Tisdag

1 dag kvar, sen skickar jag in den här förbannade tentan! Den gör mig tokig (dock inte sömnlös)!
Det ska bli så skönt att lägga den på posten och veta att jag aldrig mer kommer behöva läsa den här kursen! POLITISKA STYRMODELLER bye bye!

Idag ska vi med lilla S till tandläkaren! Ska bli väldigt intressant o se hur det går.. Antingen kommer hon bita fluortanten i fingret eller inte gapa alls. Det blir nog M som får gå dit själv med henne, jag ska passa på o gå in på biblo och leta efter lite böcker till grupparbetet.

Senare idag blir vi x-tusen fattigare. Nya vinterdäck.... Blir galen, jag HATAR att lägga pengar på bilen! Det är ett gränsfall om de vinterdäck vi har nu skulle orka hela vintern... och eftersom det är på gränsen, så har vi bestämt oss för att köpa nya. Det är bara så sjukt hur dyrt det är!

Annars sitter jag mest o väntar på att bror min ska skicka Strip Music´s nya till mig! Hann lyssna på typ en låt i helgen när han var hemma och en var helt.... helt alldeles underbar!
Jag brukar föredra tystnaden och är inte alls någon musikberoende människa, men nu när det är mycket tankar i mitt huvud - söker jag lugnet och en del nytänk i texterna. Himla skönt faktiskt!

Ha en trevlig dag allihop!

Lite kort

Helgen har varit bra.. Igår kom bror med familj hem och jag fick gosa med bebis! :) Sonen och Tigern lekte jättebra, kul att dom börjar "ha nytta av varandra".
Jättekul att träffa dem, det tar tyvärr alltför lång tid mellan gångerna. Det är när jag träffar dem som man blir påmind om det.

Annars så är det väl helt okej! Det är mycket som rör sig i mitt huvud, mycket jag känner - men mindre jag VET. Den kombinationen kan vara lite jobbig. Men tids nog löser det sig.

Ha en bra söndag allihop!


Fullt, men tomt

Jag har för mycket annat i mitt huvud för att kunna koncentrera mig på bloggen.

Återkommer.

Ledigt!

Är hos en kompis just nu (hon jobbar, så jag har lagt beslag på datorn). Idag har jag bestämt att jag ska ha en pluggfri dag. :)

Bara vara och njuta.


Helgen

"Kära dagbok..."

Helgen som varit har varit alldeles utmärkt!

I lördags förmiddag åkte vi till landet och vi hade tur med vädret. Visst var det blött i gräset, men vi fick i alla fall inget regn på oss! Har varit ute en del, men jag har även ugglat inne i stugan. På kvällen när mörkret kom, gjorde M´s morbror upp en brasa ute i skogen. Tidigare under dagen hade han täljt jättelånga grillmojänger åt barnen. Barnen tyckte det var spännande att få knalla ut i den mörka skogen och se elden brinna! Dock tyckte jag att vi kunde ha slagit igång elden lite tidigare, för när elden väl var tänd - så var alla barn urhungriga! Alla barn hann äta kalla korvar, innan det väl gick att grilla....

Söndagen blev lugn. Jag och M´s mamma gick ut i skogen och letade efter svamp. Jajemen, vi hittade en hel drös.. både vanliga kantareller och Trattisar. Härligt!! Det var riktigt skönt att knalla runt där i skogen, väldigt fridfullt - som man brukar säga..

Åkte tillbaka till Katrineholm på em. Rensade svampen och lekte med barnen.
På kvällen kom M och A hem från London-resan. Dom hade haft det finfint!
M´s mamma berättade förresten att hon hade kollat upp lite om en eventull Italienresa nästa vår/försommar. Det vore verkligen jättekul om vi skulle komma iväg! *hoppas*
Korsika och Sicilien lockar mycket. Och Toscana. Och Rom. Och Venedig. Och.... :)

Idag måndag, åkte vi hem till vårat hus.
Jag har haft en jättetrevlig helg.
Borta bra, men hemma bäst!

:)


Ingen oskuld längre..

.. på salstentor längre! ;)

Tentan var klockan 8-12. Vi var där redan 7.15. Alldeles för tidigt för min smak, då hinner man ju sitta där och gå igenom en massa i huvudet.

Jag _tror_ min strategi till att plugga inför tenta har gått vägen. Det kändes helt okej när jag satt där och skrev, skrev och skrev... Lämnade in strax efter 9.
Väl ute ur salen och i diskussion med andra från klassen, går det upp ett ljus för mig att jag läst helt fel på en fråga! SUCK! Dessutom så är jag rätt säker på att jag tappat ca 5 poäng till, så sammanlagt 8 minuspoäng vet jag med mig att jag har felat på. 60% krävs för ett G och 85% för ett VG. Måtte jag ha knåpat ihop 34 p....

Sofia och jag tog en macka ihop, körde ner henne till stationen och sen åkte jag till Katrineholm - där jag sitter nu. Jag hade med min min lånade hörbok, Mia´s hemligheter.. Första gången jag lyssnade på en sån där hörbok, men det är ju rätt fiffigt i och med att jag kör en hel del bil!

Pratade med M som nu är i London. Det hade varit lite strul när de skulle ta tåget in från flygplatsen, någon slängde sig framför tåget och kaos uppstod. Efter ett bra tag kom dom till hotellet. Första gången M är där, han verkar gilla staden! Det är bra att kasta iväg honom på en resa här och där, då kanske hans resnerv får lite mer stimuli, vilket gynnar mig! :)

Om någon timma kommer mina föräldrar hit med lilla S. Hon har fått sova middag hemma. Hur det ska gå att få henne att somna på en madrass på golvet ikväll, det är nästa problem som står på tur.. Imorgon på landet finns det tack och lov en spjälsäng. Men att somna in på enbart en madrass.. det vette 17!

.

Om 1 dag sitter jag och skriver för fullt (?).
Igår satt jag och läste på biblo här på orten.. fick en massa böcker rekommenderade av grannen (som är bibliotikarien) och jag ville ju genast börja läsa! Jag fick gallra bland alla böcker hon la fram, det blev "Den du inte ser" av Marie Jungstedt. Den är hur bra som helst!! Läser normalt sett inte direkt deckare, men man måste ju ge dem en chans! :) Verkar som jag gör rätt i det. Ska läsa hela helgen.

Igår läste jag inte mycket alls. Läste 1 timma på dagen och så en stund på forumet på kvällen.
Idag ska jag läsa ca 1 timma och kika igenom papprena innanjag går och lägger mig. Det får räcka. Tänkte att min hjärna ska få ta in allt och smälta det... fixar jag inte den här tentan, då vet jag att det var fel strategi och får styra upp och om den till omtentan.

Efter tentan åker jag direkt till svärmor. Hon, jag och barnen + M´s morbröder med barnbarn och barn ska spendera helgen på landet. Ska bli härligt! Hoppas på fint väder så jag kan plocka svamp!
M och A åker till London tidigt imorgon bitti. Hoppas de får trevligt!

Nähe, dax att göra iordning sig. Ska iväg och köpa höstskor, börjar bli kallt att gå barfota i sommarsko´na!  ;)


Trött..

Pluggade rätt bra igår. På eftermiddagen åkte jag till Tuna Park i grannstaden. Köpte en urfin klänning till lilla S, givetvis med färgerna brun och rosa! :) Unnade mig själv en dagbok, några sköna pennor och ett besök på Make Up Store. Trevligt värre...

Åkte sen och handlade lite färsk pasta och drog hem till vännen i staden. Bjöd henne på lite god kvällsmat och pluggade sen. Dock fick jag en akut huvudvärk när jag väl kopplade av.... aj aj. Det är inte så att jag är spänd inför fredagen va? Nej nej.. :)  Hur som helst är hennes hem en plats där jag kan koppla av på och ladda på med energi. Hennes gästvänlighet är utom gräns.
Jag ger henne sällskap (vilket hon gärna vill ha då hon annars är själv varje dag). Hon ger mig tid och plats att få återhämta mig, att bara få vara utan barn runt benen. Det är som att komma till ett SPA när jag öppnar hennes ytterdörr, ja det är sant - lika avkopplande är det att vara där
Vi hade en tv-kväll och kom i säng alldeles för sent. Hade alldeles för intressanta saker att prata om, vi blev nästan lite djupa där på småtimmarna... Givande var det iaf. Gick upp klockan 7 och fixade iordning mig. Hämtade sen upp Sofia vid stationen och sen har vi varit väldigt flitiga måste jag säga.
Pluggade till 15.30 och sen körde jag hem till mina uuunderbara barn (och man).

Hela familjen knallade iväg på sonens plask och lek ikväll. Lilla S satt så fint så fint i sin vagn, det hade vi inte räknat med.... 

Jag hoppas på en annorlunda natt än mot natten som var. För då hade lilla S levt rövare..Hon hade busat med pappa och storebror tills klockan var 2........ Duktig kicka som valde rätt natt i alla fall!

:)


Husmor

M fick sovmorgon imorse, han behövde det - tyckte både han själv och vi övriga.. :)
Tog med barnen och Elea på promenad imorse. Det var jätteskönt! 1 timma tog den lilla rundan.. en runda jag kan gå på 10 minuter, om jag är "barnlös". Nåja, vi hade det himla mysigt iaf. Jag och sonen gick och tittade efter fina löv vi skulle kunna göra något pyssel med... fick ihop en näve. Har tänkt lacka dem och ... ja, och sen? Vad gör man med såna??!

Klockan 12 åkte jag iväg och tränade. Bad instruktören visa mig en ny maskin.. kul att variera mellan fler maskiner! Väl hemma stod lunchen uppdukat på matbordet, trevligt trevligt!

Sen så har jag roat mig med att baka. Det blev x-antal rågsiktskakor och så Kärleksmums/Snoddas så jag har att bjuda på när man får oväntade gäster, eller nåt. Oavsett så tycker jag inte om att inte ha fikabröd i frysen. Samma gäller hembakt matbröd.

M och barnen (...) håller på och storstädar, alltså Storstädar vårat sovrum + möblerar om där inne. Får se hur det blir. Jag brukar aldrig (våga) kika in där M håller på med ett projekt, för det ser alltid ut som ett slagfält. Bättre att hålla sig undan och kolla när var sak är på rätt plats igen. Ska bli spännande!
Vi (läs M) ska snickra ihop en sängstomme nu under hösten. Såg en bild på någon hemsida förut och båda två fastnade direkt!! Skitsnyggt var det. Den var ihopspikad av vanliga råspontar som dom sen målat vita! Det var liksom bara en "framdel" och öppen nere vid fötterna. Det var verkligen läckert!

Ikväll har sonen beställt spenatsoppa med ägg och nybakad ostsmörgås till! :)


Lördagsmiddag

Brottning för sonen imorse. Jag var kvar hemma med lilla S. När hon sov middag la jag mig på soffan och bara stirrade. Kopplade av. Åh, så skönt och behövligt det var! Nu fick jag iofs bara ligga i drygt 15 minuter, men det var ändå väl värda minutrar.

Sen har det gått i ett.

Vi var hembjudna till mina föräldrar på middag, så när lilla S vaknade gick vi hem till dem. Även min faster + man var där och så min morfar. Jag fick en god tillagad laxbit med sås och skalade räkor. Mmm! De andra åt inbakad oxfilé + att mamma även hade gjort en köttfärslimpa för den som ville ha det. Till det serverades potatis, sås, kokt broccoli och kokta morötter, sallad, olika sorters gott bröd, småplock såsom inlgada vitlöksklyftor, oliver, pressgurka - heter det så?!
Till efterrätt fick vi en sån jäkla god paj!! Det var en äppel och honungsmelonspaj! Trodde aldrig det skulle vara gott med melon i paj, men ååå det var det! Sen hade hon gjort något slags kanel täcke över.. till det var det hemlagad vaniljsås!!!
Till fikat blev det en mangokaka.
Behöver jag säga att vi blev mätta?! Proppmätta!
Jag ÄLSKAR mammas mat!

Det var väldigt trevligt där hemma. Men nu är det kväller här hemma i huset.


Bara lite allt möjligt

Jag hade en dålig dag igår. Egentligen berodde det inte på något särskilt. Fast jag antar att Siba-besöket hade del i mitt usla humör. Jag var där inne i över 2 timmar och försökte få min nya mobil att fungera. Jag har nu bytt ut den nya mobilen mot en helt ny modell. Detta är fjärde mobilen på 12 dagar. Men nu verkar det funka.

Är borta hos en kompis och pluggar nu. Hon jobbar så jag har lägenheten för mig själv! :) Skönt att kunna sitta i lugn och ro i hennes sköna soffa och läsa. Strosar faktiskt runt i morgonrocken än...
Jag har varit flitig hela morgonen och kommer läsa fram tills lunch, sen kör jag hem och då kommer svärmor och hennes man. Vi ska ha underbara Elea i 1 vecka! Kul att ha henne och kul för barnen. Sonen är ju uppväxt och van vid henne, han älskar ´na. För lilla S är hon ett "stort spektakel" som låter konstigt och viftar med svansen...  S är verkligen fascinerad av denna "konstiga varelse". Allra roligast är det att sitta i barnstolen och mata henne... eller bli slickad på magen av Eleas sträva tunga... Alla blir vi roade av olika saker! :)

Plikten kallar!


Blåblå tankar

Ikväll när jag tänder mina ljus här hemma, tänker jag särskilt mycket på allra bästigaste Jennie och hennes familj. Du vet att ni finns i mina tankar!

Jättemånga kramar!

Plugghästen rapporterar

Nyss hemkommen.
Igår kväll åkte jag till Eskilstuna och fick en hel del pluggat där faktiskt. Sov över hos vännen och i förmiddags fortsatte jag läsa. Känns skönt att ligga bra till i planeringen. Satt även 2 timmar hemma hos föräldrarna och läste, känns som jag varit väldigt flitig dessa två dagar! :-)

Ikväll ska jag bara vara. Välbehövligt och skönt!


Lite frågor och svar

Jag har visst blivit utmanad eller vad det kallas för...

Kläder & skor
ytterplagg:
Just nu en blå jacka och en grönaktig. Men ska köpa ny höstjacka bara jag kan bestämma mig för vilken!
pumps:
Näe.
boots:
Nä.
jeans:
Esprit.
underkläder:
Sköna och billiga.
festblåsa:
näe, inte det heller..
kostym:
Näe.

Badrum
doft:
DKNY, "be delicious"
hudkräm:
AloeVera från Bodyshop
hårprodukt:
Nåt från frisören.
mascara:
Just nu tre stycken, en från Lancôme som börjar ta slut.. en halvny från Elizabeth Arden (Two Brush) och så en ny från Make Up store.
läppglans:
Lancôme´s Juicy Fruit eller vad dom heter..
rouge:
ibland..
underlag:
Nej. Puder pang på bara..

Accesoarer
klocka:

Ja.
plånbok:
Ja.
väska:
Flertalet.
solglasögon:
Nej.
scarf:
Näe, inte ofta.
smycke:
Halsband, örhängen, fotlänk, armlänk, min vigsel + förlovningsring och så mormors gamla vigselring på andra ringfingret.
bälte:
Ja.

Teknik
mobil:
Nokia 6111 tror jag den heter.
tv:
Ja.
stereo:
Ja.
transportmedel:
Volvo V70.

Det var alles.

Smycken

Nu är jag helt fast i pärlträsket - också!! Har precis suttit och gjort halsband... och vill bara göra fler och fler! Ska söka lite inspiration på nätet tänkte jag.. och så ska jag läsa på lite mer om olika pärlor och tekniker! Skojigt att kunna varva papperspyssel med pärlpyssel!

Snart dax för lunch: lax, potatis och sås! Mmmm!

:)

Till J!

Hej! :)

Efter varje inlägg så kan man se tid och datum. Därefter är det rödtext... där klickar du på "Kommentarer" och vips kommer det upp ett kommentarsformulär där du fyller i ditt namn och e-mail (din mail visas inte, men av ngn anledning måste man fylla i det). Sen är det bara att skriva på! ;) Det kan vara trevligt att få ett "hej" ibland så man vet vilka det är som är här inne och läser...

Kram!


Studiedag

Satt hem hos föräldrarna och pluggade idag. Pluggade mellan 10-17, med undantag för en liten tupplur efter lunch..

Det gick bra att läsa idag. Sen tycker jag om att bli lite ompysslad av mamma.. Hon gjorde en god ädelostpaj och en stor och mumsig sallad till lunch! Sen åkte dom iväg och spelade golf ett par timmar, då borde jag kanske ha passat på och intensivläst i och med tystnaden.. men då passade jag på att ta mig en liten tupplur! :) Det var välbehövligt!

M och barnen hämtade upp mig 17.30 och vi åkte och storhandlade... Skönt med välfylld kyl och frys + skafferi. Nu väntar en film och sen sooova!


Sammandrag

Trött är förnamnet.

Lilla S är snorig och E hostar varje natt och morgon. M är förkyld (och enligt honom heldålig... ) Det börjar tära på krafterna..

I fredags var jag först och tränade, sen åkte jag till biblo och satt där från ca 10.15 - 16 och pluggade. M och barnen hade tagit bussen upp och mötte mig vid biblioteket. Trevligt avslut på pluggdagen!
På kvällen då lilla S gått och lagt sig, åt vi taccos - mycket gott!

Igår tog jag sonen och åkte in till stan för att byta min mobil. När man surfade så stängde den helt plötsligt av sig... fick direkt en ny mobbe, men vad händer med den då? Jo, exakt samma sak! Går tillbaka igen och Siba-nissen säger att det är mina inställningar det är fel på... SUCK!
När vi går ut ifrån butiken går sonen och flänger med armarna hit och dit, precis som en normal 4-åring gör. Men vad händer då? Jo, han fastnar med sin högerhand i dörrarna! (Såna där dörrar som öppnas och skjuts åt sidorna när man kommer). Jag avger ett helskumt läte, ett läte jag alltid får till när jag blir rädd. Helmysko. Dörrarna har iaf stannat och jag kan nu dra ut den lilla handen... :(  Tack och lov gick det bra med hans hand.. men den är lite röd och blå.

Väl inne i centrum så uträttade jag några ärenden och sen gick vi in på - Panduro! :D
Hittade lite grejer... bla saxar, lim, Xyron (blev en riktig favorit hos sonen!), vit penna, bokstavsstämplar m.m Väl hemma så var jag bara tvungen att pyssla lite. Fick ihop ett fint 30-årskort till Annelie!

Idag ska jag åka och träna och sen sätta mig och plugga 2 timmar.
M och barnen ska roa sig med att plocka upp en jäkla massa äpplen från marken... !


Gris

Ja, ni måste ju testa det HÄR!
(som jag hittade hos goa Ronja och hennes goa mamma! : ) )

:D


x

Strax träning, sen plugg på biblioteket och sen: FREDAGSMYYYS med familjen! (mmm, jag vet.. det blir ingen slappadag idag... ).


Tidig morgon

Sitter just nu vid en SEG dator på universitetsbibilioteket... Det blev nämligen ett litet missförstånd imorse.. skulle man kanske kunna säga.

Igår eftermiddag drog jag hem till vännen i Eskilstuna. Jag lagade iordning en jättegod paj till oss. En med crabsticks, ädelost och grädde. Den blev verkligen smarrig! Senare kom hennes kompis över och vi drack te och snackade en massa. Hon håller på och doktorerar och har forskat i 9 år tror jag det var. Hennes avhandling är klar och om tre veckor är det dax för doktorsexamen, eller vad det kallas för. Det var väldigt intressant att prata med henne om detta.. jag hade hur många frågor som helst att ställa! :)
Bestämde lite hastigt och lustigt att jag skulle sova kvar hos vännen. Kom i säng alldeles för sent.. så när klockan ringde imorse var jag hur trött som helst! In i duschen, iväg med bilen till universitetet... När jag precis kommer in i aulan ringer S (som redan är där): "du, jag tittade precis på schemat... vi börjar inte förrs 13 idag!!!". SUCK! Vi var alltså där 4 timmar för tidigt! Tidigare har ju föreläsningarna varit mellan 9-13, varför ändras det helt plötsligt?!

Det blir alltså en lång dag här i skolan. Kommer inte vara hemma förrs 18. Saknar barnen jättemycket! Det är nästan så jag ska ta mig en ledig dag imorgon och bara vara med familjen - det förtjänar jag!


Sjukhus

Sonen har snorat och hostat sen klockan 00 inatt. Dessutom kom han in till oss och la sig då, kan ju inte påstå att skönhetssömnen existerat.
Dumpade av E hos morfar imorse medans vi andra åkte in till sjukhuset. Lilla S skulle till hudmottagningen. Läkaren var trevlig och bra. Hon sa att det måste ha varit en typ av virusinfektion, men även atopiska eksem här och där. Men det var ju inget nytt, eftersom hon haft såna torra eksemfläckar på några ställen till och från, sen hon var väldigt liten. Fick recept på en stor pumpflaska med Miniderm, så nu är det bara till att smörja.. Pratade om att jag ändå vill ha en utredning om eventuella allergier, för dessa blåsor/vårtor/eksem kom i samband när vi introducerade mjölk. Men som läkaren sa, så borde hon ha visat tidigare symtom på mjölk om det skulle vara allergi. Eftersom lilla S redan ligger för utredning av en eventuell pencillinallergi, skulle läkaren skicka en remiss dit så S får göra en pricktest för födoämnen. Hoppas innerligt att det inte är någon allergi! Samtidigt som jag vill att detta verkligen utreds grundligt.

Handlade, hämtade sonen och körde hem. Pluggade lite, lyssnade igenom 2 urtrista föreläsningar (ska ta 3;e strax). Lagade en JÄTTEGOD potatisgratäng, ja den var något utöver det vanliga! Jag åt rökt makrill och sallad till och M & E åt gourmetrostbiff. M åt som om han aldrig hade sett mat förut!

Nu plugg, sen laga smulpaj! :)


Rök och snor

Idag var första "pappadagen" för M.
Jag åkte iväg och pluggade mellan 9-15 och när jag står på våran yttertrapp ringer min mobil. I luren hör jag min son som är alldeles till sig, ivrig liksom.. tungan hittar inte orden, eller orden hittar inte tungan?!
Jag förstår iaf att det nästan har brunnit nere i källaren... öppnar dörren och vad är det för bränd doft som möter mig? M kommer och småler lite grann.. sonen talar oavbrutet om att pappa minsann skulle aska ur pannan och han dammsög, det började ryka och dammsugaren åkte ut.. och det rök som tusan.
M berättar sin version, som iofs är snarlik sonens..... Ja, M hade dammsugit upp lite gammal aska och det hade visst inte varit så gammalt.. eftersom det typ börjat brinna i dammsugaren! Herregud!

Annars hade dom haft det bra idag. Lilla S fick bara ett raseriutbrott och det var när dom skulle gå in efter att ha varit ute på förmiddagen. Hon fullkomligt älskar att vara ute och promenera med sin lära-gå vagn. Hon kan gå hur långt som helst. Hon är så söt när hon kommer knallandes ute på gatan! :)

Sonen är snuvig, han får nog vara hemma från dagis imorgon. Tänker på de två vääldigt infektionskänsliga barnen på dagis. Eftersom vi blev tillfrågade om sonen ville gå på just den här avdelningen och även informerade om vad det kan innebära.. så är det via vårat "ja, tack" också våran skyldighet att visa hänsyn.

Nähe, nästa: Popcorn!


Söndag

Idag är det visst städning på schemat, har iaf herrn i huset bestämt. Jag är inte alls sugen på att städa.. även om jag kan förstå varför M vill göra det. Personligen tycker jag att jag gjort mitt för ett tag.. har ju tagit hand om tvätten och städat toaletten hittills. Även om våran toa inte är sunkig, så tycker jag ändå att den som tar badrummet får bonuspoäng..

Om 2 timmar ska jag träna och efter att vi ätit lunch och fixat, ska vi till stan. Måste byta sonens overall och så ska jag köpa mig en ny mobiltelefon.

Nu kommer det en lillskrutta här, måste gå! ;)