Blankt, tomt

Vad trött jag blir på mig själv. Nu börjar jag ifrågasätta VARFÖR vi vill flytta... eller om jag ens vill det. Jag både vill och inte vill. Det finns många anledningar till att jag vill flytta, men förmodligen bara två till att stanna. Ena är att det är mitt föräldrarhem som en gång för alla ska tömmas... det enda som blir kvar är minnen. Det andra är att Edward fått kompisar här. Visst han kommer få nya kompisar, men ändå... man (läs jag) är livrädd för att han ska bli utanför, inte komma in i leken med de andra barnen. Vet inte varför jag nojjar mig. Men det är väl det värsta som kan hända en förälder, att ens barn inte får vara med...

Huset var helt okej. Jättesnyggt vardagsrum + ljusrum, det kan jag inte säga något annat om. Men jag såg inget direkt givet pysselrum, men Max säger att han LOVAR mig att det kommer lösa sig. OM vi skulle flytta dit, är badrummet det jag först skulle vilja renovera. Bums. Usch, det var en sån där äcklig bidé  där. Stort badrum = DYRT! Aj aj aj.... inte bra. Vårat ynka pynka badrum här, gick på si så där 65.000.-, detta badrum är dubbelt så stort!!! Hjälp! MEN, det har också helt andra möjligheter än vad vårat nuvarande har. Jag är grymt sugen på ett bubbelbadkar och det skulle nu i så fall gott och väl rymmas.

Tomten var kanon! Insyndsskyddad och baksidan vätter mot en allmänning. Huset ligger på ett "högt" läge i jämföresel mot de andra huset, det bidrar också till mindre insyn. Efter en del fix i trädgården så skulle det vara fit for fight! En härlig inglas altan + en uteplats utanför ena sovrummet. Nu var den risig, men jag skulle kunna tänka mig att fräscha upp den.

Jaha, här sitter man.. totalt blank på känslor om vad jag vill! Vet varken ut eller in. Det kändes både jättebra och konstigt att stå där i hallen.

När killen visat oss klart huset, slår det mig efter all info vi fått att det ju är min kompis man´s dotter som ska sälja huset. Där ser man....

Får nog ta och sova på saken.

Idag har det blivit alldeles för många uppdateringar i brist på annat. Men resten av helgen blir det lugnt. Imorgon drar Edward & jag till Eva i Suuuura. Jag, Eva, Marjatta ska pyssla tokmycket och barnen de får leka tills de stupar. Vi sover över där och äter god kocktillagad-mat. Det vankas lax, mmmm! :)

Ha en trevlig helg gott folk!

Nej

Jag tror vi har bestämt att vi skiter i Ramnäshuset. Finns nackdelar med själva huset... men Ramnäs som ort, har vi inte dissat än.

Om 1 timma ska vi på husvisningen.. spännande!!


GLAD

Det kom ett mail för en liten stund sedan. Det var från chefen på dialys/njurmottagningen, Västerås lasarett. Hon skriver att vi gärna får höra av oss om vi vill ha praktikplats eller/och timtjänstgöra hos dem! Jihooo! Okej okej, njurmottagningen är väl inte den avdelning jag drömt om att sitta på, men att göra praktiken hos dem ser jag som en stor erfarenhet! Min "nödlösning" som iofs inte skulle vara så dum heller, är att höra med onkologen om jag får vara där. Men där har jag ju redan fått en inblick, därför vore det kul att byta avdelning. Fast att redan ha fått en inblick i ett ämne, grundar också för trygghet... Men va 17, man har ju praktik för att lära sig!
HOPPAS nu bara att jag fixar plugget!!!

Märkligt vad det söks medicinska sekreterare! Jag vet att klinikchefen på onk.mottagningen också sa det. Hon utbrast med ett glädjetjut när jag sa att jag läste på högskolenivå. Tydligen så är det brist på välutbildade med. sekreterare. Känns skönt att jag inte behöver oroa mig för framtida jobb.

Bilder på allt möjligt

Jag har rensat lite bland bilderna...

image42
Hehe. Söt!


image43
Singstarstjärnor!!


image44
Anders & Edward fular sig! :)


image46
Bästa vännerna! *SAKNAR*
De ser lite slitna och omtöcknade ut.. deras tredje juvel har precis fötts! Tycker de är jättevackra på den här bilden. De ser så ... lyckliga ut.

image45
Här är den nykläckta och de övriga två sötisarna!


image47
Favoritbrorsan! (ja, jag har ju bara en så det blir inte så svårt att utse en favvis...)


image48
Buset själv får avsluta bildtitten! :)


J&A´s hus

image40
Jodå, visst skulle jag kunna tänka mig detta hus! (dock inte i Danderyd där det finns).


image41
Det är (för mig) något tjusigt över rum med många, stora fönster! Det ger rymd...
Ja, tack.. Jag skulle kunna tänka mig detta allrum (fast inte med den mattan).

Friday

Stökig natt... sov så himla oroligt, gick upp vid tvåtiden och vandrade. Tittade ut på ett otroligt månsken... såg ut som fullmåne. Vackert var det i alla fall!
Jag sov i Stinas rum och Edward låg i min säng med Max (det har blivit väldigt konstiga sovkonstellationer på sistone. Känns som att min sängplats inte finns längre och att man lite får ta det som bjuds...). Hann lagom somna då Stina föll ner i golvet. Vi har inga ben på hennes säng, så det var bara några centimeter hon föll, men ändå. Tur att vi har lagt en extra madrass nedanför. Hon, till skillnad mot sin storebror, vaknade iaf till och skrek. När Edward trillade nerför sin stora säng, hittade jag honom sovandes på golvet morgonen efter... Frågade om han inte vaknat när han föll... "Men mamma, jag sov ju!!". Han är inte riktigt normal...

Stinisen vaknade som vanligt tidigt imorse. Max är risig, så det var bara att kliva upp. Annars var det hans morgon att lämna barnen på dagis. Jag lämnade, sen åkte jag hem till mamma & pappa och fick en brakfrulle. Mysigt som vanligt.

Edward sover hos mormor & morfar ikväll, något han sett fram emot hela vecka! Tänk att det är så speciellt för barn att få sova borta utan syskon/föräldrar.

Själva åker vi på husvisning i Suuura och tar sen en svängom till Ramnäs. Måste se vad jag får för första känsla av orten. Hoppas på en positiv, för vi har stora planer för det där huset! ;)

Husvisning

Imorgon kväll åker vi och tittar på detta! Fast jag har i princip bestämt mig för att inte flytta till den orten. Men OM det känns WOW så fort man kliver in i huset, då får jag fundera lite till. Jag har ju varit inne i huset för x-antal år sen när min klasskompis bodde där. Det enda intryck jag då minns var att jag tyckte huset var bautastort, så det ska bli lite kul att gå in där imorgon... för det är en hel del renoverat. Tyvärr inte kök och badrum... Men om familjen som säljer (de ska skiljas) kan tänka sig att gå ner en del i pris, kaaan det vara intressant.
Fast jag tror mer på Ramnäs jag.

Synd att man inte är ute efter flervåningshus och totalrenovering, för i så fall kanske det här huset skulle kunna vara något. Läget är det inget fel på iaf!


6.15

Sonen vaknar med ett ryck, 6.15 *piiip*
"Får jag gå ner?", frågar han. Jag vaknar till snabbt och tänker: "JÄVLAR!" Jag hade glömt att lägga i en 10-krona i tandasken som han så fint ställde mitt på köksbordet innan han gick och la sig. Väcker Max, frågar om han lagt i någon.. men nej, inte han heller. PANIK! Det vore ju hemskt om Edward gick ner och tanden låg kvar i asken... (usch, vilket dåligt samvete jag skulle ha då). Jag lyckades iaf lirka lite... fick in E på toa medans jag själv sa att jag skulle springa och hämta hans tofflor där nere. Sen klev Max upp och underhöll E den sista tiden. Hittade liksom ingen tiokrona förs!!

Han blev jätteglad över sin guldpeng och i asken låg även en liten lapp med orden "HO HO". Det tyckte  han nästan var roligast, att tandfe-gumman skrivit en lapp åt honom!! :)

Himlen är blå idag..

.. och jag vet varför!

Blåblå-tankar till skärgården idag!

Kram vännen!

Tanden

Nu, 25 dagar senare.. har tanden åkt ur munnen på sonen. Han gick runt med en stor pappersboll i munnen när jag hämtade honom. Han säger det gör ont och känns konstigt (klart det gör). Ett tag svalde han inte ens, så det blev ju rääätt mycket saliv i munnen. Jag sa att: "fortsätter du så här får du ha hakklapp på dig". Det ville han ju givetvis inte och började svälja igen!

Stort det här med att tappa första tanden!
Imorgon bitti förväntar han sig att tanden har blivit till guldpeng (fast han har redan förstått att det är vi som lägger dit pengen i glaset...).


Hus...

Jaha, nu har vi hittat ett nytt hus. Eller två (och ett halvt...) hus som är rätt intressanta. Men ena kan vi ta bort, det är alldeles för dyrt. Det andra huset som är "högaktuellt" är det visning på om någon vecka, men det är en del frågetecken kring orten jag måste reda ut först innan jag helt kan bestämma mig för vad jag vill! ;)
Det "halva" huset som är intressant har vi ringt och bett att få visning på. Stort, bra läge, renoverat på det stora hela, men ligger på helt fel ort!

Jag har verkligen försökt att få bra feeling för Surahammar, men det går inte?! Igår var jag hos Eva och följde med när hon hämtat Alexander på förskolan och Jennifer på skolan. Givetvis spännande att få följa med, men tyvärr så blev jag inte alls imponerad av barnomsorgen. Not at all om jag ska vara ärlig. Och rent geografiskt ligger skolorna (enligt mig) HELT galet! Varför placerar man en skola vid en central väg och dessutom utan helstängsel! Visst att skolbarnen fixar att hålla sig inom området, men nollorna är ju inte stora... Hönsmamma, jag vet. Men jag måste ju också känna att jag mår bra att lämna mina barn på skolområdet. Vill ju att det ska kännas BRA till 110%. Som det gör nu.

Egentligen har jag kommit på att jag faktiskt gärna bor här i Kolbäck. Skolorna ligger himla bra till och där vi bor nu har de gångavstånd till skolorna, bara att korsa grönområdet här bakom. Ibland tycker jag vi är helt kocko som överger det vi har. Man stirrar sig nästan blind på allt man KAN få, men inte det man har. Precis som i en del andra fall.

En (nästan) helt vanlig onsdag

Det är som att de små liven känner på sig när mamma eller pappa inte orkar. När man är som mest stressad och pressad och har mest ont - det är då de sätter den där sidan till. Jag pratar om min morgon.

Hade en telefontid med min läkaren klockan 9, samma tid som jag lämnar på dagis. Bad att få bli läkarens sista samtal, allt för att försöka hinna hem i tid.

Det började med att Stina inte fick äta upp tandkrämen (hon fullkomligt älskar tandkräm!) Sen fortsatte det bara i trots-skrik-slit-gråt-svängen tills vi var på dagis. Hon vägrade att ha på sig strumporna, så hon fick åka cykel utan dem. Visst var det kylig luft, men det kändes ändå som en bagatell att BRÅKA om. Särskilt eftersom mitt huvuud dunkade av värken som smygit sig på av hennes gallskrikande... Härligt, härligt!
Fröken J tog emot oss i dörren och jag drog en snabbresumé om våran morgon och att jag har en läkartid klockan 9. Fick lämna av Stina i dörren med kläderna på, tur det är så bra personal på förskolan. In till Edwards avdelning för att säga hej då. Träffade (såklart!) den nya pojkens mamma utanför. Hon började prata på om allt möjligt från blöjor till vart vi bor... Tydligen vill hon och pojken komma hem till oss och leka. *gulp* Men gör man så där när man träffar en mamma första gången, frågar var de bor och frågar om "vi" kan leka någon dag?! Visst att de är nyinflyttade och försöker komma in, men man måste ju ändå känna av varandra s a s. Blir rädd när folk är så där påflugna! Jisses! Men visst kan vi träffa dem, jag vet ju att Edward vill leka med killen. Men hallåå, hon får väl ta och lugna ner sig lite! 

Jag hann hem innan läkaren ringde.
Det hela handlade om mitt plötsliga håravfall!! Tog även upp att jag har ont i svanskotan, han tror inte det har att göra med TBE:n i sig. I så fall kan det vara nervtrådar som spökar där nere.. men tydligen ska det inte ge någon manifestation i skelettdelarna. Hoppas han har rätt. Håravfallet kommer säkerligen från infektionen (alltså inte TBE:n) och den stressreaktion min kropp varit i, men han vill ändå att jag går till min husläkare och tar olika prover. Kan vara vitaminbrist. Tur det inte var Citodonen som bidragit till håravfallet!

Vi kom (såklart) in på mina studier igen. Än en gång fick jag höra att han inte tycker det är någon bra idé. Det var som att han kom på sig själv sen, att det är lönlöst att försöka få mig avstå...
Jag kan inte vara sjukskriven i höst! Jag skulle bli UTTRÅKAD och GALEN! Vad 17 skulle jag göra hela dagarna?
Nu ( i samband med att stora tovor från mitt hår föll bort) tycker inte Max heller att jag ska börja plugga. Han föreslog att jag försöker ta 15 poäng och så ta resterande nästa höst/vår och samtidigt jobba. Visst, det är en idé - men jag vill ju bli klar nu i juni som tänkt! Vi ska ju fira min examen + 30-årsdag med två veckors utlandssemester ihop med mina föräldrar (förvisso senare på hösten, men ändå.. i huvudsak är det min lilla examen jag vill fira).

Jag provade att köra bil i helgen, det gick inte. Hjärnan fick något tupp-juck. Pappa min kör mig till Örebro på måndag så jag kan gå på registreringen + föreläsningen. Tack till världens underbaraste föräldrar!


Höst

Första dagen på länge som jag sätter på mig strumpor. Det måste betyda att hösten är här.
Jag tänker inte deppa för att hösten är på ingång, utan jag ska istället försöka se det från den positiva sidan!
Hösten kommer bli mysig för att jag kan pyssla med goa vänner. Vem bryr sig då om väder och vind? Det är nästan, eller det ÄR högre mysighetsfaktor att sitta inne och pyssla med tända ljus och mörker utanför än att pyssla en varm, gassande sommardag. Faktiskt.
Hösten är vacker för mig!  Träden med de färgskiftande bladen, svampplockning i skogen & te-kurande i soffan!
Tänker försöka njuta av hösten innan vintern kommer.

Oansvarigt!

Ja, det som hänt den här flickan berör mig.

Jag vet inte om jag är ond om jag säger att jag har svårt att tycka synd om föräldrarna?! I mina ögon är det högst osannolikt att man gör som de gjorde - går ut och käkar på restaurang och lämnar de små barnen hemma på hotellet! Är det vanligt att man gör så utomlands ? (för här i Sverige är det väl inte många som vågar göra det?!) Om det är lika normalt i andra länder som det kan vara att ge barnen en örfil? Oavsett vilket, så kan jag inte förstå att de gjorde så. Läkare är de också och dem brukar ju kallas för rätt högutbildade och då borde man väl också ha en hjärna och omdöme därefter.

Givetvis är det ju tragiskt det som hänt, men jag har så himla svårt att känna något för föräldrarna. Allra helst nu när de är misstänkta också!! Ska bli intressant att se vad blodprovet från lägenheten visar.


Blandad kompott

Max & jag åkte till Tuna park och shoppade lite innan farmor och barnen kom dit.
Jag hittade några tunikor, en massa barnkläder och Max han hittade ett par pikétröjor. Jag gick även in en snabbis på Esprit och ryckte tag i ett par jeans som såg sjyssta ut. Jag älskar deras jeans! (och barnkläder). Liksom förra hösten har jag nu hittat en jacka jag vill ha därifrån. Jag gillar deras kläder och jag tycker de har humana priser.
699:- för ett par jeans tycker jag är heeelt okej! Skulle A L D R I G köpa jeans för 2.500:- som bror och hans sambo gör. Det skumma är ju att de i nyskick ser ut att vara hundra år gamla, en del ser ut att nästan falla sönder!

Helt plötsligt tycker jag det är kul att köpa kläder igen. Tycker jag hittar en massa snyggt både här och där. Men nu får jag inte handla mer på ett tag, däremot så skulle vi behöva ut på en skoshoppar-runda framöver. Både små och stora behöver nya inför höst och vinter.

Det finns en klocka jag vill ha. Första gången jag såg den (på min brors modetokiga sambo) tyckte jag den var apful!!! Förstod inte hur hon kunde ha en sån runt halsen! Men nu efter ett par månader så har jag också fallit dit. Se själva så söta de är:
Körsbär eller äpple är de som jag helst vill ha.
OM vi flyttar inom snar framtid, ska jag köpa en sån för pengara vi går i vinst med. Säljer vi inte nu, ja då får jag väl fortsätta att drömma om dem... :/

Vi har förresten hittat ett nytt intressant hus. Även det stort, tyvärr inte alls lika tjusigt utvändigt som det förra vi ville ha. Vet inte vad jag prioriterar, utsidan eller insidan! ;) Givetvis så är ju inredningen och planlösningen viktig, men jag vill inte heller bo i ett ruckel utvändigt, som iofs inte detta är.. Men ändå, det blir så svårt när man inte kan få
A L L T - eller är det så att man kan få allt om man bara väntar?!


Galenheter

Igår kväll fick Eva & jag lust att pyssla.. satt på forumet då vi fick tag på en annan kolbäckare som vi aldrig träffat. Eva svichade förbi mig och vi åkte ut till obygden och träffade den nya tjejen. Det var dock något som gjorde att Eva fick noll inspiration i hennes hem (iofs inte så konstigt när hon fick sitta på golvet och pyssla...). Vi kom dit runt 21 och åkte vid 00.30. Eva skulle sova över här så vi packde upp pysselväskorna och körde igång igen! :D Underbart! Vi satt ända till klockan var 03.30.

Nu har jag bjudit på en brakfrulle med diverse smaskigheter och nu har hon stuckit hem. Var bra sugen på att följa med henne och fortsätta pysslandet, men vi fick inte ihop allting rent praktiskt eftersom vi ska hämta hem våra barn i eftermiddag.

Asch, vad jobbigt det är med ett sånt stort pysselbehov!

Fynd

I förmiddags åkte jag med mina föräldrar till en antik/loppis-affär ett par mil härifrån. Det är flera, flera år sedan jag var där och igår kom jag på att jag ville dit. Väl där var det stängt!!! Tog en runda till ett köpcentrum och jag passade på att handla lite kläder åt mig och barnen. Sen käkade vi en lunchbuffé och vips så var klockan "öppningsdax" för affären. Åkte ut dit och hittade faktiskt några gamla burkar och trälådor som jag ska altra (scrappa). En har jag dock målat i vitt, blev kanonfint! En gammal plåtburk kostade runt 50-80:-, men det var halva priset nu så jag fyndade verkligen!

BLÄ!

Satt uppe ganska länge igår, eftersom vi ändå skulle få en lååång och skön sovmorgon idag! Jo men tjena, klockan 6 går ett larm igång på gatan och både Max & jag vaknar med ett ryck. Det jobbiga är att ingen stängde av det på 10 minuter!!!! Är folk döva, eller vad är det för fel när det tar sådan tid? Man kollar ju alltid om det är ens egen bil som låter.

Tänkte på en sak när jag gick upp och spejade ut i fönstren. Vad gör ett larm för nytta idag egentligen, det är ju inte en kotte som går UT och tittar. Alla står, precis som jag, i fönstren och spejar. Man tittar ut och kollar om billamporna blinkar på sin egen bil, gör dem inte det bryr man sig inte utan går mest och väntar på att den som är skyldig ska stänga av larmet?!!!

Så det var nog detsamma för oss att vi sa upp larmet.


Tjuvat..

... hos Anna!
Jag är egentligen TRÖTT, men eftersom vi kommer ha sovmorgon imorgon så måste jag ju vara uppe och lyxa till det bara för att liksom! :) Så det blir ett bra tidsfördriv att svara på de här frågorna!


1. Hur gammal är du om fem år?
34.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Mina föräldrar, bror & sambo, brorsdöttrar, Max, Edward & Stina.

3. Hur lång är du?
169 cm.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
The Illusionist! Bra och vacker film!

5. Vem ringde du senast?
Mäklaren.

6. Vem ringde dig senast?
Agneta.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Ja,  jag säger till alla att jag har världens finaste barnbarn. Va tomt det blev hemma".

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skickar ofantligt mycket SMS. Ringer en del ibland, men pga barnen är det svårt att föra en längre konversation med en vän -därför blir det många korta samtal. Föredrar varken det ena eller andra sättet, båda varianterna är bra i olika lägen.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta i över 40 år.. hua!

10. När såg du senast din mamma?
Idag när jag var där och åt lunch.

11. Vilken ögonfärg har du?
Brun.

12. När vaknade du i dag?
Runt 6-tiden, tror jag klockan var när Stina gick upp...

13. Vilken är din favoritjulsång?
-

14. Vilken är din favoritplats?
Vårat hem.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Vårat hem om jag skulle tvingas att vara själv här en natt...

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
På någon annan ort än den jag bor på nu. Bor i ett enplanshus med min man och våra tr... två barn. ;)  Jobbar deltid (i bästa fall halvtid om möjlighet finns) på en privat mottagning.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Törs jag inte tala om här! ;) Samma som skrämmer mig idag. Faktiskt.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Flams & trams med goda vänner, mitt i natten.

19. Hur stor är din säng?
180.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Båda.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
En under huvudet och 1-2 bredvid.

23. Hur många landskap har du bott i?
3.

24. Vilka städer har du bott i?
Stockholm & Växjö är väl de största städerna. När det gäller orter har jag (förutom Kolbäck) provat på Rottne & Hovmantorp.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Beror ju på!! På vintern kan det vara rätt skönt med skor & strumpor. Strumpor kan vara skönt att ha på sig inomhus när det är kallt. Barfota föredrar jag att vara om somrarna.

26. Är du social?
Beror på.

27. Vilken är din favoritglass?
Har nog ingen. Men en tip-top går alltid ner. Är ingen glassmänniska. Har nog bara ätit 1 (88:an) glass i sommar.

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Gino. Fruktsallad är också gott, men näe.. Gino är favvis. Fast.... cheesecake är inte heller så dumt, inte heller Pannacotta!!

29. Tycker du om kinamat?
Njeeee.

30. Tycker du om kaffe?
Ja. Hälften kaffe, hälften mjölk.

31. Vad dricker du till frukost?
Oftast te, ibland kaffe och ibland ett glas juice.

32. Sover du på någon särskild sida?
I sängen eller på kroppen? I sängen har jag "min sida" och om frågan gäller kroppen så ligger jag helst på rygg....

33. Kan du spela poker
Nej, är inte ett dugg intresserad.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Kan vara trevligt.

35. Är du en beroendemänniska?
Japp!

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja.

37. Vill du ha barn?
Nej, inte just nu.

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska. Lite spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Pyssel, böcker, presenter.

42. Äger du dyrbara smycken?
Ja.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Har inget. Har inte tittat på TV på hela sommaren! (förutom filmer).

44. Kan du rulla med tungan?
Näe.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Stoffe.

46. Sover du med gosedjur?
Ja. Mina barns gosedjur brukar finnas i vår säng... I vår säng kan man verkligen hitta allt möjligt!!

47. Vad har du för ringsignal?
En "vanlig"...

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja!!

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Rollo-papper.

50. Flirtar du mycket?
Nej!

51. Kan du byta olja på bilen?
Tror det. Har fått hjälp 2 gånger, så jag har iaf ett litet hum om hur det går till. Tror jag.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, nej!

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Män som hatar kvinnor.

54. Läser du dagstidningen?
Bara på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej.

56. Dansar du i bilen?
Nej.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P1!!

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Vad vi skulle handla ikväll.

59. När var du i kyrkan senast?
I julas.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Om man ska se till kompetensen så minns jag ingen. Minns dock att jag gillade våran klassföreståndare. Tyckte han var lugn och snäll.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Ett par dagar nån sommar då jag sommarjobbade.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
De underbara tjejerna på pysselforumet!!!!!!!!!

God natt!!

Nu vet vi!

Japp, nu vet vi att det definitivt I N T E blir huset i Surahammar!!
Precis när vi fick klartecken från banken, ringer mäklaren och berättar att budet gått upp. De senaste dygnen har det budats på bra (mäklaren ringde nu och berättade att huset ligger på 2.000.000:-). 

Det märkliga är att jag har velat, det har inte känts helt rätt... men NU, nu när vi förmodligen inte kommer köpa huset - DÅ helt plötsligt vill jag ABSOLUT bo där! Det är märkligt hur jag fungerar.

Men jag är säker på att det finns en mening med att vi inte ska dit!

Till Anna A! :)

55217-39

Här är E när hon gifter sig! Bara 1 månad kvar tills förlossningen! Inte mycket mage att tala om va?! ;)

(Ps. Hur är det med att lägga ut bilder såhär på någon annan på nätet? Får man göra det?? Jag vet ju att hon inte misstycker + att min blogg även är lösenordsskyddad. Men hur är reglerna?
Jag kanske ska ta bort inlägget efter du sett bilden?! Ds.)

Kort

Lite kort jag gjort på sista tiden:

image35
Det här kortet blev jag faktiskt nöjd med! Känns lite höstigt, tycker jag! Vem som ska få det har jag inte riktigt bestämt än...


image36
Grattiskort, förmodligen till min far.


image37
Ett kort till Malin som förlorade sitt barn för snart 3 år sen.


image38
Två bokmärken, kan behövas nu inför kursstart.

Adresskort

image33
Här är alla adresskorten jag gjorde igår! Och japp, jag vet - det är en fruktansvärt dålig bild. Men man ser ju iaf att jag var produktiv! ;)


image34


Nya krafter

Eva kom vid 19-tiden igår och vi kom igång med pysslet runt 20. Sen körde vi på tills klockan helt plötsligt var 01.15
Jag är med i en adress-swap som Eva anordnar på forumet. Hann klart med alla 27 kort!! Kanske kommer bild lite senare... Det var kul att göra dem, så jag kommer helt klart vara med i fler swappar.

Även fast man är trött så här dagen efter man pysslat, är det värt det. Det ger en så mycket och man orkar köra på ett tag till. TIlls nästa gång det  är dax för pyssel! :)

Igår ringde A och frågade om hon fick komma hit och fira mig lite i efterskott. Det passade henne idag, så hon kommer vid 9.30. Om jag ska vara helt ärlig, så känns det jobbigt. Den här veckan skulle jag ju vila upp mig.. Men i och med att brorsdöttrarna är här denna vecka, så vill man ju låta barnen leka tillsammans. Ganska jobbigt med fyra barn i huset. Den ena hittar på något som är värre än det andra... Nä´rå, det har gått jättebra - bara det att ljudnivån kan bli hög ibland.

Imorgon är det fredag och då S K A jag vila! På kvällen ska vi lämna barnen till farmor & Anders som vi möter upp i
Eskilstuna. Ska bli skönt att få koppla av en helg, jag tror min hjärna behöver det.

Ha en bra dag och hörrni, håll en tumme så är ni gulliga! ;)

Festisx3

Idag efter dagis var det Festisfika!
Först ut är Tiger-Li, nyklippt och allt! :)

image30


image31
Jämt göra med att dricka!


image32
Stina tyckte också det var gott med Festis!

Amningshjärna!

Kan jag inte skylla på, nej... Men det vore skönt att ha något att skylla på i denna stund.
Jag begriper mig inte på mig själv. Vad är det som är fel med min hjärna? Vad har fästingen gjort? Jag tror jag är förvirrad, som är en bieffekt av TBE. Ja, så måste det vara.

Gaaaaaaaaaaaaaaah!

Aja.
Nu har jag iaf mamma här och snart ska vi grilla korv och käka pommes! DEN kombinationen var det länge sen jag åt. När jag var liten gick alltid pappa med mig och bror til badhuset på familjebad. Varje fredag var det bad, sen hem till ett gott doftande hus. Vi fick alltid korv och pommes då. Mmmm! Minnen...
Ikväll ska jag till badhuset och anmäla sonen till simlekis. Jäkla sjuka regler de har för anmälning, det är först till kvarn som gäller. Vad är det för fel på att ta upp anmälningar över telefonen? Eftersom halva kolbäck + kringliggande orter vill gå just i det här badhuset, blir det till att åka och köa i tid. SUCK! Vill inte. Eva kommer ikväll och vi ska ju pyyyyyssla - inte har jag tid med att stå i någon tråkig kö och leka trevlig mot folk som kommer och pratar om ditten & datten. Bryr mig inte. Förra året tog jag med mig en bok, men det avskräckte inte folk ifrån att börja prata. Nåja, vad gör man inte för barnen...


Jobbigt

Det är jobbigt att såra någon. Krossa någon annans drömmar och förhoppningar. Det är jobbigt att göra den/de man älskar allra mest besviken/besvikna.
Det är jobbigt att vara mig just nu.


Läkarprat och lite annat strunt

Pratade med min läkare igår, han är inte så vidare förtjust i min inställning till studierna. Jag har ju bestämt mig för att börja läsa, men han råder mig till att inte göra det. Känns ju såklart väldigt kymmigt att ändå börja läsa, jag menar han är ju trots allt en specialistläkare i infektion... Men när jag har bestämt mig så går det inte att rucka på. MEN, jag tänker inte försöka klara studierna för kung & fosterland, never! Känner jag att det inte går, att hjärnan och kroppen protesterar - då får jag väl slänga in handduken, men då har jag iaf försökt. Jag vill inte ge upp utan att ens försöka. Jag kommer bli sjukt rastlös och smått galen i höst, om jag tvingas gå hemma.
En bra:ig grej är att om jag inte fixar studierna, sjuskriver läkaren mig från 1 september så det inte blir något glapp i sjuskrivningen. Då kan man tydligen få strul med försäkringskassan.

Idag när jag var hem till mina föräldrar sa pappa att om jag inte fixar bilkörningen tills 3 september, så ställer han upp och skjutsar mig! Vad glad jag blev, jag har verkligen världens bästa föräldrar! Och kul såklart att han kan köra bil igen (frakturen har läkt ihop och han börjar kunna gå igen..).

Idag lämnades mina brorsdöttrar hemma hos mamma & pappa. Jättekul att träffa dem. Tiger-Li följde med mig till förskolan och hämtade Edward & Stina. Sen lekte dem ett par timmar här hemma, skönt att det funkar så bra.
De ska vara hos deras farmor & farfar tills på fredag och anledningen är att Daniel & AnnSofie är hemma och fixar med nya lägenheten. De flyttar från en 2:a till en 4:a. Flyttgubbarna kommer imorgon klockan 8 och börjar packa ner deras pinaler i kartonger. Klockan 12 tror jag de får tillgång till nya lägenheten. Vad skönt att anlita en firma som fixar allt åt en. Men visst, en del saker har de ju såklart plockat ner själva.. av eget intresse! ;)

Imorgon hämtar mamma barnen på dagis och sen ska vi vara här hemma allihop. På kvällen blir det grillning och förhoppningsvis kommer Eva över!

När det gäller huset har jag i princip bestämt mig för att avstå. Det är världens drömhus, men någonting säger mig att vi inte ska ha huset. Så har jag känt från första början, att det liksom varit "något". Har haft fel känslor för orten och för området (fast själva gatan ska vara bra). Men när man saknar den där riktiga GLÄDJEN och spänningen för ett hus man ska köpa, då stämmer det inte. Det måste kännas rätt i hela magen och visst känns det helt okej nu, men inte helt 100% rätt -därför har jag bestämt mig för att jag inte vill. Max tog det sådär.. han ville ju SÅ gärna ha det här huset. Försökte förklara för honom att det är ju SÅ som han känner, även jag vill känna - att det är så man SKA känna inför ett husköp. Och givetvis vill ju han att jag ska vilja lika mycket. Men det var inte kul att se besvikelsen i hans ögon.
Nu ska vi leta hus i Strömsholm istället. DET känns bra!

Jag, då.

När jag ändå är inne och skriver om barndomsminnen och samtidigt dragit igång scannern, slängde jag in ett kort jag hittade på mig. Vet inte om jag har visat det tidigare eftersom det låg på skrivaren!? Aja, i så fall blir det favorit i repris! ;)

image29

(jag var trendigare då än vad jag är nu.. för har det inte varit på mode med en sån där grej över axlarna ganska nyligen? Poncho eller vad det kallas för?!  ;)

Är de inte vackra?

image27

Jag tycker det i alla fall! :) Tycker bilden i sig är otroligt vacker. Kan nog inte se mig mätt på nygifta par, det är något med dem - blickarna, sättet de rör sig på - allt! En av de stora (kanske största för en del) dagarna i ens liv, då man säger ja och lovar varandra evig trohet i nöd & lust. Vackert! Oavsett om det är i en gammal vacker kyrka inför 200 pers eller om det är en mindre borgerlig cermoni enbart för de närmsta. Det är vackert vilket som, för det enda som spelar roll är kärleken, tilltron till varandra och framtiden ihop! (Nä, nu ska jag sluta skriva om det här, känner att det börjar dra iväg åt det extremt smöriga hållet. Men jag sa ju att jag är svag för nygifta par! ;))

Det här tack-kortet väckte så många minnen till liv. Från barndomen. Att se en barndomskompis ha blivit vuxen, skaffat världens raraste flickvän och dessutom gått och gift sig -gör en så glad! Det är så underbart att se lyckliga människor i ens närhet. Jag blir alltid glad när vi träffas, för i några timmar känns det som att vi är barn igen. Att vi är "ungarna på gatan" som sparkar boll, leker i trädgårdarna, paddlar kanot/kajak och härjar. Fasen vilken härlig uppväxt man har haft! Jag är innerligt tacksam över att ha fått växa upp här ute i (o)byggden) och jag är himla glad att vi fortfarande håller kontakten. Han (och hans syster) är ju länken till min barndom. Det är bara med dem jag kan minnas tillsammans.

Aa, det är stort att få följa personer i ett helt liv, från att man varit små tillsammans tills vuxen ålder!

Sådär ja. Slut på nostalgin, men jag kände att jag var tvungen och lätta på trycket! ;)


Dödsannonser på löpande band

Ja, det är så jag känner det.

Under de tre veckor jag jobbade på onkologen hann jag få mer eller mindre kontakt med en del patienter. Många kom varje dag och då föll det sig naturligt att man började prata om ditten & datten. Därför gör det mig så ont när jag nu ser deras dödsannonser! Det gör mig också så förvånad att det har gått så FORT!
Imorse när jag kollade nättidningen under dödsfall, såg jag att ännu en patient, som jag mycket väl känner igen - har gått bort. Men patienten som jag verkligen fick kontakt med och som jag trodde inte skulle ha så långt kvar, hon verkar i alla fall leva!

Måtte jag eller någon annan närstående aldrig få cancer!

Presenter

Jag har haft en jättetrevlig helg, med många besök o presenter. Men nu är jag slut. Ska bli skönt att vila upp sig i veckan som kommer. Fast då är det också en del inbokat... (ska inte sucka, men jag gör ändå en liten lätt suck...).

Jag har fått så fina födelsedagspresenter. Av mina föräldrar fick jag enbart en MASSA pysselsaker!!!
Av Eva fick jag en badkarskudde, doftbrus och badskum.
Marjatta kom med en låda full av pysselgrejer!
Av bror har jag fått konsertbiljett till Kent i november.
Av Max pappa fick jag bl a en sån
här. Jag älskar den serien! Hade tidigare två andra skålar från samma serie och idag bestämde jag mig för att börja samla på tillhörande glas! Har faktiskt kvar presentkort på Duka sedan vi gifte oss, så nu är det jag som går och köper ett par glas!
Av Max mamma fick jag en fin pläd till soffan.
Av Max brorsa fick jag en sån där super-Triss - men inte vann jag något!
Av Max fick jag ett par hudvårdsprodukter från Clarins.
Har även fått pengar, som jag ska spara tills vi åker till Göteborg!

Vi har i princip bestämt oss om huset. Vi lägger ett bud om det fortfarande finns kvar och inte priset ligger alltför mycket högre än utgångspriset. Känns spännande, men än törs jag inte börja titta i inredningskataloger!

Imorgon ringer min läkare, får se vad han har att säga...





17 augusti

image26
Egentligen kanske det skulle ha varit en bild på mig ... men jag besparar er det och visar er istället min söta dotter! :)

Bilder på huset

Vi åkte ut till Sura idag och tittade på huset. Eftersom det står tomt, så gick vi runt på tomten och glodde.
Max tog några kort, här är några av dem:

55217-19


image20
Altanen! Vad härligt att sitta här och pyssla....


image23
Gränsen mot ena grannen. Skönt med häck.


image24

Baksidan av huset


image25
En del av tomten.

Vad tycker ni?


Hus

Det är något med det här huset som gör att vi inte kan släppa det!
Idag ska vi ta med Max mamma o Anders dit. Hoppas jag får en ännu mer nej eller ja känsla efter besöket.

Bakom tomten är det en liten skogsdunge och sen kommer det en väg. Man hör bilbruset och mäklaren sa att på morgonen och kvällen när folk ska hem/till jobben så är det stundom trafik... Frågan är bara om man vänjer sig vid bilbruset?? "Alla" säger att man gör det, men jag vet inte.. Fast när jag tänker efter, så bodde jag ju faktiskt längs Hantverkargatan i Stockholm och då la jag inte märke till trafiken efter ett tag. Däremot var det skumt att komma hit till Kolbäck och sova i tystnad... :)

Nej, jag vill inte!

Stoppa tiden, jag hinner inte med längre. Mitt huvud värker, likaså nacken. Fullt upp om dagarna och besök som väntar. Middagar som ska bjudas, fika som måste finnas... ett glatt humör kan också vara trevligt för gästerna man träffar, men just nu känner jag - NEJ, nu får det vara nog!
"Alla" tycker synd om mig som har haft en jobbig sommar och när jag nu fyller år vill de gratulera... men jag vill INTE ha oväntat besök, jag vill inte fikagäster här var och varannan dag! De jag VILLE ha hit, har jag bjudit. Men av någon konstig anledning bjuder folk in sig själva.. och jag känner att jag inte orkar. :(

Men jag hade iaf en jättefin födelsedag med UNDERBARA presenter!!!

Butiko

Sen förra sensommaren har Max hållt på att bygga på en sida... den skulle ha blivit klar till december var det tänkt. Men ju längre han kom med den, desto mersmak fick han att utveckla den ännu mer. Med heltidsjobb, hus, en fru som kräver lite sällskap ibland och två barn som pockar på uppmärskamhet har hans projekt dragit ut på tiden.. Men nu verkar den nästan vara igång. Det är en bytesbörs (tror jag?) där man även säljer. Eller var det så att det är en säljsida där man även kan byta? (det unika med hans säljsida är en multimatchningsfunktion, tror jag han sa?! Ja ni hör ju hur engagerad jag varit att ta reda på vad han pysslar med....)

I alla fall.
Han har varit och pratat med några riskkapitalister och någon har varit intresserad att satsa. Frågan är om man vill det? Han har visat upp några på hans jobb och de tror på idéen och har lovat att han får ha sidan på deras server.
Igår fick han mail från
dessa som nu vill skriva om hans sida! Utmärkt ju!!!!

Blev så glad. För hans skull. För så många timmar (och NÄTTER!) han slitet med detta projekt, är han i alla fall värd en användare! ;) Skämt å sido. Jag hoppas såklart han kommer få fart på sidan, även om det kommer ta tid. Men jag beundrar iaf att han byggde klart sidan och aldrig har övervägt att ge upp. Men jag får också erkänna att jag många gånger har varit nära att slå sönder hela hårddisken (fast han har en back-up även på en sida på nätet, så det hade väl inte hjälpt att jag slagit sönder HD:n iofs...).

Så har ni några gamla grejer ni vill sälja eller byta, använd BUTIKO vettja!  :D


Hektisk dag

Jag gillar inte när det går i ett hela tiden! Särskilt inte nu när jag har TBE!

Var och storhandlade med mamma & pappa imorse. Vem ringer då om inte I-kärringen från onkologen. Men hon var trevlig nu och dessutom tyckte jag det var snällt av henne att ringa och fråga hur jag mår! Hon berättade att folk ofta kommer och frågar hur det är med mig, om de hört något etc. Läkarna talar visst fortfarande om min silltårta jag bjöd på under midsommarlunchen! :)

Hinner plocka och fixa i 1 timma innan mäklaren kommer. Han tycker vårat hus är väldigt, väldigt fint och välbevarat för att vara så gammalt. Han tittar, frågar, tar kort... efter rundvandringen ute och inne sätter vi oss vid köksbordet och det är nu jag vill få en summa.. Han jämför med 3 andra hus som är sålda på våran gata, de har gått för 1.900.000:-! Han säger att vi också får lägga oss omkring det, men då protesterar jag! Vi kan inte få nästan två mille för det här huset, det går inte och det vet jag. Jag berättar att vi minimum vill ha 1.300.000:- (för att slippa topplånet) och det kommer vi garanterat få, säger han. Han ville räkna i lugn och ro innan han ger någonting skriftligt + att han villle konferera med två andra mäklare. Imorgon ringer han och ger mig ett muntligt värderingsvärde.... *nervöst*

Fasen vad skönt det skulle vara att sälja huset för säg typ 1.350.000:- och sen sätta sig i en fin hyreslägenhet (går det att hitta en fin sådan?) och leva skuldfri med x-antal hundratusen på kontot!! Jag vill!!! Men det går liksom inte ihop sig, för jag vill inte bo i lägenhet.. vill ha mitt egna.

Ikväll var Max & jag på husvisning (det jag länkar till i tidigare inlägg). Det var jäkligt slitet invändigt... varje rum, köket, båda badrummen skulle behöva renoveras. Dessutom var vägen bakom tomten alldeles för trafikerad!
Men huset var jätteläckert, jäklar vad stort det var. Men vi har bestämt oss för att inte gå vidare med det. Det har hela tiden bara känts "njaaa.. njeeee", både när det gäller själva orten och tomten. Ikväll tyckte vi gatan kändes kal(l) på något vis, som att det fattades liv och gläjde där. Skönt att vi båda känner lika.

Imorgon ska vi in och träffa Trivselhus (de som säljer tomterna vi är intresserade av). Ska bli mycket intressant att se vad han har att erbjuda och hur allting ska gå till. Det känns verkligen som att jag vill bo där ute i Husta, på tomt nummer 27 (eller möjligen 25 tror jag det var). Jag vill att mina barn ska få växa upp där, mitt i naturen. Tror jag.
Det här med hus var visst inte så enkelt.. det finns ju så många alternativ! Nåja, vi sitter iaf inte i kärret...

När vi kom hem från husvisningen ställde jag mig och gjorde iordning en stor smörgåstårta. Har även bakat 2 kladdkakor och en sockerkaka. Mor min bakar bullar till morgondagen. Håhåjaja, bäst att sova nu så jag orkar med fredagen och helgen...


PRESENT!

För ett par veckor sedan kom Eva med ett krya-på-dig kort där det fanns 200:- som jag ska ha till Kort o scrapmässan i Göteborg. Sen sa Eva att "det kommer mera" och det kan man lugnt säga att det gjorde!!!
Åkte förbi henne igår när vi ändå var i Sura och hämtade presenten. Vet ni vad de goa pysslingarna på forumet har skramlat till?? Jo, ett helt
QK-alfabet  + en massa andra dies!!!!!!!! Jag kunde aldrig drömma om en sådan present!!! Ett alfabet ligger ju i pris på 1200-2000:-!!!!! Så nu har jag Katie, Moxie, Vixen och GINGER-alfabeten! :D Gissa om jag vart GLAD!!!!! Har dessvärre endast hunnit klappa på det...


Husvisning

Igår kväll åkte vi och tittade på vårat drömHUS! Titta in huset!

Och jag veeeet, det ligger i SUUUUURA! Men va f-n... titta kan man alltid göra. Det är visning ikväll, ska bli väldigt spännande. Vi tog faktiskt en tur till huset igår kväll och spanade (det är redan tomt). Det finns en del saker jag är tveksam över.. få se om jag får några klarheter i dem efter visningen. Men huset är ..... så fint!

Om 1 timma kommer mäklaren hit. Håll en tumme för att han värderar det högt!!

Tomtbilder

image14
Här ser ni våran tomt! Fin va?:) Jag vet att det är säkert kan vara svårt att föreställa sig något av denna bild, men läget är bra och jag tycker naturen är så vacker där ute!!


image15
Här ser ni tomten igen. Man ser även att vägen slutar utanför oss, vilket vi ser som fördel. För då slipper man bilister som kör som idioter (som de gör på våran gata). Min mage skulle nog må bra av det.


image16
Hus och hustak! Detta ser man när man står nere på "vår" tomt. Husen på bilden ligger liksom uppe på en höjd och vårat kommer ligga lägre ner. Eller säger man kanske längst ner?! Jag försöker hitta nackdelar med det, kan ni hjälpa mig?


image17
Min lille filosof-Einstein som står och kissar och gnuggar geniknölen samtidigt... ;)  Aa, det såg så skoj ut när han stod där så det gick inte o låta bli att ta det här kortet.


image18
Här till höger finns också en ledig tomt. Gatan är kort med endast två hus på vardera sida. Denna tomt ligger längst in. Fin utsikt, men njaa.. jag vet inte.

Härlig dag

Vilken fin morgon! Blir ju alldeles glad i hela kroppen!

Snart kommer Marjatta och hämtar mig, vi ska åka hem till Eva! Marcus hade fått åka in akut till sjukan i natt, ingen har hört något mer om honom. Fy, vad otäckt! Det var något med magen.

På måndag kommer mäklare 2, skoj - nu händer det grejer! Och jag har bara hus i huvudet (och lite pysseltankar såklart).

Ha en bra tisdag, för det tänker jag ha!


Tomten

Alltså inte december-tomten, utan tomten som i hustomten! :) Fast nej, nu blev det ju fel också!! HAHA, det där var ju riktigt fyndigt!!! :D Men med tanke på vad mina inlägg handlat om de senaste dagarna förstår ni att det handlar om tomten där vi vill bygga.

Edward, jag o & Max åkte och tittade på området ikväll. Gick runt och tog lite bilder, så dem kommer upp imorgon.

När vi åkte ut i skogen.... så kändes det först, "men gud, ska det verkligen ligga ett nybyggt område HÄR ute?". Men vips, där var området!!! Vilken liten idyll! Max kände direkt: "WOW, här vill jag bo". Jag kände också ro i kroppen, men törs inte ta ut någon glädje än. Har väl blivit besviken för många gånger?!

Det var kuperat och "våran" tomt låg längst ner på gatan och anslutar mot fornlämningar/skog och en äng. Perfekt!
Det verkar vara många (kanske bara?) barnfamiljer där ute. I det området skulle jag kunna slappna av liiite mer än här på gatan, där närheten till ån finns.

Tänk om vi bor där om 1 år? Hjälp!


Bilder från helgen

Här kommer lite blandade bilder från helgen...

55217-30
- Stor och Liten på väg till Humlegården.


55217-35
- Humlegården. Tiger-Li & Edward tittar upp i det blå. Tror det var en luftballong de såg.


55217-34
- Min finfina brorsdotter. Inte alla som kramat en Tiger! ;)


55217-33
- Min andra finfina brorsdotter, som här är 1 år och 1 dag.


55217-31
- Favoritkillen! Trött på pappa som står med kameran i högsta hugg?!


55217-32
- Favorit tösen! Hon älskar att leka i lekparker, det kan bli rätt livat när man ska gå därifrån....

LYCKODAG!

Jag sitter här och är så LYCKLIG!!!!!!!!! Ibland ska man nämligen ha tur!

När jag letade efter mina borttappade husnycklar i lördags frågade jag en kvinna med hund om hon möjligen sett mina nycklar, men nej det hade hon inte. Hon skulle gå ut mot sin sommarstuga ett par km bort och lovade att hålla utkik. Hon la in mitt nummer i sin mobiltelefon. Jag hörde ingenting från henne + att hon dessutom skulle gå samma väg där jag cyklat och inte sett dem.

Men imorse ringer hon! "Hur har det gått med dina nycklar? Kan du beskriva dem?". Hon har alltså hittat mina nycklar på morgonpromenaden! Eller hon, det var hennes hund som nosat på dem!!! Vilken otrolig tur jag har! (och precis nu kom jag på att jag har en oskrapad Triss i plånboken.. :))
Det visar sig att hon bor granne med mina föräldrar, så hon har redan varit där och lämnat in dem!

Vilken kanonstart på veckan! Hoppas resten av veckan fortsätter i lyckans tecken! :)

Vår söndag

Vi hade himla tur med vädret idag, inte en regndroppe fick vi på oss under grillfesten!
En himla trevlig tillställning de ordnat och deras trevliga vänner bidrog till en hellyckad grillafton! Barnen var lyckliga och hade spring i benen. Tur det fanns en lekplats alldeles bakom där vi höll till.

Det bjöds på grillspett och det är något som jag har underskattat. Fått för mig att det är bökigt att hålla på med?! Tillbehör var en couscous-sallad med äpple o fetaost och även en pastasallad med pesto. Vin & starköl för den som ville svalka sig i det tropiska klimatet...

När vi åkte hem ikväll åkte vi förbi ett hus vi har tittat på på nätet. Jag blev glatt överraskad av området!!! Men tyvärr tyckte jag inte om husets läge eller just det villaområdet. Husen stod tätt, tätt packade.. jag skulle få panik.

Men vi har pratar mycket om hus nu i helgen och kommit fram till att vi nog tjänar på att bygga nytt. I alla fall nu när vi har börjat titta på villor i Västerås, vi kommer upp i samma summa om vi köper ett hus lite utanför stan. Och då får vi det som vi VERKLIGEN vill ha.

Nu ska jag dippa morötter och prata hus med Max.
Mina krav hittills på ett nytt hus är:

* enplans
* helst vinkel
* höga fönster i allrum eller vardagsrum
* utrymme (helst eget rum) där jag kan ha mitt pyssel
* praktiskt, öppet kök. Ska släppa in mycket ljus och ha stora arbetsytor.
* hela huset ska vara luftigt och gärna med stora ytor. INGA konstiga utrymmen eller vinklar/vrår!

.... en del bloggar om sitt kommande jobb, andra om sina lediga dagar och en del andra galningar om sina husfunderingar. Ni får helt enkelt ursäkta mig, men detta är något som är högaktuellt och viktigt i mitt liv just nu! :)

(Ps. Jag hade med mig kameran, men det blev inte så många kort eftersom jag glömt bort batteriladdaren...... Lägger ut några av de jag hann ta imorgon. Ds.)

Lägenhet

En sak är säker, att bo fem våningar upp i en lägenhet är inget jag önskar göra om somrarna. FY vad varmt det är här inne. Har flera fönster öppna, men inte ett endaste vinddrag extra?! Det enda som kommit in genom fönstren är småfllugor, MASSOR! Synd att Max pappa inte har investerat i en AC, det skulle verkligen behövas!
Kul att man har duschat och känner sig lika "fräsch" som innan duschen. Svettpärlorna frodas om man säger så...

Nu åker vi till Hammarby sjöstad på grillparty! :D

Framme

Det gick bra att åka till Stockholm på andra försöket! Hämtade nycklarna lite snabbt och sen drog vi till Karlavägen. Hittade parkering direkt, lastade ut allt och alla, mötte upp bror med familj och sen satte vi fart till restaurangen. Tror ni inte de har sommarstängt!?!??!!? Gick till ett ställe i närheten, kan det ha hetat Zence?! God mat och alla fyra barnen var jätteduktiga!

Efter middagen promenerade vi till Humlegården och barnen fick leka i lekparken dryga timman. Sen for vi hem.
Det är inte ofta vi använder GPS:en, det blir i princip bara när vi är här i Stockholm. Och då är den verkligen en bra uppfinning!

Dagen swichade förbi alldeles för fort och trots tråkigheter tidigare under dagen så fick vi i alla fall en himla trevlig augustikväll!


Klantskalle är vad jag är

Vi hann till Västerås då jag kom på att jag lagt husnycklarna och en banan på BILTAKET!!!!! Bara vända att åka hem igen. VARFÖR la jag dem där medans jag stängde lekstugan??? Jag brukar aldrig lägga grejer på biltaket. STÖRANDE!

Tur Max är så lugn som han är, för han har inte blivit det minsta arg eller irriterad på mig! Hade det varit tvärtom, att HAN hade lagt nycklarna på biltaket.. då jäklar! ;)

Vi har letat efter nycklarna, men de finns inte. Jäkla skit!

Snart gör vi ett nytt försök att ta oss till Sthlm.

Mmmmm!

Snart drar vi iväg till Stockholm. Först ut mot Sigtuna till farfarn´s land och hämta nyckel till Alvikslägenheten. Mot kvällen träffar vi bror och går och käkar koreanskt på Seoul. Mmmmmmmmmmm!
Ikväll ska jag pyssla och äta lite morötter med dipp. Mmmmmm!
Imorgon tar vi det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen åker vi ut till brorsan och firar Indy med grillparty! Mmmm! Vi ska grilla längs Sickla kanal och där finns det även lekpark för barnen, toppen. Hoppas det inte är så mycket fästingar där...

En enda :( till den här helgen och det är att det inte ges tid för pysselshoppning.

Nästa torsdag kommer mäklaren hit. Ska bli intressant att se vad han värderar huset till.

Det här huset vill Max titta på. Men jag är inte så intresserad av det.... Alldeles för mycket som behöver fixas!
http://www.hemnet.se/search/maklarutbud/object_frame.asp?objektid=3738745&service=hemnettodn&caller=main&area=20&kommun=284&oresundssok=&url=http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/results/

Däremot vill jag åka och titta på det här huset: (dock är det fult som stryk utvändigt, men men...)
http://www.hemnet.se/search/maklarutbud/object_frame.asp?objektid=3736097&service=hemnettodn&caller=main&area=20&kommun=284&oresundssok=&url=http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/results/


Värk

Min huvud/nack-värk blir ju inte bättre av att det är mycket annat att tänka på.

Vi letar hus eller tomt att bygga på. Känns som att det kommer gå fortare att hitta ett ledigt hus än en tomt.

Det här huset vill jag titta på, fast det är främst enplans (och helst vinkelhus) vi är intresserade av. Men det sägs ju att man måste gå på många visningar innan man hittar rätt, så vi tänkte sätta fart nu. :)

http://www.hemnet.se/search/maklarutbud/object_frame.asp?objektid=3738985&service=hemnettodn&caller=main&area=20&kommun=284&oresundssok=&url=http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/results/

Jag har två områden i Västerås som jag mer än gärna vill bo på, det är antingen i Barkarö (där huset finns som jag länkar till) eller Tidö-Lindö. Tyvärr blir det nästan aldrig något ledigt ute på Tidö-Lindö. Tror det finns lediga tomter i Barkarö, men då kommer det kosta alldeles för mycket så då får man ifrågasätta om det är försvarsbart att bygga nytt...


Ledsen

Edward vill leka med ett grannbarn så vi går förbi dem efter dagis. Mamman berättar att X redan har en kompis där, men att Edward kan gå upp till dem och fråga om han får vara med. Men hon poängterar hela tiden att hon inte tror de kommer vilja ha med honom?!

X+Y kommer ner och alla tre barnen står på trappan. Mamman frågar: "Ni får bestämma själva om ni vill att Edward ska vara med o leka. Vill ni det, eller inte?". X+Y ruskar båda på huvudena och ansiktsutrycket jag ser i min son är inte roligt. Han tittar hela tiden ner i deras fula trappa, ledsamt såklart.

Klart man måste kunna ta ett nej, hur ska man annars klara sig genom livet? Det jag inte gillar här är just den här 2+1-grejen och "utröstningen". Situationen hon utsätter min son för!

Hur ska barnen lära sig att man faktiskt kan vara fler än 2 när man leker, när vi föräldrar till och med STÄRKER det beteendet?! Märkligt.

Jag tycker mamman gjorde fel i detta fall. Jag tycker HON vänligt men bestämt kunde ha sagt: "Idag passar det tyvärr inte eftersom X leker med Y". Hon skulle aldrig ha skickat upp E på X rum då hon från början visste att han inte skulle få vara med.

Förskollärare/pedagog är hon också... Jag säger bara: hjälp!

Det gör så jävla, jävla ont att se sina barn bli sårade. Det hugger och sticker i hjärtat. Ja, det känns faktiskt som att hjärtat gråter.

Jag blir mer och mer säker på att vi är på fel ställe.


Torsdag

Sover oroligt. Tror det är för mycket tankar som snurrar runt i huvudet. Men någon gång ska väl även jag få ro.

Jag somnade sent, vaknade tidigt. Upp och förse de små med frukost. Skulle välja kläder till dem, svårt, velade hur länge som helst. Det är ju megaskumt väder ute!!! Stina fick iaf på sig en klänning och Edward shorts, de får väl klä på dem om det behövs.

Nu tittar de på Barnkanalen och jag har ont i magen.
Får besök av Eva idag, kul med lite sällskap.

Ha en bra dag i det skumma vädret!

Fan

Att det fortfarande gör så jevvla ont att se på bilder från Hovmantorps-tiden. :( Det är ju snart 3 år sedan vi lämnade Småland...

Hovmantorp & Växjö i mitt hjärta.
Går det någonsin att komma över att vi lämnade ett fint hus, UNDERBAR miljö, en idyll på grund av saknaden efter våra nära & kära? Jag tror det, men inte förrs den dagen då mina föräldrar går bort. Först DÅ kommer jag känna att flytten från Småland till Västmanland var värt VARENDA minne ihop med dem.

FAN, att det ska göra så ont att minnas o tänka tillbaka på den tiden där nere!

8:e augusti 1964

För 43 år sedan sa min mamma JA till min pappa.
Så idag säger jag grattis till dem båda!
43 år......... FYRTIOTRE ÅR! Herre min skapare........


Äntligen..

..har jag fått håret klippt! Snälla mamma skjutsade in mig till stan imorse (kan ju inte köra bil än) och vi skulle in en sväng på Panduro och kolla rean. Fick för mig att hoppa in lite snabbt hos en frisör för att få de kluvna topparna bortklippta. Grejen var bara den, att en enkel toppning + plattning av håret tog.. håll i er! TVÅ timmar!!!! Okej om jag hade gjort något extra, klippt värsta snajsiga frisyren, gjort slingor, färgat eller dylikt - då hade jag köpt det. Men nu, vid en vanlig, simpel toppning.. helllooo!

Hann även rafsa ihop 5 jumprar, 1 par byxor, 2 kepsar till Edward. Stina fick bara två hårband, sen blev jag hungrig.. Vi käkade lunch (en jättegod sallad) på Varda. Första gången jag var där, men förmodligen inte sista gången.

Sen in på Panduro och väl där så tyckte jag inte det fanns så mycket rea-grejer kvar. Fick handla till ordinariepris... min vanliga tur som vanligt.

Mamma hämtade barnen från dagis, jag var hemma och vilade. Kände mig helt slut efter en tur på stan. Tur jag har mina föräldrar. Dom är verkligen bäst!!

Igår var jag med mamma på ett kryddparty. Vilka GODA kryddor, men ack så dyra! En (iofs rätt stor burk) kostade från 130:- och upp emot 200:-. Givetvis fastnade vi för flera stycken, så det blev ett dyrt kalas.. Åh, vad jag längtar efter kryddorna! Särskilt efter vitlöken, ingen konstig eftersmak gav den - men bäst av allt, man luktar inte vitlök av den heller! Den ska jag göra dipp med! Mmmm!


Larm

Vet inte om jag har gjort något dumt nu... Men nyligen sade jag upp vårat husalarm. Vi har tyckt att det varit onödigt eftersom vi alltid glömmer att slå på larmet när vi lämnar huset. Det som däremot har varit skönt är att i larmet så har det ingått brandlarm med direktkoppling till SOS alarm.

Eftersom jag alltid har otur... så skulle det inte förvåna mig om jag nu gjort årets dummaste val genom att säga upp larmet?!

Anledningen till att vi haft larmet är att jag som är så mörkrädd ville ha överfallslarmet. Man trycker på en knapp och väktare skickas ut. Men eftersom jag ändå _aldrig_ sover själv här hemma, så är ju det helt onödigt!
Vi fick larmet av mina föräldrar då vi flyttade in, men nu när vi själva betalar.. känns det faktiskt lite onödigt. Samtidigt som jag vet att 4.000:-/år är en billig livförsäkring för hela familjen. Svårt det här....... !

Förstår ni hur jag tänker, eller är jag helt ute och cyklar?

Getingar

Vi har sedan någon vecka haft getingbo under huspanelen. Imorse kom Anticimex och sprayade och hade sig... Just nu är getingarna GALNA! Han rekommenderade att vi inte skulle vara på den tomtsidan idag,  risken för stick är nu STOR! Så efter dagis idag är det jag och barnen som går hem och låser om oss! ;)
Hoppas nu att detta var en effektiv omgång så att alla getingar dör ut. Om 1.5 vecka vet vi.

Grattis till C som idag fyller 35 år!


Bilder från helgen

Stina´s födelsedag, 4/8.

55217-22
En bild på min mamma och Stina. Stina verkar ha saknat mormor jättemycket, för hon har hängt på mormor mer eller mindre hela helgen. Min mamma hade saknat Stina också. Bilden är inte den bästa, men jag tycker mormor & barnbarnet är så fina.


55217-24
Edward!!  Han är ju en tok han också! Igår sa han till mamma: "Mormor, det gör så ont i min fot. Det känns som att det är något i min sko". Han tog av sig skon och de tittade: "näe, Edward.. det är ingenting", sa min mamma. Han satte på sig skon igen och kunde knappt gå... "Aaaaj, det gör så ont", sa han lugnt. Av med skon igen och jo då, där sitter den - en KNAPPNÅL!!! rakt igenom själva sulan och upp i foten!!!! Stackars! Var har han lyckats kliva på den?!


55217-25
En kladdig med GLAD tjej! :)


55217-29
Snören!!...  de var mysiga, tyckte Stina. Tills hon öppnade det där lila paketet i högra hörnet och upptäckte fina, gula sugrör! Då blev sugisarna favvisar istället! :)


55217-27
Det är svettigt att fylla år i värmen, så då måste man svalka av sig med ett dopp i poolen. DET älskade Stina!

Söndag 5/8

55217-26
Kusinpar-mini leker ute. Kusinpar-två, leker inne och på något vis glömde vi ta kort på dem!!!! (men vi träffar dem nästa helg igen o då ska jag ta kort på min andra brorsdotter och sonen).
Här är iaf Stina och ena brorsdottern Indy! Visst är hon bedårande?


55217-28
Avslutningsvis en bild till Jennie!!!!! *tack & kram*

Nu har ni fått se lite bilder och visst är det duktigt av mig att visa såhär många kort! :)

Helgen

Vi har haft en underbar helg, men nu är jag trött och sliten.

Igår hade jag släkten här och det gick jättebra.
Något som gjorde mig extra glad var att min morfar kom gåendes, fastän han sagt att han inte ville! Han är pigg för att vara 90 år. Däremot är det sämre med en annan släkting, men det är en historia jag behåller för mig själv.

Vädret var kanon, vi kunde sitta ute hela dagen tills sista gästerna åkte hem vid 20.30.

Stina hon förstod inte så mycket... hon såg väldigt nöjd ut och var glad när hon fick dra och slita med presentsnörena. 

I förmiddags kom bror med familj hem hit. Det var så kul att få träffa barnen igen!! Kusinerna lekte jättebra och det är så roligt att se! Jag är glad över att vi fått barn så bra åldersmässigt, dom kommer ha mycket glädje av varandra på alla familjeträffar! :)

Barnen + min bror badade i den tjugogradiga poolen *burr* Jag själv har ännu inte varit i den i sommar, men det är ju av förklarliga skäl.

Imorgon börjar barnen på dagis igen och jag ska då vila, vila och åter vila mitt stackars huvud.

(bilder från helgen kommer senare, sitter vid fel dator).


Lördag

Vaknade klockan 7 imorse och steg upp och åt frukost. Max sover, skönt att få lite morgontid i fred.

Snart ska jag gå upp och laga iordning en jordärtskockspaj som vi ska ha till middagen ikväll. Ann-Britt gör en köttfärspaj och mamma en västerbottenostpaj med soltorkade tomater.
Lunchen har Agneta fixat, det är en vegetarisk moussaka.
Mamma har bakat blåbärskakor och A-B bakat småkakor.
Vilken familj & släkt jag har. De är verkligen supergulliga som hjälper mig så mycket nu när jag inte mår så bra!

Igår bakade jag två tårtbottnar och hey, de ser ut att ha blivit väldigt fina! Jag gjorde ena tårtan igår, den andra "huvudtårtan" får Max göra iordning idag. Det blir tårtor med hallon och jordgubbar, mums!

Ska försöka komma ihåg att ta kort idag, så ni får se sen!

Till lunch kommer våra barn hem igen. Vi LÄNGTAR!!!

Idag

säger vi grattis till Stina och Vilhelm som båda fyller 2 år!!!

Helt otroligt. Jag och Maria började prata och längta efter barn samtidigt.
1 år senare var jag först ut med nyheten "Miiiia, jag är gravid!!!!!!" Efter samtalet får jag ett SMS av henne: "Jag med, men säg inget till någon".
Vi båda var beräknade till den 10-11:e augusti. Vi båda föder den fjärde! :)
Så kan det gå... när inte haspen är på.

Uppdaterar: vi säger även grattis till J&M och lite extra till M:et som fyller år :P :)
OCH TACK SNÄLLASTE, RARASTE, JENNIE!!! Inte hade du behövt skicka något till Stina!!!!!!!! Hon kommer bli jätteglad när hon får se ditt fina paket :) (jag har varit bra nyfiken och velat öppna det själv......)


2 years ago

För exakt 2 år sen (i skrivandets stund) klämde jag ut lillstora Stina! För  två år sedan fick jag mitt livs chock, det var ingen pojke som jag trott - det var en flicka. En FLICKA! Glädjen var enorm och mina tårar de rann. De rann för att förlossningen hade gått bra, de rann för att det var en underbar, välskapt liten flicka som sett dagens ljus. De rann för att så mycket ångest och oro nu var borta. Jag var lättad för stunden. Sen att hennes temp sjönk, att vi blev inlagda på 68:an, sondmatning och provtagningar .. det är en annan historia.

För två år sedan på morgonen var det ingen blå himmel som det är idag. Då var det alldeles grått ute, undrar om det inte hade regnat också.

Det är två år sedan sonen sa: "Blev det inget mer?" till svar på att han fått en lillasyster istället för den broder vi trott han skulle få. :)

Det är två år sedan jag födde vårat andra och sista barn. Ja, det är så det känns. Att skaffa ett tredje barn nu vore rena katastrofen för vårat familjeliv. Men vem vet vad som händer om 5 eller 6 år!? ;)  Skämt å sido, det känns så bra med Edward & Stina. Att ha fått två underbara och perfekta barn, det var nog mer än vad jag någonsin har kunnat föreställa mig.

GRATTIS till min lillskrutta som idag blir två år!!!!
- Jag älskar dig mer än du någonsin kommer förstå!

Tomt

Snart ska jag ringa och höra mig för om lediga tomter. Håll en tumme så är ni gulliga!

Fredag idag

Igår hade jag ju besök här hemma och det var så kul med sällskap och jag hade en hyfsat OK dag igår, så jag lagade både lunch och middag.

Idag mår jag däremot inte bra. Vaknade med en huvudvärk med styrka jag inte känt på länge! Aj aj. Har tryckt i mig medicin igen och nu är det under kontroll.

Idag har jag egentligen lite att fixa med inför morgondagen. Men jag orkar inte!!! Hade tänkt vara duktig och baka egna tårtbottnar, men jag vette 17 om det är värt det?! Mår jag okej i eftermiddag följer jag med mamma och plockar hallon hos min morbror. Stina ska få en hallon/jordgubbstårta på sin andra födelsedag.

Försäkringskassan ringde igår och jag säger bara...... djiiiiis! Vad fan håller de på med?! Det är ju så att man blir mörkrädd när man ser hur regler och lagar har utformats!
Jag skaffade ju mitt sommarjobb själv, utan arbetsförmedlingens inkoppling.  Det tyckte FK-kärringen var konstigt... "Menar du alltså att du har skaffat ett sommarjobb av eget intresse, helt utan arbetsförmedlingens inkoppling?" Den meningen etsade sig fast i mitt huvud.
Jag frågade hur det blir i höst om jag blir sjukskriven, vad jag får för pengar då.... "Du får ta studiemedel", svarar kärringen! Vadå ta studiemedel?? Jag kan väl för tusan inte ta studiemedel om jag är sjukskriven och inte pluggar??? Det säger ju sig självt liksom. "Jo, du får ta studiemedel tills CSN stänger av dig"!?!??!?!?! Ja, ni hör ju!
Jag kände att kärringen inte hade koll på vad hon pratade om. Jag fick förklara hela min situation 2 gånger för henne och det med tonläget som att man pratar till ett barn. Så ska det väl inte behöva vara?!
Efter 1 timma ringde hon igen, med en väldigt len stämma. Hon hade då pratat med sina kollegor och det skulle inte vara något problem för mig att få min vilande SGI. *morr* det var ju det jag SA ju, KÄRRING! (ja, jag blir upprörd av detta samtal).

Försäkringskassan har aldrig varit min bästa vän.

Torsdag och vi säger grattis...

... till Anders som fyller år idag!!!

Snart får jag besök och jag kommer ha det hela dagen! Det ska bli mycket, mycket trevligt!!

Dagens grattis...

... går först och främst till min mormor som skulle ha fyllt år idag.
Nu ikväll har Max & jag varit till minneslunden och lämnat lite blommor till henne.

Dagens andra grattis går till Max pappa som fyller år.

Det är mååånga grattis nu i augusti. Vänta så ska ni få se! :)

Kenta

Kan inte komma ifrån att jag är lite sugen att gå på KENT i november. Gjorde ett halvtappert försök imorse då extrabiljetterna släpptes. Gick inte ens o komma in på sidan.
Nu hoppas jag på broder Daniel, att han kan fixa backstagepass åt oss. Det är nog enda chansen, om man inte vill bli halvt ruinerad.

Uppdaterar: biljetter är kirrat!!!!!!!!!!! Tack vare min käre bror! Ibland ska även jag ha tur. Så det så! :)