Sista inlägget för i år!

Vi håller på och packar (japp, vi gör faktiskt det - var bara tvungen o slänga iväg ett mail först och så blogga lite... :) ). Vi åker hem till svärmor med man. Vi brukar ju fira med dem och så även detta år, fast hemma hos dem istället för hos oss. Ska bli kul att åka iväg hemifrån. Har lånat en resesäng av Helena, tänkte att vi skulle slippa iaf en fight med en liten Stina. Annars om hon sover på en madrass på golvet kryper hon bara iväg + att hon vägrar somna själv då. Hoppas resesängsvarianten går bra!

Det blir lite lunch när vi kommer fram och ikväll middag + efterrätt. Spännande att se vad hon hittar på.
Jag ska packa med mig lite pysselgrejer och sitta där och färglägga. Köpte lite nya stämplar i veckan som jag vill testa. Lika bra att passa på när man har personer som underhåller barnen.

Jag hade ingen bra dag igår. Jag var jättetrött och kände mig allmänt hängig. Inte så konstigt kanske.. Men det var jobbigt att vara hängig. Försökte se en film igår, men jag somnade.. Gick och la mig och lyssnade på blåsten... somnade till slut. Vaknade upp 8,30 imorse och ja, jag känner mig faktiskt mer uppåt!

Önskar er alla ett gott slut på 2006!

Celebert besök i postlådan

Idag fick jag finpost i postlådan! I det fina (!!) kuvertet låg ett jättefint julkort och utöver det även ett SÖTFOTO på en underbar liten flicka och en helmysig nos. Jennie, TACK så jättemycket!! Jag ska köpa en fin ram till fotot på R o nosen, det ska få stå i källarfönstret allldeles ovanför den stationära datorn.
Tack för hälsningen på julkortet. Alla dina ord till mig gäller även från mig till dig! :)

KRAAAM! :)

Uppdatering eller nåt sånt

Behöver jag säga att jag fortfarande är orolig som tusan?!
Inte blir det bättre av att veta att M´s farmor dog i just hjärtfel. Det var ett medfött förmaksfel, som i och för sig skulle kunna ha åtgärdats med dagens kunskap  och hjälpmedel. Men ändå...

Det är svårt att lägga fokus på tentaplugget. Ena tentan, den medicinska kommer jag kanske klara - men den andra kursen, Verksamhetsstyrning inom offentig sektor, törs jag inte ens tänka på! Har läst igenom det som skall läsas, mer än så har jag inte gjort. Den kanske går åt skogen, men då får det vara så. Den kursen är svår, nej jag menar ointressant i normala fall och nu med så många andra tankar i huvudet, blir det inte lättare att skaffa sig ett uns av intresse för den. Det går en omtenta i februari... skönt att veta utifall att....

Igår åkte jag till Eskilstuna och träffade Lelle. Hon är en person jag gillar att träffa när jag har bekymmer med något eller mår dåligt. Hon hittar alltid på något så jag kommer på andra tankar. Pysslar om liksom. Vi gick runt lite i Tuna Park och sen åkte vi ut till hennes bror och hans familj. Han demonstrerade sin nya projektor och jag får väl erkänna att jag numer kan tänka mig en sån själv. Hellre en sån än en platt-TV. Eller en platt-tv är också välkommen, men i första hand skulle jag nog vilja ha en projektor.
Åkte hem till Lelle sen och "gick igenom" vad som hänt sen sist. Det är alltid skoj att höra om en singeltjejs upptåg! ;) Ostbricka till lite prat var himla fint!

Vet inte hur det går med Max jobb i Stockholm eller det han sökt. Men vi tror inte det blir något med det. Däremot är han snart klar med sitt projekt han har jobbat med varje natt sen sista september. Snart "släpper" han sidan/tjänsten och då mina vänner, då får ni faktiskt ställa upp som användare!! Så det så! :)

Varit på barnakuten

Hemska dagar...

På juldagen åkte ju alla utom farmor hem. Jag, farmor och Edward satt i soffan och hade mysigt när han säger "Mitt hjärta slår jättefort! Känn!". Jo, hans hjärta slog fort - FORT!!! Efter ett tag sa han att han fick ont och höll sig över bröstet och pekade mot halsen. Jag ringde hälso o sjukvårdsupplysningen, men kom man fram där då? "Vi är överbelastade, var god försök senare". Ringde faktiskt 112 och fick då tala med deras sjuksköterska. De sa att vi skulle ta honom till barnakuten. När vi åkte iväg ca 50 min senare hade hans hjärta lugnat ner sig... då låg hjärtslagen "bara" ca 40 slag över det normala.

Inne på akuten gick det rätt fort. EKG togs och diverse prover. Han fick en till hjärtrusning (inte lika snabb som hemma) när vi var där, då slog hjärtat 202 slag/min.

EKG visade egentligen inget konstigt, men lite för snabba hjärtslag(dock ej onormala). Men hjärtat kan ju bli trött av att pumpa för hårt. Så de ville ha kvar honom för observation och ha honom kopplad till EKG under hela natten. Max åkte hem och jag o Edward stannade kvar. Det var inte lätt för honom att sova med alla dessa sladdar... de drog ut själva EKG-apparaten utanför vårat rum och satt faktiskt o bevakade den hela natten. 3 ggr kom de in. 2 utav gångerna hade han korta andningsuppehåll, som de sa var vanligt förekommande?! Annars var EKG bra!!! Tack o lov.

Idag togs det mer prover och läkaren har nu skickat remiss till hjärtläkaren. Hjärtultraljud ska göras + mer prover ska tas (om någon/några veckor).

Vi fick åka hem till lunch. Edward blev jätteglad, för han ville hem o leka med sina julklappar! Såklart.


Vet ni något om såna här hjärtrusningar??

Läkaren sa att det inte behöver vara något sjukligt bakom, men det är ändå svårt att koppla bort allt detta.. man blir ju så jäkla orolig! Sjukt orolig.



Julen

                                          Peppartomte

Julafton är över.

Det var en lyckad dag igår. Och även de 2 dagarna innan. Vi kan börja där.

I fredags hade jag mina föräldrar på middag. Jag bjöd på inbakad lax på savoykålstäcke och västerbottenpotatis. Till efterrätt körde jag en gammal 80-talare, nämligen päron i ugn med after eight. Mycket gott.

I lördags kom alltså alla gäster, dvs svärmor med man och Elea, svärfar med fru och M´s brorsa.
Till lunch rörde jag ihop en fläskfilégryta och ris. På kvällen bjöds det taccos.

På natten vaknade Edward och gick o kikade i sin julstrumpa. När han såg att det låg något där i blev han helt till sig och det tog ett tag tills han somnade om. På julaftonsmorgon var han väldigt förväntansfull inför dagen. På förmiddagen kom mina föräldrar, min bror med sambo + deras två små söta barn och även min ena morbror var med! Barnen bytte julklappar, sonen fick nån experimentbräda - den blev väldigt uppskattad. Stina fick en jättefin tunika från Polarn och pyret. Tack säger vi!
Julmat till lunch, M extraknäckte som Tomte hos min mor&far som hade min bror o hans familj på besök.
Kalle här hemma och sen åkte Max iväg till en kompis och extraknäckte igen... :)
väl tillbaka fick han kliva in i Tomterollen här hemma. Lilla S blev jätterädd för tomten...  men sonen, han pladdrade på och var jätteglad! :)

Och vet ni!! ÄNTLIGEN har Stina börjat gå!!! Det hände dagen innna julafton. Det var på tiden..

Barnen fick en hel del med fina julklappar... Edward hade önskat sig ett lasersvärd och det fick han. Behöver jag säga att han blev ÖVERLYCKLIG??!

Vi alla pratade lite löst om nästa jul...  Funderar på att åka utomlands då. Svärisarna hade Gran Canaria på förslag, men jag sa Egypten istället... och ja, det köpte dom. Vi ska kolla upp lite mer om klimat och prisuppgifter. Blir det en jul&nyårsresa blir det ingen 2-veckorssemester sommaren 07. Får ju tänka på det också innan vi bestämmer oss. En annan önskan jag har, är att fira åtminstone 1 jul ihop med mina föräldrar - vilket M också vill! (mest han faktiskt).

Igår kl.23 gick jag och svärmor + mina föräldrar, bror med dotter (!!) till kyrkan och lyssnade på midnattsmässa. Det var inte den främsta anledningen till att jag gick till kyrkan, utan anledningen var att Linnéa de La Cour sjöng. Vilken jäkla röst!!!! Så kraftfull och vacker! Rös i hela kroppen. När vi gick ut ur kyrkan gick jag fram och sa till henne att hon sjöng så otroligt fint och svärmor tackade också för underbar sång, hon blev väldigt glad över orden.

Det var skönt med en nattpromenad. På hemvägen gjorde jag sällsis med en gammal barndomskompis som jag inte träffat på 1 år! Henne träffar man på i kyrkan av alla ställen!! hahaha....  Hemma 01.20 - stupade i sängen.

Idag har jag hunnit med att lyssna på en föreläsning. Nu fika!

Hoppas att ni alla har haft lika fint julfirande som vi haft!

Resa, men var?

Letar resa, men hittar inget. Detta är en resa som i så fall ska ske förrs nästa sommar. I juni nånting.
Jag är banne mig sugen på Egypten för en fjärde gång. Men det verkar som att de flesta inte har resor dit i juni, pga värmen. :( Var åker man annars i juni? Jag tittade även lite på Grekland, men det känns inte alls lika lockande. Men det kan ju ändras.

Det är rätt komiskt att jag har fastnat så otroligt för Egypten. Jag verkligen AVSKYDDE landet då jag besökte det för första gången. Jag är glad att jag gav landet och människorna en chans till.

Om ni har något resförslag, så tjoa till vettja!
Det ska passa för en familj med barn som är 3 & 6 år. Ska vara en plats/land där man har något nytt att utforska i 2 veckor. Sol, värme och goda badmöjligheter är ett måste.

Jag kikar vidare.

Skydd

Jag har valt att lösenordsskydda bloggen.
Varför? Tänkte att det skulle vara kul att lägga ut lite bilder då och då. Visst kan man göra det utan lösenord, men inte när det kommer till barnbilder.

+ att jag även vill ha lite koll på vilka som läser här. Det har ökat x-antal besökare och eftersom det bara är 3 stycken som lämnar kommentarer, blir man ju lite fundersam vilka alla de andra är!

Så det är därför.

Snyft

Det är alltid lika tråkigt att behöva säga hej då. :(

Men vi hade det väldigt, väldigt trevligt när familjen Stenemo var på besök. Det var jättekul att få se barn nummer 3 som liten plutt. Barnen har lekt som.. ja, jag vet inte vad. Men det högg till lite i våra hjärtan när sönerna kom springades och ropade "mammmmmaa,  kan inte vi få leka med varandra imorgon med? Snällla!". Tänk om vi hade bott kvar där nere i Småland, haft dem på gatan ovanför vår.. då hade det varit praktiskt möjligt, men nu - nej. :(

Saknar dessa människor jättejättejättejättejättejättemycket (gick det fram att jag SAKNAR dem? ;))!

Vid middagen sa Stoffe att han tycker det är så skönt när vi träffas, för allt är så okomplicerat. Jag kan bara hålla med. Inget sånt där artighetstjafs ni vet.. utan det är bara ta vid där vi avslutade sist. Alla gör det de vill, Stoffe förser oss med nybryggt kaffe, barnen är här och där, Cissi o jag babblandes i soffan, S&M (obs! förkortningar av man´s namnen.. ;) diskuterar ljud, högtalare, film etc.

När de sent igår kväll åkte hem, kändes det så TOMT!!! De kommer upp ev. upp till våren igen, annars dröjer det enda till sommaren tills vi får ses igen.

Snyft.

Helgen

Helgen har varit kanon!

Igår åkte vi hemifrån runt 11-tiden. Körde vägen förbi stan och fixade lite julklappar.
Vi var inte på hotellet/herrgården förrs 17! Då stupade vi i säng, tittade lite på TV och sen hade vi bunkrat upp med hur många tidningar som helst. Fatta vad skönt att få läsa i lugn & ro!! Jag kopplade av till tusen och blev helt plötsligt dundertrött. För att inte somna gick vi iväg in till "huvudhuset" (vi bodde i en stuga mitt på gården) och tog oss en fika. Sen tillbaka till sängen och läsningen.

Jag slog ihop mina ögon vid 21. Var så fruktansvärt TRÖTT!
Gick upp imorse och käkade en jättegod frukost och sen väntade sängen. Vilade, läste.

Var hemma vid 13.30 idag. Allting hade gått bra för svärmor med man. Skönt det. Var lite orolig att lilla S skulle vara vaken o strula på natten eller nåt. Men inte då.

Pratade med Cissi ikväll. De kommer ju imorgon och stannar tills sen tisdagkväll eller också enda till onsdag! Tjohoooo, vad kul! Jag trodde nämligen att de skulle bege sig redan på tidig tisdagmorgon.
Så nu har jag bakat två vaniljlängder. Ska göra en kladdkaka imorgon, vi måste ju ha något att fika med! :)
Mat då? Det blir hederlig gammal "barnmat"; spagetti med köttfärssås och på tisdag blir det ev. pannkakor till lunch. På kvällen funderar jag dock på att göra en potatisgratäng och köpa "gourmet rostbiff", vilken är helt underbart god enligt de som äter kött.


1, 2, 3, 4, 5....

Ursäkta det kompakta inlägget nedan.. måste ha blivit nå krux, för jag skrev det inte sådär utan styckebrytning!

Och! jag måste bara få berätta. Sonen har lärt sig att räkna till 100!!!!!! Ja, han kan mer än så.. men det väsentliga är väl att han liksom har knäckt koden för att inte säga tjugotio, trettiotio osv.... När han förstod att trettio kommer efter 29 och inte tjugotio, så har det bara rasslat till och han räknar o räknar.

Så nu kan han alfabetet som ett rinnande vatten och även att räkna.
Han är så duktig så! Ibland lite för duktig. Han är ju inte ens 5 år!

Mina dejs hit och dit

Dagarna bara rusar iväg med mig i släptåg. Jag hinner inte med känns det som. Vad har hänt denna vecka då?

I måndags var det plugg för hela slanten. Eller jag försökte iaf. Bakade lussebullar med mandelmassa, gjorde de i bullformar. Mmmm!

I tisdags var min kära mor o jag ut och åt gottigt julbord. Mycket trevligt och så himla skönt att få sitta och prata med henne i lugn & ro. På kvällen kom Eva hit, hon hade med sig sin dotter. Hon o sonen lekte som aldrig förr!!! Jättekul att de leker så bra! Även Annelie tittade över en sväng, hon hade med sig båda barnen...  Vi pysslade som små tomtenissar.. :) A o barnen åkte hem vid 21.00 men Eva o jag pysslade glatt vidare. J & E lekte, klockan tickade på och vips var klockan 23.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hjälp. Vi hade helt enkelt väldigt, väldigt trevligt och glömde visst bort klockan. Sonen var kanonglad, somnade med ett leende på läpparna.

Onsdag & Lucia. Iväg med lilla S till allergimottagningen, hon skulle pricktestas. Tack och lov visade de inga utslag på alla de födoämnen hon testades för! Tydligen ska hon tillbaka till hud där vi var i sept. och blev remitterade ifrån!!! Det är dom som ska nickeltesta henne. Jäkla hattande.
M släppte av mig på stan. Mötte upp H & A. Lunchade på Två lingon och ett blåbär, åt bakad potät.
Hem med H och direkt in på sonens lussefirande. Puh! De små var jättesöta och duktiga.

Torsdag. Varit på universitetet. Hade en muntlig redovisning som gick bra. Kunde inte låta bli att tycka synd om två stycken som var sÅÅ nervösa. De darrade på både röst och hand.
Var upp till instutitionen, klagade till kursansvarig på ena kursen. Ca 6 veckor efter kursstart är det fortfarande otydliga instruktioner och allmän förvirrning. Klagomålen har haglat in och läraren kommer inte få fortsätta undervisa i denna kurs nästa år.
Jag och Sofia gick en sväng på stan. Var in på Panduro och köpte textilpennor.


Idag fredag. Plugg tills lunch. Fick ett väldigt oväntat besök av en min gamla bästa kompis. Hon hade lämnat Göteborg för hemstaden denna helg. Synd bara att hon inte hade sagt till innan att hon skulle hem, då hade jag kunnat planera in allt mycket bättre. Tyvärr  hann vi inte ses nån längre stund! Men jag ska åka ner till henne i februari och hälsa på. :) 

Sen lek med barnen. M ska iväg på sin tredje arbetsintervju imorgon. Jag hoppas att det kommer gå bra för honom!!!!


Lördag. Barnens farmor och man kommer hit. Jag och M åker och spenderar en barnfri helg på en mycket fin herrgård i Dalarna. Lovely!!!!!


Söndag. Kommer hem på eftermiddagen. Pillar, städar och fixar.

Måndag: CISSSSSSSIIIIIII (&Stoffe) + alla barnen kommer hit!!!

Sådär ja. Då har jag gått igenom min vecka och även dagarna som kommer! :)

Nu ska jag ner och "inreda" min nya pysselhörna! Tjoho på er!


Slut

Är förbannat trött.

Jag och sonen skulle ha mysig pysseldag ihop och jag skulle även plugga lite för att kunna åka med barnen till vattenpalatset imorgon (hann iaf göra en dörrkrans av granris + diverse dekorationer så som torkade apelsinskivor, kanelstänger m.m). Nu blev min dag helt annorlunda än vad jag tänkt mig. Fick oväntat besök av 2 kompisar med tillhörande barn... så det vart fullt upp istället. Är helt slut nu.

Imorgon blir det inget vattenpalats. Finns inte längre utrymme för det. :(

Annars är det en stor sten som tynger ner mina axlar.
Jobbigt. Deprimerande.

?

Vad fort livet kan vända.
Ena dagen har han jobb, för att i nästa inte ha något?! Eller?! Jag begriper ingenting.
Men det här är nog det bästa som kan hända. Tror jag. Eller också är det de värsta?!

Kram och god natt!


Tisdag

Tittade på en film igår, Djävulen bär Prada. Tack, men nej tack. Gillar inte förutsägbara filmer.
Idag tänkte jag klämma in en film när lilla S sover. H har med sig huuur många filmer som helst. Lika bra att passa på o titta.

Annars har jag tänkt att plugga lite. Imorgon är det föreläsning o jag behöver förbereda mig lite mer.

Ikväll är det plask&lek-avslutning. Jag går med sonen, min pappa barnvaktar lilla S.
M då? Jo, det gick så bra för honom på intervjun igår att han blev kallad även idag!!
Dock sitter han nu i en marig situation, för chefen på jobbet han sökt vill ha referenser. Såklart de vill. Bara det att när M idag ska ringa o be sin nuvarande chef om ref., kommer han förmodligen inte ha något jobb kvar där. Det funkar så där. De kan inte ha honom i ett projekt när de vet att han är på väg bort. Det är ett alldeles för litet och sårbart företag. Dom är bara 6 personer, inklusive M.

Jobbigt samtal väntar för M... men ibland kanske man måste ta svåra beslut för att vinna något i längden?! Det tråkiga är ju bara om han inte får det här nya jobbet. Iofs kommer han fortsätta söka jobb.. men ändå liksom.

Så nu har jag sagt att "får du det här jobbet, då jäklar ska jag få en utlandsresa i mars! och en massa pysselgrejer". M tittade konstigt på mig och frågade när jag skulle lugna ner mig.

Jag tror min kurslitteratur väntar på mig...

Ny vecka

Måndag igen.

Idag blir det lugnt. Ska ta tag och fixa det sista med grupparbetet. Det blir väl jag som får skriva ihop allas arbeten antar jag...  Men jag hoppas någon annan ERBJUDER sig den uppgiften.

M gick iväg med barnen nu. Sonen ska till mormor och leka med ena kusinen hela dagen. De ska göra pepparkakshus, smällkarameller och pyssla. Han kommer få en underbar dag. Mormor & morfar lämnar tillbaka honom ikväll. Lilla S får vara med pappa tills hon ska sova middag. Efter tuppluren ska även hon till sin mormor & morfar och härja runt.

M ska på anställningsintervju kl.15.30. Jag hade sett fram emot ett par sköna, ensamma timmar här i huset - men nu bor ju farbror H här denna vecka...  Kanske har han inte hunnit hem tills dess. Men jag tror det.

Jag har iaf tänkt ha en jätteskön dag med en MASSA pyssel! Ska pyssla från att lilla S går och sover middag! :D

Hoppas ni andra får en skön måndag!

Flitig

Åt en trevlig 1:a adventsfrukost imorse. Åh, det var så mysigt! Hade dock varit trevligt att se lite snö när man tittade ut genom fönstret...

Har varit hos vännen i E-tuna och pluggat idag. Vi var jätteduktiga, pluggade i 4 timmar. Med avbrott för en thai-lunch som var mycket, mycket god!

Annars har vi bara dragit runt här hemma och myst och fått utbrott på lilla S som gärna vill hänga i gardinerna och riva ner ljusstakarna!! Grrrr!

Ikväll kommer farbror H som ska bo här  veckan som kommer.


Min lördag

Jag och lilla S besökt min pappa i förmiddags. Var ju tvungen att se mig själv i tidningen....

Hemma igen pysslade jag och sonen, lilla S sov middag och M jobbade med sitt projekt.
Lunch.
Lussekattsbak.
Hämtade mor på jobbet och åkte med henne hem och satt där och pluggade i 3 timmar. En lördag, jag vet. Men jag var "tvungen" att läsa in det jag missade igår när vi tillbringade hela dagen på stan..
Fick med mig jättegoda lusse"rutor" hem. De mofsar vi upp imorgon till Adventsfikat imorgon! Mmmm!

Ikväll la vi lilla S innan vi åt middag. Tänkte att vi skulle få äta tacosdinner´n i fred - men nej, det ville inte lilla S. Hon skrek och härjade i sin säng, så det slutade med att M slängde i sig sin taco och gick upp och la sig med henne. Jag och sonen satt kvar och hade mystid framför ljusen.

Det har varit en bra dag idag.


December

Det är julstök o julfix om vartannat!

Igår var vi i stan hela dagen och försökte handla klart alla julklappar. Trängdes med tusen andra IKEA-besökare.. Trodde folk jobbade, men inte.

Väl hemma var det pepparkaksbak med sonen som gällde. Lilla S var med hon också, men hon käkade bara upp degen så henne fick vi gå till ett annat rum med. Pepparkakorna luktade ljuvligt - dock råkade jag ha dem i ugnen ett par minuter för länge. Sonen tog det bra och blev lovad att få baka några nya en annan dag (tur han bara gjorde 1 plåt igår!).

Idag är det brottning, hem till fadern och lussekattsbak som ska utföras! Igår satte jag upp alla stakar, stjärnor o julgardiner! Det är så juligt så här hemma. Sonen vill ta fram alla tomtar, men nej - de får allt vänta på sin tur som är någon vecka innan jul.

Tack och bock.