Sjukt sjuk

Om någon skulle undra...

Det blir inte många ord från mig på ett tag.
Jag ligger utslagen i förmodligen TBE. Tillbringade min förmiddag på akuten igår och alla prover tyder på att det är det, dock är det för tidigt att odla fram och räkna eventuella antikroppar. Det ska göras i slutet av nästa vecka.

Ta hand om er!

Hjärtat

Dagen skulle kunna ha blivit bra! När jag kom till jobbet var det full fräs på en gång, men vid 10-tiden kände jag att jag hade full kontroll igen och att det nog skulle kunna gå bra idag. Vid 10,30 ringer de från dagis och säger att Edward har hjärtrusning. Det hade hållt på i ca 15 minuter och slog fort som attan! Försökte samla mig, avslutade det jag höll på med och så kom Max o hämtade mig. Vi hämtade Edward, som då mådde bra... åkte och käkade lunch och sen hem och tog det lugnt. Max åkte tillbaka till jobbet. Hämtade liten Stina klockan 15 och hon blev så glad att se mig! Hennes leende gick rakt in i mitt hjärta, älskade tokfia!

Har klippt gräsmattan, så nu ser det okej ut här hemma igen.

Idag har jag kopplat av helt och hållet från jobbet. Imorgon är det tisdag och sen är det bara fyra dagar kvar tills vi (ett tjejgäng) åker iväg till Leksand på pysselmässa!!!! Tjiho!

Midsommar är över

Jaha, då var midsommar och helgen över för denna gång. Vi har haft det väldigt bra!

I fredag styrde vi mot Sigtuna. Vi var framme till lunch. Det bjöds på sill, lax och färskpotatis. Till efterrätt blev det så traditionellt som jordgubbar och glass (SIA`s, älskar deras glass). Vi hade bestämt att bojkotta själva dansandet runt midsommarstången på grund av att jag inte orkade flänga runt. Jag var så trött och ville bara ha lugn och ro. Ingen protesterade, så så fick det bli.

Farfar och barnen begav sig ut i skogen och fixade björk och lite pinnar - nu skulle det göras midsommarstång! :) Sen plockade de blommor och band så fint. Slutresultatet blev så fint så!
Jag tog det lugnt, pysslade, läste, pratade med A-B. Kopplade av tror jag det kallas för.

På kvällen var det grillning och vi fick så god mat!! Jag fick grillad, färsk torskfilé och till det var det olika grönsakspaket (som också grillades). Det var verkligen GOTT!!! De andra åt fläskfilé.

Igår lördag regnade det om vartannat, men jag tyckte inte det spelade så stor roll eftersom jag tycker det är mysigt att sitta i en stuga när det regnar. Gärna med en liten brasa i vedspisen också. Vi åkte iväg och handlade lite och på kvällen åt vi tacos. Efter att barnen somnat spelade vi brädspel och hade mysigt.

Idag har barnen varit ute i skogen och farfar tog med dem ner till sjön. Vilket läge de har! Jag gillar verkligen stället och jag hoppas vi börjar åka ut dit oftare. Vi blev tillsagda att vi gärna får ta en nyckel till lilla stugan och ha som "vår egen". Det var första gången vi sov i den och det gick hur bra som helst! Barnen låg på varsin madrass på golvet och Max & jag tog bäddsoffan. En alldeles lagom liten stuga till oss. Det är ju inte stort, men det är ändå ett litet kök, matbord, garderober och så bäddsoffan. Utanför är det en altan med en härlig utsikt. Hela tomten ligger i en sluttning och denna lilla stuga ligger nästan högst upp.

Efter lunch åkte vi till gammelfarfar, dvs Max farfar och hans Elna som bor i Kungsängen. Massor med fika och massa dammiga prydnadssaker var väl det vi såg...  Max farfar är risig som sjutton och jag tror inte han har långt kvar. Han har haft KOL i många, många år... 
Dom bor högst upp i ett hööögt hus, på tolfte våningen. De har en fantastisk utsikt utöver Mälaren, men jag vette 17 om jag skulle klara av att bo så! Tanken på om det skulle börja brinna får mig att känna lite småpanik...

Efter besöket hos gamlingarna åkte vi hem till mina föräldrar på middag (det har verkligen varit underbart att bara sätta sig ned vid dukat bord denna helg!). Mamma hade varit ute och plockat en MASSA smultron, mmmmm! Pappa sken upp och var glad att se oss. Han har ont i sitt ben och får inte börja stödja på det än. Tycker synd om honom. I veckan kommer han få ett blombud av Max pappa & AB, det kommer göra honom väldigt glad!!

Dessa dagar har gått så fort. Men jag försöker se framåt och tänka att det bara är bra att dagarna går fort, för då kommer snart I tillbaka. Inte för att jag saknar henne, men det ska ändå bli skönt att få ta det lite lugnare på jobbet! Jag ska ju även få börja skriva då, något som jag ser fram emot väldigt mycket!
Imorgon är det måndag igen, ny vecka och nya utmaningar (och nya situationer att handskas med). Det kommer gå bra, men det känns alltid surt att börja en måndag med MÅNGA besök. Nåja. Överlever jag bara morgondagen så.....

Slut

Skulle kunna skriva massor om mina dagar. Om en läkare - men jag orkar inte. Är helt färdig.

Idag kom Eva förbi jobbet och gav mig en oväntad present - hon hade köpt en jättefin pysselväska jag suktat efter länge!!!!!! SÅ SNÄLLT av henne!!!!! Det räddade min dag.

Idag har barnen dansat runt midsommarstången på dagis. På eftermiddagen var det öppet hus för föräldrar och andra - mormor gick det i 1½ timma. Tur vi har henne. Tanken på att ingen skulle ha kommit till våra barn hade gjort ont.

Igår hade vi Anders & Agneta här. De hämtade barnen och hon lagade middag, så skönt att slippa det! På kvällen badade de i poolen, 22 grader klockan 21. Inte så illa.

Imorgon bär det av till farfar´s stuga  utanför Sigtuna. Vi tänker bojkotta det traditionella midsommarfirandet i "byn", istället ska barnen få göra en egen midsommarstång hemma hos farfar. Det kommer bli mysigt det också. Jag känner att jag inte orkar flänga runt med barnen.... vill ha en lugn helg! Ska bli skönt att få äta gott och bli ompysslad.

Så jag försvinner ett par dagar och samlar nya krafter tills måndag.

Trevlig midsommar!

Urk!

Måndag och första dagen själv utan I. Det har gått i ett och jag är helt, helt slut!! En dag som denna behöver även jag motivera mig till varför jag jobbar den här sommaren.

Dagen har egentligen gått bra, men jag känner att jag fick alldeles för stort ansvar och alldeles på tok för många arbetsuppgifter lagda till mig. Trodde inte jag skulle fixa även sekreterarnas jobb. Jag hade båda telefonerna, plockade morgondagens mottagarlistor, ronderna inför morgondagen och så även luckan med patienter! HJÄLP!
Fel i kassan blev det också när jag skulle göra redovisningen, men inget stort fel utan vi kunde åtgärda det. Men jag var nästan gråtfärdig ett tag.

Känner mig helt tom, samtidigt som hjärnan jobbar på högvarv. Vadå ta med sig jobbet hem.

Jag hoppas att morgondagen flyter på i lugnare tempo, annars kommer jag bli ett vrak. Jag hoppas även att jag snart känner mig tryggare i min roll och säkrare i vad jag gör. För just nu snurrar allting och jag är mest förvirrad över hur jag kunde få så här många arbetsuppgifter helt plötsligt!

Jag avskyr att jag också ställer så enormt höga krav på mig själv! Jag VET ju att jag är duktig, det sa ju även chefen i fredags. Men ändå vill jag aldrig göra ett litet fel, eller ynkapynka misstag. Suck.

Lite snälla ord till mig, tack!

God Natt!

Lite kort

55217-20
Ett kort till Agnets arbetskamrat som gifte sig i våras.


55217-19
Ett kort som min morfar bad mig göra till hans kompis som fyllde 75 år.



55217-18
Ett kort jag gjorde till min goa plastsvärfar. Han i sin tur skulle ge den till sin brorsson.


55217-17
Ett kort jag gjorde till Agneta. Hon skulle ge det till sin brorsdotter som konfirmeras nu i juni.


Det har varit dåligt med bilder på sidan.. men det beror ju på som ni vet, att "någon" har saboterat kameran. Men en ny ska beställas så fort M får tummen ur...  och då hoppas jag att det kommer upp lite fler bilder.


Sista dagen ledigt innan ny vecka

Igår var vi duktiga och var ute i trädgården och fixade. Vi körde ett par kärror med skit till tippen, så nu ser det mycket finare ut på vår framsida (som tydligen alltid blir utsedd som någon slags tillsvidare avlastningsavfallsstation).

På eftermiddagen var vi hem till min far. Han blev jätteglad när vi kom hela familjen och det tror jag det, att sitta där hemma helt "instängd" vecka efter vecka är nog inte så skoj. Kändes bra efter besöket, liksom kul att ha gjort en människa lyckligare för dagen.

På kvällen invigde vi den nya soffan med en (dålig) film. Soffan var så skön att jag somnade...

Idag bär det av in till stan. Ska köpa lite nya kläder och sen ska vi iväg och fira Max bror som fyllde år förra helgen. Även barnens farfar och fru kommer dit.

Nähe, plikten kallar...

Tra la la la

Tittar bara förbi en snabbis i ommöbleringen!!! Vi har nämligen köpt ny soffa idag! Tjihooo, det var VERKLIGEN på tiden!

*glad*

Lyckad dag!

Det har varit en bra dag idag.. förutom två idiotiska kommentarer av I! Alltså ibland blir man mörkrädd hur folk tänker. Hon sa något som jag gått och grubblat länge på idag, så mycket att jag faktiskt funderar på att säga något om det imorgon. *skakar på huvudet åt henne*

Idag hade vi lunchknytis på jobbet. De brukar ha det varje år och även strålenheten + kemiingenjörerna är med på det. Det hade dukats upp långbord ute i solen (och blåsten...) Vi fick en liten försmak av midsommar, himla mysigt! Jag blev så GLAD... för den silltårta jag gjort  (jag vet att det låter lite halvskumt med silltårta... ) blev TOKUPPSKATTAD!!! Inte trodde jag väl att folk skulle gilla den SÅ mycket!!! Först frågade några läkare om de kunde få receptet, "ja visst", tyckte jag... men efter dem så var det i princip ALLA som kom fram och frågade om jag inte kan ta med mig receptet redan imorgon (eftersom många går på semester nästa vecka). Detta skulle de bjuda gästerna/familjen på på midsommar. Verkligen jättekul att de blev så kära i den.

Inatt kommer vi sova skönt. Max har nämligen varit och hämtat våran nya säng. Ska bli så SKÖNT med en 180-madrass, eftersom vi alltid har minst 1 barn mellan oss och den stackaren alltid hamnar i skarven...

Nu ropas det att middagen är klar!

Imorgon är det sista dagen med I, på måndag ska jag klara mig helt själv! Iiiiih! :)

Bra dag

Stina vaknade den härliga tiden, 4.53 imorse!!!!!
Mamma kom till 06,15 - hon skulle lämna barnen till dagis idag. Jag hade lovat att komma 7,15 till jobbet och mycket riktigt stod jag i givakt på pricken! :)

Dagen har flytit på bra, faktiskt jättebra. Det var väl en ynkapynka grej jag kanske skulle kunna ha hanterat bättre. Men vad 17, jag kan inte förväntas kunna allt på bara ett par dagar!

Idag var klinikchefen tillbaka i tjänst. Hon är en härlig kvinna, full rulle på henne skulle man kunna säga! Eller ordet frän passar bra in på ´na. Hon berättade iaf att hon tyckte det var väldigt, väldigt uppskattat att jag läste till medicinsk sekreterare för det saknas ett enormt antal utbildade sådana. Hon sa att på 90-talet pratade alla om att det skulle bli ett sådant överflöd på läkarsekreterare i och med datoriseringen. Men så fel de hade! Det är snarare så att yrkesrollen har vidgats och det är ju enbart positivt, mer ansvar till oss tack! Det känns som att jag inte kommer behöva oroa mig för att bli utan jobb, vilket känns som en lättnad.

Denna månad får vi två hela löner!!!!!! Det har inte hänt sedan 2001 (och då var det bara en deltidslön från min sida). Jisses, jag måste shoppa pyssel nu! :P :D


YES

Fick precis svar att jag klarade PM:et vi lämnade in strax innan terminsslutet. Så skööönt att jag klarade av det och slipper komplettera. Försöker att inte tänka på att jag fixat ett godkänt betyg åt Nöten (och den andra).

Har haft en full-rulle-dag i dag på jobbet, så ikväll blir det en tidig kväll.
Gjorde en liiiten tabbe idag, men läkaren tog det med ett leende. Puh!

Behöver nog boka tid för fotvård känner jag! :)

Fy fan!

Det gör så j-la ONT i bihålorna!!! Jag kan inte ens vara ute nu! Har tagit värktabletter och ska snart ta kortisonsprayet... hoppas det hjälper, jag kan inte vara hemma imorgon!!!!!! *panik*

Aj aj aj! Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka koppla bort smärtan, hur nu det ska gå...


Söndag

Gårdagens kalas + besök hos Eva var toppen! När vi kom var alla barnen i full gång med att bada. Det var ju bra att vädret är som det är så vi kunde vara ute hela tiden. Det bjöds på grillad korv och barnen fick glass, maränger, banan och strössel till efterrätt. Det var en annan mamma där och det var lite kul att prata med henne då hon kände till några gamla gymnasiekompisar till mig + en del folk från Kolbäck, eftersom hon själv gått på gymnasiet i Hallsta.

När kalaset var slut så hoppade jag och Eva in i hennes nya pysselrum ute på gården! Det var ett jättebra rum och det bästa av allt var att det var svalt där inne! Jag älskar att vara där hemma när Markus är ledig, för då bjuds det alltid på så god mat! Igår till middag fick vi en jättegod sallad och hemkokt, supergod salsa! Mmmmm! Alldeles lagom en varm sommardag. Vi blev inte sena (kors i taket!), utan vi var hemma till 21.30!

Vi alla har sovit nere i källaren inatt eftersom det är så svalt här. Tyvärr vaknade Stina redan 05,30 imorse!!!! Känns som att vi har varit uppe en halv dag redan.

Nu är det fix med poolen och i eftermiddag ska vi in till stan och gå i svala affärer. Jag måste köpa mer kläder och barnen behöver mer sommarkläder. Bara för att vi handlar mer sommarkläder kommer det säkert bli en massa regn.

Idag ska jag njuta av min lediga dag!

Aj aj

Jag har fortfarande ont i bihålorna.. AAAJ och NEEEJ, vill inte!!!!

Kalasande och lite pyssel blir det iaf, det tänker jag inte hoppa över! och kan jag hoppa över, så mår jag alltså inte SÅ dåligt. Bra tecken! :)

Stina verkar ha kommit in i att vakna som hon gör i veckorna... så hon vaknade även idag 06,30... huh! Inte vill hon leka själv heller, så vad gör hon då.. jo, hon går och väcker Edward! Vi har alltså varit igång ett tag här hemma, har faktiskt hunnit städa en hel del + tvättat två maskiner! Inte illa för att vara mig.

Hoppas poolen kommer på plats snart, för ska det fortsätta vara sånt här väder kommer jag inte stå ut annars. Och nej, jag tänker inte sätta upp den själv. Nån måtta får det vara! ;)

Ha en bra dag!

Ps. Jennie, ni finns i mina tankar.. Det hoppas jag att du vet! Ds.

Bra dag

Har haft en trevlig dag. Det har varit rätt lugnt på jobbet, vilket är skönt så jag hinner lära mig i lugn och ro.
Har plockat lite olika läkarronder, plockat journaler, registrerat, tagit emot patienter, bankat pengar etc. Känns som att jag börjar få lite flyt, för jag har faktiskt jobbat väldigt självständigt. Jag trivs så bra!! Funderar mycket på om jag vill göra min praktik där. På ett vis vore det att underlätta för sig själv i och med att jag då känner personalen och är välbekant med arbetsplatsen. Man är lite varm i kläderna och kanske kan prestera en bättre praktikrapport.
En anledning till att välja en helt ny avdelning (fast inom samma division) vore att jag då lär mig mer! Kanske jobbar de på ett annat sätt, chefen kanske leder avdelningen på annat vis, annan stämning, andra arbestguppgifter, nya läkare med nya specialiteter och så är det inte fel att få in en fot på ytterligare en mottagning tills den dagen då det blir aktuellt att söka jobb. Aja, jag har ett par månader kvar tills jag ska ta tag i praktikplatsfrågan. En sak är säker och det är att jag tänker skaffa den själv, tänker inte vara på Universitetssjukhuset i Örebro. Vägrar att pendla det avståndet.

Jag tror det bara är att inse, att den lilla känningen av en eventuell bihåleinflammation jag tidigare fick notis om på jobbet, numer är fakta.... Buuuuhuuuu! NU, mitt i sommaren?? Vad är det frågan om, jag orkar inte bli sjuk och framför allt; jag har inte tid!

Imorgon är det kalas och sedan lite lätt pyssel med mamman som håller i kalaset. Får se hur det går om jag ska må såhär eller sämre! Hoppas jag sover bort det onda inatt.

Trevlig helg!

Ännu en dag...

Vad dagarna går fort!!! På jobbet kändes det som att det var måndag idag i och med ledigheten igår.
Det har gått bra på jobbet. Än så länge flyter allting på bra, men det kommer väl en dag då allt bara snurrar.
Det känns konstigt nog inte ens jobbigt att gå upp innan 6. Det beror väl på att jag lägger mig tidigare nu och så har det varit sooool ute! Det hade väl känts aningen tristare att gå upp så tidigt i mörkaste november.
Snart har jag gjort en vecka av tio. Jag har en känsla av att dessa veckor kommer gå fort!

Med rätt skor på fötterna är det skönt att vara igång hela dagarna. Men jag får väl erkänna att jag inte riktigt är van att stå/gå 8 timmar på raken. Man vänjer sig kanske...

Vill varna er att den här sommaren kommer min blogg mest handla om mitt jobb. Det blir ju så eftersom det är där jag är mest... Så vill ni inte läsa om mina dagar på jobbet kan ni återkomma i höst, då börjar jag skriva om ... studierna igen. Som om det vore roligare.....

6:e juni

Bror med sambo och deras underbart söta döttrar dök upp vid 10.30, jag var i full gång med att klippa gräsmattan i gassande solsken! Slog mig ner i skuggan och bara njöt av att vara hemma med nära & kära. Bjöd på sill & potatis-lunch i skuggan. Vi alla tog det sen lungt på madrasser på gräset... barnen skuttade runt och var glada att leka med varandra.

På eftermiddagen åkte vi till Ekeby ridskola och var med på deras aktiviteter. Det var riktigt trevligt!! Stina var jättefascinerad av hästarna och kossorna. Vi gick tipspromenad, var inne i stallet och tittade, pratade med bekanta, barnen red på hästar och åkte på kosafari! :)  En riktig trevlig eftermiddag.

Sedan åkte vi hem till mor & far på middag... Mycket god mat förtärdes, alldeles för mycket mat blev det. Att hon alltid ska laga så mycket och många olika rätter!! Jordgubbar och grädde och sedan en supersmaskig paj med vaniljsås bjöds det också på. Sen var det PROPPfullt! Klockan blev mycket och barnen var trötta. När barnen började spåra ut var det dax att åka hem, det blir lätt lite light-kaos med fyra små barn! :)

Haft en underbar dag. Nu väntar sängen och imorgon är det jobb igen! Ska bli kul, för imorgon ska jag äntligen få vara med på de arbetsuppgifter jag SKA göra i sommar! Tjohoo!

2 & 8 år

Idag har vi varit gifta i två år och ett par i åtta.
Tjihoo för oss. Eller nåt.

Dag 2

Idag har det varit lika bra! Imorse bjöds det på frukost; två olika sorters bröd, ost, grönsaker och färsk ananas!! Mmm! Vi satt ute i morgonsolen och bara njöööt av det goda!

Det har gått bra för mig, person X får man ta för vad X är. Mig kör man INTE med, det är då ett som är säkert!!! Tror jag har markerat det. X frågade mig hur gammal jag var, jag svarade och då sa X "Bra, för det är inge vidare med personer som är för unga"... ?! Aja, skit i X. Jag gillar de övriga jättemycket!! Trevliga hela bunten, sekreterare som läkare! En läkare på avdelningen är så jäkla skojig!!! Han är en frisk fläkt kan jag lova. Man blir glad av att bara titta på karl´n. Gillar hans humor! :-)

Det kommer bli en lärorik sommar, det är jag säker på. Men det blir nog även "tungt"/ledsamt... Ibland ser man info man inte vill se. Tyvärr.

Imorgon är det ledigt och det ska bli skönt! Mest för att slippa dra upp barnen! Bror och hans familj kommer hem hit på förmiddagen, jiihooo! Ska bjuda på lite sill-lunch och på eftermiddagen ska vi åka till Ekeby, där anordnas det lite hästridning, kaninhörna + mer barnvänliga saker. Efteråt åker vi alla hem till mamma & pappa och äter middag!! Trevligt med en riktig familjedag!!!

Första dagen på jobbet

*pust* säger jag bara.

Nu har det varit full rulle sedan 05,40 imorse, tills nu 20,10!!! Hade en halvtimmes lunch och två kafferaster, sen har det bara kört på. Det är många nya ansikten att hålla reda på, för att inte tala om alla nya namn!! Alla sekreterarna verkar jättegulliga! Det här kommer bli en bra sommar! Imorgon bjuds det på frulle och den 14/6 är det lunchknytis, trevligt! Måste bara komma på vad jag ska bidra med.

Måste köpa mig ett par vettiga inneskor, det håller inte annars. De jag har nu är alldeles för platta och det är inte bra vare sig för fötter eller rygg.

Det har varit en jättebra dag, men jag har även insett att jag aldrig, aldrig vill jobba heltid! I alla fall INTE när man har små barn. Det är då ett som är säkert!

Ska snart sova! Känns kul, för då är det snart imorgon! :)

Betyg

Fick reda på resultatet från torsdagens tenta! Det bidde ett VG! :D


Dagarna flyger iväg

I fredags var det trevlig lunch med Åsa. Mycket, mycket gott!
Hämtade Edward på dagis (mamma hämtade Stina), iväg till Eskilstuna med honom och lämnade han på bussen med Anders busschaffis. Sedan hem till Lelle på trevligt besök med god rabarberpaj. Hem, mamma och Tiger-Li kom tillbaka med Stina. Besök av Henrik, spelade spel natten lång.

Igår lördag åkte jag hem till Marjatta vid 10 och vi pysslade heeela dagen! Det var så underbart! Hon bjöd på god mat, till lunch en vegetarisk lasagne och efterrätt en "annorlunda" rabarberpaj som var av det nyttiga slaget. Jättegod!! Till middag blev det en stor sallad med en massa gott i och nygräddat bröd! Mumma!
Pysslade till 01.30.... hem och somnade relativt fort.

Idag är det trädgården som gäller. Har även haft premiär för att hänga tvätten ute! Vad underbart det är!!
Imorse när vi vaknade var halva köket fullt med MYROR!! PANIK! Vi donade och sprayade och jag tror de har lugnat ner sig. Tur att vi har försäkring hos Anticimex.

I eftermiddag kommer farmor & Anders tillbaka med sonen. De har varit och hälsat på farmors bror ute i Täby. De skulle även stanna och hälsa på Max kusin och hennes barn i det nybyggda 450 kvm stora huset i Danderyd!
Sen blir det till att bjuda på Buzzador-kyckling, m a o väntas det grillat idag! Gott!

Ikväll blir det till att fixa matlåda, börjar ju JOBBA imorgon! :D

Utgifter, utgifter, utgifter...

Max hämtade ut bilen från verkstaden idag. Det gick på 9.500:- att laga AC-skiten.
Fick nyss brev från kameraverkstaden vad det kostar att laga en Stina-kastad-kamera-i-golvet... 4.470:-. Som hittat.
Får tillbaka 500:- från försäkringsbolaget... mycket att hurra för va?!
Första året ersätter de med en ny kamera, efter andra året 60% av kamerans värde och så dras självrisken (1.500) av och kvar blev 500:-.... *snyft*

Men vad är väl en bal på slottet....