Blä

Jag mår inge vidare. Jag är verkligen på väg o bli sjuk!! :(
Har haft feber till och från och så gör det så FÖRBANNAT ont i bihålorna!!!!

Orolig natt

Ja, jag var inte på det bästa humöret igår... Var iväg med sonen på plask & lek och där blev jag väl lite gladare. Satt och surrade med Helena & Karl, vilket var väldigt trevligt!

Gick och la oss redan klockan 21. Såg ingen anledning att vara uppe när jag var febrig, på halvdant humör och TRÖTT! Somnade och sov till 00.30. Då vaknade jag och kände mig "pigg". Trodde det var morgon.. När jag  tittade upp i taket och såg de röda siffrorna 00.30 - fick jag för mig att det var fel på klockan. Men där nånstans vaknade jag till helt och hållet! :-) Somnade om, drömde konstiga, otäcka drömmar... vaknade om vartannat hela tiden. Så har jag hållt på sen dess, drömt en massa otäckt, vaknat.. insett att det var dröm, somnat om... vaknat osv. Skönt att få stiga upp 7 och slippa drömma en massa mer knas.
Stina vaknade till första gången vid 5-snåret. Men TACK och lov somnade hon om!! Sov till 7 faktiskt.

Idag är Max hemma. Han ska jobba lite hemifrån och sedan iväg på en intervju. Han var även på en intervju igår hos ett annat företag. Jobbet igår var i Eskilstuna (med intervju i Sthlm) och idag gäller det ett Västeråsföretag. Tänk om han skulle kunna få ett jobb här i trakten!!! ALLT är bättre än denna förbannade pendling!!

Jag ska försöka plugga lite. Har ju en SVÅR hemtenta som ska vara inlämnad 27 mars. Har inte ens läst någon kursbok i ämnet!! Måste sätta fart. Och tenta för medicinska terminologi-kursen närmar sig också. Jag har lite att dona med.
Men jag måste även försöka vila, känner mig inte helt frisk i kroppen.

Ha en bra onsdag!


Full rulle

Dagen börjar klockan 05.40 - Stina vaknar. Efter 10 minuter kommer Edward.

Hade en underbar förmiddag på stan tillsammans med min kära mor. Hon tog med mig ut på stan så jag fick handla en jäkla massa nya underkläder + några jumprar. Min snälla goa mamma..
Var även in på Polarn & Pyret och köpte ett par överdragsbrallor till Edward. Vi fyndade kan man säga, de hade kostat 595:- tror jag det var och nu var det halva priset! Tjoho!

Väl hemma är jag jättetrött. Men tvingar mig att plugga 30 minuter...
Mockar skit i toalettstolen efter farbror Henrik.......!!!! *morr*
Försöker vila 40 minuter. Då lufsar Henrik upp i köket och ska laga mat... stök och bök hör jag. Sen sätter han sig vid datorn i rummet bredvid där jag försöker vila. Helt ok, men han kör igång någon webb-TV med HÖGT ljud.

Går upp och tar en alvedon (har haft feber sen i förmiddags).
Promerar iväg och hämtar barnen på dagis. Det gick bra att få med sig Stina hem och Edward är färdigklädd ute på gården! SKönt!!

Traskar hemåt. Känner att alvedonen inte hjälper. Stannar till en liten snabbis och pratar med Helena som skottar snö.

Hemma börjar jag skotta... efter ett tag blir Stina förbannad över något?! Hon är inte nöjd. Vi går in. Allting är bara FEL enligt henne. Hon slänger sig omkull på golvet och skriker och har sig.
Nu har vi varit inne i 15 minuter och hon är go och glad igen. Fattar inte varför hon får sådana här raseriutbrott (jo, det gör jag iofs... tror det kallas för gener...). Det ska bli skönt när hon kan prata.

Sonen är hungrig. Måste börja med middagen nu, för om 1 timma ska vi befinna oss i badhuset  ombytta och klara. Plask och lek ikväll.

Timmarna, dagarna bara flyger iväg! Jag hinner inte med mig själv! Jag blir galen när det bara går i ett! Tisdagarna är värst. Stina ska aldrig få börja med några som helst aktiviteter....  Skojar såklart. Givetvis ska han gå på plask och lek, vattenvana och simkunnighet är något jag prioriterar högt!
Nu ska han visst få börja spela golf i sommar om de har barngrupper från 5 år. Mor forskar i ämnet.

Nähe, middag var det ja.


Mitt bidrag

55217-19

Ett kort jag pysslade ihop igår till gårdagens cyberpyssel.
Temat var vitt och jag tycker faktiskt jag lyckats få till det rätt bra! =)
Det som inte syns på bilden är att det är glitter runt kortets kanter och lite glitter i de mindre blommorna i den stora. Bandet på sidan har jag pärlat.

Det är inte ofta jag blir nöjd med det jag gör, men detta är nog kanske tredje kortet jag känner mig rätt nöjd med!

Min underbara fredag

Kl.9.30 var det dax för pyssel! Som jag längtat.
Max och barnen skjutsade mig, även om jag hade nära så hade jag även alldeles för mycket grejer för att kunna gå dit. Det tog väl en si så där 1-2 timmar innan vi var igång med någon slags produktion.
Jag fick faktiskt en hel del gjort idag... 4 grattiskort!! På min lista hade jag 5 namn, så det var väldigt bra jobbat av mig! Inspirationen flöt på rätt bra.

Mamma tittade in en sväng och kikade vad vi höll på med. Hon såg mest chockad ut över allas grejer.....

Vi pysslade tills klockan 20.30. Ska nog fortsätta här hemma imorgon.

Det är "barnatomt" här hemma. Barnen är hos sin farmor med man. Jag hoppas att Stina sover hela natten... man vet aldrig vad den lilla donnan kan hitta på om nätterna.

Imorgon ska jag träna och sen bara vara! Om jag orkar och känner för det, ska jag vara riktig flitig och plugga.

Men nu sängen.


Torsdag

Imorse var jag iväg och kollade blodtrycket. Det var väldigt bra, dock liiite högre än vad jag brukar ligga. Har inte bestämt mig för om jag ska oroa mig eller inte för det. Jag borde inte oroa mig, eftersom jag är långt ifrån gränsen till högtryckare... men ändå så är det ju högre än min egen gräns.

Mötte mor och morfar på VC. Morfar stackarn har varit risig i ett par dagar... det visade sig att han hade dubbelsidig lunginflammation. Om han inte bli markant bättre inom 2 dygn, måste han uppsöka sjukhus. Det var tydligen i rättan tid han kom in och fick medicin. En 90-åring är inte så motståndskraftig mot lunginflammationer...

Farbror Henrik kom hit vid 10. Vi sov en stund, dock inte i samma säng eller samma rum! ;)

Vaknade vid 14 och då läste jag lite i en kursbok.. tjaaa, i hela 30 minuter nånting.

Fick äntligen hem mitt andra stora papperspaket jag beställt! Tidigare i veckan anlände ett paket med enfärgat papper (Bazzil) och idag kom ett paket med 50 mönstrade papper från div. tillverkare. Finare var de! De kunde inte ha kommit lägligare eftersom vi ska pyssla hela morgondagen!!!!! Tjohoooo!

Imorgon måste jag lyckas få till ett grattiskort till min morfar och så ett till, till vem nu det var igen...

Nu laxpytt!

En vanlig onsdag

Har pluggat hemma hos mina föräldrar. Blev mycket gjort, då de inte har någon dator med internet som man kan fastna vid! Jag gillar att plugga där hemma.. Sen får man sätta sig ned vid dukat lunchbord, kan inte bli bättre! Idag bjöds det på grönsakswok av färska grönsaker (ingen läskig Findus grönsakspåse inte) och en quronfilé med thaikryddning. Det var väldigt gott måste jag säga!

Kände mig febrig på em så jag tog en alvedon.
Hämtade barnen, åkte upp till grannorten och letade 3-årspresent till brorsdottern som fyller på fredag. Hittade (såklart) ingenting, så det får nog bli något rosa ifrån mataffärens lilla leksakssortiment + ett guldhjärta till hennes armbandslänk. Det får duga.

Hem och lagade kvällsmat. Det blev hemlagat potatismos, korv och ärtor. Moset var gudomligt gott!!!

Hoppas jag känner mig helt pigg imorgon, för på fredag är det ju pysselträff!!! Det vill jag I N T E missa!


Tisdag

Idag har jag inte gjort så mycket, men det har ändå gått i ett?!

Blev iaf klar med ena hemtentan i förmiddags, det känns skönt att ha den ur världen. Imorgon ska jag faktiskt försöka plugga lite igen.

Har mått knasigt idag.
Hoppas jag känner mig piggare imorgon!

Semmeldagen idag och inte en semla! Vet inte om jag ska se det som positivt eller negativt. Eftersom man ska se positivt på saker här i livet, så ser jag det som positivt! :)


Måndag igen

Varit på föreläsning idag. Huh, idag var det verkligen inte lätt att hänga med efter nattens turer...
Vi tvättade Stina´s snuttefilt igår... det var inte poppis. Likadant var det när vi tvättade den förra gången.. Att det är så viktigt med samma känsla, samma doft, samma trasa...  Hon har haft den sen hon var megaliten.

Föreläsningen då? Idag gick vi in på latinets tredje och fjärde deklinationer... Inser att det är rätt många medicinska ord jag måste sitta och pränta in. Ord som alltså inte följer de vanliga regelerna. Tror jag måste börja plugga "på riktigt" snart. Får göra det nästa vecka, den här veckan är det fullt upp ändå.

Avbokade Stinas pencillinprovokation på onsdag. Det står att barnet inte får vara snuvigt, vilket hon är just nu. Hoppas vi får en ny tid hyfsat snart. Vill ju VETA hur det egentligen står till med den där sk. pencillinallergin!

Jag har nu skickat iväg tre stycken sommarjobbsansökningar. En till diverse olika avdelningar på sjukan i Västerås och även i Köping. Sen var det en till medicin & kirurgi och den tredje ansökan gick till psykmottagningen, där jag helst skulle vilja vara utav dessa ställen. I framtiden skulle jag vilja vara antingen på psyk eller en kvinnoklinik - och helst privat då´rå.

Snart film: The little miss sunshine. Har hört många som tycker den är SÅ bra, så jag måste ju också se den för att bilda mig en egen uppfattning.

Lördag

Snart ska sonen iväg på brottning. Jag och Stina hoppar av hos mormor & morfar och är där tills brottningen är klar. Sen hem och lägga lilla S och jag ska försöka pyssla lite då. I eftermiddag blir det utelek, eller lek och lek.. utetid iaf. Jag och Max ska ta reda på de två pallar pellets som anlände i torsdags... jobbigt, men bra träning. Det är 104 säckar a´ 18 kg. Huh!

Ikväll blir det lugnt och skönt. Kanske att jag ska ta tag i och söka sommarjobb. Spelar ju ingen roll om jag söker fastän jag kanske inte vill jobba i sommar. Bättre att ha skickat in än inte alls. Får jag inget sommarjobb så tar jag mammaledigt! Det är så att mammaledigheten lockar mer än att jobba, eftersom jag nästa sommar har bestämt mig för att ge gärnet för att få ett sommarjobb och ev få en förlängning... Därför skulle det vara skönt att få en sista helledig sommar.. för det lär väl dröja annars, det skulle väl vara om vi någon dag får ett tredje barn.... Men som sagt, den dagen lär DRÖJA!

Trevlig helg!

Dagens 2:a

Jag somnade aldrig förut. Började pilla med en pysselgrej och där fastnade jag tills det var dax att rusa och hämta barnen på dagis. På vägen mötte jag en granne och fastnade igen... kom lite sent till dagis, men men...  Man får ju tänka på grannsämjan också! ;)

Hämtade barnen, drog/sprang med dem hem...  Väl hemma så var vi ute ett bra tag. Jag och Edward byggde tre snölyktor, de brinner så fint nu! Tanken att rulla ihop en stooor snögubbe slog mig, men försvann rätt fort då jag insåg att jag inte var klädd för utelek..
Skottade undan en del snö igen.. Ska verkligen bli skönt när våren kommer. Dock sörjer jag lite att det förmodligen inte blir någon Egypten-resa i mars. Vet inte riktigt hur jag ska få till allt rent praktiskt... :(

Fredagskväll och i skafferiet ligger en schweizernöt + 1 kartong med After eight som jag fått av mamma............ *tugg tugg och knaper*


Fredag

Har handlat och pluggat.
Ska snart sova.
Är så trött och huvudet har så många konstiga tankar. Det kanske är tankarna som gör mig trött?
Vad vet jag.

God natt!


Min dag

Har varit flitig idag och fått en del gjort.
Ja och så blev det grekiskt! Jag tog vegetarisk souvlaki med klyftpotatis. Mmmm!
Hann shoppa lite nya kläder till lilla S innan vi körde igång med pluggeriet igen. Hon har blivit stor, lilla flickan...  Såg jättefina vårjackor som skulle passa Stina, men jag tror jag lugnar mig lite till med det.

Åkte förbi minneslunden innan jag hämtade barnen. Tände ett ljus för lilla mormor...

Hämtade Edward & Stina klockan 15. Edward sitter och äter mellis själv med två fröknar.. Inga andra barn där. Idag hade dom varit hela 4 stycken på 4 personal. Känns som att det kan vara motsatt problem på hans avdelning, än vad det normalt sett brukar vara. För inte brukar det vara för FÅ barn i dagens barngrupper?! På Stinas avdelning var det väl ca 6 barn, varav 4 gick hem när jag hämtade Stina!
När jag är på dagiset, känns det jätterätt att ge dem den här starten. Där är det minsann inget stress och all personal är SÅ bra!! (Fast det var dom även nere i Småland... ).

Svängde förbi min kära mor när vi skulle åka hem. Jag fick med mig stekt lax med någon fyllning i och nybakade rågsiktskakor! Mmmmmmmmmm! + lite annat smått och gott. Hon är bäst!
Det är såna här grejer jag skulle SAKNA ihjäl mig efter om vi flyttade härifrån!

Nu väntar jag på att farbror Henrik ska komma så jag kan åka och träna. Ja, nu är det dax att röra på fläsket igen....

Nostalgisk

Vilka konstiga tankar man kan halka in på om en person börjar fråga en massa "konstiga" frågor!
Max började ifrågasätta vad vi gör här egentligen... vad vi gör här i Kolbäck, i Sverige... Det främsta som håller mig fast just HÄR är mina föräldrar. Max känner att han vill utmana sig själv.. livet - och ta allt vårat och sticka iväg och bo i ett annat land. Eller tillbaka till Hovmantorp.

Ett annat land lockar inte mig. Inte för permanentboende och definitivt inte nu.
Men det där han sa om Hovmantorp fick mina tankar att snurra virrvarv. Och "lägligt" nog tog han givetvis upp detta på tal efter kalaset igår, då jag själv (tyst) ifrågasatt några personers föräldrarskap. Det är så lätt att falla "dit" när det har varit någon incident eller något som fått mig att sakna Cissi & Stoffe. Både som vänner och deras egenskaper som föräldrar.

Just nu vet jag varken ut eller in. Jag vill ge mina barn en trygg och stabil uppväxt, vill inte bli en flackande förälder. Men om vi bor kvar här och inte känner oss helt nöjda utan rotlösa, är kanske inte det den bästa lösningen för våra barn. Då kanske det är bättre att "riva upp" och flytta ännu en gång, för att åter få lugn i våra sinnen. Men tänk om vi inte får lugn igen om vi låt säga, flyttar tillbaka till Hovmantorp?!

Det jobbiga vore om vårat gamla hus läggs ut till försäljning. DÅ blir det jobbigt.
Det är även det huset vi vill åt... vi älskade verkligen det huset och den tomten.
Det låg i mitten på Vattumannens gränd. På den korta gatan låg det 6 hus, 3 på varje sida och efter våra grannars hus låg det en jättefin skog! Och bara några hundra meter därifrån hade vi sjön. Hela miljön var så toppen, så vacker! Människorna var lugnare, trevligare, "bonnigare" (vilket jag föredrar framför den trendiga stilen). Vi hade så mycket och var så nöjda. Men saknaden efter släkt&vänner blev för stor.
Vi bodde verkligen i en idyll. Det finaste och lugnaste miljön vi hade kunnat låta våra barn växa upp i. 

Och vi övergav allt.

Igår och idag

Stina vaknade kl.6 imorse!!! :(

Igår var vi på kalas hemma hos Alve. Det var vi och två andra familjer där.. så det var fullt hus kan man säga! 5 vuxna och 8 barn! Ibland var det rätt stimmigt... milt sagt.
Väl hemma ringer Max, tåget är försenat... jaha, bara sätta på barnen vinterkläderna igen och sätta oss i bilen. Suck! Blir så jävla trött på det här. Det håller inte!! Men snart kan han iaf börja jobba hemifrån.

Nu har jag lämnat barnen på dagis, tvättat och ätit frukost. Nu ska jag snart packa in mig i bilen och åka och plugga med Sofia! Idag har jag bestämt att vi ska äta på en grekisk restaurang! :-) Mmmm!

Svart

Snöskottning även idag. Vet inte om jag ska se det som positivt eller negativt att vi inte har en snöslungare?!

För första gången, kladde jag själv i nåt hårjox från Wella (tröttnade på min novemberslingning, som nu var på utväxt...). Joxet skulle sitta i i ca 20 minuter...  Bara det att jag hamnade i luren med Annelie i typ 45 minuter!  Men men... nu var det ju bara svart färg och eftersom det är min naturliga färg så var väl ingen skada skedd (som tur var!). När jag tittar mig i spegeln efter jag sköljt ur allt.. så är mitt hår verkligen SVART!! Tänk att det kan vara skillnad på svart och svart. Jag har nog aldrig haft sånt här svart hår i hela mitt liv! Nåväl, nu syns iaf inte utväxten + de gråa (!!!!) hårstrån som gett sig till känna efter mina båda graviditeter!

Om 1 timma ska jag hämta barnen på dagis och sen ska vi iväg på kalas.

Stina


55217-18

Jag vet att det har varit lite dåligt med bilder de senaste veckorna, men det beror på att mina föräldrar lånade kameran till Thailand. Men nu har vi kameran igen, så nu kan jag lägga ut lite bilder från vår vardag igen! :)

Här är en bild på Stina från i lördags! :-)


Tisdag

Barnen vaknade urktidigt imorse, redan vid 06.20!!! Vad är detta?? Måtte det bara vara en engångföreteelse!

Nåja.

Iväg med Stinis till mormor & morfar och sen lämna sonen på dagis.
Hem och skotta snö, in i duschen och sen ringa några "viktiga" samtal. Plugga.
Iväg och hämta "nysoven" Stinis och iväg till vårdcentralen för läkarkontroll och vaccination.

Lilla kroppen mäter 85 cm och väger 12 kg, huvudet mäter 45 cm i omkrets. Alltid bara finfint med andra ord! Sprutan gillade hon inte.... hon skrek och skrek. :(

Hem till mormor och morfar igen. Fikade, snackade strunt. Hämtade sonen på dagis och han får något slags ledsenhetsutbrott för ett Alla hjärtans dag-paket han gjort till mig kommit bort. Till slut kommer vi därifrån..

Hem med barnen, pustar ut i en halvtimma - sen laga kvällsmat. Mormor knackar på dörren och hon och Edward går iväg på familjebad som plask & lek anordnar.

Det går i ett.

Imorgon är det Alla hjärtans dag. Max tyckte vi skulle göra något mysigt ihop hela familjen. Först tänkte vi på att gå ut och äta, men det känns lite sådär med tanke på att barnen är trötta vid 19 och Max kommer inte förrs 18 till Västerås. Nej, ett eventuellt restaurangbesök kan sluta i kaos... Då föreslog Max en pick nick, ute i snön - med varm choklad och kanske en kvällssmörgås eller lite fika. Jag överväger det förslaget....

Hej å hå! Var tar tiden vägen?


Måndag igen

Det gick jättebra att lämna Stina på dagis imorse. Hon hann inte ens säga hej då till mig, hon bara rusade in till sköldpaddan. :)

Varit på föreläsning. Inget direkt nytt idag, skönt!
Jag och Sofia käkade som vanligt en god lunch efteråt. Sen hem och pluggade 1 timma innan jag hämtade barnen på dagis.

Imorgon ska Stina vara hos sin mormor & morfar hela dagen. Jag ska dock iväg med henne till VC kl.13 för läkarbesök och vaccination. Ska bli kul att se hur mycket hon väger och hur lång hon är nu.

Barnens farbror bor här denna vecka (också) - tänkte ta hjälp av honom ett par timmar då jag ska träna och storhandla. Skönt med lite hjälp i vardagen! :)

Lugn och skön söndag

Idag blir det en lugn hemmadag. Har tänkt pyssla lite och även ta mig pyssetid med Edward.
Om 1 timma ska jag åka och träna och i eftermiddag ska Max och barnen ut i pulkabacken (det är då _jag_ har tänkt ta mig pysseltid, men det är nog inte vad M har tänkt....).

Till middag har jag förberett en stor bit (800 gram) fläskfilé till Max och barnen. Jag själv ska äta lax (som vanligt). Det blir nog en thaiinspirerad gryta... Ska bli kul att laga mat och framför allt GOTT!

Stockholm

Vi åkte hem en dag tidigare. Skönt att vara hemma igen och skönt att åka när båda barnen sover i bilen.

Vi har i alla fall haft det väldigt trevligt!

Vi kom upp i torsdagskväll och då satt vi mest och pratade med Kjell & Ann-Britt. Barnen hade sovit en liten stund i bilen, så de vaknade till och levde upp... Kom i säng vid 22-tiden.

Igår fredag jobbade Max och jag o barnen var kvar i lägenheten under förmiddagen. Efter att Stina hade sovit middag tog vi tvärbanan till Hammarby Sjöstad. Gick in i blomsteraffären på Sickla Kanalgata och köpte med oss en rosa Gerbera till Tiger-Li. Hon älskar ju rosa, så vad kunde ha varit mer passande! :)

AnnSofie hade maten klar till barnen, någon slags grönskakspytt och köttbullar. Själv blev jag bjuden på sushi som hon sprang iväg och handlade nere vid "sjökrogarna".
Edward och Tiger lekte, Stina lallade runt själv och pulade lite här och där. Hon gillade dockvagnen och Tiger´s docka. Indy sov.

Senare åkte vi alla till Strange|ways. Vilket meck med alla barnen på tunnelbanan och dessutom i rusningstid bland alla människor!!!! USCH! Behöver jag säga att jag inte saknar Stockholm?!

Idag var det dop klockan 15 i sjökapellet i Hammarby Sjöstad. Utåt sett ser det kalt och aptrist ut. Men tänkt så fel vi alla hade... Det var riktigt trevligt där inne! Dopet var högst upp på plan 3. Hela kapellet är byggt utav glas, så det var en häftig utsikt (tyckte även Stina, för hon satt i ett hörn och spejjade ut hela tiden! ;)).
Jag höll Indy under hela cermonin och hon var så nöjd! Hon skrek inte någon gång! Det var Marjatta som döpte henne och säga vad man vill om svenska kyrkan och det kristna, men Marjatta är en himla bra präst! (och människa, och vän). Hon pratade så fint om bland annat föräldrarskap.

Det bjöds på god smörgåstårta och sedan kaffe och vanlig tårta. Mums, mums...

Trevlig dag med trevligt folk och underbara små barn!

Mina dagar

Igår när jag stod och lagade lunch plingade det på dörren. Det var gulliga Annelie som stod där! Hon hade med sig ett stort kuvert till mig. Förstod ingenting först... men jag öppnade och vad låg där i? Jo, en fin burk med en fiskkrydda som luktade SÅÅÅ gott!! Den ska invigas inom snar framtid!!! Jag fick även jättefina Primablommor, brads och en reflex i form av ett lejon! Hon är bara för go´! Detta är inte första gången hon kommer och ger mig en massa fina saker. Inom pysselvärden är det "känt" att göra såhär, man kallar det för RAK (random act of kindness).
När vi var och pysslade hemma hos Eva fick jag en RAK av Marjatta... Jag har nog aldrig RAK:at bort något.... Det kanske är dax att även jag börjar med lite oväntad vardagssnällhet, det sitter aldrig fel. Jag har faktiskt beställt lite QK-kors som jag ska RAK:a iväg till Marjatta. Ska slå in dem i ett fint litet paket och ge Marjatta på lördag. Hoppas hon blir glad.

Idag har jag varit i skolan. Första gången det kändes oklart, så imorgon måste jag plugga lite grann. Kändes skönt att jag inte var ensam om att inte förstå, då vet man att man inte är helt dum i huvudet i alla fall... eller?!

På vägen hem ringde jag blomsterhandeln. Var ju tvungen att beställa blommor till fredagens begravning.
Hon sa att jag kunde göra det på nätet. Väl hemma knappade jag in mig på Interflora.. men de sorgebuketterna kändes inte som "min stil". Ringde blomsteraffären igen och frågade om jag kunde få beställa de blommor jag önskade. Jo, det gick bra. Jag beställde kort och gott två röda Gerbera med grönt till, med tillhörande kort: En sista hälsning...

När jag beställt blommorna kändes det bra, samtidigt som jag fick känslan av att det kanske var fattigt?! Ringde mor (som vanligt), hon sa att det där kommer bli suveränt!! Det kommer vara så ofantligt mycket blommor så alla pampiga blomsterbinderier kommer avlösa varandra. Mamma sa att de här två röda blommorna (konstigt nog) verkligen kommer att synas. Hon kanske har rätt?
I mitt hjärta känns det iaf bra med dessa två enkla Gerbera´n (eller vad man säger i plural). Sen om det ser fattigt ut eller inte, det tänker jag inte bry mig om.

Det kommer tydligen gå iväg 3 budbilar med sorgebinderier till denna begravning. 150 människor är inbokade till minnesstunden efter begravningen. Hur många kommer då inte vara i kyrkan??? Det kan dock bli problem, eftersom kyrkan begravningen kommer vara i, endast får ta in 150 personer.
Hörde att ena dottern Lena ska läsa en dikt till sin avlidne far. Även hennes storasyster ska säga några ord. Ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Vilken tragedi detta är....

Imorgon åker vi till Stockholm. På fredag blir det lite gott & blandat, ska bland annat träffa svägerskan. Hoppas vi hittar på något skoj. Sen går jag och barnen och möter upp Max på hans jobb. På kvällen blir det lugnt hemma hos hans pappa med fru. På lördag väntar dop och jag är utsedd gudmor även till Indy! :)
Så hör ni inget från mig på ett tag så vet ni vad jag gör!


Mina dagar

Igår när jag stod och lagade lunch plingade det på dörren. Det var gulliga Annelie som stod där! Hon hade med sig ett stort kuvert till mig. Förstod ingenting först... men jag öppnade och vad låg där i? Jo, en fin burk med en fiskkrydda som luktade SÅÅÅ gott!! Den ska invigas inom snar framtid!!! Jag fick även jättefina Primablommor, brads och en reflex i form av ett lejon! Hon är bara för go´! Detta är inte första gången hon kommer och ger mig en massa fina saker. Inom pysselvärden är det "känt" att göra såhär, man kallar det för RAK (random act of kindness).
När vi var och pysslade hemma hos Eva fick jag en RAK av Marjatta... Jag har nog aldrig RAK:at bort något.... Det kanske är dax att även jag börjar med lite oväntad vardagssnällhet, det sitter aldrig fel. Jag har faktiskt beställt lite QK-kors som jag ska RAK:a iväg till Marjatta. Ska slå in dem i ett fint litet paket och ge Marjatta på lördag. Hoppas hon blir glad.

Idag har jag varit i skolan. Första gången det kändes oklart, så imorgon måste jag plugga lite grann. Kändes skönt att jag inte var ensam om att inte förstå, då vet man att man inte är helt dum i huvudet i alla fall... eller?!

På vägen hem ringde jag blomsterhandeln. Var ju tvungen att beställa blommor till fredagens begravning.
Hon sa att jag kunde göra det på nätet. Väl hemma knappade jag in mig på Interflora.. men de sorgebuketterna kändes inte som "min stil". Ringde blomsteraffären igen och frågade om jag kunde få beställa de blommor jag önskade. Jo, det gick bra. Jag beställde kort och gott två röda Gerbera med grönt till, med tillhörande kort: En sista hälsning...

När jag beställt blommorna kändes det bra, samtidigt som jag fick känslan av att det kanske var fattigt?! Ringde mor (som vanligt), hon sa att det där kommer bli suveränt!! Det kommer vara så ofantligt mycket blommor så alla pampiga blomsterbinderier kommer avlösa varandra. Mamma sa att de här två röda blommorna (konstigt nog) verkligen kommer att synas. Hon kanske har rätt?
I mitt hjärta känns det iaf bra med dessa två enkla Gerbera´n (eller vad man säger i plural). Sen om det ser fattigt ut eller inte, det tänker jag inte bry mig om.

Det kommer tydligen gå iväg 3 budbilar med sorgebinderier till denna begravning. 150 människor är inbokade till minnesstunden efter begravningen. Hur många kommer då inte vara i kyrkan??? Det kan dock bli problem, eftersom kyrkan begravningen kommer vara i, endast får ta in 150 personer.
Hörde att ena dottern Lena ska läsa en dikt till sin avlidne far. Även hennes storasyster ska säga några ord. Ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Vilken tragedi detta är....

Imorgon åker vi till Stockholm. På fredag blir det lite gott & blandat, ska bland annat träffa svägerskan. Hoppas vi hittar på något skoj. Sen går jag och barnen och möter upp Max på hans jobb. På kvällen blir det lugnt hemma hos hans pappa med fru. På lördag väntar dop och jag är utsedd gudmor även till Indy! :)
Så hör ni inget från mig på ett tag så vet ni vad jag gör!


Mina dagar

Igår när jag stod och lagade lunch plingade det på dörren. Det var gulliga Annelie som stod där! Hon hade med sig ett stort kuvert till mig. Förstod ingenting först... men jag öppnade och vad låg där i? Jo, en fin burk med en fiskkrydda som luktade SÅÅÅ gott!! Den ska invigas inom snar framtid!!! Jag fick även jättefina Primablommor, brads och en reflex i form av ett lejon! Hon är bara för go´! Detta är inte första gången hon kommer och ger mig en massa fina saker. Inom pysselvärden är det "känt" att göra såhär, man kallar det för RAK (random act of kindness).
När vi var och pysslade hemma hos Eva fick jag en RAK av Marjatta... Jag har nog aldrig RAK:at bort något.... Det kanske är dax att även jag börjar med lite oväntad vardagssnällhet, det sitter aldrig fel. Jag har faktiskt beställt lite QK-kors som jag ska RAK:a iväg till Marjatta. Ska slå in dem i ett fint litet paket och ge Marjatta på lördag. Hoppas hon blir glad.

Idag har jag varit i skolan. Första gången det kändes oklart, så imorgon måste jag plugga lite grann. Kändes skönt att jag inte var ensam om att inte förstå, då vet man att man inte är helt dum i huvudet i alla fall... eller?!

På vägen hem ringde jag blomsterhandeln. Var ju tvungen att beställa blommor till fredagens begravning.
Hon sa att jag kunde göra det på nätet. Väl hemma knappade jag in mig på Interflora.. men de sorgebuketterna kändes inte som "min stil". Ringde blomsteraffären igen och frågade om jag kunde få beställa de blommor jag önskade. Jo, det gick bra. Jag beställde kort och gott två röda Gerbera med grönt till, med tillhörande kort: En sista hälsning...

När jag beställt blommorna kändes det bra, samtidigt som jag fick känslan av att det kanske var fattigt?! Ringde mor (som vanligt), hon sa att det där kommer bli suveränt!! Det kommer vara så ofantligt mycket blommor så alla pampiga blomsterbinderier kommer avlösa varandra. Mamma sa att de här två röda blommorna (konstigt nog) verkligen kommer att synas. Hon kanske har rätt?
I mitt hjärta känns det iaf bra med dessa två enkla Gerbera´n (eller vad man säger i plural). Sen om det ser fattigt ut eller inte, det tänker jag inte bry mig om.

Det kommer tydligen gå iväg 3 budbilar med sorgebinderier till denna begravning. 150 människor är inbokade till minnesstunden efter begravningen. Hur många kommer då inte vara i kyrkan??? Det kan dock bli problem, eftersom kyrkan begravningen kommer vara i, endast får ta in 150 personer.
Hörde att ena dottern Lena ska läsa en dikt till sin avlidne far. Även hennes storasyster ska säga några ord. Ryser i hela kroppen när jag tänker på det. Vilken tragedi detta är....

Imorgon åker vi till Stockholm. På fredag blir det lite gott & blandat, ska bland annat träffa svägerskan. Hoppas vi hittar på något skoj. Sen går jag och barnen och möter upp Max på hans jobb. På kvällen blir det lugnt hemma hos hans pappa med fru. På lördag väntar dop och jag är utsedd gudmor även till Indy! :)
Så hör ni inget från mig på ett tag så vet ni vad jag gör!


Dagislämning

Imorse var det inte roligt att lämna lilla S på dagis.

Eva från sonens avdelning var inne på småbarn, de ordinare förskolelärarna på Stina´s avd. hade planeringstid. Den enda Stina känner trygghet hos är hennes inskolningsfröken. Det känns iofs jättebra att hon tyr sig till en, men det kan ju också bli jobbigt att hon bara känner sig trygg med EN av de tre fröknarna.

När Stina först fick syn på Eva tittade hon bara länge och väldigt skeptiskt på henne. Jag tog av Stina alla ytterkläder, satte på henne mockasinerna... Stina förstod att jag snart skulle gå. Började trycka sig närmare mig... Jag kramar och pussar henne, säger "hej då, vi ses sen gumman!" och ställer ner henne på golvet. Hon tittar återigen MYCKET skeptiskt på Eva... sen rusar Stina till mig och kramar mina ben och borrar in huvudet mellan dem och så kommer den... -gråten! Den där gråten som går rakt in i mammahjärtat...  Jag kramar henne, säger hej då (precis som man "ska" göra när sånt här händer...) Eva lyfter upp Stina och hon fortsätter att gråta hejdlöst. Jag vinkar och så går jag ut genom dörren och runt huset, in på Edwards avdelning och säger hej då till honom. När vi kramas hör jag henne... jag hör hennes gråt.. Hon gråter förtvivlat, min lillskrutta!!

Edward hör henne också och han vill då gå in till hennes avdelning. Men Edwards ena fröken tycker inte det är ngn bra idé, för det kan göra henne mer ledsen. Först förstod jag inte hur fröken menade... jag tänkte "det är ju jättebra om Edward går in till henne, då känner hon trygghet..." Men "fröken" säger att hon förmodligen blir ännu mer förtvivlad då Edward också kommer lämna hennes avdelning.

Jag står kvar ett tag och pratar med "fröken". Det tystnar.... 
Det var skönt att kunna hålla koll på Stinis, samtidigt som hon inte ser mig.... Bra att barnens avdelningar ligger vägg i vägg! =)

För övrigt kan jag berätta att mina föräldrar är hemma igen! Känns väldigt bra, tycker jag!

Och vet ni.

Snart är vi nog inrökta här hemma.... Något måste göras!
Får panik av lukten. Den har spridit sig upp till mellanplan. Nu har vi iaf stängt av pannan och kört igång elpatronen, hoppas det hjälper. Samtidigt står pannrumsfönstret öppet.... smart? Nej, men vad ska vi göra?!

Max är ute med barnen och de ska sätta upp en stege ifall sotaren kan köra förbi här imorgon. Han MÅSTE bara kunna det... annars får vi snart bo nån annan stans.


Uuuuh!

Det gnager inom mig.
Vad svårt det är när man inte har SVAR på en fråga. Att ett beslut kan vara så svårt att ta.
Jag måste väga för och av noga.
Blääääää, vad jobbigt saker kan vara ibland! Men vem har sagt att livet ska vara lätt......

Man kanske kan singla slant? ;)

Snälla ni, säg bara ett ja eller nej! (jag vet, ni vet inte vad det handlar om... men det gör inget :)).

Jag vet var du bor...

Det här står för min gata:

Trygghet och tradition

Utmärkande drag:

  • Äldre
  • Yrkesutbildade
  • Gifta par utan hemmaboende barn
  • Medel- och höginkomsttagare
  • Villa/rad-/kedjehus utanför småstäder
  • Morgontidningsläsande
  • Traditionalistiska kollektivister



Hur är de som bor på din gata?
http://www.teleadress.se/htdocs/varatjanster/direktmarknadsforing/mosaic/index.jsp


Nej, jag vill inte.

Ibland händer det konstiga grejer.
Man ser liksom ett steg längre. Ser "mellan raderna".
Hur vet man när det är ett rop på hjälp?
Är det enda sättet att få reda på det, genom att fråga?
Om man inte vill fråga, för att man inte "orkar" (och då menar jag inte betydelsen orkar=lat, utan orkar=psykiskt jobbigt) - är man (läs jag) då feg?

Kan man klandra mig när mitt hjärta egentligen inte vill?

Äntligen

Seg dag idag. Jag har ju mått halvrisigt idag... men jag har tagit (tack Poppis för tipset) Enchinagard (eller vad det heter...) och Ibutemin. Just nu känner jag mig bättre.

Nu ska jag lägga barn och sen: tugga popcorn och titta på TJUGOFYRA!!!!!!

Min nya drog

Fick femte säsongens 24-box av bror igår. Som tidigare säsonger är jag helt fast!!! Körde igenom 6 avsnitt igår och idag när lilla S sov middag hann jag med 2 stycken till. Ikväll blir det ytterligare maraton.
Ser redan fram emot att se säsong 6!

Lista

Jag snor som vanligt en lista av A! ;)


Min kvinnliga sida:
[ ]
Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn? Japp och nu behöver jag inte fundera mer.. :)
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"? Ett halvt iaf...
[ ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x ] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ? Absolut!
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ? Knappt...
[x] Blivit arg utan anledning? Jajemen!
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille? Kan vara en fördel att ha gjort det innan man gifter sig...
[x] Dansat?


Min manliga sida:
[ ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ ] Ätit en blodig stek? NEJ!
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x ] Skött grillen under en grillfest? Jag är okrönt grillmästare!!
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av Slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[x] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[ ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil? Definitivt INTE! Ser inget som helst coolt i det, endast barnsligt och oansvarigt!
[ ] Enbart stirrat snett uppåt vid besök på en pissoar? Skulle jag hamna vid en pissoar skulle jag definitivt inte stirra uppåt... ;)
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?

Helt sjukt

Imorse nådde det tredje dödsbudet oss inom loppet av 2 veckor!!
Jag visste väl att det skulle bli ett tredje, men frågan var bara vem.
Nu har vi facit i hand; det blev min farbror.


Nej

Näsan rinner, halsen värker och huvudet ligger kvar i sängen. Själv hemma med två barn, enda fram till klockan 19! Hujeda mig, hur ska jag orka. Jag har tagit dagens första Ipren och hoppas den gör sitt.

Det kommer bli en lång dag.

Hektisk morgon

Iväg med barnen till dagis. Körde raka vägen till bilverkstaden, det är något knas med servon - den är trög + att den låter konstigt. I samband med detta begärde jag även tid för den årliga servicen. Hoppas bara det är oljan som behöver fyllas på för att servon ska funka igen, mekarkillen trodde det - men det kan också vara läckage!!! Tråkiga pengar att lägga på bilfan (som den numer heter).

Hem, ringde och beställde ett par pallar pellets. Hej då tusenlappar....
Ringde och beställde sotningstid.

Vad det kostar att leva! Visst, man behöver inte bo i hus, man behöver inte ha en bil osv. Men livet blir bra mycket enklare/roligare av det. Sååå.. det är bara att punga ut med pengarna. :( Tänk vilka fina alfabet jag skulle kunna ha köpt till min QK för dessa pengar!! Jag har iaf trösthandlat lite stämplar från Magnolia, så det så! :)

Jag tror jag ska plugga lite nu. Imorgon är barnen lediga och då får jag definitivt inget i studieväg gjort.

Ha en bra torsdag!