
Här har iaf ena mjuknat till... :)

55217-50
Tyckte hon såg lite rolig ut på denna bild! :P

Byter bloggadress

Gå hit istället: visper.blogg.se

Ses!

Torsdag

En ny dag och jättetrött är jag. Har sovit dåligt. Edward kom och la sig inne hos oss redan vid 23-tiden. Stina vaknade vid 2-tiden och jag (för en gångs skull!!!) knallade in och la mig hos henne. Hon har bökat och stökat i natt... *gäsp*

Läste ut en kursbok igår, nu har jag bara en kvar att plöja innan morgondagen. Ligger iofs 2 föreläsningar efter, men de får jag väl ta igen nästa vecka. Vill inte komma efter med HSA, så jag får väl packa ner kursböckerna i helgen.. :(

Ska träffa gamla vännen Ellinor också! Jättekul!
Åh, vad jag längtar tills helgen. Det kommer bli så kul!

Dagen

Annelie hade varit ner till det andra dagiset och pratat med personalen där om vad hennes son + Y hade gjort. Y erkände inte först för Annelie, men när en av fröknarna frågade så klämde han fram ett ja. Det hade varit hans påhitt helt och hållet. Tydligen påverkar han hela dagisgruppen negativt. De ska nu be att få ytterligare en specialresurs till avdelningen. En fröken på det dagiset tog med sig Y upp till Edwards dagis och där bad Y om ursäkt. Tydligen hade han blåvägrat igår.

På ett vis är det "bra" att detta uppmärksammades, för det har resulterat i att personalen verkligen tar tag i den ohållbara situationen med denna kille. Någonting M Å S T E göras. Det finns tre stökiga 5-åringar (såna som alla här känner till vilka det är) - och det känns inte särskilt lockande att Edward kommer hamna i samma klass som en av dem. Verkligen inte. Hoppas bara att det sker en förändring och att de resurser som läggs på det här barnet bidrar till något positivt.

Edward har varit hos tandläkaren. Han har fått två kindtänder, vilket tydligen är tidigt. Allting såg fint ut, inga hål! Trodde inte det var så vanligt att en 5-åring hade hål i tänderna, men jo då... dricker de mycket saft eller läsk så är det inte ovanligt. En del 3-åringar som kommer till tandläkaren har tydligen hål, ofta för att de har haft juice i nappflaskan...

Allt under kontroll!

Har nu pratat med förskolan om det som hände igår. Imorse kom ena barnet till förskolan och sa förlåt. Allt är i sin ordning igen.

En ur personalen visste om det som hänt och hon kunde stå för att hon gjorde fel igår. Som inte tog tag i det direkt, som inte "tvingade" ena av de två barnen att säga förlåt.

Ena killen som spottade E i ansiktet är ett riktigt problembarn. Bara hoppas de flyttar härifrån... Att det behövs extraresurser i personalen när barnen är FEM ÅR är inte klokt. En av pedagogerna sa att det är då det börjar för många "stökbarn", sen följer det hela skolgången. :(

Världen är hård.

Tvi vale

Edward började på Bamsegrupp idag! Han har längtat efter det hela veckan och enligt fröknarna hade det varit bra. De sa ingenting om någonting.

När vi varit hemma en stund berättar sonen att X+Y hade spottat honom i ansiktet med päroncider och äppelfestis. WHAT?! Några andra barn hade sett det och talat om det för en fröken. Killarna fick säga förlåt till E.

Det förvånar mig att ingen sa något på dagis! Tycker INTE detta är acceptabelt beteende! Eller??
Ska höra lite med personalen imorgon. Har även snackat med C som jobbar på den andra förskolan, hon hade inte hört något om detta men på torsdag då hon jobbar igen skulle hon ta upp det med de andra.

Det gör ont när man får höra sånt här. :(


Edward

Jag säger bara: Edward Norton! :P

(Nej, det är inte därför vi döpt våran son till Edward... )


Människor

Jag har så svårt för mamma X. Vet inte vad det är.. tror det är hennes attityd, det där skrytsamma. Hade inte träffat henne på några veckor förrs idag och genast kände jag bara "NEJ" i hela kroppen.

Mötte Malin, deras hund hade försvunnit för ett par veckor sedan. Nu är hunden hittad och vilken tragedi... hunden hade ramlat ner i ett hål som grannen grävt. Förstod inte riktigt hur hunden hade dött, om det var vatten i hålet?! Ville inte fråga mer, för jag såg att hon helst av allt inte ville prata om Imse. Usch. Stackars.

I kväll jobbar Max över och min kära mor kommer hit och är med mig och barnen. Hon ska göra kycklinggryta till dem (jag käkar lax).

Fick hem en ranson med pärlor idag, har gjort ett halsband och jo då, det får duga! :)

Kuk

Igår när vi satt vid matbordet pratade vi som vanligt. Ibland bladdrar vi nästan i mun på varandra, ibland är vi tysta. Igår när det var tyst sa Edward helt plötsligt, klart och tydligt: KUK!

*ännu mer tystnad*

"Ehh... vad sa du?", var det enda jag fick fram.

Måndag

Varit i Örebro på föreläsning. Hade lite ont skallen redan när jag åkte, men det kan ha haft sina anledningar.
Intressant i skolan. Just nu läser vi en delkurs som heter "Offentlig svenska" (tror jag det var). Den andra kursen i HSA: Arbetspedagogik inom den offentliga sektorn går det trögt med...  Enligt kursplan bör vi läsa 2 böcker denna vecka, kul för mig eftersom jag inte kan läsa böcker så bra... :/

Pappa var här med Elea idag så hon slapp vara själva. Väldigt snällt.

I bilen hem kom jag på att jag vill ut och plocka svamp. Hoppas mor och jag lyckas hitta en dag som passar!

5 dagar kvar!

Höst

På morgonpromenaden fick jag världens höstkänsla, kändes helt okej! Bladen börjar skifta färg och här och där kan man även se små lövhögar.

Nu på förmiddagen har vi roat oss med att storstäda övervåningen. Gick igenom alla leksaker och slängde sådant som var trasigt eller inget att ha. Blev två fulla kassar. Även det känns skönt. Jag har kommit i någon period då jag måste rensa, slänga, ordna plats (för nytt?)... För varje grej jag blir av med, desto mer lugn får jag i kroppen. Jag sorterar allt.. köksgrejer, barnkläder, i våran garderob, papper i pärmar, leksaker, dukar, lakan, gardiner, pennor.. ja, ni hör ju! :)
Genom ett ev. husköp kände jag nog att jag skulle göra en nystart, börja om från början, vara sparsam med grejer, hålla ordning & reda. Nu när vi ligger lågt på den punkten, känns det som att jag på något vis måste kompensera den flytt och ordning (nåja, efter ett tag iaf) som aldrig blev av.

I eftermiddag är det start för plask & lek igen. Jag tar det denna söndag och Max går ut med Stina. Imorgon måste jag upp very early för jag ska hinna gå ut med Elea innan jag åker till skolan. Tänkte vara snäll och låta Max slippa kånka ut båda barnen & Elea på morgonpromenad. Tror han får fullt upp med att hinna lämna dem på dagis innan hans tåg går! ;)

Denna vecka måste jag försöka fixa en praktikplats, vill få det klart! Vill veta när jag börjar, min handlingsplan etc. Måste få det ur huvudet. Ja, jag verkar rensa även i hjärnan... så gott det går iaf!

Ha en bra söndag!


Lördag

Igår eftermiddag fick jag mail om att sekreterarna (på BUP) hade kommit överens om att de endast ska ta in en praktikant/termin. Så det är bara att vinka hej då. Jag har nu kontaktat vuxenpsyk och väntar på svar. Japp, jag vill vara på psyk - fast på rätt sida s a s . :)

Äntligen en lugn lördag! Det har varit så fullt upp på sista tiden, så denna slappar-lördag har verkligen varit efterlängtat. Egentligen skulle jag ha varit upp till Stockholm på en pysselträff idag. Men jag kände att jag inte orkade och stannade hemma. Måste ju ladda tills nästa helg.

Har beställt en massa pärlor som borde komma hem på tisdag. Tjuvstartade igår och gjorde mig ett svartguldigt halsband. Blev rätt fint, men jag vill ha hem mina sötisar! Verkar som att jag är fast i pärlträsket också... :/

Torsdag

Har tittat lite på de två kursplanerna... verkar bli en hektisk höst. Men jag SKA klara det, utan extra värk. Gäller att disponera tiden rätt (dvs inte sitta här vid datorn om dagarna...). 

Lyssnat på första föreläsningen, trist kärring som pratar. Nästa föreläsning som står på tur är 50 minuter med henne.... urk!
Har tittat lite på svenskan också... kul, intressant men lite knepigt ibland.

I eftermiddags kom barnens farmor hit och lämnade Elea. Anders & Agneta åker på en resa i 10 dagar så vi ska vara hundvakt. Kommer få ta en del turer med henne och barnen.. kommer bli "kul", allra helst då Stina PROMPT ska hålla i kopplet.... DET HÄR kommer min hjärna få snurr av!

Håret fortsätter att ramla av... inte alls kul, tur det inte syns iaf (än..).
Har mått okej idag, men ont i skallen nu ikväll.
Imorgon är en ny dag och imorgon eftermiddag får jag förhoppningsvis reda på om jag får göra min praktik på BUP! Håll en tumme så är ni gulliga!


Face

Jag tröttnade på brorsans tjat om Facebook - nu är jag där och jag klagar inte över det! :D Kom dit vettja!


Provsvar

Läkaren ringde i eftermiddags. Mina provsvar jag tog i torsdags var bra, så nu tror man att mitt håravfall beror på infektionen. Mycket troligt, men för det känns det inte bra. Han sa att jag kunde komma och "visa upp mig" om jag ville. Får se hur jag gör.

Till lunch hade jag Marjatta här. Blir alltid så glad när jag träffar henne, hon sprider verkligen glädje runtom sig! Jag bjöd på laxfilé (vad annars...) och en väldigt god couscoussallad med ruccola, bladsallad, paprika, körsbärstomater, soltorkade tomater, äppelbitar, valnötter och fetaost. Till detta serverades en god ingefärssås baserad på creme fraiche, smaksatt med lite curry och chilipeppar. Grekiskt lantbröd med smör och ost. Vatten smaksatt med lime och gurka. Mmmmmmmm!

Haft ont i huvudet idag.
Det kommer vara ett tjat om min värk ett tag framöver, men det är för att jag själv ska se vilka dagar jag har haft mer ont etc. För att jag i tid ska kunna hoppa av studierna om det så behövs. Ibland är det svårt att minnas och den här bloggen är ju faktiskt till för min egen skull i första hand! ;)

Fy fan!

Ibland är människor så jävla egoistiska! Och SNÅLA! FY FAN, säger jag bara.

Och ja, ibland har människor ett fruktansvärt språk.

Var ska man resa ?

Jag håller på och planerar en överraskningsresa till Max.
Förmodligen blir det Dublin av praktiska och ekonomiska skäl. Men andra städer jag tänkt på är bl a Tallin, Prag & Glasgow. Vill ju till Rom eller Venedig, men inte en höst! Likaså skulle jag mer än gärna åka och möta hösten i Paris, men Max gillade aldrig den staden...

Vad tror ni om Dublin?

Första dagen i skolan

Hämtade upp Sofia klockan 7. Hade bara vanlig huvudvärk, så jag körde till Örebro (men hem fick hon köra till Arboga). Det var kul att träffa henne igen, hade så mycket att prata om (för en gång skull). Väl på plats var det kul att träffa de andra kursarna. Gillar min "klass" :)

Huvudvärken höll sig konstant, men efter rasten fick jag lite ondare. Min lärare kom fram till mig och frågade hur det var med mig (hon vet att jag fått TBE), hon tyckte jag såg så blek ut...  Jag sa att det inte var så jättebra, men att jag ska fixa den här hösten. Hon sa: "Sara, det här du går igenom är så unikt - jag hoppas du förstår att den obligatoriska närvaron inte gäller för dig". I samma stund gick det som ett lugn genom mig. Vad skönt att hon sa så!!! För jag har gått och känt mig pressad över att verkligen masa mig iväg dit varje måndag, oavsett om jag har inte eller inte. En måndag går automatiskt bort då jag är på Kent-konserten söndagen den 18 november (sover hos brollan), en måndag kommer jag säkert få vabba och vips så är de två gångerna som är "okejiga" att vara frånvarande borta. Men nu behöver jag inte tänka på det!

En annan grej som underlättar för mig i höst är praktiken. Det behöver ej vara sammahängande fyra veckor heltid, utan man får dela upp det på 50% i 8 veckor.. ja, precis hur man vill bara man kommer överrens med sin praktikplats! Bra, för heltid skulle mitt huvud aldrig orka med! Har redan börjat ragga praktikplats, har sökt till en ätstörningsklinik och så till en privat läkarmottagning inne i stan. I sista hand tar jag dialys/njurmottagningen och onkologen. Ska bli kul med praktik, de har även utökat från två veckor till fyra veckor/termin! YES!

Känner mig rätt glad. Det är kul att vara på banan igen!

Idag på föreläsningen skulle vi hitta tre olika betydelser till denna mening:
"Kvinnor får lättare förkylningar än män".

:D



Japp, så är det!

Ibland måste man nästan gå miste om någonting, för att förstå hur bra man har det.

Har varit hos vännen i Suuura hela helgen. Gått förbi huset som vi var intresserade av flertalet gånger, det ligger verkligen jättefint - MEN, det är någon feelgood-känsla som saknas. Jag känner ingen "positiv energi" för orten.
Ikväll när vi kom hem började vi prata lite om Sura. Har kommit på att jag vill inte flytta ifrån Kolbäck nu. Varför försumma det som finns? Edward har fått kompisar (OK, många stör jag mig på braaa mycket.. men han gillar dem...) han vill gå i samma skola som dem, han vill bo nära mormor & morfar, han vill inte flytta till Suuura (eller jo det vill han, men han vill samtidigt gå i samma klass som kompisarna. Omöjlig ekvation).

Max vill INTE bo kvar i huset och han har min fulla förståelse. Vi har iaf beslutat att bo kvar här på orten och när jag en dag få jobb slå "på stort" och bygga nytt, bara det finns lediga tomter vill säga. Bygger vi nytt just nu när jag pluggar, kommer i princip alla pengar gå åt till boende. Jag vill inte ha det så. Jag måste få leva samtidigt som jag bor. Inte bara bo bra.

Det känns som en stoor tung sten har fallit från mina axlar.

Nu vill jag istället renovera vårat befintliga kök och Max, han vill visst ha en 50"  TV... jag mutade då vidare med att "då ska jag ha en resa i så fall!!" - men jag la ner, hörde hur barnslig jag lät! ;)

Ibland är livet bäst som man har det, bara att man ibland har lite svårt att inse det.

Och obs!! jag kommer säkert ändra mig angående detta beslut fleeera gånger! Så bli inte förvånade om jag visar ett nytt hus vi vill gå på visning på om 1 vecka! ;)

Imorgon är det första skoldagen, första föreläsningen. Jag är rädd... att jag ska få världens huvudvärk. Håll en tumme att jag fixar skolan denna höst, jag vill I N T E gå sjukskriven!

Skor

Jaha, det börjar bli lite för kallt för att låta Stina spatsera runt i sina röda tygskor. Måste alltså in till stan idag och jaga skor till oss alla (Max får jaga sina egna). Jag börjar på Din sko och hoppas på tur! Vi har annars köpt på Skopunkten, men på något vis lyckas alltid sonen slita ut de skorna relativt fort. De är ju inte kända för kvaliten direkt...  Även om inte Din sko är något direkt märke, inbillar jag mig i alla fall att de har liite bättre skor där.

Suck.
Jag HATAR att köpa nya skor, måste vara det värsta som finns. Blä!
Tänker tröstshoppa lite på Panduro...