Sjuk S

Lilla S har fått utslag över hela kroppen, utom huvudet. De kliar och hon har rivit sönder sig på magen.. stackars liten. :(  Hon var till dokton igår, vi fick en tid till hudkliniken på tisdag - men blir det värre under helgen skulle vi åka in med henne. Vi avvaktar lite till och ser...


Chocolaaaaattttteee!

Vad fick jag i postlådan idag då om inte ett stort paket från Buzzador!
Det innehöll 5 enkla Center och 6 dubbla Center med 70%:ig choklad. Ska bli vääldigt intressant att smaka på dessa!

:D


"Öh.. jo, hej!".

Imorse när jag satt i bilen till Eskilstuna lyssnade jag lite smått på Äntligen morgon med Adam Alsing och Gry Forsell. Dom hade nån slags tävling där man fick ringa in och gissa på var en person befann sig. Enda ledtråden man fick var  "Där kall luft möter varm luft".
Jag brukar aldrig ringa in till radioprogram o dylikt, men gjorde det nu... *ring ring*  "
Äntligen morgon, det är Gry".
"Eh.. öh.. ja, hej.. jag heter Sara och jag skulle vilja gissa på var den där killen står".
"Ja och var tror du han står då? Få höra!"
"Jo... jag.. eh, tror han... står typ borta på Arlanda eller nåt.. öh.. ja, nånting sånt".
"Okej.... jaaa, skulle kunna vara. Får jag ta ditt nummer och återkomma om det blir aktuellt?".

Gulp, jag kom fram! Eller njaa.. jag kom ju inte med i själva programmet, men jag kom ju ändå fram! Trodde inte det var möjligt. Måste prova och ringa in igen vid senare tillfälle, bara för att se om man brukar komma fram till dem. :)


Idag

Strax kör jag till Eskilstuna, jag och Sofia ska plugga där. Blir en lunch och lite mer plugg, sen hem till vännen på en kopp kaffe! Till köpcentret och shoppa, storhandla mat och sen hem. Klockan 18 bär det iväg med 3 kompisar på något slags klädparty?! Har inte så mkt koll, mer än att jag ska befinna mig hos P kl.18.10... så det ska bli spännande!

So long!


Full rulle

Har precis kommit hem från ett skönt och tungt träningspass.. gôtt! Så nu ska jag äntligen äta kvällsmat. Det får bli en portion havregrynsgröt med hembakt morotsbröd. Mumma!

:)


Förr och idag

Idag har jag inte pluggat så mycket som jag skulle ha önskat. Tur jag (än så länge) ligger bra till i planeringen. Snart ska jag gå iväg på Plask & Lek - det är alltid lika kul att göra grejer här på orten, för helt plötsligt så står det ett välbekant tryne från förr framför en! :)

På tal om förr. Fick mail av en gammal vän idag. I våras gifte hon sig i Djurgårdens slottskapell och i somras fick hon en dotter. :D Emellanåt kan jag tycka det är synd att vi inte har mer och bättre kontakt än vi har, för förr var vi så tighta. Vi reste, tränade, fikade, pratade, shoppade, hade myskvällar m.m Vi kom varandra väldigt nära, men så flyttade jag och kontakten började sippra. Men såhär 7 år i efterhand, är jag ändå glad att vi har någon slags kontakt med varandra!!

Livet är alltbra märkligt.


Vill ni veta en hemlis?


Jag har världens bästa mamma!

(..och pappa)


Today

Jag håller på och pluggar just nu (det märks va?! ;)).
Gjorde en paus för betalning av räkningar, koll av tågtider inför onsdag och lite andra ärenden. Men nu ska jag återgå till den "booringaste" kursen som finns, Politiska styrmodeller. Eftersom den är så himla trist och jag tycker synd om mig själv som måste stå ut med den, har jag belönat mig själv med en massage idag! Eller rättare sagt, jag ska belöna mig senare under dagen! Det är på Massage & SPA-stället här på orten. Jag ska njuta varenda sekund.

Det är jag värd.


Min gårdag

Gårdagen kunde ha varit en heltrevlig dag, från morgon till kväll. Men det blev inte riktigt så.

Ville vara snäll igår morse, så jag tog barnen och gick ner så M fick lite sovmorgon. Frukost, bad och fix - sen tyckte jag att barnen kunde få väcka trötta pappa! Dvs. min snälla sida hade gjort sitt.

2 barn på gatan kom hit och lekte med sonen. Jag språkade lite med ena mamman som var med, väldigt trevligt så länge det varade. Var tvungen och sticka iväg och träna, klockan 12 hängde jag på låset..
Hem, duschade, slängde i mig fiskpinnar, potatis och spenat... Sen drog jag och sonen iväg till A och hennes barn. H och hennes ungar tittar in, hinner väl vara där i ca 10 minuter tills hennes son ställer sig och KISSAR på min son!!! Dom gick hem då.

När jag kommer hem hade Cissi från Småland ringt!! Åååå, min Cissi!! :)
Ringer upp och surrar lite samtidigt som jag fixar middagen. Hon är redan i vecka 33!!! Jag måste åka och hälsa på dom snart. Vill ju att vi åker hela familjen, men vette 17 om lilla S fixar bilresan. Eller det gör hon ju, men jag menar snarare om  hon fixar den pigg och glad..... Finns inget mer stressande än att åka bil med en missnöjd och ilsk S! Kanske skulle ta med mig sonen och ta tåget ner till dem! Ja, det är ju en idé! Ska spåna vidare på den!
Hur som helst, så pratade vi lite om orten där vi båda bodde (dom bodde på Gränden ovanför våran). Dom saknar också huset och orten jättemycket. Varken hon eller Stoffe har varit förbi huset dom bodde i än. Det känns för mycket fortfarande, sa hon - jag förstår vad hon menar.

Efter samtalet blev jag lite låg, samtidigt som jag blev jätteglad! Jag blir alltid så glad när jag pratar med henne, men när man sen har lagt på luren så känner man den där saknaden. Dels efter henne och hennes man, men kanske mest saknaden av det liv vi hade där nere i Småland?! Jag vet inte.. men det är alltid någon konstig saknads-känsla jag får. Samtidigt som jag inte vill ha tillbaka det livet. Dubbelt va?!

Kvällen avslutades med ett nybakat morotsbröd med smör och ost!


Kvällsmummel

Hade ett par trevliga timmar hos vännen. En del prat och kaffedrickande.
Väl hemma igen så var det full fart... När jag var borta hade två grannbarn varit här och lekt med sonen. Väldigt trevligt, då de barnen normalt sett aldrig leker ihop.

Ikväll har jag roat mig med att sortera en massa gamla urvuxna barnkläder. Är inne i en period då jag vill rensa, kasta bort och göra mer plats. Mer plats för nya saker, men också göra mer plats för rymlighetensskull. Det märkliga är bara att jag inte ser när jag har röjt undan/bort saker?! Jag röjer väl på fel ställen, hm..

Ikväll när jag gjorde iordning lillgumman för natten, kom en del minnen tillbaka från gårdagen. Lillskruttans ena ben hade ett stort blåmärke.. :(


Nej

Igår hände en grej, som gjorde mig så JÄVLA förbannad - eller nej, egentligen inte förbannad, mer frustrerad och LEDSEN! Jag var så himla ledsen, men på ett konstigt vis. Svårt att förklara.
När M kom hem på kvällen stod jag givakt och redo att ge mig av till gymet. Och FASEN, vad skönt det var att träna när man hade en sån frustration inom sig. Jäklar vad jag trampade cykel till uppvärmning!! Hujedamig, hade det var en riktig cykel hade gårdagens tur tagit mig ner till Småland!

Kvällen spenderades med lite gott och framför en film. Men mina tankar var långt bort. Hade fortfarande den där ledsenhetskänslan kvar inom mig.

Imorse var jag och sonen iväg på brottning. Det gick bra.

Om en timma drar jag iväg till en kompis som jag tror behöver mig just nu. Hon sitter i en jäkla knipa och med ett hjärta som blöder. Hoppas att jag kan vara till någon nytta, om så vi är helt tysta eller om hon vill ventilera sig. Mig kvittar det, bara hon känner att jag finns där för henne!


Min fredag

Trött.
Gäsp.
Upp.
Irr.
Virr.
Plugg.
Längtan.
Hemma.
Lugn.
Ro.
God.
Natt.


.

Hjälp! Stoppa tiden - jag hinner inte med!

En liten uppdatering

Dagarna går vidare. Jag har varit risig. Skulle ha haft kompisen Å med familj här på middag i helgen, men fick skjuta på det. M fick magsmärtor i helgen och trodde han skulle få åka in. Tack och lov gick det över!

Sen jag skrev sist har jag hunnit vara sjuk, träffat vännen i Eskilstuna och varit på 40-årskalas... Så lite skoj har jag hunnit med! Och så har jag blivit med skärmaskin!! Älskade skärmaskin!!! :D

Lilla S har fått några konstiga bett i ansiktet! Typ ett nytt varje morgon.. Igår hade hon fått två i pannan och de svullnade upp som tusan! Det såg ut som ett horn ... Imorse när jag tog upp henne, såg jag att hennes ögon och näsben svullnat upp rejält! Åkte ner till VC med henne så läkaren fick titta på ´na. "Min" husläkare var inte där, så jag kom till den "dåliga". Han konstaterade att hon var rejält svullen, men att det ska väntas ut. Han tyckte det såg bra ut?! Ur mina ögon sett, så ser det inte bra ut - men allt är ju relativt!
Stackars lilla S.

Igår kom barnens farbror hit. Han bor här tills på onsdag och har nu hand om barnen....
Folk kommer och går.


s

Feber och risig. Inte alls roligt.


Nej.

Ibland är inte allting som det ser ut att vara.


-

Igår var det plugg, fick en hel del gjort. Satt hemma hos mamma & pappa, där det är lugn och ro. Lika bra att passa på o utnyttja deras hem nu medans de är borta.

På eftermiddagen gick jag upp och hälsade på min morfar. Det första han letade efter när han öppnade dörren var mina barn.. men se där fick han, dom var hemma! Han såg besviken  ut. Jag kan förstå att han tycker det är kul när dom är med, barn är ju fascinerande och en del av livets glädjehöjare.. Men jag föredrar att gå upp själv till honom, för då kan jag vara mer närvarande och verkligen lyssna på det han vill prata om. Hans hibiskus är helt otrolig. Normalt sett så tappar hibiskusar sina överblommade blommor direkt, man brukar alltid få gå och plocka upp avtrillade blommor. Den dagen då min mormor dog, slog en blomma ut och vet ni, den har inte trillat av än. Det är snart 1 år sen hon dog... Det som är det gulliga i det hela, är att när morfar sen fyllde år i mars, slog det ut ytterligare en blomma den dagen - som också sitter kvar!! Tycker det är så fint att mormor och morfar "sitter" i blomman tillsammans!!
Det ska verkligen bli intressant att se hur länge mormors blomma sitter kvar.

Efter fikat hos morfar åkte jag till det nyöppnade SPA och massage-stället här på orten. Som jag skrivit tidigare så provade jag på att floata. Det var lite annorlunda... Första 20 minuterna låg jag mest och bara vande mig vid att jag var instängd i en tank... Det tog också ett tag tills jag kunde slappna av helt i nacken. Den sista  halvtimmen sov jag.

Nu har jag beställt tid för massage, om två veckor ska jag på det. Det är så härligt att göra såna här grejer!

Imorse började jag dagen med träning och nu väntar en föreläsning så jag säger hej!


Passé

Söndagen börjar närma sig sitt slut. Det har varit en bra dag..
Jag tog mig en sovmorgon, det var ljuvligt. Sen åkte jag och sonen och shoppade blomster till hem och trädgård. Köpte ett gäng med ljung och silverekar. Köpte även med mig en buske hem, som vi inte riktigt vet var vi ska göra av..  Ville förbeställa 80 stycken Avenbokar, men det gick inte riktigt för sig.. så hon skulle kolla upp mer info och återkomma i veckan. 80 stycken.. kul för M som ska plantera alla dem! ;)

Nu är barnens farmor här. Hon bor här tills nästa lördag, trevligt trevligt!

Imorgon ska jag
floata! Hoppas det är skoj och skönt!

Kram och Godnatt!



Lördag

Lördag och jag har varit lite ojämn i humöret. Jobbigt. Jag vill ju inte vara aggro, jag vill inte klaga, vill inte hugga.. men i samma veva jag gör det, går det inte att behärska mig. Jag vaknade iofs på rätt bra humör. Gick upp snabbt och tog lilla S så inte M&E skulle vakna, ville ge M sovmorgon. Upp med S och fixade frukost, sonen vaknar och kommer ner och äter med oss. Hade en mysig start på dagen, bara vi tre.

Efter 1 timma kommer M nerhasandes för trappan...  Höll då på att slänga ihop en sockerkaka tills fikat imorgon och jag hann även baka det goda solrosfröbrödet! Hade velat baka Snoddas/Kärleksmums - men orkade faktiskt inte.


Hann pyssla ihop två kort idag, ett till min morbrors fru som blir 40 år och även ett lite mindre roligare kort, till min vän M som förlorade sin bebis i magen ett par dagar innan BF. Han skulle ha blivit 2 år på lördag...

Kortet blev blått med gula blommor. Valde gult för att på hans begravning hade M önskat sig gula rosor.

Lilla E, varför fick du inte stanna hos din mamma och pappa?! Livet är inte rättvist.


Klockan 12 öppnade gymet och jag hängde på låset, typ.. :)

Det var jättekul att träna och jag kände mig så duktig efteråt. Denna vecka har jag tränat 4 ggr, helt självvalt.. men jag känner att det är ohållbart i längden att hålla den här takten. Dessutom så behöver man faktiskt inte träna 4 ggr/vecka, utan det räcker gott och väl med 3 ggr/vecka! Så veckan som kommer ska jag träna 3 ggr.. men även känna mig nöjd om det så bara blir 2 ggr. Jajemen!


Har sen varit med barnen och sen städat och torkat golvet. Helt meningslöst egentligen, då vovve E kommer hit imorgon och ska bo här i en vecka.... Men men!
Idag fick jag för mig att damma på ställen som annars lätt glöms bort.. vad händer då´rå? Jo, jag lyckas vippa ner E´s födelsepresent från min faster!!! Det var en jättefin handmålad glasvas, ditmålat hans namn! Jag har verkligen tyckt om den här söta vasen och jag har haft den i mitt vitrinskåp. I somras bytte vi (M) plats på vitrinskåpet och då blev det visst lite ommöblering i det också... så nu hade M ställt denna vas uppe på skåpet, långt bak så jag inte såg den!!! och vips... så var den tidigare fina vasen ett minne blott. Stör mig fortfarande på det. Jag anklagade M, sa att det var hans fel att jag hade pajjat den - för inte kan man ställa en sån fin vas där uppe!!!  Han tycker  dock att det är mitt fel som inte såg den... "Man kan ju inte bara damma av utan att se var man dammar..." Iiiiiiiih! Irro är bara första namnet, men givetvis förstår jag hur han menar... men han verkar inte förstå mitt resonemang. :(

Satte mig ner och skulle vara duktig och lyssna på föreläsning, så här på lördagkvällen och allt... Då ringer A och jag har nu pratat bort 1.5 timma... och helt tappat pluggstinget. Snart dax för sängen och hoppas att morgondagen blir en underbar dag!

:)


Torsdagsord

Imorse var det dax att köra till Örebro igen. Föreläsningsdax.
Intressant även denna gång, men jag måste säga att sista halvtimman var min hjärna inte på hugget. 

Jag och Sofia käkade en god lunch efter föreläsningen, det blev bakad potatis med skagenröra. Gott! Körde hem S och sen åkte jag raka vägen till gymet och tränade. Jajemen! Tyvärr var det fler än jag som var sugna på att träna just denna eftermiddag, som tex gubbarna på hyresbolaget i kommunen... Inte mig emot egentligen, men jag har lite svårt för dofter. Allra helst sur, gubbsvett från gud vet vilka ställen på kroppen...

Har varit trött idag, kanske beror på vädret.. eller inte. Drömmer mig bort och funderar om det skulle vara praktiskt genomförbart med en semestervecka i mars. El Gouna, here I come??


BLÄ

Jäkla skit. Jag skrev ett inlägg men så tog batteriet i datorjäkeln slut. Orkar inte skriva om, mer än att jag fått mycket gjort idag! Skönt och God Natt!


Plugg

Idag ska S och jag ägna dagen åt att sätta oss in i kursen Politska Styrmodeller... huh, det blir nog en tung dag .. Ja, ni hör ju bara på kursnamnet!!

Ge mig energi, ge mig energi! :) Dessutom så har jag en M här hemma som går runt och snorar, nyser och ser för täskig ut. Måtte han bara inte smitta ner mig!!!!!!


My day

Imorse vaknade barnen strax efter 6.. Det var bara att kliva upp, men å andra sidan var jag rätt pigg då så det var okej.

Klockan 7.15 stack jag iväg och tränade. Jag var där vid 7.30 då gymet ska öppna, men inte en människa var där... väntade, väntade och väntade vidare. Sen kom det en kille (städaren tror jag.. ?!) och frågade om jag väntade på något särskilt. Öh, eh.. ja, jag ska teckna avtal, sa jag. Han såg lite hjälplös ut och sa att det inte skulle komma någon personal förrs 9!!
Men precis då kom en personal som skulle hämta en grej för att sen gå vidare till simhallen. Fick avtalet fixat och numer har jag ett årskort..... så nu har jag inget annat väl än att träna, träna och träna... i hela året framöver! Vad har jag gjort??! :)

Satte igång och träna och åhh, det var dels roligt och sen skönt!! Duktigast kände jag mig efteråt. Ja, det var ett skönt sätt att starta dagen på.

Sen hem och duscha, hänga tvätt och plugga. Efter lunch cyklade jag hem till mina föräldrar. Idag åkte dom utomlands på en 2-veckors semester. Jag ska passa på att låna deras lägenhet medans dom är borta, där kan jag plugga i lugn och ro. Bonusen är att jag trivs så in i bombens där hemma, där bland deras grejer, i deras "doft". Det luktar hemma, mamma och pappa på något vis.

Snart dax för Plaskis!

Huh!

Denna härliga dag, avslutas med utmatthet. Ja, så känns det just nu. Jobbigt att vara studerande med två barn, varav ena är hemma på heltid. Nåja, jag ska inte klaga. Detta kommer inte som någon överraskning, men just nu känns det lite körigt och allra helst när jag är trött.

Skulle egentligen åka på en föreläsning imorgon, om läs och anteckningsteknik. Har funderat fram och tillbaka och nu bestämt mig för att avstå. Jag kommer i så fall missa 6 timmars pluggtid, det går inte!
Istället är jag hemma och pluggar och på kvällen kan jag gå iväg med sonen på Plask och Lek-starten! Efter det åker jag själv iväg och tränar och sen har jag gjort mitt för imorgon.

Men som sagt, det är imorgon det. En dag i taget.
Ikväll kommer barnens farfar, som ska bo här veckan ut. Vad han ska göra här? Barnvakta såklart! ;)


Härlig morgon

Hade en mysig morgon med barnen och efter lämning av sonen på dagis tog jag och lilla S oss en cykeltur i det härliga höstvädret! Var ute en stund på gården innan vi gick in. Ute i bersån hittade lilla S en badboll från sommartider, den roade hon sig med ett bra tag! Sen gick hon på gruset och plockade lite med stenarna, för att sen gå på mitt Bollkryss! Den blev lite vandaliserad, om man säger så!

Nu ligger hon och sover och jag har börjat skriva ut en del grejer till pluggeriet.  Dax och sätta fart nu!

(Ps. Jag har faktiskt ingen träningsvärk idag.. eller lite drar det väl här och där, men inte så farligt som jag hade räknat med! Ds).

:)


Skönt

Nu så.. nu är premiärbesöket överstökat! Det var jättekul och instruktören var hur bra som helst. Jag har nu fått ett program jag ska köra i ett par veckor... tanken är sen när jag har fått upp grundflåset, att jag ska gå på 1 spinningpass/vecka också.

Ja, detta var alltså skojigt och framför allt välbehövligt!!! Nästa gymbesök blir på tisdag. Det är så att man längtar!

:)


Gym

Om 45 minuter väntar gymet... Det är Sussie som har "lurat" med mig.. och det tackar jag för!
Ska bli skönt att komma igång och träna.

Så ja.. Nautilus nästa!

:)


SPA

Idag var det Kolifej i byn där jag bor och H´s granne hade premiär för sitt nyöppna SPA & Massage. Hon hade fått det jättefint i huset på gården!

Jag passade på att boka mig en tid, men inte för massage utan för FLOATING! Ska bli väldigt, väldigt spännande. I 1 timma ska jag alltså ligga i tanken och bara flyta och slappna av. Hoppas jag gillar det, för då tänker jag unna mig det regelbundet!

Chokladgris som jag är, så är nog
detta något för mig! Jättebra att hon har även det. Hon har även ljusterapi, vilket jag har tänkt prova på i höst nångång!


Ladies night!

55217-21




55217-23

Som ni ser så bjuder jag på två bilder från gårdagens underbara föreställning!! Mr. Stenmarck himself!

Vi åkte till Västeråshallen till insläppet. Där bjöds det på mousserande vin, ja för dom som ville/kunde dricka det.. Väl inne i själva "hallen" var det uppdukat långbord med vita dukar och kandelabrar. Det var så fiiint! Det bådade för en trevlig kväll redan vid första ögonblicket!

Till förrätt var det Ceasarsallad och bröd. Mums, vad gott det var! Efter det så fick vi in en skaldjursplatå bestående av räkor, musslor (usch), hummer (ja, tack!) och krabba (ännu mer ja, tack!!). Första gången jag åt krabba såhär och det var även första gången jag använde en "nöt-knäppare" och tillhörande skaldjursbestick. Men det gick finemang. Dock fick vi ingen dip-sås... vilket vi påpekade vid avdukningen. Det kompenserades genast med en flaska mousserande, återigen för de som drack! ;) Själv var jag ju kvällens chaufför och höll mig till Fanta och Cola. Inte mig emot, det var ju helt självvalt!

Vid 21 kom alltså killarna in! OJ. Jubel och applåder. Herre min skapare!!! Vilken jäkla stämning.. vem kunde låta bli att dras med! Hela showen var helt suverän. Helt jäkla otroligt bra och rolig!! Älskar när Peter Magnusson drar av en "kungen". :D Tiden swichade iväg och rätt somd et var stod folk på borden, stolarna, ja överallt och bara släppte loss! Jag som annars inte är ett Stenmarck´s-fan, kunde bara inte låta bli att dras med i hans liveutstrålning. Fiii fan, säger jag bara! :D
Mikael Nykvist då! Han får man ju inte glömma bort. Han sjöng inge vidare, men jäklar vad han var bra på scen ändå! Gillar honom. Det har jag alltid gjord, på något underligt vis.

Kan tänka mig att Trion själva trivdes rätt bra där bland 3000 st. jublandes kvinnor! :P

Men som allting annat så hade även detta ett slut. Tyvärr.

Vi drog vidare ner till stan (ganska ryckigt eftersom jag körde H´s automat-feting-Merca). Men det gick bra.... In på Blue Moon Bar (H`s företag har vakter där och tack för det denna kväll, för då slapp vi köa!) Första gången jag var där och njaee. Var lite "kött-marknad" och mycket ragg och sånt där jobbigt. Kändes så bra i tanken att veta att min man och små, underbara barn låg där hemma och väntade på mig.
Vi var inte där inne så länge. Dansade loss inne i Schlager-baren till ett par dåliga låtar och sen drog vi. Var väl hemma vid 2, väldigt skönt för då vaknade jag rätt pigg imorse och framför allt inte bakis!

Idag lördag har jag mest tänkt tillbaka på hur jäkla roligt det var igår. Oj, vad jag fick skratta. Det behövdes.


Oh SHIT!

JÄVLAR (ursäkta språket) men vad bra det var igår!
Jag tänker tillbaka och njuuuter! Det var länge sen jag hade det såhär kul. Vilken kväll!!!!! Vilka män!!!!

Mer om detta sen!