Min dag

Imorse åkte jag och tränade... men nu tror jag att det är en förkylning eller nåt på gång, så snart är jag väl ur gängorna igen. :( Jag som precis kommit igång igen. Halsen gör ont och näsan rinner... Jag är inte förvånad med tanke på att Stina drar hem en massa skit.

Jag pluggade lite idag. 1½ timma medicinsk terminologi, inte helt fel! Sen sov jag lite middag i mina föräldrars sängar. Sköööönt! På tal om mina föräldrar så har dom det jätteskönt där borta i Thailand. Lite för varmt nästan... 40 grader. Igår skulle dom ut på en heldagsutflykt med båt. Ska bli spännande att höra hur det var. Maten var god och folket så vänliga så vänliga. Men något säger mig ändå att dom inte kommer åka dit igen... tror mamma tyckte flygresan var enormt jobbig. Men det är vad jag TROR alltså.

Hämtade barnen på dagis. Vilket projekt det är med två stycken på två olika avdelningar. Stina sken upp som en sol även idag när hon fick syn på mig! Hon blev fullkomligt lycklig över att se mig. Då värmer det i mammahjärtat. Hem och av med alla vinterkläder. Pausade i 30 minuter och sen på med alla ytterkläder igen.... nu in till stan. Sonen skulle klippas och det gick ju bra. Visade Stinas bångstyriga hår med de stora lockarna... frisörerna tyckte att jag skulle klippa av henne rätt mycket hår, för då växer det ut tjockare hår med mer styrsel. Så upp med henne och klipp, klipp... *vrååååål*. Hon gillade det INTE!!! Men nu är det gjort och nu får håret växa fritt....

Handling på Maxi och sen hem. I säng med barnen och nu är det dax för mig själv att krypa ner.

God natt!

Stackars lilla Stinisen

Håller på och jagar vår husläkare... utan resultat! 

Stina håller på och får tänder, en jäkla massa tänder och hon har så ont i munnen ibland. Igår kväll hade hon jätteont, så vi tog upp henne från spjälsängen och jag gav henne 5 ml alvedon (en dos för 1-åring). Inom 5 minuter börjar hon hosta och svälja konstigt och sen kommer det.. hon kräks å hon kräks... 
Stackars lilla flicka. Första gången hon kräks "på riktigt". Hon såg lite skärrad ut, undrade nog vad det var som hände. La henne intill mig i sängen och där somnade vi. Min lilla älskade, älskade flicka och jag.


Hallå, Tiden?

Var tar tiden vägen?? Den frågan ställer jag mig ofta. Jag hinner inte med...

I fredags var jag (och Edward) hem till Eva och pysslade. Marjatta och även Eva´s granne kom över. Vi hade så trevligt så. Markus stod för god mat.... alltså det är inte var dag man blir bjuden på både lunch och middag av en riktig kock! :P Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Smakupplevelser kan man leva länge på.

I lördags var vi upp till morfar och hälsade på. Han såg trött ut.
Efter besöket hos honom åkte vi till mina föräldrars lägenhet. Vi skulle göra Alice (katten) sällskap. Sov över där och det är märkligt att man kan sova så illa i ett par så sköna sängar. Stina höll oss vakna... suck!
Igår var jag och tränade och sen tog jag med barnen och åkte o storhandlade. Max fick sitta i lugn och ro i ett par timmar, det behövde han.

Imorse var det full fart. För Max del var det första dagen på nya jobbet. Och jag själv skulle iväg till Örebro på föreläsning. Hämtade ut tentan från den Medicinska grundkursen.. hade knåpat ihop hela 49 rätt av 52 möjliga! Det får jag väl försöka vara nöjd med.

Ikväll mailade jag iväg ett mail till läraren tidigare kursen Verksamhetsstyrning i offentliga sektorn. Frågade om inte tentaresultatet skulle läggas ut snart. Fick till svar att det var fixat precis... hua! Jag som varit så inställd på en omtenta fick mig en smärre chock..... Jag hade 30 av 40 poäng och fick VG på den tentan!!!!!!!!!!!!! Begriper INGENTING!! Hur gick det till? Tänk om det blivit fel??? Jag är fortfarande i chocktillstånd.

Efter föreläsningen bjöd Sofia mig på en lunch och sen åkte jag hem. Pluggade 1 timma, hämtade barnen på dagis och vi tog oss till Annelie och barnen. Tiden rusade iväg även där hemma... Hem och fixa middag och nu sover barnen.

Mitt liv är inte mer spännande än såhär... Det är i princip samma dag ut och dag in. Men jag klagar inte. Nej, faktiskt inte. Jag är himla nöjd med mitt liv som det är nu!!! Jag surfar vidare på den känslan... :)

Idag

Imorse började jag med att åka och träna. Jag orkade ingenting?! Ska på´t igen på söndag. Här ska tränas, för var har musklerna tagit vägen??!

Har pluggat hemma i mina föräldrars lägenhet. Dock inte så mycket som jag skulle ha behövt. Sov lite middag i 2 timmar... När jag är på väg hem ser jag sonen komma springandes och bakom honom kommer min man och min lilla flicka. Dom kommer för att överaska mig! :) Min fina, underbara lilla familj. Ibland är dom för goa!

Väl hemma ringer telefonen i ett. :(
Men nu ligger barnen i säng och jag ska förbereda inför morgondagen. Då vaknas pyssel hemma hos Eva heeeela dagen!!!!! Marjatta kommer också, så vi blir de gamla vanliga. Trevligt, trevligt - mycket trevligt! :D  Imorgon ska vi även gå ut på en promenad... Eva nämnde något om "beach 07" - men det känns lite för sent för egen del. Men frisk luft och motion sitter aldrig fel, så det låter bra!

Igår fick jag reda på att jag får VG på den avslutade Medicinska grundkursen. Det känns väldigt fint. Hoppas att jag kan fixa det i terminologin också...


Igår och så.

Barnen och jag sov hemma i mina föräldrars lägenhet. Barnen badade och sen fick de bumsa i säng. Jag var duktig och satte mig vid köksbordet och PLUGGADE terminologi. Tror jag börjar få rätsida på latinet... observera, TROR!

Somnade hyfsat fort och det är jag glad för. Dock vaknade Stina 01,30 och var vaken fram till 3. Men hon låg faktiskt still bredvid mig.. men babblade på som 17! Men det gjorde mig inget eftersom hon iaf stannade kvar i sängen!

Ringde mamma & pappa  imorse. Ringde till hotellet och vilken tid det tog tills de hittade deras rumsnummer. 40 grader varmt, 30 grader i vattnet... Idag hade de ridit på elefanter och gullat med apor. De verkar ha det så himla bra! Min mamma, som aldrig annars tar foton - har redan tagit 80 kort!! 80 kort på ca 4 dagar är inte illa pinkat för att vara MAMMA!! :)

På måndag börjar det hårda livet igen - Max har fått jobb. Jobbigt att ställa om sig från att inte behöva fixa så mkt här hemma, till att fixa en hel del. Men jag har gjort det förr, så varför skulle jag inte fixa det även nu?! Det kommer gå bra, men det blir säkert jobbigt i början.

Dagens skörd

Dagens inköp:

Panduro:

*
glitterstick
* 3d-lack
* papper
* God Jul-grejer som såldes ut
* dekorationsband
* tejp

Polarn o Pyret:

* mössa till S
* tossor till S som hon kan ha när hon sover ute på dagis
* vantar till S

H&M:

* fusk polo till S.
* hemligt.

Ville köpa, men hann inte:

* papper på Bokia!
* Grejs från Body Shop
* te

Hann bara handla detta, sen var det dax att åka hem o hämta barnen.
Vilket meck det var att hämta båda barnen med vinterkläder... suck, vilken tid det tog! Mitt i allt ringer farfar och undrar var vi är.. han står nu hemma hos oss. Skynda, skynda...
Nu är han och barnen uppe och leker. Ikväll sover jag och barnen i mina föräldrars lägenhet. Sover aldrig ensam här hemma. Basta.

Inget

-17 grader imorse. Fy, det är ju bara för kallt! Tur Max är hemma och kan ta barnen till dagis. :)

Snart ska han iväg på intervju och jag har erbjudit mig att skjutsa in honom till tågstationen i stan. Varför? Så jag kan gå in på Panduro och även Polarn o pyret såklart! :) Ska även köpa med mig en sushi hem!

Annars händer det inte mycket.
Ikväll kommer barnens farfar på besök, så då får jag ju iaf lite sällskap (Max är borta tills imorgon).
Imorgon är det plugg för hela slanten, det är då ett som är säkert!

Längtar tlls det är fredag. Då ska vi hem till Eva och PYSSLA!!! :D Tjihooo!

Insnöad

Idag har jag snöat in på listor....  (HAHA)

Ditt namn: Sara
Längd: ca 1,70
Spelar du något instrument: Kan spela piano.
Vem är snyggast: i världen? Det finns väl en hel del snygga personer, men få som är vackra (i mina ögon).
Vem vet mest om dig: Förutom mig själv?! Max.
Vad vill du ha just nu: mer tid.
Vilka sjukdomar har du: ibland jättemånga, ibland inga alls..
Fobier: ormar.

Känner du en snygg kille: Vad är det här för frågor?!  Men ja.
Har du körkort: Ja.
Åsikt om jultomten: kul för barnen.
Vill du gifta dig: Det har aldrig varit VIKTIGT för mig. Hur som helst så är jag iaf gift nu... :)
Tycker du att du är attraktiv: Nej.
Din hårfärg och frisyr:  Nyklippt i veckan. Klippte luggen i små etapper och har lite hår hängandes här och där... svart.
Skolväska just nu: till föreläsningar brukar jag ha en svart tygväska eller också min "riktiga" väska. Beror på hur många och om jag tar med mig böcker.

Har du glasögon: Nej, linser.
Hur ser din plånbok ut: en tjock sak, dock har tjockleken inget med pengar att göra....
Favorittv-program: för tillfället inget.
När ska du festa nästa gång: ingen aning.
Vad köpte du senast: mat.
Hur mycket pengar har du: i plånboken: noll. På banken: pass. Det är väl inga uppgifter man lägger ut såhär?! Vilka frågor....
Hur svarar du i telefonen hemma: "Sara"
Senast kramat: Anders (plastsväris)
Vem sov du hos senast: Lelle.
Stjärntecken: Lejon.
Ögonfärg: Bruna.

Kall favoritdricka: Pepsi Max.
Varm favoritdricka: Jennie´s varma hjärta....
Alkoholhaltig favoritdricka: Campari med Schweppez, krossad is och citron.
Säger ofta: Men gu´!
Saknar du någon: Ja.
Du fikade senast: idag, hemma vid köksbordet.
Bästa tecknade film: -
Vad skulle filmen om ditt liv heta: MESS.
Vem skulle spela dig: Angelina Jolie.
Themelåten av ditt liv: nån vacker symfoni, eller nåt.

Hur känner du dig nu: splittrad, lugn, stressad, rofylld.
Kan du laga mat: det kan du skriva upp!

Vad tycker du om fötter: beror på hur de ser ut... och luktar.
Är du smart: kan vara.
vad skulle du vilja äga: ett nytt kök!
Har du homofobi: nej.
Om du var ett djur vilket skulle du vara: lejon. eller en liten bondkatt.
När och varför grät du senast: I måndags. -.

Vuxen?

Jobb (1p) - Nej.
Visitkort (1p) - Nej.
Konferens (1p) - har jag varit på, ja.
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej.
Vara sambo (1p) - Ja.
Vara förlovad (1p) - Ja.
Vara gift (2p) - Ja.
Skild (3p) - Nej.
Äga villa (2p) - Ja.
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Ja + ja.
Lån (1p) -Ja.
Gemensam ekonomi (1p) -Ja.
Pensionsspara (1p) - Ja.
Storhandla (1p) - Ja.
ICA-kundkort (1p) - Ja.
Använda rabattkuponger (2p) - Ibland.
Äga hushållsassistent (1p) - Ja.
Äga diskmaskin (1p) - Ja.
Dubbelsäng (2p) - Ja.
Ha julgran på julen (2p) -Ja.
Gråa hår (1p) - Ja. :(
Celluliter (1p) - Ja.
Prenumerera på morgontidning (1p) -Nej.
Lösa sudoko (1p) - Ja.
Välja att inte svara i telefon (2p) - Nej.
Putsa fönster (1p) - Nej (har upptäckt hur bra det är med fönsterputsare!)
Svampplockning (2p) - Ja.
Långfärdsskridskor (1p) - Nej.
Parmiddag (1p) - Ja.
Vinprovning (1p) - Nej.
Danskurs (1p) - Nej.
Partaja till gamla 70-talshits (1p) - Nja.
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej.
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Nej.
Soffan hemma före krogen med bästa kompisarna (1p) -Ja.
Spela Bingolotto (1p) - Näe.
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - NEJ!
Ha höftproblem (1p) - Nej.
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej!
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Nja.
0-15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt…"
Över 25 p "Nu är du där"

Ja, jag är nog vuxen. Det kom inte som en nyhet iofs...

Julfirande

Vi har pratat om nästa jul (vadå framförhållning... ). Max mamma och man var inne på att åka utomlands. Men jag tror jag börjar tänka om. Jag berättade precis som det är. Att vi nog får lugna ner oss eftersom vi inte har några jobb! (M har sagt upp sig och vi står utan pengar i 3 månader framåt....). Då tyckte dom att vi kunde ta emot resan som en julklapp.. .men kan man göra det? Jag får för mig att det skulle kännas snyltigt liksom. Det andra förslaget vi har är att hyra en stuga i fjällen. Men minuset där är att vi då måste laga mat, vilket är det vi vill komma ifrån! Hotell i fjällen går bort, tycker man missar så mycket av det mysiga då. Jag vill ha lite lunk tillsammans... man slår sig ner vid TV IHOP, man slöar IHOP, diskussioner, småprat.. ja, allt det där som bidrar till en stämning. Bor vi på hotell blir det mer enskilt (inbillar jag mig iaf, rätta mig om jag har fel!), alla har sina rum och kurar i. Visst kan det ha sina fördelar också, men inte vid en sån här storhelg. Då ska (vill) man ju vara tillsammans med nära & kära. Ja, jag vill det iaf.

Som tur är så är det ett tag kvar till jul. :)

Barnens dag!

Lyckan var total!
Barnen och farmor gick ut i all den snön som fallit över natten. Edward var hur lycklig som helst... han fladdrade runt hit och dit och var helt galen.... Lilla S, ja hon var nog lite förvånad. Hon gillade att åka spark!
I eftermiddag ska Max ta med sig barnen till pulkabacken, det blir nog rätt speedat då... Jag ska vara hemma och kura och kika på latin-terminologin. Ska även förbereda mig lite inför morgondagens föreläsning.

Har hört av mina föräldrar. De är framme i varma Thailand och resan hade gått bra. Vad märkligt det är. Igår träffade vi på dem i affären och idag är de i Thailand.


Onödigt vetande om mig

Hittade ännu en lista hos Anna. Jag snor den rakt av! :)

UTSEENDE

[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun.
[] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis. (och smärtfritt)
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.


FAMILJ

[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop (biologiska o biologiska, mina adoptivföräldrar iaf)
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[x ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB

[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER

[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[ ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


HÄLSA

[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[x] Jag har genomgått en allvarlig operation (allvarlig o allvarlig.. men jo, jag har genomgått en "jobbig" operation. Kanske mer jobbig psykisk).
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x ] Jag har haft/har astma.


RESANDE

[x] Jag har kört mer än 300 km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[x ] Jag har varit i Afrika.
[x ] Jag har varit i Asien.


EFARENHETER

[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har skidat.
[] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.


FÖRHÅLLANDEN

[ ] Jag är singel
[x] Jag är i ett förhållande.
[ x] Jag är förlovad.
[ x]Jag är gift.
[ x] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.


ÄRLIGHET

[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra (när jag var yngre)
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ x] Jag har smygit ut utan lov.
[ x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[] Jag har fuskat i ett spel.
[] Jag har struntat i ett prov.


DÖDEN

[ x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[x ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM

[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[x ] Jag äger något från Benetton.
[x] Jag äger något jag köpt på E-bay. (Tradera)
[ x] Jag äger något från Diesel.
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson (periodvis)
[ ] Jag betalade för min rington.
[] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[] Jag vet hur man skjuter.
[] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[] Jag äter snabbmat varje vecka.
[] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ x] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.


Dödsbud x2

Märkligt.

Idag har två dödsbud nått mig.
Den första somnade in i sitt hem, 70 år gammal.
Den andra var ute och högg träd då han fick ett fällandes träd på sig. Det kan du läsa om
här!
Släkten har alltså chockats både en och två gånger. Inte alls roligt.

Har gjort ett kort till vännen/släktingen som miste sin mamma. Vill skicka en hälsning, visa att jag bryr mig och finns här.
Ska även göra ett kort till ena dottern till han som fick träd över sig. Vi har trots allt känt varandra sedan vi var små, små knattar och även hållt kontakten i vuxen ålder. Vill på något sätt visa att jag tänker på dem och det tragiska som inträffat. Blir begravning om 2-3 veckor.

Ännu ett bevis på hur skört livet är. 

Bokstäver om allt möjligt

Igår satt jag och Sofia på biblo. och läste. Hon gav upp efter lunch (som vanligt), men jag kände att jag behövde läsa lite till. Jag tycker att bestämmer man sig för att åka iväg och sitta på bibblan, då får man också anstränga sig och verkligen utnyttja tiden! Vi träffade 10 och hon gav alltså upp 13.30. Då hade vi även haft en längre fikapaus också! Hur som helst, vi käkade lunch på ett thai-hak och sen gick jag till de trevliga frisörerna och klippte mig. Toppen att de har studentrabatt!

Sen gick jag tillbaka till biblioteket och läste lite till. Läste till Lelle ringde och sa att hon var klar. Vi åkte och handlade och senare på kvällen drog jag ihop ett par varma smörgåsar. Tur att hon gillar tonfisk, för då var det bara att röra ihop den goda tonfisk och majsröran. Det var väldigt gott! Lelle knaprade på, men jag orkade inte sista mackan och det var precis som det skulle - för efter 30 minuter kom Petra på helt oväntat besök! Det var trevligt att surra med henne en stund och särskilt kul var det att lyssna (och se!) hur överlycklig hon var över att ha fått flytta in i huset i helgen!! Kände igen så många av de känslor hon förmedlade. Dom verkar ha köpt ett bamsehus på 4 våningar!! Om två veckor ska hennes man bort på tjänsteresa (till Korea!!) så då blev vi hembjudna till henne.

Idag har vi haft mina föräldrar på besök. De hämtade Stina på dagis och sen var de här i ett par timmar. De åker ju till Thailand imorgon så de ville väl säga "hej då". Och just det där "hej då" har jag tänkt på. Jag vet att man inte ska tänka så här, men jag kan inte låta bli. Tsunami.
Tänk om det var för alltid vi sa hej då ikväll. Tänk om en ny flodvåg tar dem!!
Jag vet, det kan alltid vara sista hej då;andet med någon, man vet inte... De har iaf bokat hotell högt upp och valde medvetet bort strandhotellen, det tycker jag känns himla bra. Nej, nu får och ska jag inte tänka såna där dumma tankar. Klart vi ses igen!

Fredagkväll och lugnt här i huset. Jag ska plugga en liten stund och sen pyssla. För "någon"........ har yppat något om ett lila-tema, så det tidigare gjorda kortet passar inte riktigt in nu........... ;)

Imorgon börjar brottningen och efter lunch kommer svärmor med man på besök. De stannar hela helgen, vilket vi alla ser fram emot! Det kommer bli en bra helg det här.

Trevlig helg på er!

En man i mitt liv

Va fan! Jag hade precis skrivit ett långt inlägg om en person som betyder så otroligt mycket för mig. Så blir det fel när jag ska posta det! SUCK! Orkar inte skriva om, jag måste plugga.

Kort och gott;
det finns en person som jag beundrar. Som alltid har tid över, fastän han egentligen har ont om tid.
Jag är otroligt lycklig som har honom i mitt liv. Han får mig att bli glad och lugn.
Han finns alltid där.
I de jobbigaste stunderna i livet, kommer han med lösningar, förslag eller vänliga ord - som gör att man orkar.
Alla borde få ha en sån här bror som jag!

Älskar dig och det vet du!

Dagarna går...

Det hade gått jättebra för Stinis på dagis idag! Hon hade somnat utan problem! Imorgon blir det verkligen till och ställa klockan, Stina ska äta frukost på dagis kl. 7.45!  Då kommer vi i alla fall upp och jag kommer igång med att plugga i skaplig tid. Imorgon kommer M hit, jag tänker bjuda på en sparrissoppa med ostfralla till. Vi ska dona och fixa lite med pysselgrejerna! :)

På torsdag väntar plugg med Sofia och sen ska jag träffa Lelle en sväng.
på fredag kommer mina föräldrar hit, ska hitta på nå skoj o bjuda på. Dom åker till Thailand på lördag och blir borta i 2 veckor. Hur ska jag klara mig utan mamsen i 2 veckor?!

Ny kurs

Jaha, idag började VT07. Registrering och sen föreläsning.  Började en ny kurs idag, Medicinsk terminologi. Oj, säger jag. Latin verkar latjo att lära sig, men lite kruxigt med alla morfemer och allt! En sak att fixa det på svenska, men när det är en massa latinska/grekiska ord jag inte ens vet existerar blir det lite småsvårt...... Men jag S K A fixa den här kursen!!!! Känns som om den kommer kräva en del.....

För en gång skull känner jag att det ska bli pytteynkaintressant att läsa kursen vi läser via webben. Den tredje delkursen heter Personal och arbetsadministration. Intressant hoppas jag!

Efter föreläsningen åkte jag och tränade. Har äntligen kommit igång med det igen! Känns så hilma skönt efteråt. Som om man gjort något vettigt, presterat liksom.

Imorgon ska lilla S sova på dagis för första gången. Hjälp, hur ska det gå?!?!?! Hon kommer fatta noll! Jag har "godkänt" att hon är en av de som ska få sova ute året om (nej, inte i 20 minusgrader kanske..) Det känns bra, frisk luft ska ju vara bra ... har jag hört... ;)


Tankar på Småland

55217-17

Tänk att man, över 2 år senare - kan sakna ett hus, ett område, dofter, gräs, gatan, miljön, sjön, människorna... så mycket. När jag tittar på den här bilden känns det så mycket olika känslor inut i mig. Överlag endast positiva minnen och upplevelser... men det bästa av allt är att jag känner en sån stor ensamhet och ett stort avstånd till mina föräldrar och andra nära & kära. Det är tur jag känner det, för annars skulle jag packa ner alla våra grejer och illa kvickt flytta ner igen!

3 nya kort

55217-36
Ett kort helt utan stämplar!  Men det var lika roligt att göra det ändå! :)
Men jag tror inte jag är helt klar med det än. Fattas något, men jag vet bara inte vad...


55217-35
Ett vanligt "bra att ha"-kort.


55217-37
Tråkkort, någon text måste dit nånstans....

Lovely day igen

Vet ni.. igår hade jag en sån där ljuvlig dag igen!!!

Lät Max få en oväntad sovmorgon och gick upp och hade en mysig morgon med båda barnen!
Vid 11 kom Eva med båda sina barn, rulljansen var igång! ;)
Lite senare bjöd jag på lunch och efter det var det dax att knata iväg till julgransplundringen. Edward & Jennifer var så söta när dom sprang/gick runt med varann hand i hand, hela tiden... Såg ut som ett litet förälskat par! Dumbom som jag är ibland, hade jag fått med mig kameran men UTAN batterier! Gissa om jag blev sur!!!!!!!!! Men men, det var några andra där som jag känner som tog kort - ska be dem sända över några så man har nåt minne iaf!

Lilla S sprang runt och tittade förvånat och storögt. När Tomten sen kom blev hon totalt livrädd... nästan svårtröslig för ett ögonblick. Stackars liten...

Eva´s mamma tog med sig Alexander och vi gick hem till oss - nu var vi riktigt pysselsugna!!!! :D
Stina fick leka med pappa och de andra två, ja de roar sig ju själva...

Pyssel, pyssel, pyssel... paus för lite varma smörgåsar.
Pyssel, pyssel, prat, prat, pyssel, prat, pyssel, pyssel....

Vid 23.30 fick det vara nog.
Jag ska fortsätta idag... var riktigt skoj igår! Ska fota o lägga upp några kort som jag fick gjorda!!

Det är underbart med pyssel. Ja, så är det faktiskt!! :D

Medicin-tenta!

Tenta  i fredags gick jättebra! Kunde alla frågor, men tror ändå jag har missat ett par poäng! Ska bli riktigt kul att få tillbaka den! Antar jag kommer störa mig på att jag inte får alla poäng.... Men jag måste försöka lära mig att vara nöjd någongång. Både vad gäller skolgrejer, korttillverkning o dylikt. Det är jobbigt att hela tiden ha sån prestationsångest. För vem liksom?! Men det är ett sånt invant beteende så det är svårt att bryta. Men jag antar att om man börjar analysera, så finns det säkert en hel del med bakomliggande orsaker. Typ att om man inte är nöjd med sitt utseende så vill man kompensera genom bra resultat på anant område.

Eller nåt.


Lite allt möjligt

Om 5 timmar sitter jag i tentasalen och skriver en tenta i Medicinsk grundkurs. Jag är rätt säker på att jag blir G, men jag vill ha VG. Hoppas det inte är så många anatomiska bilder eller sjukdomsfrågor, för det har jag inte så bra koll på (öh du, Poppis, jag ska läsa lite latinsk grammatik from måndag - kör jag fast vet jag ju vem jag ska fråga. :) För visst har du läst det på gymnasiet?)

Imorgon är det julgransplundring med barnen. Barnens mormor och morfar följer med och ev får jag sällskap av Eva och barnen. Dom kommer nämligen hit i helgen och vi har tänkt att pyssla, fast med småbarnen kring benen lär det inte bli så mkt pysslande - men vi får iaf känna på pysselgrejerna! :)

Igår scrappade jag min första LO! Det var med två kort på Edward & moromr från Egypten 2005. Den är nästan, nästan klar.... men jag har inte bestämt mig om jag är nöjd med den eller inte. Nästa foton jag scrappa blir på Edward & morfar sommaren 2004. Måste framkalla kort på lilla S också så hon med sig ett album från det förflutna till framtiden. Det skulle vara en rolig gåva att ge dem på 18-årsdagen.

Idag ska lilla S bli lämnad själv på dagis utan oss i en timma. Hon ska även äta lunch där för första gången. Det är Max som tar huvuddelen av inskolningen, så det är även han som får "äran" att lämna henne första gången. Just idag klarar nog inte mitt hjärta det, ifall om hon nu skulle bli ledsen. Men jag tror inte hon kommer bli det... men man vet ju aldrig!


Mer kort

Lite fler kort, som jag fick gjort på pysselträffen förra veckan! Ni får ha överseende med bildkvaliten och fotografens (icke) fotografiska förmåga... ;)

Stämpelmotiven är målade med distresser. Första gången jag färglägger med det. Distresser är egentligen stämpelfärg, eller refillfärg till stämpeldynor kanske jag ska säga. Det är flytande på flaska. Någon smarting kom på att man kan färglägga med färger och det är tydligen himla "inne" i scrappingsvängen att måla med dessa. Tyvärr har jag inte råd att köpa på mig alla färger, men jag har en liten räddare i nöden som ska skänka lite färg till mig!!! :D


55217-31

Alve´s kort, han blir 2 år i februari.


55217-33

Indy´s dopkort. Hon döps den 10:e februari i Hammarby sjöstads-kyrkkapell.
Fin och passande stämpel va?!



55217-32

Ett grattiskort till någon. Det är tänkt till Elli som fyller i februari, hoppas jag kommer ihåg att skicka iväg det!
(synd att kortet blev så mörkt...  för det här kortet är jag faktiskt nöjd med. Enkelt och lite gulligt + att jag tycker att målningen blev himla bra).

Stor dag idag!

Imorse klockan 9 var det dax för lilla S att skolas in på dagis! Det kändes faktiskt helt rätt att skola in henne nu (var lite orolig för att jag skulle tycka det var alldeles för tidigt). Väl på dagis knallade hon helt orädd och oblyg in i rummet, började utforska varenda vrå och tittade o kände nyfiket på en del leksaker. Hon var så glad så glad! Det här kommer bli bra. Hon kommer få skoj där.

I eftermiddags blev det en tur till stan, jag skulle plugga på biblo medans Max o barnen besökte Busborgen. Började med en liten tripp in på Panduro, köpte bara papper. Inte de finaste, men va 17 - det var ju rea! :) Sen ett besök in på Polarn & Pyret där jag köpte jättebra vantar till Stina. In på Pressbyrån och köpte den nya, första svenska scrapbooktidningen - hurra, nu har jag kvällslektyr! :) Sen gick jag till biblioteket. Orkade stå ut i hela 1.5 timma innan jag totaltröttnade. Gick och tog en sushi och sen blev jag hämtad. På vägen hem behövde vi veckohandla lite, 1.5 timma senare var vi hemma.

Nu är det dax att läggaq sig i sängen. Måste vara utvilad imorgon när mina små grå ska bli gnuggade och pressade till deras yttersta förmåga. Hua!


55217-30

Avslutar med en bild från september, då Elea var på besök hos oss!

Behövera era tummar imorgon!

Imorgon har jag en webb-tenta mellan 10-15. Snälla ni, håll era tummar för att jag fixar den. Men jag vet, gör jag det inte har jag bara mig själv att skylla - för jag har inte pluggat ett skvatt på den!! :(

Tårta

55217-29

Sonens förra födelsedagstårta. Snart dax att börja fundera på årets tårta.. Kul!

2 kort

55217-28

Ett julkort. För den som inte riktigt vet vad jag gör, så kan jag säga att figuren är en stämpel som jag klippt ut och färglagt.


55217-27

Samma här, flickan är en stämpel... Jättesöt tycker jag! :)

Nu har jag lärt mig att få in fler bilder i ett och samma inlägg också! (Tack Anna! :) ) Nu återstår bara att lägga beslag på den stationära datorn och slänga in en massa bilder! Skoj!!

Lugn dag

Vi har haft en lugn dag.

I förmiddags åkte vi hem till mina föräldrar och fikade. Barnen fick stanna kvar och Max o jag åkte och handlade i lugn och ro. Himla skönt måste jag säga.

På eftermiddagen kände jag mig rastlös. Ville göra något, men Max tyckte vi gott och väl bara kunde vara hemma och leka med barnen. Gärna för mig, men jag ville ändå göra något liksom! Klädde på mig själv och lilla S, sen gick jag ut på långpromenad med henne. Det var tur jag tog med mig henne, för hade jag inte haft vagnen att hålla mig i hade jag garanterat ramlat omkull.. Det var ju hur halt som helst ute!!

Efter att vi hade varit ute så gick tiden fort. Lek, matlaning, Bompa och läggning. Somnade 1 timma då jag la Edward. Nu har jag tänkt poppa mig lite popcorn och köra igång en film. Återstår att se om jag orkar hålla ögonen öppna, jag är aptrött!!


Lista 1

Hitta den här listan hos Anna! :)  Kopierar frågorna och kör in mina egna svar.


Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inget.

Vilka länder besökte du?
Egypten, Frankrike & Danmark. Och för att "spexa" till det lite som Anna gjorde, svarar jag även Småland...

Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007?
Tid och en mer hemmavarande man.

Vilket datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför?
25 april, för då blev vi fast i Eiffeltornet och jag trodde på allvar jag skulle dö (andra gången i mitt liv, den första gången jag kände så var när jag födde sonen).
5 juni, för att det var 1 år sen vi gifte oss.
10 augusti, då min andra brorsdotter föddes.
23 november, för att det var den andra årsdagen sen min mormor dog.
25 december, plötsligt blev vi så påtagligt påminda om att livet är för kort för att sura och vara orädda om människor vi tycker om.

Bästa köpet?
Censur ;) 
Skämt å sido, kommer inte på något direkt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Utan tvekan vårat nyrenoverade badrum! Fast för att svara nå roligare säger jag pyssel och grejs till barnen.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006?
Två låtar med Winnerbäck.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare och mer harmonisk. 2005 präglades mest bara av oro (när jag väntade Stina och när hon sen fick RS).

Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat bror och hans familj.

Hur tillbringade du julen?
Hemma med nära & kära.

Blev du kär i år?
Ja, i min nya passion här i livet; pysselvärlden!!

Favoritprogram på TV?
-

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej?!

Bästa boken du läste i år?
Den mest gripande var den av Pigge Werklin, "kl. 10,31 på stranden i Kao lak" (tror jag den heter), men inte den BÄSTA. Bästa minns jag faktiskt inte.

Största musikaliska upptäckten?
-

Årets bästa film?
En film, som dock är äldre än 2005 - men som förvånade mig något OTROLIGT positivt var Troja. Det är en film jag absolut inte skulle se... jag satt på soffkanten och sa hela tiden "Nähe, nu skiter jag i det här. Jag går och lägger mig". Det gjorde jag också, men när filmen var slut.....

Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
Blev 28.
Firade och firade... På förmiddagen kom bror hit, med deras alldeles nykläckta söta Indy, även mina föräldrar, morbror + morfar. Bjöd på en jättegod lasagne (Jennie, du skulle vart här då! ;).
 Sen kom ett par kompisar som jag bjöd på tårta.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej.

Vad fick dig att må bra?
Paradiset El Gouna. Fast samtidigt blev jag sjukt orolig där eftersom Stina blev sjuk nästsista dagen.

Vem saknade du?
Utan tvekan: mormor!
Cissi & Stoffe. 
Malin.
Maria.
Helena.


De bästa nya människorna du träffade?
Annelie.

Ja!

Gårdagen var verkligen en fullträff! Den gick helt i pysslets tecken! :)

På förmiddagen garnerade jag smörgåstårtan jag skulle bjuda på. Det blev en tonfisk smörgåstårta med en massa färskskalade räkor + div. grönsaker som dekoration. Kan säga att den blev MYCKET uppskattad!! Blev inte ens någon ynka pyttebit kvar...

Klockan 12 träffades vi för att pyssla. Det tar alltid ett tag att komma igång och det gjorde ju inte saken lättare när vi hade en Jennifer och en Edward runtom oss också.. :) Fast dom lekte bara med varandra, men det var ett himla stim & stoj. Efter 2 timmar kom Max & Stina och hämtade dem - då vart det istället FÖR tyst och lugnt.

Vi pysslade på. Annelie gjorde ett break då plikten kallade. Men hon återvände senare på kvällen!
Vi satt faktiskt och pysslade enda till klockan 23! Jag hade kunnat fortsätta ett par timmar till, men Marjatta skulle hålla i en begravning idag så hon ville nog vara lite fräsch och fokuserad. Vi bestämde att vi ska göra om detta i februari, kanske med en ännu tidigare start på dagen! Kan bara säga JIPPPPIE!

Pysslande föder inspiration - nu har jag bara pyssel i huvudet! Ikväll blir det helt klart mer pysslande, men då vid min pysselplats i hemmet. Det får gå det med, men jag måste säga att det är bra mycket trevligare att pyssla med några fler. Man kan låna saker av varandra, får tips & idéer och även den sociala biten tillfredsställd.

Idag är det tentaplugg som gäller. Har lånat kompisens lägenhet för att få lite lugn & ro. Hon jobbar så jag strosar runt här och försöker hitta lite pluggro. Vill bara hem och pyssla ju! Förvånade va?! ;) Men om ett par timmar får jag köra hem, men först måste jag nog ta vägen förbi en pysselaffär....

Lyckodag imorgon!

Vet ni vad jag ska göra imorgon???
PYSSLA!!! :D

Jag har förberett en smörgåstårta jag ska bjuda på (ja, vi måste ju faktiskt äta nångång)...
E ska ta med sig dryck.
M ska stå för frukt, kaffe/te.
A skulle visst baka något fikabröd o ta med!

Det är nästan så man längtar lika mkt efter maten & fikat! :P

Det ska bli underbart att få pyssla igen! Vi ska ses klockan 12 och kör på så länge vi orkar.

Jag får skylla mig själv om jag inte fixar någon av tentorna, för jag kan inte påstå att jag ansträngt mig alltför mkt till dessa två kommande tentor (som är tisd o fred nästa vecka). Men livet pågår ju här och nu - och jag vill inte missa det roliga livet har att erbjuda! :)

Årets första inlägg!

Nyårsafton var trevlig! Himla trevlig. Gillar att umgås med svärmor & man, dom är bra - himla bra!

Jag hjälpte Agneta med 3-rättersmiddagen, det blev en räktoast till förrätt. Huvudrätt: laxfilé, med en god romsås och pressad potatis. Efterrätt: limepannacotta, som var utsökt god!
Ja, som ni ser blev det inte oxfilémiddag för vår del och det med hänsyn till mig. Detta menyval blev till min fördel, det tackar jag för! :)

Hade en mysig kväll, men oj så trött jag var! Barnen sov så sött och missade tolvslaget. Men tidigare på kvällen hade vi varit ute och smällt av lite egna raketer. Edward ville ju se lite fyrverkeri..

Nyårsdagen tillbringades ute i motionsspåret. Nu var det långpromenad som gällde... På med skor och jacka och ut i regnet.... finfint!

Åkte hem på kvällen när barnen skulle sova, nöjda, belåtna och med förhoppningar om ett trevligt nytt år!