Dagens "glädjor"

* Morgonens promenad med sonen cyklandes bredvid!
* Max & min egentid tillsammans. Var hur härligt som helst att få prata ostört med varandra! Vi har ju riktigt kul ihop! :)
* Blev klar med mitt andra beställningskort! Och blev nöjd!

Shopping

Idag har Max & jag shoppat!

Mina föräldrar som varit med barnen, kom till oss vid 10.30. Max och jag åkte in till stan och började shoppingturen på Jysk. Vi är på jakt efter nya sängar till oss och Max ville kolla hur deras sängar var (även fast jag hela tiden påpekat att dom förmodligen bara är skit. Ursäkta, men jag ger inte mycket för Jysk). Ja, väl på plats i deras sängar kunde även Max konstatera - tack, men NEJ tack.

Åkte vidare till Bauhaus.. Inte min favorit (jag verkligen AVSKYR den affär´n) men idag såg jag faktiskt fram emot att gå in där. Vi skulle nämligen handla ett staket och hänga på grindstolparna så inte Stina kan smita ut på gatan. Vi hittade lite annat jox där inne med, bl a snygga gardiner. Köpte även ogräsmedel för TREHUNDRAKRONOR!!!!

Sen bar det av till Skopunkten. Där inhandlades 7 par skor!

Lunchade.

Besök på Nisses (www.nisses.com) Köpte lite grejer till barnen.

Sen var det dax för kläder till både Max & mig.

Jag hittade 1 par byxor, 1 skärp, 5 kortärmade saker. Men jakten är inte klar än... jag måste ha ett par sköna sandaler/tofflor tills jag ska börja jobba. Ska kolla inne på Ecco, dom kanske inte har de "hetaste" sakerna - men jag vet att de har jääkligt sköna sandaler att jobba i! Måste även ta mig till Esprit och köpa nya jeans. En ny kjol behöver jag också. Och en ny väska. Och mer pysselgrejer. Och.. och... och... och... :)
Max hittade jeans, skjortor och en massa andra överdelar.
Edward fick 1 skjorta och 2 t-shirts. Han behöver jag handla mer till, men Stina har sommarkläder så hon klarar sig (och blir över!!).

Klockan var 16.30 när vi var klara med kläderna och vi kände att vi ville åka hem och träffa barnen lite grann innan de skulle i säng. Det vi hade kvar var IKEA, men det kan vi ta även med barnen. Det som var skönt nu var att kunna handla kläder i lugn och ro. Edward är måttligt road att gå i klädaffärer, för att inte tala om hur glad Stina är att sitta i en vagn i flera timmar......

Förresten.
När jag var inne på H&M och skulle gå ut därifrån så går larmet igång! Jajemen, HÖGT och ljudligt.... Det var bara att knalla tillbaka med butikens alla ögon på sig. Gubben hade glömt att ta bort den där "mackapären"...

Nu lägger Max barnen och sen ska vi fortsätta att se Sleeper Cell... Yes! :)

Imorgon väntar först föreläsning och sedan ett besök på Parken Zoo!

Go´kväll!

Frågor

Hittade hos Anna!


Tre saker som skrämmer mig:

* förlora de jag älskar!
* mörker
* ormar


Tre personer som får mig att skratta:

* Max
* Edward
* Stina

(utöver dessa finns det en person som har en sån härlig humor så man nästan spricker och det är Cissi´s man Stoffe!).


Tre saker jag älskar:

* Min familj (men de är ju iofs inte SAKER...)
* Att pyssla
* Att lyckas


Tre saker jag hatar:

* Att sova själv här hemma i huset
* Att bli sviken
* Initiativlösa personer!


Tre saker jag inte förstår:

* Att det går så bra med studierna
* Att min Max vill åka till RYSSLAND på semester!!
* Matematik


Tre saker som finns på mitt skrivbord:
(det får bli databordet)

* Kamera
* Tabort fläckspray (har visst inte kommit hela vägen in till tvättstugan..)
* Högtalare


Tre saker jag gör just nu:

* Lyssnar på Max som läser bok för Stina
* Längtar tills vi ska fortsätta se på Sleeper Cell-serien!
* Väntar på att laga lite god soppmiddag.


Tre saker jag vill göra innan jag dör:

* Följa mina barn från små till vuxna och förhoppningsvis även få något/några barnbarn att bry sig om!
* Åka på safari
* Jobba


Tre saker jag kan göra:

* Laga god mat
* Tvätta (enligt min son...)
* Prata när vi ska sova


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

* Dina far/mor-föräldrar. De har så mycket minnen att delge!
* Ett knapprande tangentbord! :) (ja, jag älskar det ljudet)
* Ditt hjärta.


Tre saker jag skulle vilja lära mig:

* Att scrappa suveränt bra!
* Ha längre tålamod
* Älska att gå upp tidigt


Tre favoriträtter:

* Johanna´s räkkuddar
* Mamma´s smörgåstårtor
* Grillad marulk med hemmagjord vitvinssås!


Tre personer jag utmanar:
(låter Anna´s svar stå kvar)

De som känner sig manade.

Förvånad

Jag kan inte låta bli att förvånas över hur folk släpper iväg sina barn utan minsta uppsikt. Barnen jag pratar om är inte ens fyllda fem.
Hur vågar de släppa iväg dem på cykel, vinglandes mitt i vägen och ingen uppsikt åt vare sig åt höger, vänster, eller längre fram på vägen - det enda dom ser är cykelhjulen som snurrar fort, fort, fort.

Jag blir rädd. Inte konstigt att det händer olyckor.
Är det så att de "släpps ut" hemifrån för att föräldrarna inte orkar med dem? För att det blir lugn och ro i någon/ett par timmar? Förstår verkligen inte.

Biten

Ja, jag har blivit helt biten av scrapbooking - men det är en annan historia. Egentligen inte läge att försöka vara skojig nu...

Efter dagis fick vi spontanbesök av mor&far, vilket ALLTID är uppskattat av oss alla! Vi har väldigt varmt inne just nu så mamma tog av Stina bodyn hon gick runt i. Vad ser jag på hennes lilla vänsterarm om inte ett konstigt märke! Jag: "men gud, har hon blivit biten eller?". Varpå mamma säger: "Sara, det där är ett ordentligt bitmärke!".

Av någon anledning blev jag arg (och ja, jag vet att man brukar säga att man inte kan ro för att barn bits) och slänger mig på telefonen och ringer till dagis. Bara Edward´s dagisfröken kvar på hela bygget. Har bra kontakt med henne så jag talar om som det är, att vi nu har hittat ett rejält bitmärke på Stina´s överarm men att ingen av de två fröknarna jag pratade med vid hämtning nämnt något! Jag ifrågasatte och undrade om det inte är deras skyldighet att upplysa oss föräldrar om det. Man vill ju veta så man inte får en sån här chock när man klär av sitt barn! Givetvis ska de berätta och fröken L sa att hon kunde ringa hem till Stina´s ena fröken och höra efter. Men det tjänar ingenting till såhär en fredagskväll, blev bara arg över att ingen sa något.
L berättar att hon vet att en annan flicka på Stina´s avdelning hade blivit biten idag... Förra veckan blev Nora´s lillasyster (också på Stina´s avd.) biten i ryggen!!

Jag förstår att det kan ha varit så att Stina blev biten när ingen fröken såg och att det är därför jag inte blev informerad. Men hon borde ju ha blivit ledsen så någon fröken reagerat, eller? Hon hade visst blivit jättearg/ledsen idag när de skulle äta, kan det ha hänt i samband med det kanske?! De vuxna kanske var upptagna med att duka etc så de missade? Aja, det spelar egentligen ingen roll. Det som gjorde mig upprörd var att ingen sa något och visst, det är inte lätt att berätta något som man inte vet om.

Fröken L ska iaf ta upp det här med fröknarna på måndag (S&E är lediga fram tills onsdag så jag kan inte göra det själv, men kommer absolut ta upp det här när jag kommer dit nästa gång!).

Punkt.

Gårdagens glädjor

* Den härliga lunchen med Sofia på Bellman.
* Edward & Nora.
* Samtalet från min morfar.
* Min bror´s miljonvinst.

Samtalet

Igår kväll ringde Edward´s hjärtläkare. Långtidsregistreringen av EKG visade bara bra! Vi ska få hem en dosa att mäta pulsen med och han vill även att vi ska fortsätta ta Edward till VC när en rusning kommer, i hopp om att fånga det på EKG. Efter det kan vi antingen bli remitterade till Uppsala för operation, eller försöka passa in en dos med hjärtmedicin. Känner mig kluven. Kluven till båda sakerna fast med olika anledningar.

Förresten...

Igår hade jag ett lite längre samtal med en av Edward´s fröknar. Det var så kul, för hon berättade att han hela tiden imponerar på dem med sina matematiska och bokstavskunskaper! Hon sa: ja, fortsätter han såhär är jag alldeles övertygad om att han en dag sitter på ABB och konstruerar robotar (som alltså är Edward´s drömyrke sedan en tid tillbaka). :)

Kunskapsmässigt tycker hon att han ligger som en förstaklassare som snart har gjort sitt första år. Han har väldigt lätt för allt matematiskt (kommer ej från mina gener...) t.ex att räkna, förstår samband, se mönster.

Ska bli kul att se när/om hans stora kunskapshunger/intresse/lättlärdhet upphör. Om inte förr, så senare vid typ 15 år antar jag! ;)

"Fröken" sa: det bästa var ju när han en dag helt plötsligt läste på mjölkpaketet, "Mjölk ger öppna landskap!" (dom visste alltså inte att han kunde läsa även gemener). :-)

Och ja!
Klart blir man stolt som en tupp när man får höra sånt här!

Min dag

Edward hade en kortare hjärtrusning imorse. Ringde sedan Barn och hörde vad f-n det är som händer! Vi vill ju få reda på långtidsEKG-resultatet liksom. Imorgon fick jag en telefontid med kardiologen som vi träffade vid ultraljudet. Sekreteraren visste inte om provsvaren kommit eller inte, så det är med blandade känslor jag vill ta det där samtalet... Både vill och vill inte veta. Alltså mest vill vi ju veta såklart, men samtidigt inte - äh, svårt att förklara vad jag känner.

Lämnade barnen på dagis och åkte sen hem till mina föräldrar. Brukar vara bra att åka dit när jag verkligen vill/behöver få lite plugg gjort. Dom skulle ändå iväg och spela golf i ett par timmar och då finns det liksom inte så mycket annat att göra än o plugga. Sen kom de hem och då satt jag och pratade bort ett par timmar med dem innan det det var dax att hämta upp barnen. Fick en mycket god lunch där hemma. Mamma´s mat - mmmmm!

Hade tänkt åka upp till Åsby och titta på djuren, men Edward ville inte det ?!?!?! Han som annars ÄLSKAR djur! Nej, han ville hem och leka med frisbee´n han fick på plask och lek avslutningen igår.

S kom hit och lekte med Edward och allt gick bra....

Nu ska vi äntligen ta itu o börja se på en "ny" serie. Splinter Cell, tror jag den heter.

Go´kväll!

Blir ARG

Nu har det gått fyra veckor sedan vi lämnade in en hemtenta. I alla de regler som jag läst om vad som gäller för tentarättning, så ska de vara rättade inom 3 veckor. Nu har det alltså gått FYRA veckor och först igår skrev läraren en liten kommentar på studentforumet: "Tentaresultatet kommer komma denna vecka. Tack för mycket trevlig läsning".

Fattar inte gubbjäveln att man vill VETA så man kan antingen slappna av, eller börja tentaplugga igen!!!

SUCK!

Dagens glädje

* Pandurobesöket i Örebro.
* Spontanbesöket av mor & far.
* Ett mail från min kusin i San Fransisco. Det roliga är att hon driver en egen scrap/stämpelbutik. Hon har hållt på med kortmakeri i säkert 20 år, så hon kan ju en del. Det vore ju toppen med en egen "scrap-leverantör" i USA! :)

Underbara dagar

I fredags tog jag mitt pick och pack och stack iväg till Eva. Det var hur skönt som helst att få plocka med sina pysselsaker! Vid 14,30 kom en glad Marjatta och med sig hade hon två paket som hon överlämnade till oss. Hon gjorde det med ett STORT leende på läpparna och då kände jag; fasen, vad lycklig jag är som är omgiven av så fantastiska vänner! Vet inte vad som har hänt, men den senaste tiden har jag fått lättare och lättare för att uppskatta och känna lycka över små (ibland småsmå) vardagliga ting.

Vi hade en jättetrevlig pysseldag och Eva´s man som är kock hade dragit ihop en mycket god (fisk)middag! Jag var hemma 1.20....

Igår förmiddag åkte jag iväg en sväng och handlade lite kläder till Stina och lite spel till Edward. Hela eftermiddagen var hela familjen ute och fixade i trädgården, hade bl a en behövlig bersåstädning. På kvällen åt vi en god middag där ute; ryggbiff (jag åt lax), ungsrostade rotfrukter, beasås (jag hade gjort en yoghurtbaserad sås till mig) och en stor sallad.

Idag ska jag och Edward ha egentid ihop. Hade tänkt ta med honom till Panduro och låta honom välja lite saker för typ 100 spänn.. men såg just att de har såklart stängt söndagar!!! Det får väl bli Tiimari istället.
Hur som helst så kommer även detta bli en helt underbar dag!

Torsdagens glädjekällor

* Inte helt otippat; frukosten med mamma & pappa.
* Mina ÅTTA mappar med provtapeter jag lyckades få från en färgfirma!!!
* Pysslet i tv-soffan igår kväll.
Det blir en fjärde också: Mitt alfabet VIXEN som kommit till mig hela vägen från USA. Kul att se att postgången verkligen fungerar.

Vilken härlig dag!

Efter att jag lämnat barnen på dagis åkte jag hem till mina föräldrar och åt en god och lååång frukost med dem. Det var så mysigt! Ute föll regnet, folk stressade iväg till jobb eller whatever och där inne satt vi med tända ljus och småpratade. Verkligen ett guldtillfälle i vardagen. Mer sånt, tack!

Sen var jag flitig och läste ut en kursbok. Yippie! Snart ska jag hugga tag i nästa... Men vet ni, det känns inte ett dugg motigt. Dels för att det är den sista boken jag måste läsa innan vi ska börja skriva på PM:et och dels för att jag idag fick mitt efterlängtade alfabet VIXEN till min QK OCH för att jag får pyssla imorgon!!!! Jag och Marjatta ska hem till Eva - det kommer bli kanon!!

Den här dagen kommer bli en bra och vacker dag, trots vädret utanför mitt fönster!

Glädjeämnen

* Edward´s musfälla!!! (ni ska få höra och se bild sen!!)
* Min middagslur.
* Kvällsstunden med Stina.

Natten förstörde hela dagen

Igår kväll när vi precis var på väg att somna in, började Stina hosta. Inte bara lite grann, utan hon hade världens hostattacker! Jag sa åt Max att gå in och lägga sig i Edward´s säng så skulle jag ta in Stina till våran säng. Så från 23 till 05.20 har hon hållt på och hostat som en tok! Stackars liten! Hon har hostat både i sömnen och i mer vaket tillstånd, men tack och lov så vaknade hon aldrig till helt och hållet så hon ville gå upp och ha sig. Nej då, hon låg kvar bredvid mig. När Max gick till jobbet 7 imorse så sov hon fortfarande.. kan inte komma ihåg när det hände senast. Hon var så trött efter nattens hostande, vilket är heeelt förståligt! Hon vaknade av att storebror spelade trummor i sitt rum...

När jag klev upp värkte mitt huvud av sömnbrist! Ögonen gjorde ont.
Lämnade barnen på dagis klockan 9, sen gick jag hem och lyssnade på en föreläsning. Läste lite i en kursbok, men sen orkade jag inte mer - var tvungen att sova en stund. "En stund" blev till 2 timmar, sen var det dax att hämta barnen. Följde med Helena hem, barnen sprang runt och lekte och hoppade studsmatta om vartannat.

Sen. Där. Någonstans. Gick det fel. Ja, promenade hem gick bra.. men när vi sen skulle gå in så fick Stina värsta utbrottet och vägrade gå in (iofs som vanligt). Tog henne under armen och gick in och som hon skrek!! Det brukar hon göra när vi ska in, men inte så här länge! Hon skrek faktiskt i 1 timma och 10 minuter! Höll på och bli galen när det började närma sig en timma. Edward pluggade i öronproppar.....

I det där kaoset försökte jag laga ordning middagen. Edward hade tidigare önskat sig köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt. Barnen var jättehungriga, men Stina vägrade äta! Satte henne i badet och då vände det, då blev hon glad igen.

Vi låg och myste innan hon skulle somna. Jag läste Totte och missen för henne och hon var sååå go´! Sen låg vi och sjöng lite, Imse Vimse är en av favoriterna. Hon kan inte texten, men följer med och gör handrörelserna. Jag pratade lite med henne, strök henne över huvudet och bad om förlåtelse för att jag knappt orkade med henne ett tag. Hon tittade på mig med sina stora mörka ögon och la av världens sötaste leende och så pekade hon med sitt lilla pekfinger på min näsa: "mamma nä´ha". Och då, när hon såg på mig och log - så vällde alla känslor över. SOM JAG ÄLSKAR HENNE!

Pottdax?

I morse visade lilla Stina att hon ville sitta på pottan som står undangömd under kommmoden. Visst fick hon det och visst kom det en rejäl kisspöl!! Tänk vad fånig man (läs jag) är, jag blev faktiskt rätt glad över att det kom lite! Och även Stina verkade glad - fast hon var nog glad för att hon såg att jag var glad. När vi kom in nu efter att ha varit ute en sväng, så gick hon in i badrummet igen - men denna gång kom det inget och det gör absolut ingenting. Blev bara så paff att hon ville gå i morse! Eller det kanske är normalt att vilja gå på pottan i hennes ålder? Jag har ingen aning, eftersom Edward var så sen! I efterhand ser vi att vi kanske "pushade" honom lite väl mycket.. och det har vi lovat varandra att med Stina ska vi INTE pusha! Barn blir torra när dom är redo!

Edward var sen. Han blev torr ganska exakt vid 3 år och då menar jag heltorr! Inga nattblöjor här inte. En del barn blir torra vid 2 års ålder, men får harva på med nattblöjor HUR länge som helst! Kan inte vara kul för barnet att som 5-åring dra på sig en nattblöja som lillasyster på 2.5 år...

Har haft en slapp dag, tagit det hur lugnt som helst! Ikväll blir det plask och lek och pysselsnack med Annelie! :D

Dagens glädjeämnen

* Min egentid!
* Min uuunderbara svärmor och hennes man Anders!!
* Frukosten.

Söndag

Det har hänt något med mitt vänstra öga, det mår inte bra! Jag vilade lite middag igår och efter det har jag haft ont. Sent igår kväll kunde man ana en liten rodnad, för att nu på morgonen se ett stort uppsvällt ögonlock...
Vad är det som händer med mig?! Varför kan jag inte få bli helt frisk någongång! Blir jag inte bättre inom något dygn får jag nog masa mig till husläkaren I G E N! Jag har haft en lindrig ögoninflammation i 2½ vecka nu.. så kanske att jag behöver kolla upp detta innan jag mister synen helt...

Ensam nu. Japp, home alone i lägenheten. Max är och golfar med en kompis och de andra har det skönt nere vid stugan. Själv sitter jag "instängd" i en lägenhet, men det känns rätt okej, för jag är ändå inte sugen på att göra något nu när ögat är som det är.

Jag har iaf sovit sååå skönt inatt! Dock gick Anders väckarklocka igång klockan 03,15 - härligt... Det måste ha varit Stina som varit där och pillat, för natten innan var den då inte igång. 08.15 kommer ett SMS till Max telefon och då är det bara inse att jag inte kommer kunna sova längre. Synd, för har jag sovit så länge som till 08.15 utan att vakna - då skulle det ha bådat för en hääärlig sovmorgon. Annars brukar jag ju ha för vana att vakna typ vid 7 när vi har möjligheten att få sova ut. Men men.. det blir fler sovmorgnar och jag är ändå ganska utvilad.

Äntligen...

blogg.se verkar haft en del strul... men NU är jag åter på banan! :)

Just nu sitter Max och jag hemma i hans mamma´s lägenhet i Katrineholm. Vi kom igår och stannar tills imorgon kväll. I förmiddags tog Agneta och Anders med barnen och de åkte ner till stugan. Som Edward längtat!!

Max och jag har varit och tittat i bilhallar.. Roligt - neeeej! Provkörde en Citroën Grand C4 Picasso och nu helt plötsligt, är Max helt insnöad på den. Jag försöker hålla mig lite mer neutral. Vad ska vi med en minibuss till???! Men den var skön och drog nästan hälften i bensa mot vad våran nuvarande gör. Värt att tänka på.

Sen var vi ut och åt på restaurang. Jag tog grillad lax med hummersås, gott! Tanken var att vi skulle ut och äta ikväll.. men varken han eller jag var sugen på det. Skönt att ha det avklarat och bara vara här inne och myyyysa. Jag har med stora pysselbagen, så jag ska snart packa upp här. Och jag vet - det är sommarväder ute, men det skiter jag i. ;)

Första gången

I eftermiddag kommer mor & far. Senare blir det premiär för grillen!!! :D

Vi åker bort i helgen, ha en trevlig helg allihop!

Dagens glädjeämnen

* Förstålsen från min föreläsare gjorde mig varm.
* Långfikat med mor & far på deras balkong.
* Fick mitt första beställningskort idag!!!

Glädje i mitt liv

På ett forum jag håller till, så är det en tråd om glädje. Användarna får skriva ner minst 3 händelser/grejer per dag som gör dem glada. Det fina är att det räcker med små vardagliga ting, det behöver inte vara övermäktigt för att man ska skriva. Man behöver inte vidareutveckla sina ord, man får vara hur hemlighetsfull man vill. Tråden startades på grund av att allt för många klagade över det negativa i sina liv, istället för att fokusera på det positiva.

Jag har inte skrivit i forumstråden, men jag tänkte skriva ner det här istället.

Here we go...

* Promenaden hem från dagis. Stina gick hela vägen själv, Edward hoppade runt och var glad. Själv hade jag all tid i världen att låta denna promenad få ta den tid den ville. Jag njöt av mina barn.

* När jag & Edward kom hem från plask & lek var Max hemma. Han mötte oss i hallen och när jag fick en "hej-puss" blev jag lycklig i hela kroppen.

* Jag har bestämt mig.

Fan

De ringde från dagis idag. Edward´s hjärta strulade igen.. :(

Nu har jag ringt in till barnmottagningen och frågat vad det är som händer, varför vi inte fått några provsvar, VEM är det jag kan kontakta när sådant här händer? Jag har ju liksom ingen kontaktperson eftersom inte min husläkare är inkopplad på detta. Kardiologen vi träffade har inte ens telefontid visade det sig idag!! *morr* Pratade med hans sekreterare och hon ska be en annan (hjärt)läkare titta på Edward´s journal och forska efter hans provsvar. Den här kvinnan ringer upp idag eller imorgon.

Blir galen. Inte galen = arg, utan mer galen av oro av ovisshet och såklart rädsla.

Det högg till

Edward sov ju hemma hos mormor & morfar torsdag-fredag. När jag kom dit på fredagen berättade min pappa att allt hade gått bra, men att Edward hade drömt mardrömmar som han inte tordes berätta om för att dom var så läskiga.

Senare när jag pratade med Edward frågade jag om han drömt mardrömmar... "Ja, men det var något riktigt, riktigt läskig. Jag törs inte berätta".
Jag sa att vad det än var, så är det okej att berätta. Att det till och med kan vara lite skönt att få berätta om det hemska man drömt om.
Då kom det: "Jag drömde att jag dog". Och just där, högg det till i mitt hjärta.

Han fortsatte: "Det var en massa rök. Vårat hus brann ner. Jag var ensam hemma för du och pappa var på jobbet, så jag dog. Och sen vaknade jag och då såg jag att mormor och morfar låg bredvid mig så då behövde jag inte vara rädd. Men det var en jätteläskig dröm!".

Okej, okej.... han drömde bara, tänker ni nu. Klart han gjorde. Men det kändes ändå att höra honom berätta att han drömt att han dog! Förmodligen förstärkt av allt det här kring hans hjärta.

Två nätter senare, drömmer även jag att han dör! Han fick en hjärtrusning och denna gång blev han väldigt medtagen. Hans ögon blev alldeles blålila och hela hans kropp skakade. Hjärtat slog så fort, det gick inte ut någon syresättning till blodet - han kvävdes. Jag vaknade upp med blöta kinder och en konstig känsla i magen. Var tvungen att väcka Max.

Det är tur att jag aldrig tidigare drömt sanndrömmar.

Snart är påsken över

Vi hade det väldigt trevligt hos farfar & Ann-Britt. När vi kom dit i lördags fick vi påsklunch, det som var bra var att det inte var så fruktansvärt mycket grejer. Skönt att gå ifrån bordet utan att vara PROPPIS!

På eftermiddagen fick barnen vara ute med farfar. De gick ut och tittade på ett älgskelett som ligger i skogen....

På kvällen fick vi jättegod middag! Det var en fin färsklaxbit på grönsaksbädd som körts i ugnen. Det var sååå gott!!

Det var full fart på barnen och vi vuxna slocknade efter bara en timma efter att barnen knoppat in.

Igår söndag, åkte alla utom jag och A-B till Max farfar & fru. Han är väldigt dålig (KOL) så jag gissar att han inte lever så jättelänge till.

Igår kväll åkte vi hem, nöjda och belåtna. Även fast vi haft det riktigt, riktigt trevligt - så var det himla skönt att komma hem till sitt igen.

Idag väntas det besök av svärmor & Anders.

Påskfirande dag nummer 2.

Jaha, idag bär det av till Stockholm och till svärfar´s stuga. Ska faktiskt bli trevligt! Det är så härligt där ute. Först är det huvudstugan som dom nyss har renoverat. 3 rok + ett fräscht badrum med riktig toa och dusch. Längre upp på den stoooora tomten ligger en till stuga, en rätt liten en. Men i den finns ingen toa utan istället en sån där mulltoa utanför.....

Detta är en hörntomt (på "gatan" finns det 3 hus till) och tomten har en skog bakom sig och på ena sidan. Ja, det är så hääärligt. Hade jag varit dem hade jag sålt lägenheten i stan och flyttat in i stugan för permanent boende. Kjell vill, men inte hans fru. Detta har Kjell fått ärva (i förtid) av sin far som även har byggt detta ställe. Kjell hoppas på att vi tar över en dag.. men det är ju såklart lååååångt kvar till dess. Men det känns ändå kul att veta att han hoppas på det.

Jag ska vara lite fräck och ta med mig lite pysselgrejer. Kommer tröttna på att sitta och glo på dumburken en hel kväll!! Ska även ladda med lite Verksamhetstryningskursböcker.

Och idag finns det nog inte risk för någon onyttig överätning eftersom A-B & Kjell är inne på det nyttiga spåret (VV, för 4:e året i rad).

Godis i massor

55217-28



Kusinerna!

Mums

55217-27



Stina hittade ett påskägg....

Tjejsnack

Påsk

·Hur firar du påsken?
- Långfredagen med mina föräldrar och bror med familj. Påskafton-påskdagen blir det besök hos svärfar med fru. Annandag påsk här hemma med svärmor med man.

·Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
- Ägghalvor & jansson.

·Brukar du ge/få påskägg?
- Jag brukar få påskägg av mina föräldrar, i år och förra året var det årskort till Parken Zoo för hela familjen.
Ger inte, då barnen får flertalet påskägg av släkten.....

·Brukar du skicka påskkort?
- Nej, men i år hade jag tänkt det... men än ligger de här hemma på mitt pysselbord.

·Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
- Den har jag redan införskaffat själv!

Härlig långfredag

GODmorgon!!

Idag kommer det bli en jättebra dag, det är jag säker på!

Jag har vaknat upp utsövd och glad. Fick nämligen sovmorgon imorse och det var sååå uppskattat. Klev upp 8.30!!!
Dock har jag drömt mindre roliga drömmar om min son i natt. Lite av den känslan satt kvar när jag vaknade, men jag vägrar att gå ner mig innan jag VET någonting mer hur det står till.

Hur som helst.

Nu ska jag duscha och fixa iordning mig - sedan gå hem till mamma & pappa. Jag tar Stinisen med mig så Max får vara någon timma ensam. Igår kom han nämligen hem med en gura till Xboxen...
http://www.gameshop.se/?page=description&ref=prisjakt&id=39646

Nu är han alltså helt FAST! (ja, jag med, fast bara liiite fast).
Inatt har han varit ute på turné och rockat, publiken var alldeles till sig.. ;)

Nähe, NU duschen - sen iväg på påskmys med familjen!

Tjo!

Natt

Nu har vi kollat 4 avsnitt av Surface. Min bror rekommenderar filmer och serier i full fart... Surface skulle jag då rakt inte se, sa jag. Men jag gav det en chans och jag har suckat och tyckt det varit kasst - tills nu. NU får man en förklaring och allt blev genast bättre! Nu har vi bara 4 avsnitt kvar och det känns lite trist. Men sen blir det en ny serie; Sleeper cell eller nåt sånt.

Sonen är hos mormor & morfar. Ikväll åt Max och jag tacos, i lugn och ro. Riktigt trevligt faktiskt.

Nu väntar sängen och några scraptidningar.

Ibland gör det ont i mammahjärtat

55217-25



Mormor hade hittat en lösnäsa och den ville Edward absolut ha på sig... Ja, så här fin blev han till slut! :) Hemma var han jätteglad och tyckte att det här skulle bli kul. På dagis hade de sagt att barnen gärna fick klä ut sig till påskkärringar...

När vi kom fram till dagis var alla avdelningar ute och lekte på gården. Edward sa: "Det är ju inga som är utklädda till påskkärinngar". Jag får syn på ett barn som är målat i ansiktet och säger "Joho, titta X, hon är ju målad i ansiktet! Det är säkert fler barn som är det ska du se!".
Barnen fick syn på Edward och alla kom fram och tittade, kände, frågade...
Han kände direkt att han var "annorlunda". Han blev tyst och tittade ner i marken.

Fröknarna sa att han var en sån fin påskkärring, att han såg ut som en riktig en. Men han blev inte glad. Han fortsatte titta ner i marken.

Stina hon knallade iväg ut på dagisgården och vips var hon borta.

Jag stannade vid Edward och pratade lite. Han sa att han ville gå in. Men inne höll fröknarna på att fixa med överaskningar och så vidare, så ena fröken sa att det var bra om han var ute.
Jag stod på huk, han kom och satte sig i mitt knä. Han såg mig inte ens i ögonen, utan bara tittade ner... Usch, det gjorde så ont i mig. Jag sa att han var världens finaste påskkärring och att han skulle ha kul nu under påsklunchen. Ena fröken såg också att han var lite "obekväm" eller hur man ska förklara, så hon tog Edward och sa att dom kunde gå in och titta om det var OK att han fick gå in ändå. Hon tyckte att de andra fröknarna skulle få se vilken fin påskkärring som kommit.

Jag vet att inne på hans egen avdelning kommer han känna sig trygg igen. Det var när de "stora" pojkarna från en annan avdelning ställde sig och tittade på honom som han kände sig "dum". Flickorna tyckte att hans klänning var jäääättefin! :-)

Jag vägrar att känna mig skyldig på något vis, till exempelt att varför valde jag att klä ut honom till en påskkärring istället för en påskgubbe. Barnen är 4-6 år, varför skulle man inte kunna få KLÄ UT sig till en påskkärring då? Måste ALLT vara så könsrelaterat och redan när de är så små?? Varför kan man inte få klä ut sig i en vit klänning (en gammal underklänning från min mamma) och ett rosa förkläde?! Ena barnet frågade liksom varför han hade "kjol" (som han kallade klänningen för) på sig. HAALLÅÅ?!

Jag kanske låter upprörd? Och ja, jag är nog det. Eller mest ledsen för att Edward kände som han gjorde. Upprörd för att barnen i sån tidig ålder är så könsbundna .. även när det kommer till UTKLÄDNING!

I alla fall.
Jag hoppas att han får en trevlig påsklunch och i mina ögon är han världens finaste och en av två barn som jag är mest stolt över i hela världen! Det är väl också därför det gör så förbannat ont när något inträffar dem.

Det hade kunnat bli helt bra...

55217-26



Edwards spökade jag ut till en riktig påskkärring, vilket han tyckte var jättekul. Tänkte att Stina kunde ju iaf ha på sig ett förkläde och ett huckle på huvudet. Det funkade i typ exakt 1 minut, för sen såg det ut som på bilden.. På sig har hon numer bara jeansrocken. :-)

Stina

55217-24



Hon ville absolut gå själv idag, hela vägen till dagis... och visst fick hon det och visst tog det tid...

Full fart!

Barnen är lediga idag, men blev inbjudna till dagis på påsklunch mellan 10-12. Ska passa på att plugga då. Sen hem och lägga Stina, Max kommer hem strax efter lunch och sedan ska vi iväg till mina föräldrar en sväng. Ska bla lämna Edward där som ska sova över hos dem! Imorgon förmiddag går vi över till dem och påskmyser.. Även bror med familj kommer dit, trevligt! Sist vi sågs för två veckor sedan var jag så dålig att jag inte kunde mysa med söt-Indy! :(

Långfredagen kommer alltså tillbringas med nära&kära. På lördag åker vi till Max pappa´s stuga och firar påsk med dem... blir mycket påskfirande, men det är heeelt OK så länge jag slipper lyfta ett finger. ;)

Sover kvar hos dem och kommer åter söndagkväll. På måndag kommer barnens farmor med man hit och firar påsk med oss.

Som sagt; fullt upp.

Nu ska jag ta och klä ut min son till påskkärring!

Ha en trevlig påsk allihop!

Hur länge klarar ni?

http://frip.dk/invisiblemafia/multitaskingTest_1.htm

Själv klarar jag inte mer än 17 sekunder!

Shoppat

Nu har jag beställt 2 stycken nya alfabet till min QK! Ena alfabetet har jag velat ha lääänge, men inte köpt för att det är så förbannat dyrt! (de ligger på 1.200-1.600:-/st). Det andra alfabetet är ett jag nyligen fått upp ögonen för och vid första ögonkastet blev jag kääääär! :) Nu har jag lyckats få tag på dessa till superbra priser!!!!! Är så glad!! :-)

Sofia´s pappa dog igår. Pratade lite med henne i morse, tycker så synd om henne. Mitt i all denna sorg ska hon försöka sköta sitt skolarbete... stackarn! Hon ligger redan efter och detta gör ju inte saken bättre. Det förvånar mig inte om hon hoppar av och tar nya tag till nästkommande år. Ens egna hälsa måste gå i första taget.

Idag blir det besöks hos kycklingarna på Åsby! :-)

Tisdag

Dåligt med uppdateringar, jag vet.

I söndags hade jag en jättehärlig pysseldag med trevliga vänner! Vi började 9,30 och körde sen på.. De första gick hem vid 21, men jag, Marjatta & Eva (stålgänget) körde på tills 22,30.

Igår var jag på föreläsning och jag var väldigt dåligt förberedd (i och med att söndagen gått åt till annat....), men det gick hyfsat att hänga med i alla fall. Kul att träffa Sofia igen och hon har det inte lätt.. Henns far kommer snart att dö. Han har slutat att äta nu och då säger många att det inte är så lång tid kvar.

Idag har jag mått sådär igen. Har haft djävulskt ont i bihålorna! Blir GALEN! Men halsen är iaf bättre. Dock har jag en elak och envis hosta. När jag kommer ut i friska luften får mina lungor en stor chock, vilket bidrar till extrema hostattacker! Inte roligt.

Imorgon (om jag känner mig bra) ska jag ta med barnen till Åsby och titta på de nykläckta kycklingarna. Måste ju försöka vara en bra mamma också och ge dem upplevelseminnen... inte sunt för någon att jag bara går runt här hemma och harvar mig igenom hostattacker och onda bihålor. Näe, nu får jag ta mig ett ryck.....

På torsdag är barnen lediga från dagis, men de är visst inbjudna till påsklunch. Funderar på om jag ska göra en ansträngning och klä ut sonen till en påskkärring...

Nu ska jag laga middag, sen är det plask&lek.

Lyx idag!

Hoppade upp (nåja, näsan iaf...) direkt när Stina vaknade och tog glatt med mig barnen ner. Lät Max få en sovmorgon, tycker han är värd det så som han har donat och fixat nu när jag varit sjuk. Han har tagit hand (på sitt vis) om hemmet och även gjort ett suveränt "jobb" ute i trädgården. Puss till min käre man!!

Idag är det pyssel!!!!! Tjohooooooooooooootralalalalalallatjoooohoooo!
Har gjort iordning en tonfisksallad att ta med + att det även finns soppa att köpa där borta. Dagen är lång! :)

Ska bli SÅ kul att pyssla. Ok, kanske inte blir så mkt gjort - men det blir garanterat mååånga trevliga timmar ihop med vänner!

Jag har packat iordning mina väskor och är nästan klar att bege mig. Bara lite småfix innan.. sen ska jag NJUTA av dagens alla timmar + blicka framåt och lämna hela denna sjukperiod bakom mig!!!

Livet är allt bra för härligt!

Ha en jättebra söndag!