Fredag idag

Bihålorna värker idag med, härligt härligt! Inga linser kan jag ha heller på grund av ögoninflammationen, härligt härligt!

Snart kommer svärfar och då ska Max och han ut i trädgården och fixa. Själv tänker jag lägga mig på soffan och försöka plugga lite (och vila). Jag tänker inte laga någon lunch, så det får herrarna fixa själva. Spännande... (eller inte). Kjelle ville hämta barnen på dagis, så go ahead! Då sticker Max o jag in till stan för att återlämna apparaturen till EKG-registreringen. Vill följa med, för jag har inte varit ute på ett par veckor, typ.

Ikväll blir det lugnt. Precis som övriga kvällar.

Imorgon är vi bjudna på middag hos farbror Henrik. Jag har fixat så att mina föräldrar kommer hit och lägger barnen. Vi käkar, tar en film och sen åker vi hem, så det blir inte så sent. Jag måste ju vara pigg och någorlunda kry tills söndag då det är P Y S S E L-träff! Då kommer även två tjejer från Västerås till orten för att vara med! Jippiii, skojigt! Det är väl min höjdpunkt bland värkattackerna.

Ha en bra fredag!

Svammel

Nu är jag trött på att vara sjuk!! Jag vill ha tillbaka energin, jag vill göra saker, jag vill orka leka med mina barn, jag vill kunna prata mer än 2 ord utan att få världens hostattacker, jag vill städa iordning här hemma (ja, ni läste rätt!), jag vill kunna vara ute och dona i trädgården, jag vill pyssla m.m m.m

Det är som att luften gått ur mig och det är väl inte konstigt. Men jag blir så TRÖTT på detta! Imorgon kommer svärfar från Stockholm hit. Han ska visst hjälpa oss att klippa äppelträden och med lite annat pul. Vänligt av honom. Vet inte vad som hänt för när han och Max pratade på telefon för någon vecka sedan frågade han dels om han fick komma hit och klippa våra äppelträd, bjöd in oss på påskmiddag/påskfirande i deras stuga + erbjöd sig att ta barnen om vi vill det??! Förstår ingenting. Men jag har valt at inte analysera hans förfrågningar, utan istället tacksamt ta emot hans/deras hjälp och vara glad åt att barnen får tillbringa tid med deras farfar! :)

Jag tror jag får fnatt!

När ska den här sjukdomssoppan ta slut??
Imorse när jag vaknade var hela vänsterögat igenklibbat. Går upp och ser mig själv i spegeln och vad ser man... jodå, där ser man att en fiiin ögoninflammation fått fäste. Har aldrig tidigare haft det... men just nu svider det och känns "grusigt" i hela ögat. Jag som skulle läsa (kurslitteratur) idag. Blir snart GALEN på riktigt!

.

Amenvahetere´, då äter man ny medicin igen då..................................................................................................................!

Tisdag

Känner mig fortfarande inte bra... måste nog göra ett nytt försök med att ringa husläkaren. Så här kan vi inte ha det längre. Max mår inte heller bra, men han tog sig iväg till Stockholm idag för sista gången! Jobbet skulle ut och ha 5-kamp, bland annat skulle de åka go-cart och det ville Max inte missa.... så SÅ dålig kan han inte vara. ;)

Edward har en ryggsäck på ryggen med en dosa som registrerar EKG. På torsdag ska vi in och lämna igen den. Om 2-3 veckor får vi veta hur hans hjärta mått under dessa två dygn.
Han är så söt när han springer omkring här med jordgubbsryggsäcken.. :-)

Ikväll kommer mor hit. Ska bli kul att ha lite tid med bara henne.

BLÄÄÄ!

Vad trött jag är på den här hemtentan!!!! En tenta i Organisation och personaladministration.
Jag är rätt säker på att jag inte kommer fixa den, men i nuläget orkar jag heller inte anstränga mig mer!!
Tänk om jag bara hade ansträngt mig liiite mer med första delkurstentan Politiska styrmodeller, då hade jag fått VG (eftersom jag fick VG på den andra delkurstentan)! Fattades bara 2 poäng, men då orkade jag inte heller skriva på den mer. Alltid lätt att vara efterklok.
Nästa och sista delkurseximination är ett PM. Kursen heter Att leda hälso och sjukvården. Denna gång ska jag gå in med en helt ny inställning för detta ämne och tänka "Det här ska bli intressant, jag ska försöka lära mig något som jag kan ha med mig i yrkeslivet". Istället för att harva in med inställningen "det är så jävla tråkigt. Skitämne. Varför måste jag läsa den här kursen. Jag har ändå ingen nytta av den här skiten".

Förmodligen är det inget fel på HSA-kursen. Bara det att de kurserna som läses från campus är de roliga och mest intressanta ämnena som även känns mest relevanta. Den här HSA-kursen (som jag dessutom får examen i) är till för om man vill ha mer kvalificerade uppgifter, tex bli chef eller jobba politiskt inom vården (no way till det sistnämnda).

Nähe, plikten kallar. SUCK! Men snart ska det mumsas smörgåstårta till lunch! :D


Detta ekorrhjul

Dessa sjukdomar... tänk vad de kan bidra med.

Hur började den här sjukdomskarusellen? Det var säkert jag som hade någon bihåleinflammation först. Det var i slutet av februari. När jag kvicknade till blev Max dålig. Han var hemma en vecka ifrån jobbet. När han var på benen igen, då blev Edward sjuk. Han var hemma 1½ vecka ifrån dagis. I samma veva fick Stina feber 2 dagar. Edward gick till dagis första gången i måndags. Ja, då kom den här hjärtrusningen... På tisdagen firade vi Edward och hade gäster här - efter en kvart när dom åkt blev jag jättedålig! I torsdags ringde de från Edwards dagis, han hade feber igen. Både han och Stina fick vara hemma i fredags. Idag har jag varit dålig i 6 dagar och igår började Max "klaga" över halsont och nu snyfter han sig för fullt. Ska HAN bli dålig igen????

Han börjar bli "irriterad" eller vad man ska säga. Jag med. Eller inte irriterad, men TRÖTT! Vi båda är så otrolit trötta på detta med sjukdomar!! Det går liksom bara runt, som ett ekorrhjul. Blir den ena något bättre, ja nog f-n är det någon annan i familjen som börjar harkla sig. Imorse tyckte jag för en minut att Edward lät skrovlig i halsen... skulle inte förvåna mig om de ringer från dagis igen! Idag när jag MÅSTE skriva på min tenta som ska vara inlämnad imorgon.

Jag skippade föreläsningen idag. Det är en ny kurs som börjar idag, så jag hade verkligen velat vara med! Men det var bara att inse att med pencillin (och tröttheten den för med sig) och hostmedicin med varningstriangel på, så kör man inte bil 18 mil T/R. 

Har försökt ring till husläkaren hela morgonen, men det bara tutar upptaget! Måste höra hur länge jag ska behöva ha ont i bihålorna när jag dessutom äter pencillin. Varför gör de ingen riktig undersökning av mina bihålor? Kan de inte se över om det är en spolning jag behöver göra för att slippa den här skiten?! Nej då, här ska det vara så effektivt som möjligt - och gärna med penningintresse i bakhuvudet. Det är väl därför de gång på gång på gång, skriver ut denna förbannade pencillin! Min kropp vill inte ha pencillin mer. Det kan inte vara sunt och det borde väl läkarna förstå?!

Detta är precis som när jag led av många jobbiga urinvägsinfektioner 1999-2001. Jag hade cirka 8-9 urinvägsinfektioner om året. Vad gjordes åt det? Jo, det skrevs ut pencillinkur på pencillinkur. När jag började ifrågasätta om det var normalt att ha så många urinvägsinfektioner, om de inte kunde göra någon riktig utredning på det hela - så svarade _alla_ doktorer jag träffade: "Får du så här igen, så får du be nästa läkare du träffar att ta tag i det här". Ja, ni förstår hur det blev... INGEN ville ta tag i det, utan fortsatte svara med att "skulle det visa sig att du åker på en urinvägsinfektion igen.. så ... " osv.
Jag ledsnade ihop och sökte mig till specialistläkare på en privat vårdmottagning. Vilket bemötande jag fick! Jag blev uppsatt i en kö för cystoskopi, men jag behövde aldrig genomgå undersökningen för när jag väl fick tiden - då var jag gravid med Edward! :) (och under graviditet rekommenderade de att man inte skulle genomgå en sån undersökning).

Sen jag blev gravid med Edward har jag bara misstänkt en urinvägsinfektion... men den "slog aldrig till" på riktigt.
Jag hoppas, hoppas verkligen att jag aldrig mer kommer åka på de sorters infektioner jag haft tidigare. För dom har varit riktigt, riktigt för jävliga (ursäkta franskan, men jag kommer inte på något annat sätt att uttrycka mig när det gäller mina uvi).

Blev mycket om sjukdomar. Men det känns (tyvärr!!!) som att de är det centrala i mitt och hela familjens liv!


Bu!

Vad jobbigt det är när man inte kan sova!!! Och så känner man sig ensammast i hela världen, ingen tycks vara uppe. Det är bara mörkt, mörkt överallt (ja jag vet, jääättekonstigt att det är det vid den här tidpunkten....).

Min lördag utan röst

Natten som var var helt enkelt för jävlig. Somnade vid 3.30 och fick sova till hela 5.30 då Stina vaknade.

Kände mig mycket, mycket bättre när jag vaknade imorse... ingen feber just då! Däremot så hade alla symtom förflyttats till halsen. Jag har INGEN RÖST!!!!

Följde med och firade morfar!!!!! Gubben blir 90 år imorgon.... NITTIO ÅR! Då har man varit med om del grejer i livet. Det var jättefin mat vi blev bjudna på, synd bara att jag inte kände någon som helst smak!!! Ett bevis på att jag inte är riktigt frisk, var att jag inte ens åt halva efterrätten som var pannacotta, smaksatt med Baileys.

Nu hoppas jag innerligt att jag inte smittat någon!!!

Imorgon kommer bror med familj hem till oss och firar Edward lite grann... och när jag ändå nämner Edward, så gick hans hjärta igång lite fortare idag igen. Ingen hjärtrusning, men det gick ändå för fort för att kallas normalt. Det gav med sig efter ett tag.. annars hade vi fått åka in. Detta hjärta... usch.

Resultat

Dagens tenta avklarades med ett VG!! :D :D :D :D

Nu kanske jag kan sova gott?!

Aj och nej

Det är bara att inse, så här på nattkvisten - att jag inte är tillräckligt frisk för att följa med och fira morfar imorgon. :(
Det gör mig riktigt, riktigt ont... 

Jag kan inte sova, för halsen värker och den är alldeles uppsvullen. Är rädd för att svullna igen totalt. Aj.

Snälla någon, jag vill bli frisk!!!

Tentadag

Gick upp 05.30.. kände efter hur jag mådde och jodå, jag skulle nog allt kunna ta mig iväg och skriva tenta.
06.10 kommer mina föräldrar och pappa kör mig till skolan och mamma stannar här hemma med barnen (båda fick vara hemma från dagis idag).

Mötte Sofia utanför ingången och hon såg inte alltför pigg ut. Inte så konstigt heller med tanke på att hennes far nyligen fick diagnosen elakartad leukemi. Han har fått sån där galopperande leukemi och läkarna har gett honom ett par veckor, max någon/några månader till att leva. Känns nog för jävligt.

Tentan (latinsk medicinsk terminologi).
Den var banne mig svår.. visst, min vissenhet var väl en bidragande orsak till mitt tycke. Även fast jag skulle ha varit frisk och ha pluggat till den, hade jag nog tyckt den varit svår. Resultatet kan ha blivit precis hur som helst. Jag tror ändå att jag har skrivit G..  Det kan också vara så att jag har skrivit nääästan VG, vilket kommer vara otroligt frustrerande i så fall. Eftersom tentan höll en väldigt hög standard, tordes jag inte chansa och lämna in blankt och förlita mig på omtentan. Dessutom, precis som jag skrivit tidigare, orkar jag inte ha en tenta hängandes... Förmodligen kommer jag få en omtenta på Organisation och personaladministrationskursen..... Det är en hemtenta som ska vara inlämnad på tisdag.

Imorgon ska min morfar som fyller nittio år bjuda på middag i Werdshuset Silvergrufan i Sala. Jag vill verkligen inte missa det... så hoppas hoppas att jag känner mig bättre imorgon!!

Vissen

Ja, jag känner mig riktigt vissen.

Jag brukar alltid vänta för länge innan jag väl tar mig till doktorn, tänkte att jag skulle dra lärdom av det denna sjukomsomgång - så imorse tog jag mig till vårdcentralen. Håll i er nu! Bihåleinlammation igen + förkylning. Fick en annan pencillinsort än vad jag brukar käka, dock är den här jag fick nu en svagare variant.. så jag är skeptisk till hur mycket den kommer hjälpa. Aja, jag knaprar på och hoppas den får mig på benen iaf.

Klockan 13.30 ringde de från dagis, Max svarade. Jag hör hur han säger med låg stämma "Nej... usch då... Okej.. men jag kommer direkt". Mitt hjärta slår fortare... måtte det inte vara hans hjärta igen. Men det var det inte. Så att höra att det "bara" var feber han hade fick en att andas ut....  Dock säger han att han har ont i ryggen, magen, benen och ena armen. Kanske samma förkylning som mig eller också är det väl växtvärk... för inte kan det väl ha någon sammankoppling med hans hjärta?

Tjejsnack vecka 12


·Har du något vårtecken som innebär vår för dig?
- Tussilago.

·Har du fått vårkänslor än?
- Nja. Jo.

·Gör du något speciellt hemma när det blir vår?
- Inte inne, men det blir automatiskt att man vill vara ute i trädgården och pula.

·Vad är det bästa med våren?
- Alla knoppar man kan skymta. Första grillningen.

·Finns det något negativt med våren?
- Inte enligt mig, men min man och många med honom skulle svara: POLLEN!

Sjuk.. I G E N

Gårdagen var väldigt trevlig.

Mina föräldrar hämtade barnen på dagis och när de kom hem var redan Annelie med Emrik & Alve här. Edwad blev JÄTTEglad över presenten han fick från dem, det var någon slags robot?! Helt underbart att höra hans utrop när han öppnade paketet; "ÅÅÅHHH, WOW - titta!!! Precis en sån här som jag ville ha!!! Tack!!!". :D

Efter en timma kom mina två morbröder + Marjatta (frun till ena). Han fick någon legobyggsats av dem och det var också väldigt uppskattat. De höll på i 1 timma tills de fick ihop den.

Bjö på middag och så ytterligare en nyckelpigetårta.

De åkte hem vid 20.30 och då fick jag så ont i halsen + kroppen. Tog en Ipren och kröp ner och la mig. Imorse när jag vaknade hade jag ännu ondare, dock ingen feber. Hela dagen har jag legat uppbullad i soffan. Har försökt att skriva på hemtentan, men det gick inte så bra. På fredag har jag salstenta och det verkar inte bättre än att min käre far får skjutsa dig mig så jag får skriva den. Jag kommer förmodligen inte orka köra bil själv. Just nu gör det så ont i kroppen att jag inte ens tror jag kommer komma iväg.. Men helst vill jag skriva den här tentan så den är ur världen! Men vad gör man när huvud och kropp värker...

Dåligt med uppdateringar

Ja, det är rätt stilla på uppdateringsfronten. Det har varit (och är) två hektiska veckor. I samma veva som vi får positiva besked och "ska" vara glada - är det samtidigt jättejobbigt. Tänker bland annat på Edward och hans hjärta.
Igår bestämde jag mig att "skolka" från sista föreläsningen. Fick bara för mig det och tur var det för de ringde från dagis och sa att Edward hade en hjärtrusning. Hjärtat slog så snabbt att de inte kunde räkna pulsen.
För att fatta mig kort - vi hann ej till EKG under själva rusningen, men grafen visade ändå på att hjärtat var trött och påverkat av en kraftig hjärtrusning.

Det är svårt att beskriva med ord det man känner och det som händer. Oron är gnagande, stundvis lyckas jag slå bort alla sådana tankar. Men de smyger sig tillbaka och oron sätter sig som en stor klump i magen och halsen (?!). Allt jag känner stannar inom mig - för jag kan inte få ord på känslorna. Det enda som kommer ut är tårar. Men det är inte så bara... det har varit riktigt befriande att få gråta.

Jag orkar inte skriva mer om detta nu. Eller visst skulle jag kunna göra det, men jag vill helt enkelt inte.

Idag fyller iaf Edward FEM ÅR!!!!! Shit, det har gått fem år sedan jag låg på Växjö sjukhus och hade så jävla ont! Den smärtan jag hade under värkarna med honom är den värsta smärtupplevelsen jag någonsin upplevt (och då har jag höööög smärttröskel). Jag trodde faktiskt att jag skulle dö. AJ. (det var en smärre förvåning att föda Stina... kände mig på snudd snuvad av förlossningen eftersom den var uthärdlig. Alltså, hallå! Det gjorde ju O N T, men inte den smärta jag kände med Edward).

För exakt fem år sedan låg jag inne på en sjukhussäng och väntade på att bli igångsatt. Klockan 10 fick jag gelén lagd, efter 15 minuter var värkarna igång. Han är född klockan 19.58.

I eftermiddag kommer det en kompis och hennes barn. Sen kommer mina föräldrar, mina två morbröder och ena frun. Ska bjuda på lite god mat + tårta.... Det kommer bli en bra dag det här!

Ha en bra 20:e mars!

Tårtan

image23

Edward hade ju önskat sig en nyckelpigetårta... så det var bara till att försöka få ihop en sådan.
Den blev sådär.
Jag glömde ta kort på tårtan efter att jag "gjort om" ögonen. Jag satte dit två röda non-stop´s i det vita, blev mycket bättre.
Hur som helst. Sonen blev iaf jättenöjd och det är väl ändå det bästa betyget man kan få?!

Kalasande

Igår var det kalas här! Hej å hå. Det var mycket innan det här kalaset och det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men jag tror sonen är nöjd.
Jag hade iaf gjort en nyckelpigetårta som han så gärna ville ha.

Eva stannade kvar efteråt så vi kunde pyssla. Markus (henns karl) kom också över och jag bjöd på middag. Inte helt kul att bjuda en duktig krögare på mat..... Men han mumsade på rätt bra! :-)
Pysslade till 23.30, sen somnade jag skönt i min säng.

Idag är nästa hulabaloa. Farfar & Ann-Britt, Anders (ja, farmor är ju redan här...) och farbror Henrik kommer på lunch och fika. Jag hade bara tänkt fika, men Max bjöd in dem på lunch... så vad han ska  hitta på har jag ingen aning om. JAG tänker iaf inte lyfta ett finger i köket idag, förutom den andra tårtan som ska bakas.

... 5 dagar kvar tills salstentan.....

YIPPPPPIIIIIIII

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Han fick jobbet, han fick jobbet!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bra lön, företaget betalar in extra i pension, glasögonbidrag, friskvårds-ersättning, bonus varje månad beroende på hur företaget går +  kanske det bästa av allt; 6 veckors betald semester varje sommar!!!

Idag

Jag och Stina var in till sjukan imorse. Hon gjorde en pencillinprovokation och tack och lov visade den ingenting! Det KAN komma reaktion på detta även imorgon, men än så länge se det lovande ut!

Igår kväll åkte jag och hämtade Agneta. Så nu tar hon hand om barnen så att jag kan få plugga i lugn och ro.

Imorgon klockan 16 får ni hålla alla era fingrar för min Max. Han ska på en tredje intervju för en tjänst han verkligen vill ha. De hade kontaktat honom igår och frågat om han fortfarande är intresserad och ja, det är han ju. De tyckte dock att han krävde för mycket i lön (snåljåpar! ;)), så om de bara kan komma överens om lönen borde det inte vara några problem. Hoppas, hoppas... !!!

Vad gäller sonen så orkar jag inte dra allt nu. Men det kommer, det kommer...

Jobb

I morse ringde de från psyk (slutenvård) och ville ha in mig! :P De hade läst min ansökan och tyckte jag lät högaktuell för ett sommarvik. - men si fick dom!! Det gäller att vara ute i god tid...
Men okej, får väl erkänna att den tjänsten hade varit otroligt intressant - men men.. det här kommer bli bra det också!

I eftermiddag är det besök för sonen hos kardiologen. Hjärtultraljudet ska äntligen göras. Efter det hoppas jag att en stor sten kommer släppas från mitt hjärta. Även om resultatet är negativt, så VET vi iaf något.

Ikväll ska vi hämta svärmor i Eskilstuna. Hon kommer hit och styr upp familjen tills på söndag! :)

Hej å hå

Jaha, det var intervju idag. 1½ timma tog det. Det var den biträdande klinikchefen som intervjuade mig, en jättetrevlig kvinna!! Väldigt omtänksam och förstående. Efter mycket prat så bestämde vi att jag ska börja där...
Fick bestämma helt själv vilka veckor och om hel eller deltid. Så nu har jag tagit på mig jobb från 4:e juni tills 17:e augusti.... heltid. Jisses, jag har inte jobbat heltid på typ 7 år!!! Dom har flextid, så detta ska nog bli bra. Jag ska dock försöka vara där 7.30 och jobba tills 16.15.

Fick träffa några medicinska sekreterare, kanslisten, några läkare + sjuksyrran som jobbar där jag ska vara. Alla var så  trevliga så, men en såg ut som en riktig argbigga....

Jag ska alltså sommarjobba som kanslist på Onkologen. Det blir nog bra! :-)


Min tisdag

Max vabbar med Edward idag. Stina ska till dagis.

Jag ska tentaplugga nere i min nya pysselhörna (!!!) som Max så snällt hjälpt mig att fixa iordning! Han ledsnade helt enkelt ihop på att ha alla mina pysselgrejer på matsalsbordet. :-)

Kl 14 ska jag befinna mig på sjukhuset för en sommarjobbsintervju. Ska bli himla spännande att se vad jobbet går ut på egentligen. Men hur som, så tror jag faktiskt att jag vill ha jobbet. Det betyder att jag kommer kunna handla en del pysselgrejer!!!

Håll en tumme för mig klockan 14 vettja!


Nej

Sonen har varit mycket dålig idag. Han låg kvar i sängen tills 10 imorse!!!!! Då hämtade jag ner honom och satte han i tv-soffan. Och där har han sedan bott. Han var upp en sväng vid 13-tiden, men sen sackade han ihop.

Hjärtat slår fort mest hela tiden. 140 slag/min imorse när jag kollade.

Ringde sjukvårdsupplysningen ikväll och väntar nu på att de ska ringa tillbaka. Sköterskan ville rådgöra med barnakuten. Kan de inte ringa snart!!

Min lördag

Gick upp vid 6.30. Efter frukosten åkte jag iväg till grannorten för att handla. De öppnade visst inte förrs klockan 9, så jag tog mig en promenad under tiden.

Efter lunch kom barnens farmor hit. Skönt att få avlastning.. men inte blev det någon vila, samvetet sade nej. Jag satt faktiskt och försökte få ihop lite mer på hemtentan. Jag har skrivit nästan 5 sidor (vilket var rekommendationen) och nu har jag bestämt mig för att lägga den till prio 2. Prio 1 kommande vecka blir medicinska terminologin. Det är ju första tentan ut, hemtentan ska jag inte lämna in förrs 4 dagar efter att salstentan är skriven. Så i värsta fall hinner jag finslipa och lägga till/ta bort under helgen.

Edward´s hosta blir värre och värre. Stackars liten.
Svärmor tycker att han ska vara hemma från dagis kommande vecka, för att få chans o vila upp sig. Visst, det ÄR fart och fläkt på dagis.. men... men... men.... ja, det var ju just det där med att jag har en del o göra... Hon har iaf lovat att hon ska ta ledigt och komma hit och ta hand om honom/barnen torsdag och fredag om det behövs. Vi får hoppas att han är frisk tills dess.. men om inte. Skönt att ha en reservplan, det innebär ju i så fall att jag kommer kunna plugga lite ändå.

Har pysslat lite ikväll.. var tvungen att få lite avkoppling.

Nu väntar sängen och numer den obligatoriska kurslitteraturen på nattduksbordet.

Ciao!

Trött

GÄÄÄSP!

Jag blir snart galen. Är så trött så det känns som om ögonen inte orkar mer...
Sonen har hostat som en tok inatt!!! Visst, synd om honom - men jag åååååååårrrrkkkkkaaaarrr inte mer!

Tur farmor kommer idag. Men jag vette 17 om det blir plugg då, det kanske får bli vila istället...

Sjukt var det här ja!

Edward börjar kvickna till tycker jag... Man kan märka det på hans närvaro, i dubbel bemärkelse. Dels för att han är mer närvarande i blicken, medvetandet liksom. Men även mer närvarande rent fysiskt... Det känns som om jag haft honom runt mina ben hela dagen!! Han satt och tittade på en film, jag går och sätter mig ute i köket och försöker plugga lite.. Han stänger av filmen och kommer ut och sätter sig vid mig och börjar PRATA!! Det går inte att plugga, ger upp. Vi pysslar lite. Han vill spela dataspel, gärna för mig. Han spelar i TV-rummet och jag går och försöker plugga vid matbordet i vardagsrummet... Behöver skriva på hemtentan. Då stänger han av tv-spelet och kommer o drar ut stolen precis bredvid mig ... och så börjar han prata igen...... ! :-)
Och där efter ringer telefonen.. det är dagis. Måste hämta Stinisen, hon har 40 graders feber! Lilltösen!!!

Hon har varit rätt gnällig/ledsen idag. Vilket såklart är förståeligt!! Det är nästan bara jag som duger... hon vill bäras, hela tiden. Jag är inte van vid det. Försöker se det som mysigt, våran mystid...

Max var på intervju i eftermiddags, en första intervju på ett företag. Det här jobbet vill han minst ha.. så det skulle inte förvåna mig om han får det... Det verkar iofs vara ett bra företag, så det vore inte dåligt på något vis. Dom ska åka utomlands i april, till "varmare breddgrader" (han minns ej landet). Så skulle han få jobbet blir det även en resa. Inte helt fel. Men jag har kontrat med att OM han får jobbet, så ska jag också få en resa - eller sjukt mycket pysselgrejer. Bara för att kompensera min avundsjuka för att han i så fall får fly vardagen.... Det skulle jag behöva göra NU!!! Är så trött på alla sjukdomar, på stressen, på pusslet att få ihop allt, på tentorna som väntar... BLÄ!
Orkar inte ens tänka på nästa vecka, den kommer vara FULLSPÄCKAD!

Imorgon kommer iaf svärmor hit. Då ska jag försöka ta till vara på tiden och plugga medans någon ser efter barnen. Ska även ge mig ut på en promenad, har inte rört på mig ordentligt sen jag blev dålig förra onsdagen!!

Min dag med sjuka Edward

När sonen och jag satt i soffan imorse säger han att han har ont i hela kroppen, att det känns som bulor lite här och där. Sen kommer det.. han pekar mot handledspulsen och säger att det gör ont där!! Förra gången när han fick hjärtrusning fick han också ont på ett ställe där pulsen är tydligt kännbar. Känner lite försiktigt på hjärtat och jo, det slår på rätt bra. Tar honom till VC, väl där får vi vänta lääääänge! Men han är så duktig. Vi läser böcker, han leker och bläddrar i en tidning.

Väl inne hos doktorn (2 timmar senare) så har hjärtat lugnat ner sig och det slår nu ca 120 slag/minut. Vilket är precis gränsen för vad som är normalt. I och med att vi har hjärtultraljudet på onsdag att "se fram emot", så tyckte inte läkaren att någon vidare utredning behövdes sättas igång nu. En snabbsänka togs som bara visade gott.

Edward har varit väldigt varm idag. Efter VC-besöket åkte vi och handlade. Han fick välja yoghurt, läsk och glass.
Sen har det blivit någon film och lite dataspel.

Mamma o pappa hämtade Stina på dagis och sen var dom kvar här hemma och lekte med barnen (Stina, Edward orkade inte så jättemycket) så jag fick plugga. Snällt snällt.

Imorgon är sista dagen Farbror H bor här, för på lördag flyttar han (äntligen) in i sin lägenhet i Västerås! Vad lyxigt att kunna lämna barnen där någon timma om man vill storhandla i lugn och ro!! :-) Kan även tillägga att Henrik är Edwards stora idol just nu!!  (H har gått om mormor i "rang", något som är vääääldigt gott betyg för farbrorn).

Oroa mig lite över Stina´s näsa. Och när även Max börjar göra det, DÅ ska man börja oroa sig! Max är inte den som oroar sig i första sekund.. utan han är maximalt avslappnad till saker & ting. Det ska till mkt för att han ska börja bli orolig. Så när han ikväll sa "Vi kanske skulle gå och kolla upp Stinas näsa..." - tänkte jag "Shit, det ÄR verkligen illa med den!!".

Såg ett program av Dexter ikväll! USCH! Eller det verkar ju bra... men det var otäckt! Satt alldeles själv här uppe och tittade. Max ville släcka lampan, men HEY! STOP!! Här ska vara ljust! Ville även slå av ljudet, men det var ingen bra idé eftersom det inte var någon text. Helt psykopatisk serie... men bror min vill jag ska ge den en chans, så jag gör som han säger! :)

Ska snart gå och lägga mig. Måste förbereda mig för en tidig morgon imorgon.. man vet aldrig när det gäller Stinaliten....


Tidig morgon

Stina vaknade klockan 5 imorse. Hon grät och grät, drömde nog något otäckt - för så brukar hon inte vakna! Hon brukar ju vara rätt tyst och sen hör man "MAMMA".. eller de senaste dagarna har det varit "VOVVVVVE" (sen vi hade Elea här i helgen.. :)).

Försökte få henne att somna om, men det gick inte....

Edward är febrig även idag, han får nog vara hemma från dagis även imorgon! Tycker dock hans röst har blivit bättre.
Lilla S är iaf frisk, men hennes näsa ser ju FÖRSKRÄCKLIG ut!!

Jag som har MASSOR att göra... och så blir Edward sjuk!! Tentaångesten börjar inte alls göra sig till känna....
Ska försöka plugga lite idag när han tittar på en film eller så!

Ha en bra dag, hälsar en mycket, mycket trött Sara!

Min dag

Sonen vaknade lite småkrasslig i halsen... M lämnade barnen på dagis kl.9.
Klockan 12 ringer I och säger att Edward sitter och fryser.... M hämtar hem honom. Nu har han knappt någon röst kvar!! Han får alvedon och tar det lite lugnt. Jag går och hämtar lilla S klockan 15, farbror H barnvaktar Edward medans M är iväg på andra jobbintervjun på ett företag han var på förra veckan. Jag och S går hem till mina föräldrar. Dom är inte hemma, men vi går in och väntar... Min mobil ringer och jag hör mamma: "Var är ni?" Jag: "Ja, var är NI? Vi är hemma hos er ju!!". Mamma skrattar och säger att dom är vid oss... :-)

Imorgon ska jag och E ha en mysdag. Det får bli en pyjamasdag för honom, en del TV-tittande, lite datorspelande kanske och om han orkar lite pyssel. Imorgon var det nämligen tänkt att jag skulle åka iväg till Eva och pyssla!!! Men så gick det med det.... Snyft. Aja, inget o gnälla över egentligen - huvudsaken sonen blir frisk!!

Nu är jag så trött så trött... ska gå och lägga mig strax innan ögonen hoppar ner och lägger sig här på bordet.
De övriga som är här ska se på Dexter, men jag orkar bara inte....

God Natt!

Jennie tog mig...

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir ?tagna? ska skriva 6 saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit ?tagna? och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


Här kommer min lista:

1. Jag är beroende av min filofax.
2. Jag hänger alltid upp strumpor parvis på torksträcket.
3. Jag gör ord av bokstäver jag ser i alla möjliga kombinationer.
4. Jag kollar alltid klockan om det händer en särskild händelse (vet ej varför... !)
5. Jag har hemligheter. En hemlis ingen vet om. En hemlis som någon enstaka vet om. Jag har ytterligare en hemlis som jag delar med min man (lät kinky, jag vet..).
6. Jag ÄCKLAS nå fruktansvärt av orenheter i toaletter. Det är för mig en gåta hur någon kan glömma bort att städa efter sig.........

Eftersom detta är en sluten blogg, så finns det inte så många att utmana. Men jag utmanar de jag vet läser här och har en blogg: Anna och Poppis!


Min prinsessa är skadad!

55217-21
55217-20

 Vad säger man?!

:(


Äntligen!

Tyckte jag kände mig bättre igår kväll... för att imorse vakna upp med lite feber igen!!! Så jag tog mig till doktorn och visst, där konstaterades bihåleinflammation. Så nu har jag tagit två Doxyferm, hoppas de biter på bakterierna! Snart borde jag alltså vara frisk!!!

Ska jag jobba?

I eftermiddags ringde min mobil.

"Hej! Det här är X och jag jobbar som chef på onkologi/kirurgi-divisionen på Västerås lasarett. Jag har ett vikariat att erbjuda dig. Ja, såvida du är intresserad och inte har fått tag på något annat??!".

Jag blev helt ställd. Har inte tänkt på att jag skickat in sommarjobbsansökningar! Detta verkar helt klart intressant. Jag ska få träffa chefen + de anställda på tisdag, jättekul! Intressant att se hur det ser ut, hur allt är upplagt, hur de jobbar. Det blir mest kanslist-göromål, men hon sa att jag även kommer få bekanta mig med medicinska sekreterarens-arbetsuppgifter! Hon hade läst mina arbetsintyg och tyckte hon kunde släppa på mig mer ansvar! Hey, det ska jag i så fall ha betalt för!! :-)

Nåja. Jag går dit nästa tisdag och tittar vad dom har att erbjuda mig. Det ska ju löna sig att arbeta.
Hon sa jag kunde få bestämma mycket själv över vilka veckor jag vill jobba. Hon sa "Ja, du vill väl ha semester som alla andra. Kan vara skönt att vila upp sig innan skolstarten igen!". Skönt med förståelse! :-)

Min lillkille..

.. har lärt sig att knyta skosnören!! :D

Det kanske inte är någon direkt milstolpe i livet, men ändå blir man sådär fånigt stolt liksom att han kan...
Tänker på en gammal klasskompis som gick med kardborrband när han var 12 år. Fast han tillhörde väl extremfallet.......


Kort

Ett nytt sätt att visa upp kort på. Dock inte en sån rolig variant, detta är en engångsföreteelse.


http://i144.photobucket.com/albums/r181/picturegirl_photo/Isak-5-r.jpg

Ett kort till min bästa väns sjörövarinspirerade femåring! :-)

http://i144.photobucket.com/albums/r181/picturegirl_photo/TigerLi3r.jpg
Grattiskort till brorsdottern som fyllde 3 år i februari.

Lördag och inget restaurangbesök. För min del.

Nu är de på väg till restaurangen och jag sitter här. Så kan det gå.
Var nyss ute med Elea och nu känner jag att det var helt rätt val att stanna hemma. Jag är inte så pigg som jag vill tro. Morgondagen går också i kurerandets tecken.. måste vara frisk tills måndag då det är en viktig föreläsning!

På förmiddagen kom mina föräldrar hit en sväng och sedan Max mamma & Anders. De ska allihop till Max pappa & Ann-Britt i Stockholm. De skulle på någon teater (?), Singing in the rain heter den iaf. Kul att de hittar på saker ihop, alla tre paren. Antar att det blir en heeel del barnbarnssnack..... :)
Så vi är alltså hundvakt åt Elea. Känns mysko att säga hundvakt åt en hund som var vår.. Men men, så är det i alla fall. Och hon är ju givetvis mer än "vilken hund som helst". Hon har ju tagit sig fram till våra hjärtan och bara för att hon inte bor med oss längre, betyder det inte att hon inte står oss nära. Hon ska till farbror doktorn nästa vecka. De har upptäckt en knöl på hennes ben som måste bort. Sen får hon ha tratt på sig tills det har läkt ihop, det kommer inte bli skoj för henne. :( Lilla Elea. Måtte det vara en godartad tumör!!! Har ingen aning om ifall detta är vanligt förekommande hos hundar? Jennie-vännen, har du någon koll?

Snart lite film och sen sova! Måste bli PIGG NU!!!!


Sjukling

Ja, det är bara inse faktum - jag är sjuk! Jag är inte längre bara på G att bli sjuk, utan jag ÄR det! :(
Nu när det är massor i mitt liv jag behöver göra/skulle vilja göra!

Vad är det då jag har i agendan?

* Restaurangbesök  på lördag! Vill så gärna, men börjar tvivla på om jag verkligen fixar det...
* En bunt med kalasinbjudningar till Edward´s kalas!
* Rita skattkartor till kalaset (men det överlåter jag förmodligen till Max, då det är han som står för den konstnärliga sidan i den här familjen... ).
* Skriva på hemtentan!!!!!
* Plugga inför salstentan!!

... och givetvis ta hand om hem och familj. Iofs hjälps vi åt på den punkten, men så länge M jobbar i Stockholm är det jag som drar huvuddelen. Något som kan vara jobbigt i såna här situationer.

Han var ju på en arbetsintervju igår, de ringde idag och vill träffa honom en andra gång nästa onsdag. Själv tyckte Max det gick dåligt på intervjudn, så det var rätt förvånande att dom ens ringde tillbaka idag?!

Min pappa hämtar barnen på dagis om 10 minuter. Sen har jag 3 låååånga timmar här hemma med dem, innan Max kommer hem och tar över!  Hoppas Stinis är på bra humör...  orkar inte ta några fighter med henne i dag!

Hoppas ni mår bra!

Sladd

I söndags var jag med mina föräldrar till min bror och hans familj i Hammarby Sjöstad. Tiger-Li fyllde 3 år den 23:e feb. och vi hade bestämt att vi skulle fira henne på söndagen. Vi blev bjudna på en väldigt god lunch och sen lekte vi med Tiger och gosade med världens söstaste Indy! Hon är så GO!!

Vi åkte hem vid 16.30-tiden. På radion rapporterar dom flera gånger om en olycka som hänt, på våran motsatta sida. Det ser hemskt ut vid olycksplatsen! Verkar som en lastbil kört in i en personbil. Vägen är avstängd och det är hur många ambulanser, polisbilar och brandbilar där. Efter ca 1 km skulle det kunna ha blivit en förödande olycka igen, med oss inblandade.

Bilen framför oss ligger i yttre körfält, han körde i ca 100 km/h. Den bilen får sladd och ja, ni kan ju tänka er vad som händer när det är HALT ute! Bilen börjar sladda, åker fram och tillbaka över båda körfält... snurrar runt, kör in i sidoräcket och knuffas ut i körbanan igen, sen in i räcket igen för att sen stanna.
Pappa reagerade precis som man "ska". Det vill säga att han bromsade in lugnt och gjorde inga förhastade rörelser. Den här blå bilen hade en sån tur, för han hade ingen i sidled.. nästa bil bakom var vår, men vi höll avståndet! Fatta, det kunde ha blivit värsta seriekrocken.

Vi alla blir helt chockade . Jag ropar "Stanna bilen, jag måste höra hur det gick med dem!!!". Pappa kör in noggrannt på väggrenen och jag rusar ut ur vår bil och springer till deras. Där sitter ett par i 30-årsåldern. Killen vid ratten och tjejen bredvid GRÅTER! Hon är JÄTTEchockad. Jag frågar hur det är med dem, vad som hände osv osv osv. Killen säger att han tappat fokus och sen var det halt och ja, då hade det gått som det gjorde. Tjejen säger ingenting, hon bara gråter (förståligt!). Vi pratar lite, jag klappar om... killen vill ta hand om sin tjej och tackar så mycket för att jag stannat.

Vi fortsätter hemåt... med detta i minnet. Det var så OTÄCKT att se när bilen får sladd och börjar flänga över båda körfält!!!  Bara sådär liksom.

Jag har alltid varit noga med att hålla avstånd till bilen framför. Nu är jag extra noga + att jag numer bryr mig väldigt mycket om hur bilen bakom mig ligger! För om jag får sladd, ja då dundrar han rätt in i mig och vem vet vad som händer då...  I livet är det kanske inte så skoj o titta i bakspegelen alla gånger, man ska inte göra det heller. Men i bilen är det jäkla nödvändigt! :)

Livet kan förändras fortare än man tror.