Snipp snapp slut..

.. så var  detta bloggande slut.

Typ. Eller nåt.


Visslar glatt på morgonkvisten!

Vet ni vad jag ska på på söndag då? Joo, på PYSSELTRÄFF!!!
Jag blev inbjuden av folk på ett forum och jag har tänkt, tänkt och tänkt. Min M sa att han fixar barnen även om renoveringsgubben kommer. Så nu är det fritt fram! Även om det är pyssleriet som jag mest ser fram emot, så ska det också bli latjo att träffa helt nya människor!

Jag är huuur glad som helst över detta. Det ska bli enormt kul och framför allt inspirerande (hoppas jag!) att träffa duktiga kortmakare! Alltså vilka otroligt duktiga, kreativa människor det finns. Vilka kort det går att skapa! Jag vill också kunna, vill lära mig ALLT som bara går! Har fått kontakt med en tjej som håller i den här pysselträffen och hon har en sån där QK som jag bara måste ha! Den är jag lovad att få testa. :D

Det ska bli så kuuul att få fråga en massa frågor, lära mig om papper, om pennar, om chalks, om rub-ons, om QK, stansar, alfapetsnamn, stämplar: omonterade som monterade, LO´n och gud vet alla termer!

*LÄNGTAR TILLS PÅ SÖNDAG*



Jag, en Buzzador!

Hej igen!

Kom på en sak.

Igår kväll blev jag en
BUZZADOR! Ska bli lajbans!
Bli det ni också vettja, och psssst! vill ni vara extra snälla mot mig, så nämn gärna mitt användarnamn MESS som "källa" vid registreringen (det kommer upp en sån fråga om vem som ni blivit värvad av, typ).

Hur ni än gör, kika in på sidan och regga er!

:D


Tiden den går

Dagarna springer iväg, känns det som. Hinner inte riktigt med.

Jag är inne i en pysselperiod, fast jag kommer liksom ingenstans. Jag internetar och låter mig inspireras, sen bär det av till Panduro -  men det blir liksom inget mer. Jag tänker, tänker och tänker på hur jag vill designa mina kort. På tur står det ett Morsdags kort. Vill att det ska bli fint. Har Traderat lite och köpt 38 dekorationsblommor, de var jättefina.

Jag vill ha en
QK med Olivia-alfabetet. Åh, vad jag vill ha! Synd bara att de är så dyra. Eller det kanske de egentligen inte är, men när jag ännu inte vet om jag kommer trivas med den och framför allt använda den, så känns det som mycket pengar. Ska kanske gå på en pysselträff och testa den innan jag köper en.
Vet att H´s kompis A, som var på kalaset förra fredagen, hade något liknande. Funderar på att gå över till henne en dag och få lite info + testa den. Som sagt, jag VILL HA!!!

Igår kväll åkte jag in till Panduro igen. Jag älskar den butiken! Skulle kunna gå läänge där inne och filosofera och få idéer, BARNLÖS! Det är inte det mest rofyllda besöket med en klåfingrig S och en petaglad E...  Vid ett tidigare besök i samma butik, så ringde min mobil. I samma stund var E väldigt petaglad och kände glatt på de fina skyltningskorten som hängde ner från taket! Tror ni inte att en personal kom fram och sa åt honom att _inte_ pilla på dem. Det var inte E´s fel, det var ju såklart mitt.. Skämdes ögonen ur mig.

Dax för Pastasallad med Quronkorv. Mmmmmumma!


Tjejsnack v.20


Gillar/gillar ej:

1. Favoritartist, kvinnlig
- Mitt musikintresse är inte så stort, därför passar jag denna fråga.

2. Favoritartist, manlig
- Mesigt svar kanske, men helt klart: Henric de la Cour! Jag bara rådiggar hans karisma!

3. Motiv på din musmatta
- Har ingen.

4. Vilken startsida har du?
- AB.

5. Gillar du musik på hemsidor?
- Nej för 17.


Lite frågor & svar

Detta var en lista/frågor jag hittade på flertalet bloggar, så jag kopierar rakt av och fyller själv i mina svar!

Tio första:
Första bästa kompis: på lekis "hittade" jag en A. I 4:an hittade en E mig.
Första bil: en Saab 9000.
Första kärlek: det finns ju olika typer av kärlekar... lågstadiekärleken, tonårskärleken och så den STORA kärleken. Jag minns namnen på dem allihop. ;)
Första husdjur: en orange katt, som fanns här i familjen när jag var en liten bebis. Men mitt första egna riktiga husdjur, var också en katt - som jag döpte till Disa. Efter det har jag haft ytterligare en katt, som hette Maximus när jag köpte honom. Sen blev det en hund.
Första semester: minns inte första semestern. Men det var helt klart en husvagnssemester... Min första utlandssemester var jag på som 12-åring, till Mallorca i 2 veckor.
Första jobb: första riktiga gången jag kände att jag jobbade, var när jag jobbade extra på något serveringsjobb. Men innan det hade jag sommarjobbat på skolan en sommar.
Första köpta skiva: minns ej!
Första riktiga kärlek: var obesvarad...
Första piercing: förutom öronen så var det nog näsan när jag var 14 år. Sen vart det tungan när jag var 19, men den staven åkte ut efter något år..
Första konsert: New Kids on the Block......... !

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: vin.
Sista bilfärd: var nu ikväll.
Sista filmen du såg: Firewall.
Sista ringda telefonsamtal: till M´s jobb.
Sista bubbelbadet: oj, det är nog när jag var på SPA på Tylösand för ca 2 år sen.
Sista spelade cd: Jag spelar inte cd:s så ofta, jag lyssnar via datorn.
Sista kyss: M.
Sista gången du grät: förra veckan kom det några tårar helt oväntat när jag körde bil och kom o tänka på min mormor. Blev sugen att åka iväg med S & E o hälsa på henne..... och då kom det över mig att i så fall var det till Minneslunden resan skulle gå. Innan det var det nog också över mormor jag grät, på begravningen.
Sista måltiden: Quornostsnitzel med potatis, hongung o kanelglaserade morötter o Mon-tomater! Mmmm!

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej.
Blivit arresterad? Nej.
Blivit kär vid första ögonkastet? Njääää.
Varit på tv? Nej, inte vad jag vet i alla fall.
Fått ditt hjärta krossat? eftersom jag sitter här och skriver, så nej... ;)
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej!!
Haft ett one night stand? Ja.
Busringt till nån? Ja!

Sju saker du har på dig:
1. Trosor.
2. Bh.
3. Strumpor.
4. Jeans.
5. Vigsel + förlovningsring.
6. Smink.
7. Ja, jag har ju en tröja på mig också!

Sex saker du gjort idag:
1. Pussat och kramat mina barn. 
2. Träffat min mamma.
3. Plockat in tulpaner.
4. Klippt gräs!
5. Varit på Apoteket.
6. Duschat.

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Datorn.
2. Vattenkokaren. Oumbärlig på tidiga morgnar och i värsta fall om nätterna..
3. Min väska.
4. Min filofax.
5. Min braiga te-sil.

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. Jag berättar inte ALLT för någon. Men min M vet det mesta, om jag säger så..
2. Min mamma får också veta mycket.
3.
4.

Tre val:
Svart eller vit? Vit. Fast det beror på vad/var färgen ska vara.
Sommar eller vinter? När det är vinter säger jag sommar. En VARM o svettig sommardag säger jag vinter.
Choklad eller chips? CHIPS!

Två saker att göra innan du dör.
1. Ge mina barn en bra uppväxt!
2. Besöka Korea med min familj.

En sak du ångrar:
1. just här och nu blir mitt svar: att jag inte köpte fler roliga stämplar när jag var in på Panduro! :)


Det doftar nyklippt gräs! Mmmm!

Premiärklippning av årets första gräsklippning är nu avklarad! 50 minuter exakt... men då får man komma ihåg att jag har en ond handled (fortfarande!!). Kanske klarar jag gräsmattan på 40 minuter efter sommarens slut... :) Inte för att jag har något personbästa i gräsklippning, men ändå.. Jag är ju slav under klockan kan man säga. Det är en dålig (o)vana jag har, att alltid titta på klockan när någonting sker eller i samband med att jag ska göra något. Har varit sån så länge jag minns...
I mina dagböcker kan man tex läsa "Vi åkte in till stan klockan 11.02"...  Varför inte bara skriva klockan 11?!
Ja, så var det de med intresseklubben..

;)



Min helg

Vi har haft en härlig helg på landet!

M´s mamma hade sin 50-årsfest igår. Det var väldigt trevligt måste jag säga. God mat, trevliga människor, glatt humör och mycket sköna toner för örat fick vi avnjuta! Kan väl inte bli bättre?

Imorse dukades en god frukost upp ute i det gröna! Morgonsolen sken sina varma strålar på oss och jag njöt. Allra mest de minuterna jag satt själv där med S i min famn. Det var alldeles lugnt och tyst runtom oss. Mitt där i idyllen, satt vi. Som jag njöt. Såna där stunder, där man riktigt känner lyckan, då man är medveten och riktigt kan njuta av livet - älskar jag!

Sammanfattningsvis har helgen varit bra.
I fredags hade vi elektrikern hemma.. så nu är en del av el-arbetet avkarat. Farfar K har åkt runt och letat efter badkaret vi bestämt oss för. Fanns ej i Stockholm, så han var snäll och åkte till Uppsala och fann det där! Toppen! Badrummet kommer bli så bra när det någongång blir klart!

På fredags fm åkte jag och fixade en massa blommor. Så nu är de planterade och "monterade", blev jättefint och åh, vad jag älskar att se dem hänga där! Ser så mycket mysigare ut. ÄLSKAR blommor!

På em var vi på minikalas hemma hos M&S. Det bjöds på en GOD glasstårta, som jag ska handla hem ett lager av nästa gång jag handlar. Alltid bra att ha ett lager och ta till med för oväntade gäster en varm sommardag.
Äntligen fick jag träffa mamma A. Hon var riktigt trevlig och jag hoppas vi ses igen! Det roliga med A, är att hon också verkar gilla att pyssla. Kanske en blivande pysselkompis?! :) Hon hade gjort supernajsiga födelsedagskort till födelsedagssyskonparet. Såna vill jag med lära mig göra.

I torsdags var jag in och köpte en massa pysselgrejer, stämplar, fina papper o plastgrejer att dekorera med och jag vet inte allt var det var. Jag är i pysslartagen kan jag säga.
Nästa grej som står på tur är att lära mig Embossa!


Perversa jävla odjur!

Jag mår illa.
Jag mår så fruktansvärt illa.
Det vänder sig i min mage.
Det gör ont i mitt hjärta, ont i min själ.

Jag tänker och försöker föreställa mig, men kan inte.
Jag kan för ett ögonblick föreställa mig, men inte förstå.
Inte förstå smärtan, hjälplösheten, ensamheten.

Jag känner en sån avsmak.
Jag känner något slags hat.
Jag känner vrede och frustration.

- Sov så gott, Bobby!


Trösthandlat

Har precis kommit hem från stan. Var tvungen att trösthandla efter el-chocken...

Det blev en sväng in på Panduro och där inhandlades ett gäng med diverse olika pärlor. Nu ska här träs halsband. Handlade presenter till M&S som fyller på lördag. Får gå dit en sväng på fredag tänkte jag.
Blev även ett nytt nagellack, ett vitt pärlemoskimmrande. Lite somrigt sådär.

Snart ska vi åka iväg till L och där ska det moffas Grekisk sallad. Jag har bakat en Hallonkaka jag tänkte ta med mig till kaffet. Mumma med gott att äta, trevligt sällskap och en härlig sol!


*gulp*

Jag tror att jag har återhämtat mig.

Hade elektrikern här igår em. Han ska lägga golvvärme, fräsa in ett par ledningar, flytta på strömbrytare, sätta upp spottar o lite sånt där fix - imorse när jag var o hälsade på min morfar ringde elektrikersnubben på min mobil.

"Jo, jag har räknat på det du vill att jag ska göra.. och det skulle landa på 14.000:-".
*TYSTNAD*
"Ja, alltså det är inklusive moms", säger han.
Jag får lite luft och stakar fram ett "Aha".
Vi bestämmer att han ska komma på fredag morgon.

Hjälp.


Härliga morgon....

07.00 *piiip*

Klarblå himmel och björkarna är alldeles stilla. Det ser ut att bli en underbar dag även idag.

Godmorgon!



Doftar bak

Nu är Tigerkakan bakad och det luktar bak här i huset! :P

Ska ta på oss alla skor och sen vandra iväg till H. Blir nog att njuta av en kopp kaffe på deras verandatrappa. Mmm!

För 1 timma sen blev jag hembjuden på lunch till goda vännen L! På onsdag blir det och jag längtar nu!
Dels för att det alltid är roligt att träffa henne, men också för att slippa laga mat den dagen...  Tänk att sån här enkel invit kan göra en så glad.


Tjejsnack v.19


Sant eller falskt?

1. Jag är alltid välorganiserad
- Mest sant.

2. Jag gör en budget för hushållsutgifterna och lyckas för det mesta hålla den.
- Jag gör ett överslag i huvudet, den hålls aldrig...

3. Jag har gott lokalsinne
- Sant.

4. Jag älskar måndagar.
- Just nu när jag går hemma alla dagar i veckan, så är måndagen i princip lika mkt "värd" som en söndag. Eller nej, måndag börjar ju M o jobba - på det viset är måndagar lite halvdana. Men jag tycker om måndagar nu, men inte när jag jobbar... Hua. Fast egentligen är det söndagarna jag inte borde gilla då, eftersom det är då jag har ångesten inför måndagen.

5. Jag ljuger aldrig, inte ens en s.k. "vit lögn"
- Falskt. ALLA drar en vit lögn ibland, så är det bara.


Trött, tröttare, TRÖTTAST!

Shit, vad jag är trött!!

Vi la oss samtidigt med barnen igår. Vi låg iofs och pratade, men sista gången jag tittade på klockan var den 21.15. Har sovit i princip hela natten tills 05.15, så jag borde ju vara utvilad?! Men inte.

M är helt utslagen av pollenallergin. Tycker synd om honom. Han hasade sig iaf iväg till jobbet imorse, med tanken på att det kanske är bättre inne på kontoret bland alla avgaser......... Tänk att t om ett betongområde med bara avgaser kan vara bättre än en gata med fina gamla björkar och fina gamla hus..
Man kan nog alltid hitta för och nackdelar med allt, beroende på vilken situation man är i...

Jag är i alla fall trött. Men måste försöka få lite fart... Har ont i halsen som tusan och det känns nästan som det är något på G... Vill inte, orkar inte !!! bli sjuk igen.

Igår ringde M till sin far och bad om hjälp med badrumsrenoveringen. Han hinner inte lägga golv själv, nu när han är så däckad av allergin. Pappa K sa utan problem att han kunde ta ledigt en dag för att åka hit, himla vänligt tycker jag!!
Badrumsgubben kommer nästa gång om 2 helger, då skulle han flytspackla?!
Ni anar inte hur mycket jag L Ä N G T A R tills all denna förbannade renovering är klar! Som det är nu, så lever vi en dammhydda, känns det som. Det i sig får mig att må dåligt.

Idag ska jag försöka fly fältet.

So long.


Påladdad med energi

ÅÅÅH! Vilken lyckad kväll vi hade igår. Å hämtade upp mig vid halvsju och sen körde vi in till stan. Vi hade bokat bord på en helt uuuunderbar Italiensk restaurang. Jäsingen, vilken god mat det var!!
Vad åt jag då? Jag tog pasta med en slags röra på pinjenötter, ruccola, vitlök, soltorkade tomater & pesto.
Maten liksom smälte i munnen. För att inte tala om efterrätten.... Det var den mest underbaraste Ginon jag någonsin ätit!!! 84:- gick efterräten lös på, men det var värt varenda öre! Till det en mycket god Latte!

Hade det inte varit för att servitören var så snabb fram till oss, hade jag tagit en Frozen Daiquiri som fördrink...  Hade varit smaskens. Det får bli nästa gång.

Nu har jag nämligen bestämt att M o jag ska gå till den här restaurangen då vi firar 1-årig bröllopsdag!
Gav förslaget igår och han nappade direkt. Fin fint!

Middagen igår var mycket trevlig. Pratade om ditten och datten. Mycket resprat och även lite från skoltiden.
Satt på restaurangen i över 2 timmar och jag njöt så in i bombens. Av att få sitta helt ostört att prata, att få ta det lugt, att bli upp-passad... Härligt!

Sen var vi tvugna att gå till bion. Jag var ganska trött o lite rädd för att jag skulle somna till.. Men icke!
Vi hade valt Firewall, den var riktigt bra (men ett dåligt slut!!) . Filmvalet stod mellan den eller Heartbreak Hotel, men Å hade hört från flera håll att den var riktigt kass - så då gick den bort. Det jag även hade missat var att den filmen är svensk o med Helena Bergström, trodde det var någon amerikansk eller nåt. En svensk film med Helena Bergström betalar jag gärna inte för... Dom brukar duga att se med ett halvt öga på Televisionen. Typ.

Vad man laddar sina batterier på en sån här  "egentids-kväll". Det är ju skitviktigt att man gör såna här grejer. Jag är så glad att det blev av och att ingen av oss var sjuk!!! På tur med Å står nu en grillning med lite god dryck till, då med alla familjemedlemmar.

Idag skiner solen och jag har suttit ute och slappat, medans badrumskarln har varit här och dragit om alla rör. Så det ser ut här hemma...
H dök upp på en spontanfika. Barnen härjade på som vanligt.
Hon ville hitta på något imorgon, funderar på om vi ska ge oss iväg på en pick-nick ut i det gröna?!


Idag

Trött är förnamnet.

Jag kommer säkert somna på bion ikväll.. men det får man ta! :-) Jag har sovit på flertalet filmer... den första var Blodröd sol, den var så kass så att jag somnade. Sov på 2 av 3 filmer jag såg när jag var i England på språkresa för 12 år sen.
Kanske blir ikväll fjärde gången gillt?!

Inför kvällen så är restaurangen bokad, likaså biobiljetterna, "taxin" kommer 18.30.. Perfekt! :-)
Det ska bli riktigt skoj att gå ut och käka med en kompis! När M o jag går ut själva så sitter vi mest o pratar om våra fiiina barn. Blir ju lite enformigt och dessutom så utbyter vi inte direkt ideér med varandra. Känns nästan mer som en monolog.. Ikväll blir det nog mer dialog. Kan ju vara kul att variera sig! :-)

Strax ska jag ta sonen och åka íväg o handla. Tror jag ska köra ihop en
Gino till efterrätt idag. Smaskens!


*pssssssssssst*


..  och precis där gick luften ur mig.

Tack & god natt!

Fredagsfyran v.18


Tema: Djurpark:

1, 6 maj öppnar kolmården portarna, kommer ni besöka parken?
- Japp, det är tänkt så! Förhoppningsvis med bror och familj.

2, Vilka djur gillar du mest i själva parken?
- Aporna!!

3,Vad tycker du om djurparken?
- Jo, den är helt OK tycker jag. Bara man slipper alla förbannade getingar o den värsta turistperioden så... Får PANIK när det är folk överallt!

4, Vad tycker du om deras priser?
- Har jag faktiskt inte reflekterat över... ?!

Såhär blir min dag!

Godmorgon!

Redan nu är det ett underbart morgonväder, denna dag kommer bli toppen!

Min kära mor fyller år idag. Vi är ditbjudna på lunch och det är inte fy skam, för min mamma lagar världens godaste mat! Ja, det är faktiskt sant. Hennes dröm var att få bli kallskänka och i ett kallkök hade hon passat som fisken i vattnet. Men hon fick inte välja yrkesval själv... Det var någon annan som gjorde det åt henne och satte henne på att rita U-båtar. Ja, hon blev satt på att jobba med u-båtsritningar, när det hon mest av allt ville var att jobba i kallkök.

Jag ska aldrig, aldrig bestämma så mycket över mina barn. Man kan ha synpunkter och åsikter, absolut!
Men man ska inte bestämma på den punkten.

Hur som helst. Vi kommer ju ha med oss paket till min mamma.
Detta är vad som är i. Givetvis namnskyltar med mina föräldrars namn på.

M ska gå tidigare från jobbet idag, han har jobbat över hela veckan. Så honom hämtar vi väl vid 16 och sen kör jag hem dem, för att sen åka iväg och slänga in massa barnkläder (4 papperskassar) till Klädbytardagen imorgon. Jag har aldrig gjort nå sånt förut, men nu har jag märkt upp alla kläder med frystejp. Tog 5-10:-/plagg. Hoppas jag blir av med mycket, för jag vill inte ha hem "skiten" igen. På lördag em hämtar man pengarna och de osålda kläderna, funderar på att slänga ner de överblivna kläderna i en sån där UFF-barack.

Nähe, nu ska här pysslas. Födelsedagskort till min mamma står på tur!

Ha en bra dag!


ME&I

Har nu kommit hem ifrån Me&I-partyt hos I. Det var första gången jag var hemma hos I och det var som vanligt lika skoj att checka av inredningen.. Dom hade verkligen jättefint, enkel inredning men med stil & finess. Fäger, prylar, detaljer som diskret gick in i varandra.. Sånt gillar jag. Allra helst när smådetaljer smälter samman med någon annan sak. Jag blir alltid så sugen på att fixa, dona, slänga ut, köpa nytt när jag sen kommer hem till mig..  blir ju full av och med nya ideér och nytänk. Ska verkligen bli härligt när vårat badrum blir färdigrenoverat och likaså hallen!


Hur som helst. Det var skoj att se kläderina irl s a s. Det fanns en del intressanta kläder, men en del av det jag siktat in mig på var slut!!! :( Extra snyftigt var det att den underbara, storprickiga, rosa/bruna klänningen var slut! Det grämer mig lite granna... Men men! Det bidde iaf en zip-jumper till lilla S, en t-shirt till mig själv och så ett hemligt paket! Spännande att se vad det blir.

Jag kom inte hem med en hatt till någon av barnen heller, som jag trodde. Det berodde enbart på att de var slut!! Dock är jag ändå en hatt "rikare". För idag när vi cyklade förbi H´s hus.. så blev vi inbjudna (eller ska man skriva utbjudna, eftersom vi satt på deras altantrappa?) på fika. Helt plötsligt slängde hon till mig 1 par byxor till S och så 3-4 hattar.. Dock var en för liten, de andra sådäriga.. men jag tog en, en jeanshatt! Satte den på lilla S´s huvud direkt, men den totalvägrade hon ha!! Det kommer nog vara hattar med såna där fula snören att knyta under hakorna på henne, som gäller, såvida vi inte vill att hon ska få solsting i sommarvärmen..


Skit dagis..

.. grind!

Eller skitungemeckar E! Vilket som går nog bra! :)

Imorse lärde han sig nämligen att öppna dagisgrindens krånliga "lås". Sa strängerligen åt honom att han ALDRIG får öppna den då han är ute och leker på dagis. Han tittade och nickade förstående.
E är en klok liten man, så jag hoppas han förstår och håller sig ifrån den!!


Me&I


Imorgon ska jag också ut på "galaj". Nej, inte riktigt. Men jag ska iaf iväg och göra något skoj!
Då är det dax att åka till I, hon ska ha
Me&I-party (bloggade jag om i mars minns jag).

Jag har aldrig varit på ettt sånt, så det ser jag fram emot väldigt mycket!
Funderar på att köpa den här till E & S. En brun till E och en rosa till S - eller varför inte tvärtom?! ;)
Jag kommer säkert komma hem med en ny hatt till vardera barn... Förstår inte varför jag har en sån förkärlek till just mössor, kepsar och hattar! Jag själv bär ju aldrig något av dem...


Middag + bio

På lördag ska jag och en gammal klasskompis, Å, ut och käka middag och sen på bio!
Det ska bli så skoj att "gå ut" (nu är visst uttrycket "gå ut" = middag + bio, förr var det alltid = på krogen).

Å hade visst en hel del med restaurangförslag på tapeten.. bra det, för jag har ingen aning om vart man ska gå. Den sista restaurangen jag var på, var när H tog med mig till den Grekiska - och det var KANONERS! Fast, det vore skoj att testa nå nytt!

Bio.. Vad går på bio nu då? Vad är bra, vad är mindre bra? Har absolut ingen koll! Får göra ett besök på SF och checka in utbudet. Sista filmen jag såg på bio var på var Den lilla kycklingen! :-)
Såg förresten att Da Vincikoden kommer ut på film... Förmodligen sämre än boken, men jag vill ändå ha den när den såsmåningom kommer ut på DVD.

Så nu väntar jag på att lördag ska komma. Härligt att få gå ut och äta god mat, utan barn! Är gaaanska säker på att Å känner likadant. :) Det är jätteskoj att vi har börjats ses, även om det har varit svårt att få det att passa mellan alla sjukdomar som avlöser varandra... Det är också kul att vi kan umgås familj + familj, får väl ta och hitta på något skoj tillsammans i sommar. Allihop liksom.
Men på lördag är det allt mammornas egna kväll, så det så!


Tjejsnack v.18

Kvinnofrågor:

1. Har du någon gång känt dig diskriminerad p.g.a. ditt kön?
- Nej, inte vad jag kommer på just nu.

2. Isåfall, gjorde du något åt det, anmälde t.ex.?
-

3. Finns det en kvinnojour på den ort där du bor?
- Det vet jag faktiskt inte...

4. Är sex timmars arbetsdag viktigast för män eller kvinnor?
- Jag har fått för mig att det är kvinnorna som propagerar för det, men det borde ju vara av lika mycket intresse eller ointresse oavsett kön, tycker man..

5. Bör föräldrar dela på föräldraledigheten?
- Som många andra tycker, tycker jag att det är upp till varje enskild familj att avgöra det.
Men nog allt tycker jag det är bra att pappor är föräldrarlediga!! Då får de en inblick i "hemma-med-barn"-livet och det är nyttigt att de får ta eget ansvar för hem och barn - utan en kvinna under samma tak... som annars gärna (hm... syftar på mig själv i detta fall!) tar över och styr upp en situation...

Så ja, gärna föräldrarlediga pappor - men jag tycker inte man ska lagstadga tex 50/50!



Vi är på vift!

Igår eftermiddag tog vi bilen och åkte till Farbror H. Det var trevligt att hälsa på honom, det händer väl inte alltför ofta som vi spontanbesöker honom.

Han hade något mysko "ringa-gratis-med-telefon"-program på datorn.. Med detta program kunde man förvränga sin röst, man kunde få en monsterröst, barnröst och med bla drogad ton.... Barnsliga som vi är, så var vi ju givetvis tvugna att prova detta. Ringde till brödernas far.... som faktiskt på riktigt trodde det var ett fullo och la av luren. :)

När S & E hade somnat, så tittade vi på en film. Någon slags komedi-grej... Minns faktiskt inte ens namnet på den, men den gick att se på. Jag tror att själva grejen för herrarna var att titta på farbror H´s nya 42":are..
Vid 23.30 packade vi in ungarna och åkte hem till Max mamma, som bor ett stenkast därifrån. Med E var det inga problem, han sov i princip hela tiden. S däremot, hon undrade nog vad vi höll på med. Hon stökade för 3:e natten i rad... Blir galen!
Fick dock sovmorgon imorse, M tog barnen och jag fick ligga kvar ett tag.

Idag ska M åka och jobba och jag och barnen ska vara kvar här hos svärmor + hennes A.
För tillfället är dom inte hemma, men de skulle komma vid 14-tiden. Jag och barnen sover kvar här inatt.

So long så länge!