Skrattkväll?!

Imorgon blir det Ladies Night med bla Martin Stenmark! Tjohoo, vad trevligt det ska bli!
Jag har bestämt mig för att inte dricka något utan istället vara chafför. Inte mig emot, jag behöver då inte alkohol för att ha skoj. Det roliga står ändå karl-trion för! :D
Jag gillar Mikael Nykvist också. Han är bra. Den där tredje jeppen, Hey Baberiba-snubben har jag inte så mkt koll på. Jag vet bara att han gör Carl Philip (?)  i Baberiba-grejen.

Ser fram emot morgonkvällen och hoppas på mycket skratt och god middag!


Varit i skolan

Idag var jag på min första föreläsning, måste säga att det var väldigt intressant - men ganska "jobbigt". Eller nej, inte jobbigt - men det var mycket att ta in. Jag skrev som jag inte gjort på länge..
Kursen är Medicinsk grundkurs och idag pratades det om Cellen och Vävnader. Kanske låter lite uggligt, men det var väldigt intressant! Sofia och jag tog en lunch innan vi åkte hem. Jag njuter varje gång jag slipper laga mat.

Min kära mor har varit med barnen idag. Vilken tur att jag har min mamma och pappa så nära. Utan dem hade det här inte varit praktiskt genomförbart. Jag hoppas jag kommer bli lik min mamma när våra barn blir stora. I alla fall till stora delar.


Blå tankar

Idag går mina tankar till en liten kille och hans familj ute i Stockholms skärgård.

Kram gumman! (och lill-gubben).


Tummen upp för CSN!

6 dagar efter kursstart, så sitter CSN-pengarna inne på mitt konto! Är det inte snabbt jobbat av CSN? Hade räknat med betydligt längre väntetid!!!!

Tack tack!


Gnäll om plask&lek

Är det inte sjukt..... för att få en plats till sitt barn i en sån viktig sak som vattenvana, får man först ställa sig och köa 1 timma innan utsatt tid. Sen är det först till kvarn som gäller. Tycker att alla som vill, borde ha en rättighet till en given plats. Men förmodligen går det i kras när det kommer till ledare. Ont om ledare, vilket resulterar i färre grupper. Ingen vill vara ledare, ingen har tid?

Egentligen ska jag banne mig hålla tyst. För inte ens jag sträckte upp en arm när simsällskapet efterlyste ledare. Men vad gör man när inte tiden och det riktiga engagemanget för det finns?
Ja, jag är väl facit på den frågan. Man blir en gnällig människa. Usch, skäms på mig!


Hård i magen

Lilla S är förstoppad. Hon har haft problem med hård mage sen hon var en plutt-bebis.
De senaste veckorna, sista månaden nånting har hon haft väldiga problem med "reningsverket". Ringde dels Apoteket och hörde lite om hur mycket Laktulos jag kan ge henne och han rekommenderade mig att ringa hälso och sjukvårdsupplysningen, vilket jag också gjorde. Där var det en riktig surkärring som svarade. Hon gav såna nedlåtande kommentarer att jag faktiskt surnade till rätt rejält. Hon la ifrån sig luren ett slag och när hon sen kom tillbaka var hon som en annan människa. Hon var såååå trevlig så. Avskyr falska människor.

Jag ska ringa min BVC-tant imorgon och se vad vi kan göra. I värsta fall måste vi ge henne laxeringsmedel. Min lilla skruttfia! Hon har inte fått ur sig något sen i torsdags och hon stånkar sig alldeles blå (ja, faktiskt!) och så kan vi ju inte ha det. Funderar på om det kan vara någon födoämne hon reagerar på. Men brukar man inte oftast bli lös i magen då?!

Stackars liten.


Lugn dag

Idag har jag varit till biblioteket och sen har jag med nöje suttit och läst i kursböckerna! Eller nej, det där var inte riktigt sant. För ena boken, "Vår Ekonomi" var riktigt, riktigt boring! Vet inte hur jag ska klara kursen Politiska styrmodeller, men det ska nog gå...... Men fasen vad trist det är att läsa något man inte är intresserad av. Däremot så är kursen Medicinsk grundkurs himla intressant! (än så länge).

Ja, det är väl det jag har lyckats åstadkomma idag. Nu är det kväller och jag ska väl läsa lite innan jag kojsar.


Nyheter

Det går snart inte att gå in på en nyhetssida utan att det sticker till i själen.
Vad möter man för nyheter idag då? Jo, bombdåd bland turister (det börjar nästan kännas som att det är något man får räkna med när man åker på semester numer... lite som att man har livet som insats! TYVÄRR!) Det nästa jag läser är
detta. :(   Det "ljusa" i den nyheten, var väl att de iaf var vid varandras sida och den andra hjärtehalvan slapp stå på marken och se sin livspartner möta döden själv. Men, jag vet.. tråkigt "ljus" . Eller snarare synd att kalla det för något ljus i nyheten....

Det sista jag läser innan jag kryssar ner sidan är det här och detta i staden där jag bor. Förskräckligt! Nej, förresten.. inte förskräckligt - för jävligt!!!

Nu vill jag inte läsa fler nyheter på ett tag.


Smygpluggat

Nu har jag varit lite duktig och påbörjat mina instuderingsfrågor jag hittade på universitetets studentportal. I princip går det att hitta all fakta och information jag behöver här på nätet.
I höst kommer jag läsa två kurser. Ena heter Medicinsk grundkurs (den jag började tjuvkika på nyss), den är förlagd på campus. Obligatoriska träffar ca 1 gång/vecka.. utöver det blir det väl grupparbeten jag måste räkna in. Den andra kursen är Hälso och sjukvårdsadministration och den är helt webb-baserad. De första kurserna i det ämnet låter inte alltför lockande får jag väl erkänna. Eller vad sägs om "Politiska styrmodeller"? Huh! Men det är bara en 5 poängskurs, så det är väl bara att härda ut.

Längtar tills tredje terminen, då praktik och journalskrivning ska påbörjas! Roooligt! Men nu ska jag försöka ta en sak i taget.


Nu så.

Nu är jag fattig. Men jag hade kunnat vara fattigare om jag hade fått tag på kursböckerna när jag åkte in till stan. Tack och lov att jag inte hittade dem och "tvingades" beställa från nätet. Även om böckerna var billigare på nätbokhandeln, kan jag ändå inte låta bli att vara lite frågande över det höga priset...

Jag har shoppat.
Det blev x-antal toppar till mig. Än är jag inte riktigt på humör för mysiga höstkoftor, men med kylan kommer det begäret också. Det är jag säker på! Egentligen var jag inte ute efter ett par jeans. Men helt plötsligt ramlade jag över ett par SÅ sköna Esprit-jeans. Det bästa av allt var ju att det var halva priset på dem! Ååh, de var så sköna, blir nog ett par favvisar! Affären i sig hade faktiskt rätt mycket fint.. blir nog fler framtids besök där. Kul o hitta nya butiker.

Det blev iaf lite till mig och så (som vanligt) en hel del till barnen; lilla S fick 2 par bruna byxor, dessutom bytte jag hennes igårköpta tennisskor mot ett par brun/rosa-basketkängor! :) Min fina E fick ett par jeans, 1 jumper och strumpor.
M fick inget alls. Men han hade visst styrt upp sin egen shopping i torsdags..

Dax för mat. Det har gått 9 timmar sen jag åt. Börjar faktiskt snurra i huvudet. Dumt.


Helg

Jag är inte fattig än.
Jag hittade nämligen ingen av de kursböcker jag skulle ha igår. På den butiken jag var in på igår hade de inte en nå kursmaterial alls. Så var det med de.
Däremot hittade jag lite toppar och ett armband. Lilla S fick en body + skor.

Jag kör nog in till stan idag och letar vidare efter mina kursböcker + kläder åt mig och barnen. Vill ju även ha ytterligare en ny väska, en lite mer "fin" väska. Den jag köpte till kursböckerna är i tyg och det känns inte särskilt "fint" eller vad man ska säga...

Idag blir det relativt lugnt här hemma. Sonen är hos farmor med man. Nu har vi alltså bara ett barn att se till och det är ingen match, även om det hade varit skönt att vara helt själv här hemma. Men men, jag ska inte klaga. Kul att få lite lugn och ro tid med lilla S.
Min pappa kommer efter lunch och ska koppla in våran ismaskin som tillhör kyl & frysen. Skoj o få igång den. Nästan så man skulle ta sig en drink ikväll! ;)

Ha en trevlig helg allesammans, för det tänker jag ha!


Studerande!

Då går jag numer under benämningen student! :-)

Var iväg på registreringen igår. Hade med mig goda vännen Popprinsessan! :)
Vi gjorde en lite sen, men diskret anländning till aulan kl.10. Där blev vi uppdelade i faddergrupper och jag måste säga att jag kom i en lite miffig grupp. Men jag ska ändå inte vara med på så mkt nollningsaktiviteter, så det kvittar väl.. En tjej från mitt program var iaf med, lite kul det iaf.. Hon drog med på lunch nere på stan. Efter lunch hann jag köpa en väska som jag kan ha alla mina skolböcker i.
Idag har jag tänkt försöka hitta några av de böcker jag behöver ha... Ja, egentligen går jag väl snart även under benämningen....  fattig....


Nål i lilla S

Förra veckan ringde en BVC-tant som bad oss komma ner och komplettera med ett blodprov från lilla S så dom skulle kunna utreda oss inne på Barnkliniken i stan. Visst. Igår morse klockan 08 befann jag mig utanför lab. på ortens VC. Väl där inne så säger tanten (som har ringt oss): "Ja, jo.. nu ska vi ha på lite bedövningssalva i armveck och på händerna. Det måste sitta på i 1 timma, så ni kan ju gå hem och gå tillbaka igen!". Inte för att vi har SÅ långt hem, men ändå! Kunde hon inte ha kläckt ur sig det när hon ringde i förra veckan? Att man skulle behöva ha bedövningssalva på i en timma och att det vore bra om vi hämtade den innan besöket! Nej då, här ska det minsann inte underlättas för någon!

Efter 1 timma med bedövningssalvan tog vi oss till VC igen. Massor med folk, såklart!! Flest pensionärer. Gnälliga pensionärer.
Klockan var då 9,30 och lilla S började bli trött och hungrig  (hon hade ju vaknat 05,50). Lilla S började gnälla och jag reser mig från stolen och vankar omkring med henne på armen - för att liksom försöka få henne nöjd + att pensionärernas öron ska få vila från höga tjut! Vad är då tacken?
Jo, då jag går runt med henne på armen - så hinner det komma 2 nya gamlingar och slå sig ner utanför lab. Det dom inte vet är ju att jag var där innan dem, långt innan de kom! När sköterskan sen frågar: "Vem stod näst på tur?", så är det såklart ingen som tror på mig när jag säger "Det är vi nu!".
Protester direkt. Gamlingarna tror jag ljuger "Hon kom minsann hit efter oss!". Jag förklarar att jag har gått runt i korridoren för att min dotter är trött, att jag försöker få henne lugn. Jag säger sen; "Men gå ni före, nu är hon ändå så lugn och jag har ändå inget för mig idag!!!!". Kunde inte låta bli att vara lite ironisk, men dom fattade nog inte....   Inte ett tack fick jag. Dom trodde jag ljög.

Till slut blev det våran tur och då var jag ganska trött och varm! Jag hade ju även E att hålla reda på.
Fast vi mötte hans dagisfröken och H´s man, så han blev lite underhållen av dem. Tack!

Inne hos sköterskorna, ja dom var tvugna att vara två med lilla S - gick det inte alls bra!
Jag hade fått för mig att hon skulle stickas i fingret, där har hon blivit stucken förr och det har gått bra. Men nu var det alltså i armvecket! Ett helt rör med blod skulle fyllas. Dom spänner fast en sån där spännrem runt hennes lilla arm, dom drar åt, stryper kärlen - men dom hittade ändå inget kärl att sticka i. Distriktsköterskan säger; "Jag ser inget kärl alls, jag får testa här" !!!!! Pang, bom, in med nålen i lilla S´s arm! Hon skriker inte, hon är bortdomnad, men känner ändå något slags obehag när nålen sitter i armvecket - för hon vänder på sig och gillar inte att vara fasthållen! Inget blod kommer. Dom vill upprepa proceduren i andra armvecket. Men där ser dom heller inga kärl och nu vill dom inte chansa igen, tack för det!!!!  Istället vägrar dom ta blodprovet och slussar mig vidare till barnklinken. "Här är din remiss, ring och boka en tid, du ska se att dom fixar det där!".

Jag var rätt uppretad när jag kom hem!
Ringde till barnallergimottagningen, ska in med lilla S imorgon bitti igen. Stackars liten flicka. Jag hoppas dom lyckas bättre där inne.

Men är det inte själva fan att inte en sjuksköterska + en distriktssköterska lyckas ta ett blodprov på en liten flicka? Trodde det var därför man hade en Vårdcentral på orten, just för att det ska underlätta praktiskt så man slipper packa in packning + barn i bilen och köra in till stan! Nähe då, här ska det inte underlättas!

*morr och mutter*


Trött

Jag hade en väldigt trevlig gårdag. Träffade ju gamla barndomskompisen. Först hängde vi här hemma, gjorde lite lunch (räksmörgåsar) och sen drog vi in till stan. Var in på Panduro och köpte lite tvålgrejer, så idag ska vi göra tvål med lavendel! Skojigt!

Jag sitter här och väntar på att Pelletsgubbarna ska komma. Vill ha det överstökat så jag kan gå och lägga mig sen! Jag är totalt slut! Jag vet när jag är TRÖTT, för då blir det liksom som små, små okontrollerbara ryckningar i vänster ögonlock. Läskigt va! ;) Men allvarligt, jag får alltid så då - och så vill man ju inte gå runt och rycka (inte för att det syns, tror jag?? så då är det bara att sova som gäller!

Godmorgon och God Natt säger jag nu ´rå!

:)


Måndag igen

Igår söndag pysslade hela familjen en stund på dagen. Tog det relativt lugnt och ägnade tiden åt barnen. På eftermiddagen träffade jag Popprinssessan och vi drog till vännen L i Eskilstuna. Hade med mig resten av morotskakan till fikat! :) Det var himla trevliga timmar hemma hos L. Verkligen jättekul att ses alla tre! Kul att dela minnen, det är så olika saker vi alla minns! Vi har iaf bestämt att vi SKA gå ut och festa tillsammans i höst! Very nice!

Var hemma vid 20.30 och det var tyst i huset när jag kom hem. Jag satte mig ner och började läsa en ny bok: "Tio tusen sorger". Men den var alldeles, alldeles för ledsam - kände att jag blev alldeles nedstämd så jag slog ihop boken och Sudokade istället för att få skingra tankarna.

Idag är det måndag och även imorse vaknade lilla S klockan 6.
Sen ska Popprinsessan och vi hitta på något. Perfekt väder för pyssel, hon är säkert på! :)

Ha en bra måndag allihop!


Mer firande

I lördags var det dax för gäster igen. Då kom M´s far med fru. Fast de kom inte förrs på eftermiddagen, så vi hade lite tid på förmiddagen. Jag stack iväg och handlade och slängde sen ihop en jättemumsig morotskaka! Faktiskt första gången jag bakade en sån, men den blev kanon!

Bjöd på middag - mamma´s mumsiga lax! Mmmm!

Vid 22,15 åkte dom hem och jag stupade än en gång i säng!

:)


Fredagsnöje

När jag vaknde upp i fredags var jag ap-trött efter födelsedagsfirandet! Vi tog oss en slappardag och på förmiddagen fick vi besök av mor. Jag var ju som sagt väldigt trött och underbar som min mamma är - tog hon med sig båda barnen hem till sig i ett par timmar så jag kunde få vila!!!! Men det är svårt att sova på beställning, men några minuter hann jag iaf slumra till.

H var här med en grind som vi ska få låna till trappen. Tur för mig, synd för lilla S.. :)

På kvällen kom vännen L och hennes mamma och hämtade upp mig. Vi drog in till stan och L och jag gick på den Italienska restaurangen Limone. Mums! Denna gång tog vi förrätt istället för efterrätt. Beställde även in varsina flaskor vin. Mycket gott, men oj så mätta vi blev!
När vi var nöjda med kvällen ringde vi "chaffören" och jag kan säga att jag somnade in så himla gott när jag väl låg ner i min säng!


Birthday

Ja, jag har nu blivit 28 år! Det känns bara bra.

Torsdagen var det full fart... Gick upp klockan 06 och då var det ju de vanliga morgonbestyren. Bakade även en del + fixade iordning det mesta av lunchen jag skulle bjuda på. Vid 10 kom de första gästerna och sen rullade det på hela dagen! Jag var "fri" i 10 minuter mellan gästslussningarna... klockan 21.45 åkte de sista hem. Behöver jag säga att jag stupade??

Det var iaf en trevlig dag med god mat och gott fika och givetvis trevligt sällskap!
Jag fick en del presenter, väldigt fina presenter!! Det finaste jag fick, det som verkligen hade ett värde -
var presenten jag fick av min morfar. Jag fick nämligen min mormors vigselring (hon dog i november).
Jag bär den på mig. Jag bär den med glädje och stolthet! Den får mig att sakna, men även att minnas min mormor med ett leende på läpparna.

Kunde inte ha haft en bättre födelsedag!


Fotografering

Det är full fart här hemma. Jag hinner inte med! Stoppa tiden ett tag, tack! Sist jag skrev skulle vi till fotografen. Jag kan ju säga som så att det inte var någon hit. Ingen av barnen var samarbetsvillig. Efter 50 minuter gick det inte mer. Lilla S vägrade och sonen bara bångstyrade sig. Jag skulle ju ta ett syskonkort och sen en bildserie på lilla S (hon fick det i födelsedagspresent). Syskonkortet hade kunnat bli bra om bara S hade varit på humor. Visst, hon satt iaf still - då. Men hon såg så himla sammanbiten ut. Sonen däremot, han gjorde bra ifrån sig och var så söt så! Men det hade ju varit en fördel om båda syskonen ser lite entusiastiska ut. Om 2 veckor får jag åka och titta på bilderna. Jag tänker inte betala någonting om jag inte är nöjd!!! Efter fotografen var jag svettig. Åkte och lämnade barnen hos min mamma och drog sen till en kompis i Eskilstuna. Blev bjuden på en överraskningsmiddag för att jag skulle fylla år dagen efter!! Tack för det!!

Idag

Igår var det inte min dag riktigt.
Jag var ett åskmoln. Det kröp i hela min kropp av frustration och irritation! Inte alls roligt.
Dessutom var jag fruktansvärt trött. Gick och la mig samtidigt som sonen, dvs klockan 20. Jag la även av luren.. ett bra val. Sov oroligt. Vid 00 var det världens åskväder... låg och lyssnade på det och undrade när blixten skulle slå ner i vårat hus. Somnade sen om och sov ett par timmar. Lilla S sov till 06.15 - då gick vi upp och efter 30 minuter kom sonen upp. Nu ska vi strax hanka oss iväg i regnrusket.. dagis väntar!

I eftermiddag bär det av till fotografen! Lilla S ska fotograferas och jag ska även passa på att ta ett syskonkort. Hoppas att bilderna blir fina! Annars vet jag ju en tjej som är SÅÅÅ duktig på att fotografera, får väl vända mig till henne om jag blir missnöjd! Vem är det då? Tjaa..  hon bor på en ö i Stockholms skärgård och omges nog av hel del möss! :D

Efter fotografen ska jag dundra iväg till en kompis i staden 3 mil bort. En gammal klasskompis, eller nej, jag vill kalla ´na för mer än en klasskompis.. en gammal vän, som jag tappade kontakten med i ett par år - för ett par år sen började vi maila och sen har vi med tiden hittat tillbaka till varandra! Det är jag överlycklig för! Så dit ska jag på en kopp kaffe.. dessutom tyckte hon att jag behöver lite ny bra musik. Så hon ska fixa iordning en skiva till mig! :)

Jag har aldrig lyssnat så vidare mycket på musik.. (förutom när jag var 12 år... hehe!). Numer föredrar jag faktiskt tysnaden... men okej då, ibland är det härligt att dra på volymen och lyssna på grymt bra musik! Vad gillar jag då? Ja, Yvonne är ju mina absoluta favoriter.. numer Strip Music! Henric de La Cour är ju döööö härlig!! Sån karisma han har!!!

Ha en bra dag!


Tidiga morgnar

Nu har lilla S vaknat innan kl.6 två dagar på raken! Hon vaknar när M går upp. Det är skitjobbigt att hon är så lättväckt! Det brukar ju annars heta att andra och efterföljande barn blir mer tåliga vid ljud, eftersom storasyskonen stökar och bökar när de sover middag etc.
Här hemma är det alltså inte så.

Imorse vaknade även E när pappa gick upp. Så vi har varit uppe sen 06. Nu tycker jag det är dax för frukost!

Ha en bra dag allihop!


Vet ni vad jag ska ägna mig åt idag?

Jo! Detta! 

Det verkar vara någonting för mig! Jag har ju haft brevvänner sen jag var 9 år och skrivit brev som tusan i mina år. Innan datorn slog igenom, ska jag kanske tillägga.. Då övergick de fina, handskrivna breven till mail. Mail är också kul att få, men _jag_ tycker nog mest om att få handskrivna brev - alltid trevligt och det känns mer personligt, även om såklart mail också kan och är personliga. Ah, hoppas ni förstår vad jag menar!

Jag har tänkt att utforma mitt brev med pyssel-inslag.. dvs. kanske sätta några QK-figurer här och där, snirkla till det lite och göra det väldigt fint! Jag vet att det även finns det Kortkollektiv, men det är inget jag vill ge mig in i nu, då det tar alldeles för lång tid att göra ett kort! Då skulle jag inte hinna med att göra de jag har på min "toDo"-lista och dom går ju givetvis i första hand! :)


Mycket idag

Ett himla flängande idag.
Pyssel imorse. Fixade lunch. Efter lunch till bilprovningen, allt gick bra. Sen runt i affärer, storhandlade. Hem, matade lilla S - in med alla i bilen igen. In på IKEA, letade trappgrind utan resultat. Till Bauhaus, letade vidare.. inga bra där heller. Hem. In med allt och alla, packade upp det jag handlade på IKEA. M kommer hem.
Fixar iordning lilla S för natten. Snart sover barn nummer två och jag själv då? Jag somnar nog så fort jag lägger mig ner!


Helgen

Helgen har varit guld!

I lördags åkte jag hemifrån på pysselträff kl.9.00 och var åter hemma 22.30! Det kan man kalla för en dag i pysslets-tecken! Urtrevligt och urroligt hade vi det. Längtar tills nästa träff. Jag skulle också vilja vara med på Pysselmaratonet som går av stapeln nästa vår!

I går var vi hemma och hade det skönt. Pulade lite ute och sen var det lek och slappa. Härligt!!! Skulle ju på kalas, men sonen är sjuk... :(

Idag ska vi på bilbesiktning och sen är det shopping. Kanske nåt klädesplagg och sen mat. Inte så vidare rolig shopping kanske, men den fick jag utlopp för igår!! :D Nätshopping är aldrig fel. Iaf inte när det handlar om pysselgrejer! Var ute efter bokstavsstämplar och foam-stamps Alfabet. Hittade det jag sökte.

:D


Lyckodag

Om 1 timma tar jag mig till A med alla mina pysselgrejer och så åker jag med henne på pysselträff!!
Det  är fullt av glädjekänslor i hela kroppen kan jag lova. Ungefär som när man var barn och det var julafton.

Vi har "insläpp" 9.30 och slutid då? Tjaa, nångång ikväll. Sent? Kanske, kanske inte. Vi får se hur länge vi orkar! Men jag hoppas vi håller på ett bra tag. Ska bli så skönt att pyssla i lugn och ro och med likasinnade som förstår ens konstiga begär efter mer stämplar & Bazziler!! Sen kan man ju alltid passa på att låna andras stämplar och grejer.

Det kommer bli en alldeles förträfflig dag idag. Det är jag säker på!


Dagen idag

Idag har vi en riktigt slappar-dag här hemma! Det är så skönt så skönt. Jag och sonen har pysslat. Han med papperspyssel och jag med receptpyssel. Dvs. jag har tagit tag och satt mig ner och klippt och klistrat in alla lösa, ofta små pappersbitar med recept i en bok! Den första pärmen jag påbörjade strax innan jag flyttade hemifrån är tokfull!! Sen har jag  ytterligare en pärm jag sätter in recept i, men det är oftast recept som är utskrivna från datorn.

Snart kommer min pappa. Jag ska visa bilden på hans fjärde barnbarn. :) + att han har med sig taxfree-katalogen inför deras 2-veckors semester i september. Har tänkt beställa en parfym, Lacôste.

Ikväll blir det nog lugnt, om jag inte får tag på en kompis. Funderar på att spontanåka dit och snacka lite skit. Vi får se vad det blir. Imorgon är det iaf PYSSEL för hela slanten!! Behöver jag nämna att jag LÄNGTAR?


Kort

55217-16

- Ett fint kort lilla S fick när hon fyllde år!


Min dag och lite om kön.

Det har varit en lugn dag idag, himla skönt måste jag säga!

Lämnade sonen på dagis och jag och lilla S tog oss en cykeltur även idag. Passade sen på att handla.
Hem, la S och satte mig sen vid datorn och pysselsurfade! :-)
Pling, plong - mor utanför dörren. Vad har hon med sig då? Jo, ett par liter nyplockade och rensade blåbär!
Dom var tänkta till barnen, men jag ska allt ta mig en näve jag med! Basta!

Upp till min morfar. En mycket gammal man på 90 år och därmed gamla tankar och synsätt på saker och ting. Särskilt på det här med kön; flicka & pojke. Ena, enligt honom, har mer värde! Han har 6 barnbarnsbarn och det är inte svårt att se att han tycker killarna står högre. Särskilt när det gäller min son. Honom höjer han till skyarna och ÅÅHH så otroligt duktig han är. Klart han är, men han har även en syster och nu två tjejkusiner - som är precis lika mycket värda!! Men det sägs det inte ett ord om.

Kvällen kommer gå i pysslets tecken. Jag är helt såld på ämnet!

:D


Inatt kom hon!!!!

Inatt blev jag faster till brorsbarn nummer 2!

Det blev en söt liten flicka!!
2700 gram.
47 cm.

Alla mår bra. Oj, vad jag ser fram emot att få träffa henne! (och såklart brorsbarn nummer 1!!!).

Tjipp, vad jag är glad!

:D


Tänkvärt

Jag läste nyss ett par tänkvärda ord här på nätet:

"För att dina barn ska nå framgång, spendera mer tid med dem än du hade tänkt och mindre pengar än du vill..."


Lilla S

Det gick bra på BVC med lilla S. Eller bra och bra. Hon gallskrek som en stucken gris när hon fick vaccinationssprutan - stackars, stackars Liten! Hon har nu skrikit alla 3 vaccinationstillfällen och sonen, han skrek inte vid ett enda! Tänk vad olika det är!

Det var även läkarbesök. Hon fick G i allting..... Tog upp det här med hennes allergiska reaktion av pencillinet, att jag tyckte det var konstigt att det inte ska följas upp eller något! Läkaren tyckte också det verkade konstigt, han gick och undersökte saken.. bläddrade i sina papper i hopp om att finna restriktioner hur det ska skötas vid ett sådant här fall. Mycket riktigt, visst ska det följas upp!!!
Han har nu skickat en remiss in till barnkliniken. Det är där dom utför allergitester och dylikt. Skönt att det blir kontrollerat, så man vet EXAKT vad det är hon reagerar på.

Lite siffror från idag:

Vikt: 10.700 gram.
Längd: 77 cm.
Huvudomfång: 45 cm.

Efter besöket åkte vi hem till mina föräldrar och blev bjudna på god kvällsmat!

Nu väntar sängen och imorgon väntar en ny dag. Då blir det till en början dagis för sonens del.
Idag ringde A och frågade om vi ville komma över imorgon och fika, så vi knallar dit direkt efter dagishämtningen. Dom har inte algblomning i deras pool (som vissa andra har lyckats åstadkomma............ hmmmmm...), så jag ska packa med mig badkläder! ;)

Natti natti!


Ord i vardagen

Var tar tiden vägen? Dagarna bara rusar iväg. Snart är hösten här, med allt vad det innebär. Fram tills dess försöker jag njuta så mycket jag bara kan av min ledighet, närvaron och tillvaron ihop med mina barn.

Igår var jag till frisören med sonen. Han blev så stilig så. Eller jag kanske ska säga grön och blå!
Vi hade en pysseldag. Vi gjorde tvålar och pysslade kort. Mycket trevligt!

Imorse var det dax för första dagisdagen efter ett långt sommarlov. Sonens mun gick på högvarv så fort han klev innanför dörren. Ganska skönt att slippa lyssna på hans ord hela dagen. Jag hinner ändå få 6 timmar "örongodis".... 

Väl hemma gick telefonen på högvarv! H ringde och meddelade att Ladies night-grejen var bokad, men med en liten finjustering som innebar att vi får De Lux-biljtter. :D
Sen ringde A, bjöd in oss på fika imorgon eftermiddag. Hann även med lite pysselsnack! Hon uppmuntrade mig att köpa den där rosa QK:en, så jag ringde Papprika och beställde en bums. Det är förresten M´s födelsedagspresent till mig....

Klockan 15 ska jag och lilla S befinna oss på BVC. Det är vägning, mätning, läkarbesök och så vaccination på schemat.


Tjejkväll!

Jajemen, detta ska jag och 3 andra tjejer gå på i höst!
Det ser jag fram emot!! Vi får showen + middagen för halva priset, tack vare att ena kompisens företag har vakter där! Ibland är det bra med kontakter!

:D


Days of my life...

Dagarna flyter på. Det är fullt upp.

En del kanske hann se mitt skumma inlägg igår?! ;)

I fredags firade vi lilla S som blev 1år! Det börjades strax innan 10 och sen var det firande tills runt 22.30.
Det var en mycket trevlig dag. Behöver jag nämna att lillskruttan fick alldeles för många presenter?
En present betydde lite extra mycket. Det var ett armband med små berlocker på, som hon fick av M´s mamma, med orden: "jag fick ju ingen egen flicka.. så... ". Armbandet var så sött!! Vad roligt att hon hade det kvar! Lilla S gillade det, hon satt och ruskade på sin arm så berlockerna klirrade! ;)  Det var nog den allra bästa presenten, om man får säga så.. Tänk om S får en dotter en dag, då kanske detta armband ligger i den flickans 1-års paket en vacker dag.

Vi hade nattgäster och innan vi la oss så spelade vi det nya spelet vi köpt. M o jag vann! :)

Igår lördag var det 50-års fest. Mycket folk och MYCKET GOD mat!!! Det var en trevlig dag och när vi kom hem tittade M o jag på en film. Väldigt skum. Den var 2 timmar lång, de sista tio minuterna orkade jag bara inte hålla mig vaken. Jag gick och la mig.

Idag var jag in till stan en snabbis, köpte mer klor och anti-alg medel till poolen. Här ska badas!
En gammal barndomskompis var hemma och hälsade på hos sina föräldrar (våra grannar) och han och hans flickvän kom förbi. Det var väldigt trevligt! Jag hade utfrågning om deras semester på 4 v. i Ecuador! Det verkar ha varit helt fantastiskt. Vilken resa! Passade även på att gratulera till deras förlovning som gick av stapeln under stjärnhimlen på Galapagosöarna!!!

I eftermiddag kommer min faster med man och ska uppvakta lilla S. Har fixat ihop lite mat, ska bli trevligt!


Mina dagar

Tiden rusar iväg.

Idag blir det heldag på stan. Ska bla klippa mig och kolla efter lite annat grejs!
Ikväll blir det smörgåstårtsbakning inför imorgon.

Imorgon? Då är det 1-års kalas på schemat!! På förmiddagen kommer några kompisar och uppvaktar henne och på eftermiddagen kommer släkten! Hoppas, hoppas att bror min + familj kan titta över en sväng. Eller nej, egentligen hoppas jag inte det - jag hoppas dom är på BB och HAR fött då! :)
För imorgon ska det inte födas någon ny liten kusin, imorgon är det lilla S´s dag ju! Jag vet, jag vet... man kan inte styra över det - men visst vore det kul om dom fick varsina födelsedagar. Det skulle underlätta en hel del, kanske mest för barnens mor/far-föräldrar...

Igår fick jag oväntat besök! Det var vännen L och sina två små gossar som kom på besök! Väldigt trevligt. Precis som vanligt. De stora barnen lekte finfint och de små verkar finna varandra små smått.. dom pussades så gott så! :)

Det har kört ihop sig med våran bil!!!! Så nu har vi fått låna min morbrors bil..
Våran bil är inte trasig, utan detta beror på ett stort misstag från Vägverkets sida som jag fick reda på igår morse. Roligt roligt... På eftermiddagen kommer nästa "smäll" - elen strular för andra dagen i rad och jag ringer hit elektrikern. Mikron är inte pålitlig, så nu har han tagit bort den och vi måste köpa en ny. Ingen fara med det egentligen, bara det att vi hade hoppats slippa köpa nya vitvaror tills vi ska renovera köket och vi vet vad vi vill ha!!! S U C K!
Allting händer oss. Eller rättare sagt, sen vi tog över huset har allting börjat lägga av och nuffla för oss (givetvis inte _ALLTING_, men det känns så ibland).