"Sommarlov"

Sista salstentan för terminen är skriven. Engelsk medicinsk terminologi. Det gick bra, godkänd är jag absolut. Frågan är om jag når långt över VG... tvekar. Jag hamnar nog på gränsen och kommer jag någon poäng under VG kommer jag bli "ledsen".  Men men... jag MÅSTE lära mig att vara nöjd med G också. Att det ska vara så svårt...

För övrigt håller jag på att gå i bitar när det gäller Stina. Vad är det som händer? Varför är hon så ARG? Varför måste man tjura och skrika i minst 30 minuter varje gång något går fel eller inte blir som hon vill? VARFÖR?
Nåja, det är bara att vänja sig och träna upp det där tålamodet. 

När vi kom hem nu ikväll stod det en jäkla massa kyckling och väntade på trappen. Ett nytt Buzzador-paket har alltså anlänt. Ska grilla (om vädret tillåter) på söndag + ge bort lite till mor & far.

På väg hem från Örebro ringde Åsa, hade glömt bort att jag skulle höra av mig angående lunch denna vecka!!! Men jag får skylla på att det har varit så mycket runtom mig nu, för det har det faktiskt. Men jag gillar inte att glömma bort saker. Imorgon blir det iaf lunch med henne, på eftermiddagen till Eskilstuna och lämna sonen till Anders och sen ett besök hos Lelle. Hon skulle visst bjuda på den där goda rabarberpajen igen!!! Mums!
På kvällen kommer Henrik, Max hade visst bjudit över honom för en (bräd)spelkväll. Kan bli trevligt!

Och precis här gick luften ur mig.


Hur mycket orkar man?

Sedan ett par veckor, har vi dagligen fått ut för Stinas trots!! Jag orkar snart inte mer! Och när jag känner så, att jag inte orkar - ja, då kommer genast skuldkänslorna över att jag inte orkar... :(

Imorse tog Max klädkampen. Ni skulle se henne, eller nej, ni skulle dem båda! Alltså hon är helt GALEN, hon är så förbannad! Hon ska I N T E  ha kläder på sig, hon ska inte smörjas, hon vet inte själv vad hon vill! Och det är det jag kan tycka är så jobbigt ibland, att man ser så tydligt att hon själv inte vet vad hon vill, att hon knappt orkar med sig själv. Det är då det är jobbigt som förälder att orka, men det ögonblick som är viktigast ATT man orkar...

Till slut kom vi ut. Ner med henne i vagnen.. och kors i taket, det gick relativt bra! Idag är det första dagen hon är på dagis sedan i fredags och vad möter oss inne på avdelningen om inte ENBART vikarier!!!  Just nu är Stina i en blygperiod och är skeptisk till nya människor, så ni kan ju föreställa er henne i morse. Tack och lov kände hon ju igen alla barn. Stina fick gå med ena vikarien och hämta frukostvagnen och då var det bra igen... När jag kom in till Edward´s avdelning hörde jag inte henne genom den angränsande dörren, så jag antar att allt var bra. Men det skulle inte förvåna mig det minsta om de ringer idag och säger att jag måste hämta henne. Vore väldigt lägligt eftersom jag har tenta imorgon...

Jag förstår inte riktigt hur man kan ta in enbart vikarier till en småbarnsavdelning. Där är ju många så små och har dessa olika faser, som till exempelt skeptism till främmande människor och behovet att allt ska vara som vanligt. Edward´s avdelningen hade enbart vikarier igår för det var planeringsdag, men där är barnen så mycket större och har kommit till ett stadium då det till och med är extra spännande med vikarier!
Jag förstår givetvis att personalen måste ha planeringsdagar (1 gång/termin är det) - men inne på en småbarnsavdelning  borde man kunna ta in vikarier som har varit där ofta. Det kändes faktiskt inte alls särskilt kul att lämna henne idag. :(

Idag plugg, SISTA RYCKET!


Okej, en till...

Den HÄR tillhör också en av mina favoriter. Det är något vackert med den. Något sorligt.

Pliiis

För min skull, snälla! :)


6 dagar

Om 6 dagar börjar jag jobba. Det känns helt overkligt! Ska jag JOBBA? Det känns helt främmande, på ett positivt sätt. 

För första lönen ska jag köpa mig en mp3-spelare (nej, jag äger ingen sådan!) och pysselsaker! :)

Sista rycket

.. ja, det är lite av sista rycket nu känns det som. Försöker plugga när ork och tid ges, vilket inte blir alltför ofta. Var hemma från sista föreläsningen igår och tog hand om till-och-från-febrig Stina. Mamma var här på eftermiddagen. Stina är väl hyfsat ok idag, men vi kände ändå att hon  behövde få vara hemma och vila. Måtte inte någon av barnen vara sjuka på torsdag!!! Det går INTE!!! Hjälp, törs inte tänka tanken. Idag kommer iaf barnens farfar hit och tar Stina. Tack och lov för att vi har så "många" omkring oss att fråga och som bryr sig. Det är guld värt!

Igår när jag satt och PM-skrev surnade jag till. Sofia satt också och jobbade med arbetet, vi kommunicerade via MSN och det gick hur fint som helst. Men den här tredje nöten gör f-n inte ett skit! Jag skrev ett mail. Frågade lite neutralt vad hon hon tyckte om arbetet, om hon kände sig nöjd med det eller om det var något hon ville ändra på, lägga till eller kanske ta bort. Ett helt neutralt mail, men okej... det genomsyrades en aning av "bitterhet" från min sida.. men bara lite grann!

I alla fall. På kvällen hade jag fått svar. Då skriver hon att hon hade varit sjuk och det hade gått mycket bättre om vi setts lite mer! För det första; meddelar man inte sin grupp om man blir sjuk??? Det tycker jag känns som en självklarhet. För det andra så var vi alla eniga om att jobba med detta hemifrån och kommunicera via nätet, det finns ju MSN, mail och studentforum att tillgå. Dessutom är detta en helt web-baserad kurs, de flesta av oss 120 som läser den här kursen har inte ens träffats någon gång! Vi träffades ett par gånger i början för att komma igång och för att få lite "kött på benen" till att jobba med detta hemifrån. Jag tycker det är dåliga ursäkter hon kommer med så här 3 dagar innan inlämning, vi har ju liksom haft sen i april på oss!
Det känns iaf skit att ha skrivit hennes arbete. Hennes namn förtjänar inte att få stå med på första sidan, men jag har inte hjärta till att bara hoppa över hennes namn heller.

Nu ska jag ta tag i verkligheten igen.

En olycka händer så lätt (varning för känsliga)

Min mamma kom aldrig igår kväll. När de skulle cykla hem från en middag de varit på hade min pappa ramlat omkull med cykeln. Sen hoppat upp på hojen igen och cyklat ett par hundra meter (gör lite !!!! här, ni kommer snart förstå varför) för att sedan sätta sig ner i ett dike, utan ett ord, utan ett ljud. Han bara slog sig ner där. Varför? Jo, för att flera benpipor stack rakt ut någon decimeter från skinnet! Jajemen, han hade bruti benet vid vurpan han gjorde. Att han sen kom upp på cykeln igen och cyklade ett par hundra meter, är för alla en enda stor GÅTA! Han själv förstår inte heller och visst hade han ont, säger han själv, men han var nog i ett chockliknande tillstånd. Detta hände ute på en skogsväg (!!) och min mamma, en av de fem personer som var med, var den enda med mobiltelefon! Tack och lov att jag lärt henne bli beroende av den!! ;) Hon ringde ambulansen och en av de fem cyklade ut till stora vägen i ilfart och mötte upp ambulansen. En annan i gänget fick leta sig till bonden som fick komma ut (detta hände vid 23-tiden) och låsa upp en vägbom.

Pratade med mamma vid 00, undrade var hon höll hus... hon var på akuten svarade hon. Trodde det var hennes onda höft som strulade. "Pappa har brutit benet"....

Efter 1 timma får jag ett SMS och där står det att det var en allvarlig, komplicerad skada. Akutoperation måste ske...
Imorse klockan 8 kom han ifrån operationen. Full med morfin, ryggmärgsbedövning, värkstillande medicin och pencillin i kroppen åkte vi och hälsade på honom 13.30. Han var lite borta om man säger så. Eller borta och borta, han var extra tystlåten och såg trött ut. Han blir kvar där ett tag... Imorgon ska de röntga hans ben för att se hur operationen gick. HOPPAS hoppas att den gick bra, så de slipper operera om honom.

När de kom in till akuten igår hade de klippt upp hans byxor och sedan tagit tag i de olika benpiporna och fört dem samman. Mamma såg på och hon hade knappt sett något värre än mindre sett pappa med det ansiktsuttryck han hade... Fy fan!

Tycker så synd om dem båda. Såklart för att pappa har brutit benet och kommer vara invalid hela sommaren, synd om mamma som kommer få dra ett ännu större lass hemma med allt, synd om de båda för att de inte kan dela golfandet (det enda riktiga intresset som för dem samman kan man väl säga) och synd om dem för att de inte kom iväg på kryssningen de satt fram emot. Den gick av stapeln idag klockan 16.

Pratade med min bror.. han sa att det brukar gå en femårs-period innan det djävlas på riktigt med vår far. Det hade han rätt i. När jag var runt 9-10 år ramlade han ner från en stege när han målade på huset, det gick ett par revben och det hände något med rygg och nacke. När jag var 15 fick han akut struplocksinflammation och höll på att kvävas ihjäl ute på trappan. Dagen efter skulle de också åka på kryssning, vilken mormor och morfar skickades iväg på istället. Mamma skulle ha jobbat den natten, men hade tagit ledigt för de skulle iväg dagen efter. Tur var det, för annars hade vi inte haft någon pappa/morfar idag. Det var hon som hörde honom väsa på hjälp då han satt ute på trappan. Daniel och jag sov som stockar.

Efter ytterligare ca 5-6 år när jag var runt 21 år fick han en hjärtinfarkt. Och nu, det här!

Vilken underbar lördag!

Solen har strålat hela dagen!!! Det var bara grillningen som fattades..

Jag och Edward åkte iväg till den lokala blomsterhandlaren, det är bara att konstatera att det är där de finaste blommorna finns. Alltså finaste = kvalitetsmässigt. Det blev 10 pelargoner, 4 snöstjärnor (mina favoriter! De var helt otroliga förra sommaren. Alla bara dog ut, för att efter någon dag tokblomma igen. Så höll de på tills in på hösten), 6 hänglobelior och 2 prästkrageblommor. Lobeliorna ska jag ha som "kRukutfyllnad", tror det blir bra.
Lite senare köper jag nog några hängblommor och har på trappen, har bara inte bestämt mig för vad än. Jag älskar blommor!! Och min senaste upptäckt är pelargoner! Jag har alltid tyckt det varit en kärringblomma (och det kanske det också är?!) och aldrig förstått tjusningen med dem. Tills jag för ett par veckor sedan köpte min allra första. Det är inte den "klassiska" varianten, utan en annan sort.. men visst ser man att det är Pelargon i den. Jag är helt fascinerad av hur många knoppar det kommer hela tiden! Den är vit och den är mitt lilla skötebarn! ;)

I alla fall. Pelargoner. Jag förstod aldrig tjusnigen med dem... men efter att ha sett dem i "alla" inredningstidningar i trädgårds/balkongreportage blev jag ändå lite nyfiken... och i det här fallet har reklamen verkligen sålt in sig hos mig! De har dekorerat så vackert omkring blommorna, matchat olika pelargonfärger med varandra på ett vackert sätt - ja, jag har helt enkelt blivit fast!! När jag väl började leta lite info på nätet om denna blomsort, visar det sig att det är MÅNGA som älskar pelargoner.. det finns stora forum för att enbart diskutera dessa blommor (jag har ej anslutit mig dit.. än). Och vet ni, det är faktiskt inte bara gamla mormödrar eller farmödrar som gillar dessa blommor! :) Men jag vet; TANTVARNING!!

Jag var duktig och klippte framsidan och ena sidan av gräsmattan. Svettigt blev det, men skönt att få göra lite nytta i trädgården.. jag gör ju inte så jättemycket där annars. Pratade lite om att någon dag investera (?) i en pool. Tror ni det är något att ha? Kommer man verkligen använda den? Tröttnar barnen när de blir äldre, eller är det ett säkert kort som går hem i vilken ålder som helst? Är det bara ett dyrt, meckigt och tidskrävande projekt? Känner mig lite kluven.

För tillfället är jag ensam hemma. Max drog till Sthlm efter lunchen, han kommer tillbaka imorgon. Min kära mor kommer snart och gör mig sällskap! :-)

Nu lite film och popcorn!

Men shit!

Jag är absolut ingen musikmänniska. Har jag möjlighet att välja att lyssna på vad jag vill, så väljer jag i princip nästan alltid tystnaden. Men nu.... nu bara sitter jag här och myyyyser och ryser i hela kroppen när jag hör denna fantastiska kvinna sjunga!

Vem? REGINA SPEKTOR såklart! ;) (On the radio är ruggigt bra!)

Fredag

Jag börjar med en ( ). Jag saknar våran kamera!!!

Har varit en bra dag idag. Imorse sov Stina till 7.30 och slapp bli väckt, det bidrog till en bra start på dagen tror jag! :)  Lämnade dem lite senare idag, så vi tog det lugnt här hemma.

Gjorde några gamla tentor och då fick jag ett par poäng över VG-gränsen. Om jag inte klarar av att skrapa ihop till ett G blir jag mycket förvånad! Det är en annan fråga hur det kommer gå med vårat PM. Så lite tid och jobb vi lagt ner på det, borde vi inte lyckas bli G! Kom ihåg att påminn mig om det när jag sitter här om ngn månad och gnäller och förvånas över varför vi blev underkända!!

Efter dagis åkte vi och köpte lite blommor. Har planterat lite i blomkrukorna på grindstolparna, köpte även två pelargoner och så en solros till mamma (som hon får på söndag). Hon är ju en solstråle som lyser upp i vår vardag. En riktig mamma och hjälte. Japp, jag avgudar henne! :)

Nu MÅSTE jag lugna ner mig med att handla pysselgrejer!!! Det har verkligen blivit för mycket av det goda de senaste veckorna. Det är farligt när det är så lätt och framför allt KUL att näthandla!!! Törs inte tänka tanken på hur mycket jag handlat för... men att det rör sig om ett par tusen, det är helt klart! HUA! Var tog Spara-Sara vägen? Nej då, så farligt är det väl inte.. Men jag vill ändå återfå kontrollen och planera mina inköp lite mer. Som det är nu sitter jag och LETAR efter saker jag behöver. Behöver man leta efter vad man behöver, då behöver man det inte så vidare värst mycket.....  Nej, skärpning även på den fronten!!!

Snart sängen och imorgon är det jag och kidsen som gäller. På eftermiddagen drar M till el Stockholmo.

Torsdag 24:e maj

Kära dagbok...

Ja, detta inlägg blir helt ointressant (som de flesta av mina inlägg blir) - men tanken är att jag, oavsett hur händelselösa dagar jag haft, ska skriva någonting här - helt för min egen skull! Vid årets slut vill jag skriva ut allting och sätta in i en fin, scrappad pärm. Ett stort projekt vore att scrappa om tex mina januaridagar, februaridagar osv... Men det får vi se om jag orkar...

Imorse fick jag väcka Stina 7.30 - oj så trött hon var! Det är så typiskt att hon sover de dagar då hon gärna får vakna tidigt... Det har hänt något med henne. De senaste dagarna har hon börjat protestera åt vissa kläder. Igår vägrade hon ett par skor, det skulle vara det andra paret. Dagen innan "bråkade" vi om en jacka, hon ville ha den vanliga röda jackan... jag tyckte hon kunde få den nya jag köpte för ett tag sedan. Imorse vägrade hon jumpern jag tagit fram.... och ikväll efter badat totaldissade hon pyjamasen jag valt. Hon blir så FÖRBANNAD! Och jag blir så trött. Det känns som att jag snart kommer bryta ihop! Hennes trots tar kål på mig, på allvar. Särskilt när Edward står bredvid och kanske vill ha hjälp med något, eller är ledsen etc. Det är svårt att få något fokus på någon av dem. Vill ju hjälpa Edward om det är det han behöver, samtidigt som jag måste ha hand om Stina. Svårt. 

Det är märkligt att på 2 minuter kan hon ha förvandlats från urtrotsig, till ursöt! Som ikväll. Jag satte på henne pyjamasen och hon skrek. Hon skrek. Och hon skrek. Sen tog jag ett stadigt grepp om henne höll "fast" henne i min famn så hon fick lugna ner sig. Det tog en liten stund, men sen så... när hon väl lugnat ner sig, ja då tittade hon rakt in i mina ögon och sen började hon pussa på mig!!! :) Det är sånt som gör att man bara Ä L S K A R henne alldeles otroligt, oändligt mycket och att man i den sekunden glömt bort hur förbannat jobbig hon kan vara!

Har pluggat ynkapynka idag... SKÄRPNING SARA! Sista rycket nu, kom igen!!

Härliga onsdag!!

Igår ringde Annelie och frågade om vi skulle pyssla idag.. fick tacka nej för att jag och S skulle plugga i Eskilstuna. Precis när jag lägger på med Annelie piper det till i min telefon, S har blivit sjuk!!! Så idag fick jag trevligt besök av Annelie och vi hann pyssla en liten stund, bjöd även på lunch. Men sen var jag tvungen att åka iväg och besikta bilen - som gick igenom utan problem!! Skönt!!

Mamma hämtade barnen (pappa var med mig) och vi har haft dem här hela eftermiddagen. Jättetrevligt! Snart ska vi gå iväg till dagis igen, där väntas det tipspromenad och grillning. Very nice i det här vädret!!

Har haft en underbar dag, men imorgon då SKA jag plugga....


Man undrar ju

Bror ringde ikväll. I helgen hade han varit på en kompis svensexa och med där var det gamla "bybor" från våran ort. Min brorsa pratade med en av dem och han berättade att när han stod och väntade på tåget här på orten, så hade tre killar kommit fram och knäat den här killen och sagt: "Ge hit ölen!!" !!!!!!!   Halllååå, vad är det frågan om? Dessa tre killar var struliga som unga, men att de är det än idag tycker jag känns mycket, mycket tragiskt. Har de inte kommit längre i livet, längre med sig själva? Har de inte fått uppleva det vackra i livet? Har de bara sett mörker och djävulskap? Har de aldrig blivit älskade, aldrig upplevt vad kärlek är? Kärlek från föräldrar, kärlek och tillit till djur?

Det gör mig ledsen att höra detta.. för två av (de tre) killarna kände mycket väl igen den stackaren som de klubbade ner. Ena har till och med bott i samma kvarter som han som blev knäad. Kanske till och med lekt ihop som barn. Sjukt.

Kan inte sluta att undra var det gick fel...


Glädjor

* Att pappa tog hand om Stina idag.
* Poppis!
* Minus.
* Att det gick o få en hel bäddmadrass till nya sängarna.

Trevlig måndag

Föreläsningen var OK, bara EN enda kvar innan sommaren! Tjohooo!

Har äntligen träffat Poppis!!! :) Det var himla kul, dock hade jag kanske gjort det under lite lugnare former.... Jag får lite svårt att sätta fokus på vad någon pratar om när jag ständigt ska hålla ögonen och öronen på annat håll... Hoppas vi ses snart igen och att vi får bubbla ännu mer då!

Det är så skönt, för nu börjar min kropp vänja sig vid att inte sova middag. Ja, förut sov jag ofta middag någon timma. Men så kom jag på att om jag ska orka jobba och inte vara helt slut när jag kommer hem om kvällarna, måste jag vänja mig av med middagsluren. Sagt och gjort.

Godmorgon

Idag är det fiiint väder! Vad härligt! Eftersom vi ska på kalas idag så känns det extra skoj, för då kan barnen vara ute och leka. Det blir så mycket smidigare då.

Imorse när jag gnuggade mina ögon och fick syn på sonen kände jag "men shit, så han ser ut!"  - men han var glad och nöjd, så det är väl bara att acceptera att nu är han skinhead (;)) och håret växer ut. Han är lika vacker med eller utan hår. Nu ser man ju att "vackerheten" inte sitter i det yttre, utan i utstrålningen.. det han strålar ut med ögonen, kan aldrig, aldrig tas ifrån honom! Min lille älsklings gubbe!

Snart är det paketinslagning och sedan lite plock.

Ha en trevlig söndag!!

Gråta eller skratta?

Innan läggningen ikväll tänkte jag att jag bara skulle jämna till Edward´s hår lite grann. Jag har aldrig klippt någon tidigare och nu förstår jag varför... Det började i alla fall rätt bra. När det sedan gick mindre bra, tänkte jag att "ah, jag får väl dra lite med trimmern". Då gick det bättre igen. Men sen skulle jag blåsa bort lite hår från trimmern och då tappade jag den och ett munstycke flög bort. Satte dit det igen och råkade tydligen komma åt något för när jag sen satte den mot Edwards hår, ja.. då högg det liksom tag i håret. Det blev ett stort jack. Oops! Max visste inte vad vi gjorde i badrummet, hade inte berättat något...  Han knackade på dörren och sa att nu måste han få komma in och ta Stina´s tandborste. Hm... jag öppnade dörren och voíla! :) Hans ögon såg rätt... uttryckslösa ut på något vis.
Han kavlade upp ärmarna och fick ta över. Efter en kvart öppnades dörren och där stod min lille son... råsnaggad. Ringde mamma och berättade, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Men när hon började asgarva, gjorde jag det med... men ok, långt inom mig känner jag att "såhär var det inte tänkt att det skulle bli". Som tur är växer hans hår som ogräs.

Jag som bara ville göra honom lite fin inför morgondagens kalas.... Istället får man nu stå där och förklara för alla vad som hänt. Aja, det blir nog bra det med! :-)


Grå lördag

Grått ute, men det kan ju bli en fin dag för det!

Idag väntas besök av svärfar och hans fru. Det blir trevligt. Dock har jag inte fått någon klarhet i om de "förväntar" sig middag här...  Måste komma på något lätt att ha att ta till i så fall, funderar på lasagne eller någon paj. Samtidigt känns det så tråkigt, för nästan varje gång vi bjuder dem på mat blir det antingen pasta eller paj. Vore kul att överraska med något nytt.

Nähe, nu dusch, sen grötfrukost och sedan lite plock. Igår slog det mig dessutom att jag nog behöver börja plugga inför tentan som komma skall..... Men det är ju en dag imorgon också.

Ha en trevlig lördag!

(Jag har lite abstinens... och på den punkten är det nog bara Jennie som kan hjälpa mig! :D )


Livet är allt bra härligt

Igår var det alltså pysselträff här i Kolbäck! Det var jag och 5 tjejer till. Men alltid på de här pysselträffarna är det bara jag, Marjatta o Eva kvar till sist.. OK, igår förstår jag att det bara var vi 3 kvar... för vi satt ändå till klockan 1.30  (vi började 10).

Det var en ny kvinna med, en förskolelärare som jobbar på den andra förskolan här på orten. Hon var jättetrevlig och hon har precis blivit introducerad i denna kort/scrappingvärld, gissa om hon shoppar!! :D

Ja, det var en helt underbar dag och jag tycker så mycket om mina pysslingar och då främst Marjatta och Eva! Är så otroligt lycklig att vi funnit varandra! Ibland hör man att 3 är ett ojämt tal att vara, men det har jag inte märkt av alls! Det var ju såklart mest när man var mindre som det "inte funkade" att vara tre.. men jag har även märkt av det i vuxen ålder. Men inte i samma utsträckning eller på samma vis som när man var 11, såklart. Men ändå så det har varit kännbart att tre är ett ojämt nummer.

Idag har Stina varit hos mormor & morfar för att jag och Edward skulle få pyssla ifred. Vi håller på och gör en robot, den blir nog bra när den är klar. Passade på att vila i soffan när Edward tittade på Pippi, det var verkligen skönt!
Jag är så tacksam att jag har världens bästa föräldrar som ställer upp i vått & torrt. Igår när jag var borta fick Max en allergichock, då gick dom över i någon timma och hjälpte till..  (jag hade dock erbjudit mig att gå hem! men det ville inte Max). Som sagt, dom är toppen och jag uppskattar deras intresse för barnbarnen!

Ikväll blir det mys framför bra serie... och kanske lite enkelt pyssel. Imorgon väntas det besök, måste baka något! Funderar på en god rabarberKAKA.

Sjukt

Inatt drömde jag att en tjej jag var på fest med tog självmord. Hon hoppade i och dränkte sig (precis som mamma´s väninnas man gjorde, kanske är därför det kommer upp i mina drömmar).

Om 2 timmar ska jag åka på P Y S S E L! Ingen är lyckligare än jag idag. Kan inte sluta vara glad åt att jag funnit så goa pysslingar, som är precis som jag!! HÄRLIGT!

Ha en bra dag allihop, för det SKA jag ha! :D

Konstiga drömmar och konstiga känslor

Det har varit mycket död på sistone. I januari dog ju 3 släktingar inom loppet av 1½ vecka. I april dog Sofia´s pappa efter att endast ha varit sjuk i 1 månad! I april tog mamma´s väninnas man livet av sig.

För ett tag sedan drömde jag ju om att Edward dog, hjärtat strulade och han gick inte att rädda.

I helgen drömde jag att en av de närmsta vännerna dog. Hon skulle ge mig en blomma när jag satt på tåget (som bestod av berg-och-dal-vagnar). Hon sprang efter min vagn och hann precis ge mig blomman då hon blir krossad mot tegelväggen som angränsar mot tunnel jag försvinner in i. Drömmer mer om hennes bortgång och när jag vaknar har jag en konstig känsla i kroppen. Messar henne och hon ringer upp. Jo då, allting är bara bra med henne.

Igår natt drömde jag att vi var på semester och Max blev dålig. Han hamnade på sjukhus och det visade sig att han hade leukemi. Han skulle inte få följa med oss hem till Sverige igen, eftersom han snart skulle dö. Ringer hem till mamma och berättar, hon blir alldeles förskräckt. Hon skriker rakt ut och länge. 
     Berättade för Max om drömmen och han tyckte ju inte det lät så kul.


Igår kväll när vi var ute och försökte flyga drake, hörde vi världens pådrag med ambulanser och polisbilar. Jag sa: "Det måste ha hänt någon stor olycka". När vi kommit in 1 timma senare, kan man läsa som huvudrubrik i alla tidningar om en stor olycka utanför Hallstahammar. Det verkar som att det är en kappkörning som ägt rum och en familj med två vuxna, 3 barn och 1 labrador är skadade (eller hunden var visst den enda som klarade sig oskadd!).

Blir så förbannad!!! Vilka idioter det finns ute i trafiken. Även om man själv kör försiktigt, kommer det ändå finnas omogna människor där ute på vägarna! Det gör mig så jävlaFÖRBANNAD! I ena bilen var föraren en 25-årig kille.

Det kanske låter kallt och korttänkt, vad vet jag - men jag har så SVÅRT att tycka synd om de som kör vårdslöst och blir skadade.

Imorse går jag in på ett forum och läser. Hittar ett inlägg där om en kvinna som för någon månad sedan miste sin man. Själv är hon nu med deras 2 månaders bebis och en 3-åring. Hon skrev om sin vardag, om sin sorg... Om saknaden att höra dörren öppnas på kvällen då mannen kom hem från jobbet. Saknaden om att inte få höra hur han haft det på jobbet, se han med barnen, ha någon att småprata med på kvällen, ventilera tankarna med... ja, sånt skrev hon om och det gick rakt in i mitt hjärta. Tårarna fullkomligt sprutade när jag läste hennes inlägg och genast kom rädslan tillbaka att mista Max.. eller hemska tanke, barnen!

I alla fall.
Det kommer hela tiden små "tecken" om att döden vilar runt hörnet. Och visst är det så, men vad läskigt det är! Vi pratade om det igårkväll, hur bräckligt livet är - att vi måste börja vara rädda om varandra. Jag pratade om mitt tålamod, att jag måste skärpa mig.. och visst måste jag det, men på något vis var det ändå så skönt att höra Max´s ord till mig. Han klandrar mig ALDRIG i något jag gör när det gäller barnen .. även fast jag själv kanske tycker att jag har gjort fel. Istället säger han saker som: "Men Sara. Du skäller inte på Stina för att vara elak. Det är ju för hennes skull. Barn behöver bli tillsagda för att komma framåt i utvecklingen, hur ska de annars lära sig? Vi blir ju arga på henne för att skydda henne. Inte kan vi låta henne få slåss, springa ut i gatan eller styra hela familjen". Han har rätt och det är alltid lika skönt att höra honom säga sådana här saker. Det lugnar mig och av någon anledning får det mig att vilja bli en bättre människa, medmänniska, mamma, fru, syster, dotter...
Det är väl så. När man ser en annan persons braiga sidor, vill man jobba på ens egna sämre sidor för att bli ett lika gott föredöme för övriga i närheten.

Vill ingenting med detta inlägg. Ville mest bara skriva av mig.


Onsdag

Idag ska jag åka in till stan och köpa en scraptidning och så "måste" jag in på Panduro. Ska köpa pärlor så Edward & jag kan göra nyckelringsfigurer, typ gubbar o dylikt. Ska handla lite pysselgrejer till mig själv också, det är ju PYSSELTRÄFF imorgon!!! *längtar*

Max jobbar halvdag, så vi gör sällskap hem. Han ska överraska barnen och hämta dem på dagis.

10.000:-

Ja, så mycket går det på att laga AC-skiten i bilen!!! Äckligt mycket pengar att slänga på det, tycker jag iaf. För 10.000:- får man rätt sjyssta pysselgrejer. SUCK.


Idag

Vi skulle ha suttit på biblo. i Västerås idag och skrivit på PM:et. Men både Sofia och jag tycker att det inte ger så mycket.. Vi skriver hellre hemma och har kontakt via MSN/telefon. Det är ju ändå bara hon och jag som gör detta arbete i och med att NÖTEN inte bidrar med någonting... Så idag SKA jag plugga här hemma. I alla fall tills posten kommer, för igår beställde jag hem 2000 ringar som jag ska pyssla med!! :P

Föreläsningen igår var helt OK. Vi fick även göra ett litet svenskaprov... läraren läste upp x-antal ord och vi skulle skriva ned dem. Grejen var att hon ville få oss att se hur pass duktiga/dåliga vi är på stavningen i svenska språket (mest menat som en liten självtest inför höstens svenskakurs. Hade man dåligt på detta test var det god idé att läsa på lite ord och läsa mycket under sommaren). För mig gick det bra. Hade dock stavat aggressiv ---> aggresiv (vilket jag faktiskt också har trott att det stavats..... Så där lärde jag mig något :)).
Läraren tog upp några felstavningar som förekommit i tidigare grupper, lyssna på det här: Tjejsarsnitt eller kremakteriet (klimakteriet), hjärnbrist istället för järnbrist, vesäntlig, åtminstonde..

Nåja.

Efter dagis kom Nora över och lekte med Edward. Jag hjälpte dem att pyssla ihop en pappersvindsnurra, så glada dom blev för det! :)

Max jobbade över till 22 igår och det var ju så typiskt.. för Stina ville I N T E  somna igår! Hon var så trött, så trött... men hade bestämt sig för att skrika, så hon skrek...  Hade henne uppe, satt och gungade med henne i gungstolen. Det var en rätt mysig stund faktiskt.. hon var alldeles lugn och satt och borrade in sig i mig. Klappade med sin lilla hand på min .. petade på mina armband, vände sig bakåt och tittade på mig och för ett ögonblick när jag såg in i hennes ögon, såg jag något mer. Sånt där som inte går att sätta ord på. Min älskade, älskade skrutt!


Dagens glädjor

* Familjepysslet
* Mötet med M som jag inte träffat sen typ 2002!
* Min rabarbersmulpaj

Pysselsöndag

Idag var farmor/svärmor, jag & Edward iväg på familjepyssel. Det var ca 10 olika stationer med pyssel (himmelrike). Jag fastnade direkt för att göra DETTA. Imorgon ska jag ringa och beställa 1.500 ringar.. här ska göras kedjor, armband och grejer. Det var verkligen jättekul!!

Vi var där i 3½ timma. Det var även grillning till lunch, himla trevligt och mysigt!

Mamma var här och lekte med Stina när vi kom hem. Kul att träffa henne lite. Men hon var trött och hade så ont i ryggen, så jag förstod inte vad hon skulle hit och göra. Att hon aldrig kan hålla sig lugn. Ju mer hon vilar, tex sitter eller ligger ner - desto ondare får hon i lederna. Måste vara jobbigt att ha det så.

Agneta åkte hem klockan sex ikväll. Det var himla kul att ha henne här och hon tyckte detsamma. Hon tyckte även det var skönt att åka hit utan sin man och Elea, att hon fick vara här utan dem.

Imorgon är det måndag och föreläsning. Blä. Är inte alls laddad för det. Den här kursen, Engelsk medicinsk terminologi är den tristaste campuskursen hittills. Börjar så smått inse att jag nog behöver börja tentaplugga om jag ska fixa den.

Veckan som följer ser ut som sådan: 

Måndag: föreläsning i Örebro
Tisdag: PM-skrivning i Västerås
Onsdag: kanske hittar på något kul eftersom Max endast har halvdag
Torsdag: P Y S S E L
Fredag: barnen är lediga och jag ska hitta på något med dem
Lördag: farfar & Ann-Britt kommer hit. Behöver hinna med en garagerensning innan de kommer eller efter, eller helt enkelt under tiden... :)
Söndag: barnkalas

Hallå! Stoppa tiden!

Ibland..

.. så avskyr jag mitt sätt att vara på när mitt tålamod är noll! Tyvärr är det ofta Edward som råkar ut för mina "utbrott". Måste tygla mitt humör och jobba med mitt tålamod. Han måste få finnas till och få den tid han behöver och förtjänar. Han har inte gjort sig förtjänt av en morsa som snäser hur som helst.

Skärpning Sara!

En rätt okej, grå dag!

Först och främst sov barnen när Max gick hemifrån! Eller rättare sagt så vaknade Stina när han stängde ytterdörren klockan 7.10 - men det är en heeelt okej tid att gå upp, tycker jag!

Efter en halvtimma knackar det på vardagsrumsfönstret, det var en "pappa-knackning"... Där utanför stod mina föräldrar som gubbarna i lådan! Väldigt trevlig överraskning. De hade varit och simmat och ville träffa sina barnbarn. Eftersom jag hade tänkt plugga hemma hos dem, gick vi alla förbi och lämnade barnen på dagis. Mysigt! Följde sedan med dem hem och åt en sån där urgod frukost! Njöt verkligen! Pluggade sen i 1 timma innan jag gav upp... Cyklade hem och hamnade vid datorn.

Fick trevlig post idag, började pilla lite med de nya pysselgrejerna som anlänt. 1 timma innan jag ska hämta barnen på dagis ringer en kompis och vi babblar så pass mycket att jag får ringa till dagis o säga att jag blir 10 minuter sen....

Handlade, Stina var jätteduktig och satt utan protester i sin vagn. Tur jag bara skulle ha ett fåtal grejer.

Hemma vill Edward pyssla. Ok, säger jag.... Tji fick vi! Stina vill ju också vara med, vilket hon fick! Men det hela spårar ur och det slutar med att jag sitter och drar tio djupa andetag, flera gånger om.

Jag tänkte på en sak ikväll.
När Max äter mat, brukar jag sitta med och vi pratar om dagen (Bolibompa har precis börjat då så barnen sitter bänkade.. iaf de första 3 introminuterna). Oftast frågar han mig först hur min dag har varit... och nästan jämt har jag något att berätta om Stina och mitt tålamod. I princip kan jag säga vad jag vill och jag vet att han förstår. Jag vet också att han inte övertolkar det jag säger, jag vet att han förstår på så vis jag vill att han ska förstå. Han förstår även det jag inte säger, men som jag ändå vill att han ska förstå.

Det jag menar är att jag vet att jag kan sucka och jämra mig över vilken liten "skit" Stina är... för det gör jag! I know.
Men jag hoppas också att alla de (som jag bryr mig om) förstår att jag verkligen, verkligen ÄLSKAR henne över allt annat! Ett liv utan henne är min värsta värsta mardröm. Och jag är ständigt rädd att förlora henne, det ska gudarna veta (precis som jag är när det gäller Edward)! Bara för att mitt tålamod är = 1 och att hon verkligen tar min energi, att hon är en riktig liten markatta ibland, att jag ibland bara vill sjunka genom jorden för att få vara ifred - betyder det inte att jag älskar henne mindre. Hon är den dottern jag alltid har önskat och drömt om!


Onsdag

Var inne i stan och skrev på PM:et. Alltså, jag blir så förbannad på en tjej som är i vår grupp. Hon bidrar inte med någonting!!!!! Idag kom hon inte med en endaste kommentar till vad vi kan skriva. INTE ETT ORD tillförde hon idag! Till hösten kommer hon I N T E att få jobba med oss! Jävla nöt!

Tog en sushi till lunch, den italienska restaurangen blir nästa vecka. Var även in i den underbara Lush-butiken!
Jag skulle bara handla en tvål... men ut kom jag med 1 olivtvål (och den var verkligen så bra som hon i butiken sa!!), en burk med handkräm (ljuvlig!!), en badbomb som räcker för två bad (den var till barnen och invigdes vid kvällens bad. Dock gillade inte Stina bubblorna, så hon ville gå upp....) och så köpte jag två schampokakor. Testade den när jag tvättade håret på Edward ikväll och den verkar funka finfint. Man gnor liksom med tvålen på huvudet och då bildas ett härligt skum som man sedan masserar in i hårbotten. Längtar tills morgonduschen! :-)

Hade tänkt gå in en sväng på Panduro, men resonerade med mig själv och kom fram till ett vettigt svar: gå INTE dit! Igår kväll la jag en nätorder från en amerikansk scrapbookingaffär. Jag köpte det
HÄR, det HÄR och två sådana här HÄR. Tårtsetet är till mig själv, raketen ska jag ge bort till Annelie och ena lövet ska jag ge Marjatta och det andra ska jag behålla själv. Till Eva har jag köpt ett gäng med fina papper. Tänkte att jag för en gång skull ska överraska dem med trevliga grejer. Det är annars bara dem som har gett mig... Kul att överraska folk!
Nu hoppas jag bara att grejerna inte åker fast i tullen. Men det gick på 299:- inkl frakt, så det borde inte vara något problem... det är först när innehållet i paketen börjar kosta över 300:- som tullen reagerar.

Åh, vad jag älskar PYSSEL! Det märks inte va? ;)


Min sköna tisdag

Hade en skön förmiddag. Körde några maskiner tvätt och under siden satt jag och internetade. Pluggade ett par minuter innan jag blev grymt sugen på att pyssla. Gjorde ett morsdagskort och ett annat kort. Har ju som sagt ingen fungerande digitalkamera längre så jag kan tyvärr inte visa er hur dom blev.... (Max var till butiken där vi köpte kameran och reperationen kommer gå på härliga 2.000 pix).

Klockan 14 var det dax för utvecklingssamtal för sonen. Mycket givande och kul att prata ostört med "fröken" I. Samtalet tog hela 1.5 timme! Allting var bara bra, det han dock behöver öva på är grovmotoriken - men det kom inte som någon överaskning.

Sedan hem till mina föräldrar på middag. Min faster med man var också där, kul att träffa dem eftersom det blir alltför långt mellan gångerna vi ses.

Det har varit en mycket trevlig dag. Imorgon väntar det PM-skrivning i stan.. hoppas det flyter på lika bra då som förra veckan. Är sugen på att luncha på Limone. Ska försöka locka med Sofia!

Strax ska vi börja titta på en ny serie, härligt med alla serier som finns! Nackdelen är att man blir sittandes varje kväll i en veckas tid... Det är så mycket annat jag borde/vill göra. Men men... imorgon är en ny dag! :-)


Utan kamera

I kväll fick Stina tag på kameran. Edward tog den ifrån henne för att han skulle ta ett kort på ´na. Vad gör hon då? Jo, hon river den ur händerna på honom (då han precis plockat upp den ur fodralet) och KASTAR den i golvet!!!!

Displayen är sprucken.

Jävla skit.

Jag blev inte ARG när detta hände, jag blev bara uppgiven. Ledsen liksom.
Ringde försäkringsbolaget och förklarade vad som hänt. Tydligen täcker Drulleförsäkringen detta.. men det är ändå 1.500:- i självrisk. Men det är iaf något...

Och vi som var så nöjda med den här kameran! APA!

Bilder från helgen

55217-16

Min älskade pannkakaks(älskande)kille!


55217-15

Min finfina tålamodstestande dotter, i djupa tankar!

Min helg!

Det blev ingen pick-nick igår, utan den gick av stapeln idag!

Igår träffades vi alla hemma hos Henrik och hade det trevligt. På kvällen åkte vi hem hit och grillade. Dom kött, jag laxfilé. Ungsrostade potatis och morötter i färsk timjan & basilika, det blev riktigt gott! Drog ihop en yoghurtsås med chili och en annan yoghurtbaserad sås på färska, skalade räkor, stenbitsrom och kryddor - mmmmm!!!

Efter maten häckade vi framför TV:n och gick och la oss redan vid 22.30.

Stina drömde mardröm inatt och fick sedan ligga med oss, dock somnade hon inte utan höll på och bökade som 17! Farmor tog henne sedan imorse så vi fick ligga kvar och ha sovmorgon, väldigt trevligt!

Pick-nick ute på Björnön. Så fint det var där! Perfekt för barnen i och med gungorna och lekplatsen. Edward & Henrik hittade en liten snok nere på stranden, bläää!
Efter ett tag åt vi den medhavda matsäcken som bestod av pannkakor till barnen och tonfisksallad till oss andra. Efter maten serverades det frukt och bullar + kakor, Pucko, Brämhults apelsinjuice och kaffe för den som ville. Det var så himla mysigt!! Verkligen en stund att minnas lång tid framöver!

Sen skjutsade Agneta & Anders hem mig till Marjatta och vi skulle bara pyssla lite "lagom mycket" idag.... Hann bli bjuden på en god middag + pyssla ännu mer, innan min snälle far kom och hämtade mig....

Här sitter jag nu, nyduschad och trött. Nöjd över dagen som har varit en alldeles underbar söndag!
Snart dax för sängen och imorgon vankas det föreläsning i Örebro igen. Är inte alls sugen på det... men det får gå ändå. 


Lördag

Eftersom vädret ser ut att bli OK idag så blir det picknick i det gröna med svärmor & man + farbror Henrik. Ska bli riktigt mysigt faktiskt! Efter det blir det en sväng till IKEA och även handling inför kvällens grillning!

Ha en trevlig lördag!


0, 2, 7

Ja, det finns en utmaning på internet där man ska skriva i lite händelser från ens liv från årtal som slutar på -0, -2 och -7. Jag gör ett försök.

1980: jag är då 2 år och min bror 8 år.
1982: jag börjar åka slalom och mina föräldrar tar med mig till Åre för första gången. Första vintern av 12, som vi åker till Åre för skidsemester.
1987: går i 3:an och kommer inte ihåg någon särskild händelse.
1990: köper min första (gröna) mascara från en affär som hette Nectar. Åker på min första charter med Elli och hennes mamma. 2 veckor på Mallis och 12.000:- fattigare! Nej då, jag ångrar mig inte aaaaaaaalls........
1992: fjortis. Träffar en kille i Göteborg som blir min första sommarkärlek. Uj, vad kär jag var i honom... Det roliga är att vi än idag har kontakt!
1997: flyttar hemifrån, till en liten lägenhet på Kungsholmen. Träffar en massa nya, roliga människor. Lever livet, men lever även ett av de sämsta åren i mitt liv.
2000: flyttar ner till Småland och genomgår en "inre" resa med mig själv. Träffar nya människor som fortfarande betyder mycket för mig idag. Börjar jobba på DHL, för att 5 år senare lämna företaget helt och hållet.
2002: 23½ år gammal föder jag vårat första barn! Vår älskade Edward kom till oss! Livet förändras!
Jag träffar även Cissi & Stoffe som kom att betyda jättemycket för mig.
2007: ja, här sitter jag nu. Om 1 månad firar jag & Max 2-årig bröllopsdag och att vi har hållt ihop 8 år! Ska jobba för första sommaren sedan 2001. 2007 blev året då Stina började på dagis och året då Edward lärde sig att cykla utan stödhjul. Detta är även året då mitt tålamod verkar testas till det yttersta av en trotsig och bestämd dotter! ;)
Jag hoppas att året fortsätter bjuda på trevligheter!

Min härliga fredag

Började dagen med en jättegod långfrulle hos mina föräldrar. Det var skönt att sitta i lugn och ro och prata med dem. Annars när vi ses så är det alltid full rulle med barnen och vi hinner inte språka med varandra särskilt mycket.
Sen åkte jag till Eskilstuna och hälsade på Lelle-vännen! Jäklar vad kul det var att se henne igen!!
Satt ute på balkongen och pratade, pratade, pratade och njöt en massa av det fina vädret! (Poppis: hon hälsar så mycket!). Åkte ner på stan och hämtade lunch som sedan förtärdes med god aptit på hennes balkong. Efter lunchen bjöd Lelle på efterrätt, hemmagjord rabarbersmulpaj! Mums, vad gott det var!

Sedan var det dax för mig att åka hemåt. Hämtade barnen. Väl hemma kom Edward´s en kompis (som jag har lite svårt för)... Jag avskyr när det kommer ungar så fort man kommit innanför dörren. Tycker det är jättejobbigt. Jag vill gärna ha lite lugntid med barnen när jag varit ifrån dem 6-7 timmar. Det sista jag vill ha och behöver är härjandes 5-åringar kring benen (ok, de är uppe på E´s rum och leker, men de hörs ju ner för det!). Skickade hem ungen efter 1 timma, då hade jag fått nog.

Nu är det snart dax för middag, sen en lugn och skön fredagkväll! Härligt!

I helgen väntas det besök. Trevligt, trevligt..

Igår, idag & imorgon

Igår hade jag trevliga Annelie här för lite lunchpyssel. Jag bjöd på ungsbakad lax, potatis och en god sallad. Pappa fick äran att hämta barnen på dagis så vi fick pyssla in i det sista innan Annelie skulle åka och jobba.

Stina har kommit på den briljanta idéen att man kan krypa UNDER trappgrinden. Härligt... not! Igår kom hon även på att man kan dra köksstolarna till ena "arbets"bänken och pilla på t ex. kaffepannan!!

Idag har jag varit i Västerås och suttit på biblo med två andra och skrivit PM. Vi kom rätt långt faktiskt! Vi fortsätter nästa vecka. Det ska inte vara inlämnat förrs 1;a juni, så vi är verkligen ute i god tid. Tanken är att vi ska lämna in det 18 maj, så vi kan ägna kommande två veckor åt tentaplugg i ett annan ämne.
Sofia och jag gick och lunchade; laxfilé, potatis och en jättejättegod hollandaisesås med räkor!
Sen gick jag ner till Panduro och köpte 1 kg tvålmassa, doftextrakt + en hel del pappersgrejer. Nu ska här göras tvålar! :P Jag ska göra 8 stycken och lämna till dagisfröknarna i sommarpresent och jag vet, jag är ute i god tid!! :) Men jag funderar på att göra en omsmältning, dvs först smälter man tvålmassan jag köpt, låter det stå i 2-3 veckor för att sedan riva ner den igen och smälta om. Tydligen ska resultatet bli mycket bättre då, t ex spricker inte tvålen så lätt då + att den får mer mjukgörande effekt!
Ska slå in tvålarna på något fint sätt och dekorera med stämplade, målade och urklippta bi:n eftersom jag köpte honungsextrakt! Vad tror ni om det? Ska även göra varsina kort till dem.

Snart dax att hämta barnen på dagis. Är sugen på att plantera i blomlådorna + krukorna, men jag vet inte om jag orkar dra igång projekt "åka-och-handla-blommor-med-barnen"... 

Imorgon ska jag åka till Eskilstuna och träffa käääraste Lelle! Vi har inte setts på typ 2 månader! Ska bli väldigt trevligt att träffa henne! Det blir en bra start på en kommande, trevlig helg!

So long!

1:a maj

Vi har haft en underbar dag i djurparken! Dock var det osäkert om jag skulle kunna följa med. När jag stod och stekte bananplättar så kände jag av en urinvägsinfektion (började redan igår)! Rotade runt i medicinlådorna och där hittade jag supermedicinen mot UVI som jag köpte när vi var i Egypten 2005. Bäst före-datumet är november 2007, så det var ju lugnt! Det är ett pulver (hm..) man rör ut i vatten, det fräser och har sig och blir grönt. Kommer ihåg att det var vääldigt effektivt så jag drack ett glas innan vi åkte iväg. PEPPAR PEPPAR ... så känns det som att infektionen är på väg tillbaka.

Väl i Parken Zoo tittade vi på fåglarna, åkte tuff-tuff-tåget, tittade på aporna, de vita tigrarna och lejonen. Ett besök i Fantomenland var ju givet och då knoppade Stina in. Sen var det nöjesparken som stod på tur. Jag gjorde misstaget att åka kaffekopparna med Edward.... Max frågade: "Men är det så bra då.. du blir ju bara åksjuk". Jag var uppstudsig och sa "Men hallå, kaffekopparna klarar jag. Det är lugnt! Jag ska åka!". Jaha ja... han ju bara sätta oss så var snurreriet igång. FY FAN, säger jag! USCH! Trodde inte jag skulle klara av att åka klart...  Det är bara att inse, jag klarar inte karuseller längre.

En sväng inne på Tuna park hann vi med innan vi åkte hem. Sonen fick hoppa i hopp-grejen (barnen har på sig ett sele mellan benen och så får de studsa på en studsmatta höööögt upp i luften). Jag köpte en jumper och lite pysselgrejs, Max hittade ett par till jumprar. Sen fick barnen åka en sån där bil där man stoppar i 10 spänn så går den typ 3 minuter. Ja, ni ser ju på bilden här nedan. Kan ju säga att det var lugnet före stormen........ Det var en flicka som blev fullkomligt galen när hon inte fick åka mer! Oj, så arg hon blev!

55217-13
- Stina åker tåget!


55217-14
- Som sagt, lugnet före stormen......