Ljud och försäkring

Vårat hus håller mer eller mindre på att förvandlas till någon slags stor ljudanläggning.
Man skulle kunna tro att M har disco nere i källaren just nu.

Som ni kanske förstår har vi alltså varit och köpt nya högtalare till källar/huvud-datorn.

Varför måste man ha en hel ljudanläggning till datorn?? Som om det inte vore nog med den som sitter i TV-rummet. Jag tycker om musik. Men jag tycker precis lika mycket om tystnaden. Det är stim och stoj runtom mig hela dagarna, så när barnen sover eller jag får en stund för mig själv här hemma (händer typ aldrig!) så vill jag ha TYST. Då njuter jag. Då kan jag få ro och samla tankarna.

Vet inte var han fick den här idéen ifrån.

Såhär i snövädret känns det ju inte särskilt skoj att veta att dagens hål i plånboken är = en resa till väääärmen. *snyft*
Näe, det är faktiskt inge synd om mig. Jag ÄR väl medveten om det. Det är bara det att jag saknar och längtar så otroligt mycket tillbaka till semestern i El Gouna. SÅ mycket (ja, jag kommer tjata om den här semestern ett tag till...!).

Appropå det. Det var så konstigt. Igår fick jag för mig att ringa till försäkringsbolaget och höra lite om man fick räkna ihop min och lilla S´s självrisker på reseförsäkringen. Jo då, det fick man. Men våra utgifter kom knappt upp till självrisksumman. Jag får alltså ingen ersättning för sjukhusbesöken + linserna. Det gör detsamma. FÖR! Rätt som det var så frågade mannen i luren mig om mitt kontonummer! ? !
Han hade under samtalet skrivit ner det jag berättat om lilla S och tydligen så finns det en liten försäkring som innebär att man får ersättning för "vård av barn"! Så inom en vecka får jag 1.000:- insatt på mitt konto! Frågade vad jag skulle skicka in för papper, men nej då, det behövdes inget. Han hade ju skrivit ner allt vartefter jag berättat om henne?! Mysko. MYSKO! Men då vi betalar HÖGA försäkringspremier varje månad till detta bolag (900:- EXKLUSIVE bilförsäkring) så tänker jag ta emot dessa pengar med gott samvete!!!

Ibland ska man ha tur.  


Fredagsfyran v.13

JEANS

1. Hur ofta bär du jeans?
- Beror helt på vad jag ska göra. Är jag hemma går jag ofta i något annat. Men ska jag till dagis eller ut så blir det väl jeans.

2. Hur mycket tycker du att man kan lägga ut för ett par jeans?
- Själv köper jag för max 400-500:-. Min andra hälft, han tycker visst det är värt att lägga 1000:-.

3. Hur många par jeans har du?
- Egentligen bara 2 som jag använder. Men det hänger ett par till i garderoben.

4. Finns det andra byxor som du hellre använder?
- Hemma har jag hellre andra brallor. Men ibland har jag även andra byxor på mig än jeans, när jag går ut.



Pladask!

Igår morse när jag körde till bilservicen, så mötte jag en cyklandes dam. Jag saktade ner farten för det var ett stort vattenparti mitt på vägen där vi båda åkte. Ville ju inte stänka ner henne. Det var bara det att damen på cykeln, körde omkull!!
Ja, rakt i vattnet ramlade hon minsann!
Självklart stannade jag bilen och sprang ut och frågade hur det gick med henne. Jo då, hon hade fått ont i armen och svor över att hon tog den vägen som hon aldrig annars brukar åka!

När jag sen sätter mig i bilen, så frågar sonen vad jag gjorde. Jag berättade att damen hade ramlat och rakt ner i vattenpölen. Att hon gjorde sig lite illa. Det blir tyst i baksätet. Men sen hör jag:
"Man får väl se sig för var man cyklar".


Idag ska jag:

  • leka med barnen.
  • ringa L och bestämma tid för vår "dejt".
  • saaakna El Gouna och tycka lite synd om mig själv som är hemma igen.
  • få hem bilen.
  • in till stan och köpa högtalare. Så rooooligt! ... typ inte.
  • skriva om en sak. Fick en fråga igår av min vän J (hej hej! ;)) som "ställde till det" i mitt huvud. Jag funkar ju så att om jag inte får skriva ur mig saker, så blir det som oordning bland mina tankar. Den här frågan, är egentligen ingenting som dagligen berör mig. Men när man väl börjar prata om det, så sätts det liksom igång något. Det är inget jag ser som jobbigt eller negativt, snarare är det bra att få skriva om det. Ska bara komma ihåg att spara ner den texten så den inte går förlorad. Det är inget jag tidigare har skrivit om, för mig själv - så det ska faktiskt bli intressant att se hur texten kommer bli!
  • har tänkt en del på mormor. Funderar på att åka och tända ett ljus på minneslunden. Sist jag var där när det var lite halvdant snöväder, var mitt ljus för henne det enda som brann för någon! Är det ingen som bryr sig om sina nära & kära bara för att det råkar snöa? Det finns ju faktiskt särskilda gravljus som tål blåst och dylikt, så det går inte att skylla på det! Hur som helst, så kändes det i alla fall bra att se och veta att ett litet ljus brann för just min mormor. I all snö, i kylan, i den lunden.. fanns det bara hennes ljus.


Sista minuten

... vore ju inte helt dumt!

:)


Nej nu..

Vad är det jag ser? SNÖ? Är det snö jag ser falla? Mer snö? Neeeej! Jag vill inte ha mer! Sluta.

Värmen, solens strålar.. som var så nära, känns plötsligt så långt bort.



Förra veckans Fredagsfyra

GRÖT

1. Hur ofta äter du gröt?
- Någon gång varje vecka brukar det bli.

2. Brukar du göra egen gröt, vilken sorts gröt då?
- Ja! Ibland havrekligröt och ibland 50/50 med havregryn och fiberhavregryn och då och då Mannagrynsgröt.

3. Hur nyttigt tycker du det är att äta gröt?
- Det är väl bra att äta gröt? Men jag äter för att jag tycker det är gott.

4. Vilken är den godaste gröten?
- Beror helt på humöret och själva suget.. Ibland känner jag för Mannagrynsgröt, ibland för Tomtegröt ibland för Havre/fiberhavregrynsgröt. Just då: är det den gröten jag äter som är godast.



Bilservice, hallå?

Jaha, morgonens bilinlämning till verkstaden gick ju som väntat. KRÅNGEL!!
Att allting alltid ska krångla för mig. För oss. Det spelar ingen roll vad det är, FK, huset, lön etc.
Allt krånleri har fått mig att bli skeptisk. Jag litar inte på något, på någon -därför dubbelkollar jag alltid allting. Jag vet, lite jobbigt och framför allt onödigt energitagande.

Igår tänkte jag ringa verkstaden för att dubbelkolla. Men sa till mig själv :"varför håller du på såhär för. Nu har du bokat den här tiden och då får du lita på att de har gjort sitt jobb och bokat in dig rätt. Lägg av nu! Ring INTE och checka".

Eftersom bilverkstaden ligger 1 mil bort, så hade jag bokat upp min kära mamma för att följa med oss så skulle komma hem sen. Så vi körde dit... jag flyttade över barnen till mina föräldrars bil och gick sen in med vår bilnyckel. Snubben bakom disken tittar förbryllat och kliar sig lite i huvudet och säger sen: "Hmm... det måste ha blivit något missförstånd här.. Hm.... Hm... Idag har vi dessutom en kille sjuk, så tar jag in din bil idag känner jag att vi inte kan göra ett riktigt bra jobb med den... Hm... Jaa, jag skulle vilja att du kommer tillbaka imorgon med din bil. För då har vi tid". VAAA?? säger jag och suckar högt och irriterat!

Han sitter där bakom sin dator och ser ut att fundera... han erbjuder mig att få låna en lånebil under morgondagen. Men hallåå, det är ju inte det som är grejen!

Går ut till mamma och barnen, som undrar vad det är som händer. Berättar som det är, att de inte kan serva bilen idag. Rådgör med mor och hon erbjuder sig att hämta vår bil imorgon efter att hon slutat jobba. Vi bestämmer att vi ska låta bilen stå tills imorgon, så slipper jag dra ut barnen imorgon bitti igen.
Går in till verkstaden igen och säger hur jag vill ha det. Det går bra. Gubbsnubben säger att kanske hinner de titta på min bil idag, nu när den ändå står där?? Jaha, så nu går det bra minsann? tänker jag i mitt stilla sinne.

VARFÖR råkar jag ut för allt? Så har det varit med det mesta sen jag flyttade hemifrån. Just mina bokade tider för saker blir alltid fel av ngn anledning, just mina papper som jag skickar in till olika myndigheter råkar komma bort eller komma fel, just min föräldrarpenning råkar dröja så jag inte får någon utbetalning på 3 månader, utan blir då istället hänvisad till SOC!!! av FK.

Kan inte annat än sucka.



Idag

Nattens sömn har varit god och lilla S har bara vaknat en sväng, kl. 4. Men då ville hon bara ha lite vatten, sen somnade hon om igen. Skööönt! Hon sover fortfarande. Men jag måste väcka henne alldeles strax, ge henne en flaska välling och klä på henne. Fixa iordning sonen och packa in oss i Volvon och åka till bilservicen. Hoppas hoppas att det inte är något större fel med bilen. Men eftersom vi alltid har sån "tur" med saker & ting, så är det väl något större som måste fixas. :(

Idag ska jag försöka få lite ordning här i huset. Sen vi kom hem ligger det grejer ÖVERALLT. Blir galen. Oöppnad post, kläder, leksaker.. you name it! Dessutom är det ju hög tid att betala räkningarna!!!!

Ringde dagis igår, sonen får vara hemma idag och imorgon med mig. Likaså måndag. Hoppas hans mage repar sig och att han kan gå på tisdag, för han saknar sitt dagis.

Nä, det här går ju inte. Måste fixa iordning oss nu!


El Gouna ---> kylan.

Lite lättbegripligare att se vad jag skriver va? :) (såvida man inte gjort som Jennie och kopierat in texten i ordbehandlingsprogram).

Då är vi hemma igen. Det är då med blandade känslor kan jag lova. Det kändes skönt att kliva in innanför dörren, till sitt hem. DET kändes bra. Det kändes skönt och bra att se M igen. Väldigt bra. Däremot kändes det mindre skoj att kliva av på ett regnigt Arlanda. Brrr, så kallt det var. Eller kallt, mer grått och blött. Fast vet ni.. när vi lämnade Hurghada flygplats igår så regnade det!! Jajemen! Det gjorde att det inte kändes så svårt att lämna landet.

Hur har det då gått med lilla S?
I måndagskväll när vi gått och lagt oss så rosslade hon och hade svårt med andningen. Mamma tyckte jag skulle åka in till sjukhuset med henne, det tyckte väl jag med.. men kanske inte att det var lika akut som min mamma tyckte det var. Men när lilla S försökte skrika med sin hesa stämma och hade nämnbart svårt att andas, så klädde jag på mig och drog iväg med henne. Mamma var kvar på hotellrummet med sovande E. Receptionen ringde och beställde en taxi till mig.

En taxi ja.. Det betydde att det inte fanns någon bilbarnstol till S!! Det kändes inte bra att ha henne löst i mitt knä. Det var inte långt till sjukhuset, men ändå...  det värsta kan ju hända på bara några meter, avståndet är ju egentligen inte SÅ väsentligt. Anledningen till att jag inte gick dit, var att klockan var 23 och att gå själv där i Egypten på "natten" - det kändes inte heller som någon bra idé.

Väl på sjukhuset gick det väldigt fort. Fick komma in direkt. Det gick väldigt bra att snacka på engelska med läkarna, blev lite förvånad över mig själv! :-) I såna här lägen ser man hur viktigt det är med språk, med engelska. Lilla S hade öroninflammation!! och även en halsinfektion! Så vi fick antibiotika + restriktioner om att ifall febern skulle stiga igen, så var vi tvugna att komma tillbaka + att vi strängerligen inte fick flyga hem dagen efter!!! DET fick jag panik över. Mamma o E skulle då få flyga hem och jag och S skulle ha blivit kvar själva! Tydligen är det farligt att flyga med små barn som har så hög feber. Givetvis hade jag stannat kvar med henne om det hade varit nödvändigt, men nu hade S 38 grader med Alvedon och det var OK. TACK OCH LOV!

Jag kan erkänna att jag var nervös över hur flygresan skulle gå. Trycket i öronen och sådär... Men det gick hur bra som helst, med båda barnen! E är ju inga problem som helst att ha med sig! Han var nöjd desa 5 timmar. Lilla S, ja antingen satt hon i sin babycot och var nöjd eller också sov hon i den!! När vi landade skrattade hon! :) Hon gillade helt enkelt att flyga.
Jag hade förresten S i min bärsjal när vi lämnade hotellet 10 och tills vi gick på planet 12.30. Hon tycker det är mysigt att sitta i den, hon sover ju även i den. Bärsjalen var det bästa jag hade med mig på resan. Helt ovärderlig på flygplatsen och tiden mellan flygplatsen - hotellet. Kanon!

En liten parantes bara.
Igår innan vi lämnade hotellrummet så höll sonen på och donade och rätt som det är hör jag ett välbekant "klirr"ljud eller hur jag ska beskriva det. I alla fall ljudet ifrån när han slår ner ett dricksglas efter att ha druckit vatten. HJÄÄÄLP! Man får ju INTE dricka vattnet i Egypten!
"Eeeeeeeeeee, vad gjorde du??? "
E kommer ut från badrummet: "Drack vatten".
"Drack du vattnet från kranen????"
E: "Jaaa?".

Jaha, så var det med det ja. :)
På planet hem kom väl resultatet kan man säga.......... och även imorse. Idag ska jag iväg och storhandla, känns lite tveksamt om man törs ge sig iväg med honom utanför dörren. Men det visar sig väl senare under dagen hur det blir.
Måste ju även se hur S verkar. Halsen låter sådär, men jag tycker inte hon kändes särskilt varm vid 6-tiden imorse. Försvinner inte febern helt och hållet snart, så går jag nog ner till BVC med henne. Små barn ska väl inte gå med feber i alltför många dagar?!

Nu ska vi gå ner och äta frukost och njuta av att vara hemma .... i det blaskiga vädret...

EL GOUNA: miiiiisssss you!



Tjejsnack v.13

RENT HUS

1. Brukar du göra en grundlig vårstädning?
- Nej. Städar regelbundet (ehm..) så det behövs ingen extra städning. Tycker jag.

2. Vem tvättar fönstren hemma hos dig?
- Sist var det en inhyrd fönsterputsare.

3. Vad använder du för medel till golven?
- Nån grön Ajax.

4. Vad är roligast/tråkigast i hushållsarbetet?
- Roligast: matlagningen. Men det kan även vara unktrist, särskilt när man harvar på med de vanliga gamla maträtterna... 
Tråkigast: allt plockande med div. (lek) saker som ligger överallt! DET känns som ett evighetsarbete.
 
5. Hur ofta tvättar du?
- HAHA! Jämt var mitt spontana svar, men så är det ju inte riktigt. Men antingen kör ja 1-2 maskiner varje dag eller också flertalet efter 2 dagar. Håller jag inte efter, så gror vi igen av gamla smutskläder! :)
Det är härligt att hänga tvätten ute på sommaren. Kläderna luktar så rent sen!


Uppdatering av El gouna livet

Nu har jag precis kollat hemresetiderna inf;r morgondagen, 'ven om det inte k'nns s[ lockande - s[ kan det nog vara bra att veta n'r vi ska l'mna hotellerummet och n'r bussen g[r till flygplatsen.

Lilla S d[.. Jo, hon hade 40 graders feber inatt. Stackars lilla tjej. Imorse hade hon ocks[ feber, dock mindre 'n 40 - hur mkt vet jag inte eftersom vi inte tempat henne 'n. Vi har f[tt i henne 1 dl v'lling, n'stan p[ gr'nsen till tv[ngsmatning, men vad g;r man inte. Hon vill helst inte dricka, hon bara kniper igen munnen. Den blir som ett stramt streck. Hon 'r vaken och s[, men s[ mycket mer 'r det inte. Hon som annars alltid vaknar med ett leende (jo, det 'r sant!), avger inte l'ngre n[gra...  Inte ens [t favoriten Storebror. DET tyder p[ att hon inte 'r riktigt kry.
Vi avvaktar och ser hur det g[r med v'tskan. Hoppas hon dricker lite d[ och d[, f;r det g[r nog r'tt fort att bli uttorkad i den h'r v'rmen! Precis n'r vi kom hit f;rra veckan, pratade vi med en #Malm;isk# familj med 2 barn. Ena var som S, ca 7 m[nader. Han hade varit d[lig, feber och kr'kts - precis som S!! Sen helt ov'ntat s[ bara sov han, han sov och sov... ingen reaktion. De ringde p[ l'kare och de var tvungna att [ka till sjukan med honom. D'r blev de kvar i  12 timmar...  pojken fick dropp och pappan hade v'l egentligen inte s[n mer koll p[ vad de gett sonen. Det stog ju en del obegripligt i journalen, bland annat symptom som pojken INTE uppvisat... eh? pappan sk'mtade lite och sa att nu kanske de kunde f[ ut mycket p[ f;rs'kringen f;r #skador# som egentligen inte uppvisats.. hehe.

Jag vill INTE [ka in med S. T'nk om hon skulle bli s'mre mot eftermiddagen och att man vart tvungen och upps;ka l'kare. Sen kanske man blir kvar d'r och missar hemresan!! HJ"LP! Undrar hur det skulle bli d[. Ah, ska inte fundera p[ det - det 'r bara hoppas hon kvicknar till illa fort!

Klockan 'r 08.30 och solen gassar p[ f;r fullt. Sista soldagen kan man v'l s'ga. Imorgon kommer vi spendera ett par timmar inomhus p[ flygplatsen, s[ det 'r lika bra att njuta fullt ut idag. S h[ller vi inomhus emellan[t, det blir f;r varmt f;r henne annars. Men v[rat rum ligger s[ bra till, s[ vi har sol p[ v[r uteplats 'nda fram tills kv'llen! S[ 'ven om ena 'r hemma med S, kan den ju njuta av solen! Sonen vill v'l bada antar jag.. s[ en av mamma o mig kommer v'l bo vid poolen.

T'nk.. imorgon 'r vi hemma i Sverige igen. Kan inte p[st[ att det k'nns alltf;r lockande. Brrr! P[ onsdag kommer E vara hemma med mig och p[ torsdag blir det dagis f;r han. Det ser han fram emot. Han beh;ver nog ha onsdagen p[ sig och vila ut. Kolla lite film, pilla med sina leksaker och s[.. Sj'lv ska jag v'l tv'tta.
T'nk, om 2 dagar 'r man hemma i tr'sket och harvar runt igen. S[ illa 'r det s[klart inte. Men den h'r semestern har dels varit v'lbeh;vlig, men ocks[ underbar - det g;r det lite jobbigare att [terv'nda hem.

Jag skulle beh;va upps;ka en l'kare. Jag 'r ju allergisk mot myggbett och h'r nere har jag f[tt X-antal. P[ min v'nstra arm ser det ut som att jag f[tt en extra armb[ge och mina ben ska vi inte tala om. Mitt h;ger ben 'r v'rst.. det 'r fullt med bett, som liksom har v'xt ihop till ett megabautastort. Det 'r v'l ingen fara med det, men det g;r ONT! Det g;r s[ j-la ont ... det 'r varmt och stramar och kliar s[klart. Ibland har det 'ven kommit ut var. De 'r allts[ inte bra. F[r se hur de blir om ett par dagar. Mamma tror jag skulle beh;va lite pencillin mot dem. Far min har haft likadant och d[ har han f[tt pencillin n'mligen.

Nu ska jag g[ och h'mta ut n[gra flaskor med vatten, det l'r g[ [t denna vindstilla m[ndag.

H[ll tummarna f;r att flygplanet imorgon landar p[ r'tt st'lle.....


Sjukt och lite annat

Jag har f[tt tag p[ jordens mest segaste dator!! Suck! Den vanliga datorn jag brukar ha var upptagen, s[ jag har g[tt till hotellets shoppingcenter. H'r 'r det billigare och nu f;rst[r jag varf;r!!!!! F[ se om detta ens orkar g[ iv'g....

Min lilla S 'r sjuuuk!!! Vi tyckte hon k'ndes v'ldigt varm och tog d[ tempen p[ henne, som visade 39.1 grader! Hon har kr'kts 1 g[ng och 'r fortfarande j'ttevarm. Men vi f[r iaf i henne dryck, som tur 'r! Lilla skruttan. Hoppas hon snart repar sig.

Vi hade ju t'nkt [ka ner till Marinan och kika runt lite idag p[ em. Men s[ blev S sjuk, s[ d[ var mamma hema med henne och jag och sonen tog en egen utflykt! DET i sig var ju v'ldigt trevligt, d'remot s[ var Tuc Tuc resan v'ldigt..... Fartfylld eller vad man ska s'ga.... Trodde vi skulle ramla ut, eller att den trehjuliga mopeden skulle rasa omkull i de tv'ra v'nsterkurvorna. Men vi klarade oss helskinnade, b[de fram och tillbaka. D'remot s[ k;rde han s[ fort att sonens sjal han hade p[ huvudet bl[ste av. Jisses, de d'r var fanimig mer farliga 'n de galnaste taxibilarna!! Det d'r g;r jag nog inte om n[ mer, i alla fall inte h'r i Egypten. Kanske g;r de lugnare i Thailand..

M[ste bara s'ga att detta tangentbord 'r helskumt. Knappen med ett Z p[ blir ett y n'r man trycker ner den. Fr[getecksknappenblir - tecknet, oavsett om jag h[ller in shift eller dylikt samtidigt. Mysko. M[ste ha blivit n[ fel i konstruktionen.. som med mycket annat h'r nere.

Idag har det inte bl[st h'r! Det har varit j'ttesk;nt faktiskt! Legat vid poolen och myst.
Ikv'll bjuds det p[ Italiensk buff\e, det ser vi fram emot. Hoppas bara lilla S orkar med det.

Det h'r 'r ett skitskumt och lite halvunket internet caf\e jag sitter p[...... k'nns som att jag nog vill skicka iv'g detta och g[ hem igen. Brrr... "garen sitter och kollar p[ n[gon mysko arabisk krigsfilm, eller vad det 'r... Huh!

Jennie>  Jag kan bara inte inte skriva svar p[ din kommentar till mitt tidigare inl'gg, d[ skulle jag f[ sitta h'r hela kv'llen.. hehe. S[ du f[r helt enkelt ett personligt meddelande h'r ist'llet.
Horoskop papyruset... Det 'r bara en m[lning med stj'rntecknet p[ ett papyruspapper. Sen skrev han Stinas och mitt namn p[ arabiska i en ruta bredvid. Inget s'rskilt, men lite skoj att ha / allra helst eftersom M och E har varsina...
Vad smart du var som klistrade in mina kr[kf;tter i ett ordbehanlingsprogram. J'ttefiffigt!! Smart tjej!
Hoppas att ni m[r bra, att allt 'r bra med Ronja och hennes f;ljeslagare.. hehe. Vill in p[ hennes sida, men det 'r som sagt ingen id\e. F[r l'sa ikapp n'r jag kommer hem ist'llet. Ja, snart 'r vi hemma.. suck! Men vad h'rligt att l'sa att det ska bli varmare iaf.. HE HE HE.................

Ha det s[ bra alla och h[ll tummarna att S inte blir s'mre!




Idag har jag frusit!

.. Ja, det 'r faktiskt sant! >)

Idag har det bl[st en hel del h'r... inget som vi st;rt oss p[ under dagens sol & bad, men nu ikv'll n'r vi satte oss ute fick vi banne mig ta p[ oss l[ng'rmat! Skandal, eller hur?! :)
Det 'r sjukt hur bortsk'md man blivit.. nu n'r det #bara# 'r 25 grader ute kl.21 s[ tycker man det 'r kallt....
P[ tisdagkv'll kan vi b;rja snacka riktig kyla.... buuuhuuu!

Ig[r tog vi bussen till R;da havet och vi hade det j'ttebra d'r! Jag hade lilla S i b'rsjalen och eftersom det var OTROLIGT l[nggrund d'r, s[ kunde jag g[ ut en bra bit i havet med henne! Sonen och hans mormor vandrade l[ngt, l[ngt ut med Kalle - E:s nya kompis som 'r en uppbl[sbar val! :)
Vi var d'r i 2 timmar, sen tog vi bussen hem. Jaaa, vi kom hem (k'ndes det lite som...).

Idag vaknade vi vid 06 och 7 var vi inne och [t frukost. Ute vid poolen till 8 och d'r har vi varit i princip hela dagen! Sonen har varit n;jd... mellan badningarna har han pysslat med papper och pennor. Kalle har ocks[ varit med oss idag........ Han var tom med oss inatt i s'ngen! :)

Idag k;pte jag horoskops papyrus. Vi k;pte ju f;rra [ret n'r vi var i Sharm el Sheikh, men det var M som stod f;r det ink;pet och k;pte stj'rntecknen [t honom och E - mig hade han ingen tanke p[. GRrrr!! S] nu har jag k;pt till mig och S. En j'ttetrevlig f;rs'ljare. Vi snackade en del och han gick igenom det arabiska alfabetet med mig och det har jag nu f[tt dokumenterat... Vilka j'kla kr[kf;tter, om ens det.... Kul att prata lite med folket och l'ra sig n[got!

Ikv'll utnyttjade vi v[rat andra kompensationserbjudande p[ den andra belgiska restaurangen, Chez Pascal. Jag [t flamberad scampi till f;rr'tt, men det var inge gott. F;r mycket alkoholsmak, jag trodde att flamberingen innebar att alkoholen liksom brann upp??! Till varmr'tt [t vi n[gon fisk florentine (spenat), gottigt! Det var en s[n d'r fiiiiin restaurang, s[ n'r jag uppt'ckte att sonen satt med f;tterna uppe p[ bordet sk'mdes man inte lite heller..............!

Imorgon ska vi ta en Tuc Tuc ner till Marinan. M[ste filma alla L Y X b[tarna som ligger d'r. Jisses, har aldrig sett till maken av b[tar! HERREGUD, att det finns s[dana b[tar ens! Jag hoppas vi alla + S:s vagn ryms i Tuc Tucen... hehe, ska bli skoj att se! G[r f;rmodligen ner en sv'ng till lagunen ocks[, gr'ver lite sandslott och annat skoj! Hoppas det bl[ser lite mindre bara. Det 'r l;mskt n'r det bl[ser, man inbillar sig att solen kanske inte tar s[ himla bra. Men det G:R den! Jag har ju totalbr'nt mg p[ axlarna och sonen 'r BRUN som en pepparkaka.... s[ honom f[r vi passa liter s[ han inte br'nner upp sig.

Nu ska jag g[ hem till rummet igen och k;ra vidare med mitt Suduko, som jag helt har fastnat f;r!!
Tar v'l en sv'ng f;rbi barne ocks[, m[st h'mta lite mer Cola! All Inclusive 'r fasen mig det b'sta jag haft p[ en resa... :)

Trevlig helg p[ Er!




El Gouna-life

Hej?

S'tter ett fr[getecken eftersom jag inte vet om det 'r n[gon som tittar in h'r...

Klockan 'r 10 lokaltid och vi har varit uppe i ca 3 timmar. Lilla S sov fr[n 20-05.40 och somnade sen om efter amningen och vaknade vid 06.45 av storebror sin...
Nu 'r det 31 grader i SKUGGAN!

Efter g[rdagens blogg s[ gick vi in till centrum och bes;kte Aqua. Ett inomhus akvarium d'r det fanns alla m;jliga och om;jliga fiskar. De hade 'ven SM{ sm[ bebiskrokodiler... R'tt s;ta, men s[g inte s[ mycket ut f;r v'rlden. Sonen tyckte iaf det var skoj...
Gick lite i aff'rer sen. Bomull 'r ju himla billigt att k;pa h'r nere. S[g ett j'ttefint tygstycke + 'ven en sjal, 'r lite sugen p[ att sl[ till. Vi m[ste f;rs;ka fixa ett par nya sandaler [t E ocks[.. vi har lyckats gl;mma dem n[gonstans, s[ han springer barfota hela dagarna! >)
K;pte en t-shirt till honom ig[r, 100% bomull f;r 25:-.

Morgonen b;rjade med en frukost och sen har vi badat i poolen. Sonen kan vara i HELA dagarna om han skulle f[... Men nu tog vi upp honom och han och mormor ligger p[ solstolarna och ritar. Lilla S sover i skuggan. Ig[r badade vi f;rresten lilla S f;r f;rsta g[ngen! >) Hon har 'ven f[tt bada i poolen idag, det gillar hon!
Pappa M: jag har filmat det, s[ det f[r du se sen. Obs! min filmning 'r inte bra, det 'r v'ldigt skakigt och s[d'r.. ja, du vet hur jag 'r med (video(kameror....

Idag n'r vi satt i en liten pool i den stora poolen, eller hur jag ska f;rklara det.. S] stod solen p[ och det var s[ varmt. Mamma sa: }hhh, h'r br'nner det p[ som bara den! Kom E och s'tt dig h'r! Sonen tittar skumt p[ mormor och f;rsvinner snabbt d'rifr[n: Neeej, jag vill inte br'nna mig!!! Vad vi skrattade sen! >)

I em ska vi [ka en buss, eller (h[ll i dig nu pappa M) en Tuc tuc. Tuc Tuc finns 'ven i Thailand.. en trehjuling med litet flak p[ typ. T'nkte i s[ fall ta lilla S i b'rsjalen, s[ slipper man ju vagnen.. 'ven om de s'kert skulle hitta plats f;r den. Vi t'nkte [ka ner till R;da Havet.

Det 'r s[ h'rligt h'r!!! Jag gillar landet och m'nniskorna mer och mer. De 'r s[ h'rliga. Allting f[r ha sin tid. Alla hj'lps [t, det h'rjas till, de blir arga - men sen 'r det bra. De 'r som de 'r och jag b;rjar l'rar mig m'nniskorna nu. Jag b;rjar 'lska landet. Ja, det 'r ett starkt ord.. men jag tror fasen jag g;r det!! jag vill till Egypten FLER g[nger, FLER FLER FLER!! >)

Pratade med ett sm[l'ndsk par i poolen. De 'r h'r med sina tvillingd;ttrar p[ 17 m[nader. De har varit h'r i 2 veckor snart och 'ven de 'lskar Egypten. F;rsta veckan dom var h'r var 'ven tjejens brors familj med.. och s[ har de morf;r'ldrarna med sig. En s[n resa vore toppen. Paret skulle ut p[ en snorklingstur nu, det skulle jag med vilja!!

Det k'nns som vi varit h'r i en evighet, men 'nd[ inte. Det 'r underbart h'r. Vill hem, men 'nd[ inte. Vill att HELA min familj ska vara h'r, d[ skulle jag kunna vara h'r hur l'nge som helst.. n'stan. Jag NJUTER till 100% av den h'r semstern. Visst, det 'r fortfarande ett pass med barnen och s[d'r.. men det g[r liksom att ta n'r man 'r h'r. Allt k'nns s[ mycket l'ttare!

Nu ska jag g[ f;rbi Cleopatras Wellness Center igen och se om de ;ppnat. Jag vill ju ha Pedikyr och ev. n[gon mer behandling.

Ha det s[ bra allihop! S[ skriver jag snart igen.


Varit p[ sjukhus!!

Var bara tvungen att smita in en liten stund. Solen br'nner som bara den och det 'r s[ j'kla VARMT!!! Lilla S ligger i sin vagn och sover och E 'ter en glass (har ju All inclusive, och d[ ing[r valfri m'ngd glass.. passar ju bra! >) ).

Valet av min rubrik  d[+ Jo.. idag har vi varit p[ sjukhuset h'r i El Gouna!
Ig[r n'r vi gick in till #stan# tyckte jag att det k'ndes obehagligt i mitt ;ga. Mamma tittade, men s[g ingenting. Tog ut linserna som vanligt innan jag gick och la mig, la inte m'rke till n[got s'rksilt. Imorse n'r jag skulle s'tta i linserna igen, s[ var en lins helt trasig!!! Satte i den 'nd[, men det gick ju inte alls! Det gjorde ONT! S[ jag s;kte upp Henrik (guest relation/snubben) och fr[gade var jag skulle v'nda mig nu d[. Han ringde till sjukhuset och h'nvisade mig sen dit. Packade i ungarna i vagnar och begav oss iv'g. Det var inte l[ngt och g[, men oj.. det var s[ varmt! E somnade i vagnen och sov sen i 1.5 timma tills det var lunch.
Det gick hur smidigt som helst p[ sjukhuset. Trodde det skulle ta l[ng tid d'r (som det annars g'rna g;r h'r), men jag kom f;re alla andra inf;ddingar som satt d'r...  Unders;kningsrummet s[g v'l ungef'r ut som hemma.. men det stod en tebricka d'r och det var 'ven en till snubbe i rummet, en professor, som tittade p[ n'r dr. unders;kte mina ;gon. Jag hade tydligen en allergisk reaktion i mitt ;ga ocks[..
Unders;kningen gick bra.. det var bara det att n'r han skulle kolla i mitt ;ga s[ gjorde han n[got helskumt med mitt ;gonlock!!! Han li ksom b;jde in det p[ n[got konstigt vis.. huh! Det var obehagligt. Sen droppade han i n[ droppar och sen drog han med en pappersremsa i ;gat!!
Sen fick jag mina linser. Bes;ket blev dyrt..... jag hoppas att min f;rs'kring t'cker n[got. Det dumma 'r bara att jag dagen innan vi [kte ;verv'gde att teckna en s'rksilt semesterf;rs'kring, ut;ver hemf;rs'kringen, men sen avstod jag den - dumt!!! Aja.. gjort 'r gjort.

Nu ska jag g[ ut i solen igen. Vi ska kl' p[ oss och ta en promenad till Aqua.. Ett akvarium d'r de har pirayor, krokodilbebisar (st[r det i broschyren iaf).... m.m Ska bli kul och det vill ju g'rna E se!

Ikv'll ska vi utnyttja ena kompesationserbjudandet... dvs, 'ta p[ la Dolce Vita / den italienska restaurangen. Ser vi fram emot!

Lilla S sov f;rresten hela natten!! fr[n 21-06! Tur frukosten serveras 7.... >)

Vi har annars varit mest vid poolen idag. Sonen vill bada HELA tiden! han simmar p[ som 17... Hans nyfunna kompis, Tilda, [kte hem idag... det finns ju andra barn, men ingen annan han har lekt med.

Pappa/saknaden har gett sig lite. Han har inte n'mnt M n[ mer och det tycker jag 'r sk;nt. Det 'r inge roligt att se s[ mkt han l'ngtade efter M ig[r.

N'he, nu 'r det solen som v'ntar!

Bye bye!



H'lsning fr[n El Gouna

Hej p[ er allesammans!

Ja, nu sitter jag vid en dator i EL GOUNA!! Hur m'rkligt k'nns inte detta d[? En del bokst'ver finns ju inte p[ detta arabiska tangentbord, men jag hoppas ni kan tyda vad jag skriver 'nd[!\\

Jag har nu k;pt 30 internetminuter f;r 15 LE, ca 18 kr. S[ jag f[r fatta mig kort...

Kan b;rja s'ga att flygresan gick S{ bra!!! Helt ;ver f;rv'ntan. Lilla S sa inte ett knyst. Hon satt i sin baby/cot och var s[ n;jd s[ n;jd. Den lille mannen han roade sig sj'lv hyfsat bra. Inget gn'll eller s[. Landningen p[ Hurghada flygplats avslutades med en DUNS!!! J'vla, det m[ste banne mig ha varit h[l i landningsbanan... och det tyckte ju E var skitskoj!! Vi andra satt v'l mest skr'ckslagna och undrade vad det var som h'nde... hehe.

Det gick hyfsat smidigt med visumet och passkontrollen. Men E var v'ldigt, v'ldigt tr;tt. Lilla S med, men hon somnade i min b'rsjal! Sjalen var DUNDER att ha med sig... !!!
Sen b;rjade vi med att bli bl[sta. Vi t'nkte att n[gon egyptier skulle f[ b'ra v[ra resv'skor, varf;r skulle vi sl'pa p[ dem. Jaha, d[ var det en som k;rde fram en vagn [t oss och ville sen ha pengar, han fick 4 euro... han sa att han skulle k;ra vagnen med v[r packning till bussen, men visst d[!!! Det sket han i. S[ vi fick haffa en annan egyptier och ge honom pengar ocks[.. suck! Men vad hade man v'ntat sig...

V'l p[ hotellet s[ m;ttes vi upp av Henrik, en Guest Relation. En svensk man som jobbar frist[ende utanf;r resebyr[erna. Lite som Kundv[rd.. g'stv[rdare typ. Han kom fram till mamma o mig och fr[gade om vi reste i s'llskap och hade olika rum. Ja, det hade vi ju... ni som k'nner mig, vet att fr[n b;rjan var det inte t'nkt att min mor skull med och n'r det best'mdes gick det inte att boka p[ henne p[ v[rat rum. S[ hon skulle ha ett eget rum... Men Henrik sa #jag har ett erbjudande till er. ni f[r nappa p[ det eller inte#. han erbj;d oss ett familjerum p[ grannhotellet, Resorten... och i kompensation 2 middagar p[ tv[ fina restauranger f;r oss alla!!! Vi tittade p[ rummet, som f;rst l[g p[ andra v[ningen utan hiss. Det k'ndes inte aktuellt eftersom vi har barnvagn osv. Jag sa att om han kunde skaffa ett likadant rum men p[ nederv[ningen s[ OK. Det fixade han!! >) S[ nu bor vi alla i ett familjerum, p[ Resorten!! 4/stj'rnigt ist'llet f;r 3 plus. J"TTEFINT!!!

Poolen ligger alldeles utanf;r v[rt rum, till sonens lycka!! D'r har vi badat och solat. Idag gick vi 'ven ner till lagunen som ligger alldeles nedanf;r v[rt hotell. D'r byggde E och jag sandslott. Verkligen S{{{ fint!!!

I eftermiddags gick vi till centrum, vad kan det ha varit 200 m. d'r tog mamma o jag en kaffelatte p[ ett kafe.. ett s[nt d'r d'r man sitter p[ madrasser rakt p[ marken. Det var h'rligt!! Till E har vi faktiskt f[tt l[na en barnvagn ifr[n hotellet.. han orkar inte g[ i denna V"RME!!! s[ han o S sov s[ fint i sina vagnar...

Lilla S d[? Hur g[r det med henne? Jo, det g[r hur bra som helst. hon 'r n;jd hela tiden. Jag 'r helt f;rv[nad. P[ flyget fick jag ber;m f;r mina otroligt sn'lla barn av flygv'rdinnan!! hon var chokad att dom inte klagade n[got och att de itne sa n[got om trycket i ;ronen. Det brukade alltid pipas lite sa hon.

Maten 'r toppen, personalen med. V'dret underbart. 30-35 grader i skuggan.. huh!! S[ det 'r VARMT!! men det 'r ju v'rmen vi ville [t.

Detta st'lle 'r ett av de finaste jag bes;kt. Hur vackert som helst.. men [ andra sidan 'r inte det h'r riktiga Egypten eller vad man ska s'ga... Bara egyptier som arbetar h'r sl'pps in i enda infarten till El gouna. F;rs'ljarna f[r inte #ragga# p[ oss g'ster, eller k;ra fula f;rs'ljningstrick.. vilket g;r att man kan g[ i lugn och ro och titta p[ saker.

Lilla E hade en liten svacka idag. Han saknade sin papppppa!!! Han fr[gade n'r vi skulle [ka hem till Sverige och till pappa. ja, han saknar M j'ttemycket. Men det f[r han allt ta! >) Han har fr[gat n[gra ggr til efter pappa, men det 'r under kontroll. Antar att Pappa M saknar sin son ocks[.. hehe.

Det h'nder inte s[ mycket h'r... vi njuter av livet, v'rmen och av semestern. Ikv'll ska mamma o jag sitta p[ v[ran stooor balkong och l;sa Sudoko. Vi har ju all inclusive och mamma tar sig g'rna en extra ;l tror jag. Jag sj'lv k;r p[ cola light. Mumma!

Vi har precis varit och avnjutit buffen.. mamma har g[tt till v[rt rum med barnen. S[ jag ska g[ tillbaka till dem och l'gga dem inf;r natten. Sen f[r vi lite tid i lugn och ro, innan det 'r dax f;r sk;nhetss;mn. Imorgon ska vi till R;da Havet och bada lite. Ska 'ven f;rs;ka ta mig en Pedikyr och ev. Manikyr. Det 'r billigt!!!

Till M: Vi har det j'ttebra och jag tar hand om barnen. Ser efter dem som jag ska. Ska krama dem en extra g[ng ikv'll.
Till Broder D: du och M kan v'l best'mma en dag i veckan som M kan komma och h'mta datorn??? Ni kan v'l lova mig att fixa det nu under veckan. Ta kontakt med varandra!!!! >)

OK mina v'nner. Nu ska jag ut i kv'llsv'rmen!!!!!! Klockan 'r 20.00 lokaltid och det 'r 25 grader ute!!

Ha det s[ bra!



16 timmar kvar

Om 16 timmar sitter vi i bilen och är på väg till Arlanda.

Jag har 16 timmar på mig att irra runt och försöka  få med mig det nödvändigaste. Ja, jag måste hinna få lite sömn också. Sen bär det aaaav. Tjo ho!

1 vecka i värmen.
1 vecka med städning.
1 vecka vid varma stränder, vid Röda Havet!
1 vecka utan matlagning, bara varsågod och slå sig ner! OCH bara kunna gå därifrån sen. Lyx!

-1 vecka innan vi är tillbaka i snöskiten igen.



Tjejsnack vecka 12

Favoritplatser

1. Vilken är din favoritplats i din stad?
-  Mitt hem.

2. I ditt hemland?
- Jag har ingen sån där riktig favvoplats. Men Hovet i Småland har en mycket speciell plats i mitt hjärta.

3. I hemmet?
- Usch, får man säga datorhörnan?

4. I världen?
- Jag har sett och upplevt två mycket speciella platser, som jag minns väldigt bra.
Det ena var en sandbank långt ut i Röda Havet. Där la båten till och vi fick hoppa ut och gå på sandstråket. Helt jäkla amazing vackert! Det andra, som nog slår Röda Havet-grejen, är en strand längs Indiska Oceanen som E och jag besökte när vi var i Oman. Det var inte den vackra stranden som gjorde intryck, utan vyn vi hade ifrån stranden. OJ. Hittar inga mer ord.
Det är två platser som är favvisar det.

5. I fantasin?
- Tjaaa.. får väl svara att det är när jag i fantasin besöker ovannämnda platser.


Dagen som varit

Nu har de sista gästerna åkt hem. Det har varit ett lyckat födelsedagsfirande av sonen, han var förresten helt jäkla vild. Jisses, vad han var uppe i varv vid presentöppningen. Det blev lite stimmigt där ett tag.

Gjorde en Orm-tårta! Såg den på en
sida för några år sen och jag har sen dess alltid velat göra den. Men så har födelsedagen närmat sig och man har så mycket annat att stå i och när väl stunden är inne har man gjort det lätt för sig. Dvs antingen köpt en tårta, eller också själv slängt ihop en vanlig Prinsesstårta.
Men nu tog jag alltså tag i det här tårtbakandet! Det var riktigt roligt att prova på och enkelt!
Jag längtar tills jag får göra en tårta till S! Men då får det bli en tårta som är lite mer "tjejig" till motivet.

Nu har M dammsugit bort 1 kilo hund(hår). Sonen håller med Kinderfiguren Kalle. Kalle har fått två hus och nu gör sonen en skog som han bor i.....

Jag själv tog mig en avkopplare här, men måste nu återgå till verkligheten. Måste baka till dagis imorgon + att det är högaktuellt att packa nu!

2 dagar kvar! :D


4 år


06.20 vaknade sonen. Sen så har det bara rullat på.

Idag är det ju 4-års kalas här hemma!
Tänk, han har blivit 4 år!!!
Det är 4 år sen jag låg och PLÅGADES för första gången, eller egentligen är det ju imorgon eftersom det är då han fyller.. men ändå.
4 år sen E kom till världen och livet tog en annan form. En bättre form.
4 år sen han var en liten plutt och låg på mitt bröst, liten och totalt hjälplös.
Jag kände honom inte då, samtidigt som jag kände honom mest av alla och han kändes så himla naturlig. Han kändes och känns så himla rätt!

GRATTIS min älskade, älskade, kloka, bästiga son!

...jag Ä L S K A R dig...


Tillbaka

M är hemma igen.
Det var inget allvarligt. Men det är stressen som har bidragit till detta, han måste försöka lära sig att stressa av, stressa ner. Relaxa i och av livet helt enkelt!  :)

Han försöker förminska detta genom att säga typ: "vad var det jag sa, det var inget farligt!". Men även om det inte var någon fara den här gången, så betyder ju inte det att man ska nonchalera ev. fortsatta hjärtbesvär. Näe, hjärtat ska man vara rädd om!

Livet ska man vara rädd om.


Ont i hjärtat

Nu åker han in.
Han hade ont i hjärtat imorse igen. Han kände sig slö och bara satt ner och glodde.
Han berättade att han haft ont på sistone, i hjärtat. Det är som ett tryck över bröstet och ibland har det känts som tusen knivar vrider runt i hjärtat på honom. Sen har han haft sådär ont i armen igen.
Han har pratat med sjukvårdsupplysningen och de tyckte att han skulle åka in.

Hoppas det inte är något.


Bakidé

Snart frukost. Sen kör det i gång.

Inatt när jag var vaken med S, så låg jag och funderade på vad jag ska göra och bjuda på sonens dagis på måndag då hans födelsedag är. Kom på att jag ska baka Kärleksmums med strössel. När den är färdigbakad i ugnen och fortfarande ligger outskuren i långpannan, ska jag trycka ut hjärt och rundformer med hjälp av pepparkaksmåtten! Skoj va? Det tror jag ungarna tycker blir lite roligare än vanliga kak-kvadrater.

Kl. 15 är det teater med sonen. S dumpas av hos mor & far.
Sen hem och städa för att kunna slappa lite ikväll = läsa.


Tusen skärvor tillit

.. heter boken jag som jag började på igår.
Fastnade för författarens sätt att skriva på direkten. Hoppas jag hinner läsa lite idag.
För någon vecka sedan började jag på en annan bok, "Tusen bitar" av James Frey - den skulle tydligen vara _väldigt_ bra enligt de som har läst den. Men jag kommer inte in i den. Det är en självbiografi om författaren själv, som var i drog/beroende-träsket. Boken är säkert bra, men jag har svårt att ge böcker en chans om jag inte fastnar för dem direkt.
Det står en annan bok i min bokhylla, "Att förlora Gemma" av Kathy Gardner. Den har jag också blivit rekommenderad, men likaså där - jag kan bara inte fastna för den. Det är lite synd att jag inte orkar ge den en chans, för jag skulle så gärna vilja läsa den.

Nu har jag måånga olästa böcker, tur jag inte gav efter och köpte på mig fler förut. Dessutom har jag måånga påbörjade böcker... det är jag i ett nötskal det!


Slut

Jag är helt slut.
Det har varit en hektisk dag.
Men nu får jag äntligen pusta ut i min säng. Härligt!

Hade ju H här i eftermiddags. Lilla M hittade en rosa tuschpenna i sonens rum, som hon gick lös med... Tack och lov inte på tapeterna, dock sackosäcken, underlakanet, kläder m.m.

När dom gick hem var till att förbereda inför kvällens Tacobjudning. Sen iväg in till stan och handla... Mycket folk och en bångstyrig son som gjorde och gick lite som han ville.... (trots tillsägelser...).
Svettig åkte jag vidare... ner till station och hämtade M och brorsan + hans dotter. Hem hit och nu är Tacon avnjuten i en lite bullrig miljö. Matro vore för bra att kalla det. Jisses, säger jag bara!

Nu har bror + brorsdotter åkt hem till mamma & pappa och våra barn sover. Jag har röjt och M vet jag inte vad han gör. Nu ska i alla fall jag gå och lägga mig, antar att det blir till att gå upp vid 6 imorgon igen.
Imorgon måste jag börja förbereda inför kalaset på söndag.
Från början var jag jättesugen på att dona och ordna, men nu efter mitt hastiga insjuknande så känner jag mig lite avslagen och inte riktigt i gängorna, så det känns faktiskt lite småkämpigt. Men M är ju hemma och det avlastar ju en del. Ska försöka fixa så mkt som möjligt imorgon, vill ju att sonen ska få en lyckad födelsedag!

God natt!



.

Nu har jag ringt till Resebyrån där Paris-resan är bokad. Säljaren skulle fixa till S i vårat rum och beställa upp en spjälsäng till henne. Då är det alltså bestämt att S ska med? Ja, typ, tydligen. :)
Skönt att slippa fundera på det mer. Det känns bra att få ta med henne. Nu återstår det bara att boka på S på flyget också, men det har min vän
Popprinssesan lovat att hjälpa mig med! :D

Nu håller jag på och packar lite inför Egypten. Har packat det mesta av barnens grejer.. Har dock inte hunnit tänka något på mina egna grejer, kanske är hög tid för det.

Efter lunch kommer H och hennes barn hit. Trevligt! Sen bär det av in till stan, måste handla inför helgen och hämta våra pass!




Fredagsfyran!

Tema: Boende


1. Hur bor du (ex. villa, radhus, hyreshus) ?
- I en gammal villa.

2. Med vem/vilka bor du med?
- Med min man och våra två barn; en son på 4 år och en dotter på 7 månader.

3. Vad skulle du vilja bo i?
- I villa.

4. Hur många gånger har du flyttat?
- OJ! Få se nu...
I Stockholm: 4 ggr. I Småland: 4 ggr. I nuvarande orten: 2 ggr. Sammanlagt alltså 10 ggr på ca 9 år. Jag hoppas att jag har packat och burit mina egna flyttkartonger för ett BRAAAA tag framåt.



En ny dag

Blev en tidig kväll igår.
M var i Stockholm, så jag hade min kära mor här över natten. Hon var förresten här i princip hela dagen och hjälpte mig med barnen! Jag var SÅ yrslig igår. Det är skönt att hon finns här.. Igår kväll roade hon sig med att skura våra golv och lägga på nya hallmattor. Jag sa att hon absolut inte behövde göra det, att M fixar det där i helgen - men då tyckte hon synd om M som skulle behöva lägga tid på det, så då tyckte hon att hon lika gärna kunde göra det.
Vi båda var trötta, så vi la oss redan 21.20. Mamma sov till 3 i natt och jag vaknade 05.40. Eller rättare sagt, S vaknade då och var utsövd för att orka en ny dag. Sonen vaknade 10 minuter senare.

Idag har jag ingen feber. Däremot är jag fortfarande yr, men inte mer snurrig i bollen än vad jag normalt sett är! ;) OK, kanske liiiite mer snurrig än normalt.

Ikväll kommer bror min + hans dotter hit. Ska förbereda för Tacos! Mmmums! Annars ska jag väl försöka ta tag i att packa inför El Gouna-resan.

4 DAGAR KVAR! :D



Datorn har kraschat!

Ja, så har våran "riktiga" dator sett sina sista dagar. Blä, vad tråkigt att behöva lägga ut pengar för en ny dator. Suck... Denna månad skulle M få x-antal tusen mer i lön - men ALLA de pengarna går nu till finansieringen av dator. Skit!

Tur i oturen, så har vi i alla fall säkerhetskopior på de flesta av våra foton. Dock har vi nu förlorat en del filmsekvenser vi spelat in, väldigt roliga sådana. :( Det är ju inte så roligt.
Jag har också varit så smart att för inte så länge sen bränna ner alla mina dagboksanteckningar och anteckningar rent generellt, DET känns himla bra. Det hade (nästan) varit en lika stor förlust att förlora dem, som att förlora fotona.


Tjejsnack vecka 11

Vanor och ovanor:

1. Innan jag går hemifrån kollar jag att .... - larmet är påslaget!

2. Det spelar ingen roll hur jag än försöker, jag kan ändå inte .... - nå min nästipp med tungspetsen. Vad nu det skulle vara bra för?

3. Jag äter för mycket ....gott!

4. Jag brukar alltid .... säga tack för maten, när vi är borta.

5. Jag har svårt att .... låta bli att kolla mina mail!


Tillståndet idag

Hade 40 graders feber igår. Det var INTE roligt. Gick och la mig redan vid 19. Det var nog ganska bra, med tanke på att jag vaknade typ 711 gånger inatt. Jag skulle nog inte ha behövt vakna så många gånger, men just nu när man är dålig och egentligen inte orkar - så ville lilla S ha uppmärksamhet och närhet. Vet inte hur många gånger jag ammade henne, det var i alla fall extremtomt i båda brösten när vi vaknade imorse. Arg var hon också, eftersom hennes frukost hade "fryst inne" med tanke på hur mkt hon åt inatt.
Så kan det gå när man inte spar på resurserna. ;)

Jag mår i alla fall bättre idag. Har fortfarande feber, men det är knappt 38 grader. Jämför man mot 40, så känner man sig ju tip-top idag.... Är frukstansvärt yr i huvudet och mår lite illa. Men värken i kroppen börjar ge med sig. Så jag ska nog hinna repa mig tills vi ska iväg.

Bara 5 dagar kvar! :D


Sjukdom

Jag har legat deckad i soffan hela dagen. Mått urk! Jag tackar "någon" för att jag fått de snällaste barnen i världen. Min son har "tagit hand om" sin lilla syster exemplariskt, dvs lekt med henne, roat henne!

Detta bara måste vara någon slags reaktion mot vaccinet, för tänk om det är (fågel!!)influensa (tror jag iofs inte, men jag kunde bara inte utesluta att lägga till ordet fågel)...  vinterkräksjukan?! Då är man ju dålig hur länge som helst ju. Det går inte!!

H ringde idag och frågade om jag skulle med till Myrstacken. Men nej, det gick ju inte. Hon sa att hon sett min mamma vid dagis imorse, med båda barnen. Så hon trodde att jag fått en skön sovmorgon! Jo, hej du! Om det ändå hade varit så bra.

Vad hade jag gjort utan min kära mamma? Ringde henne imorse och berättade att jag var dålig, hon var här inom 30 minuter. När S sov middag, så gick hon hem - för att sen komma tillbaka och mata S och hämta sonen. Hon jobbar natt, därför kunde hon inte vara här mer. M kom hem 2 timmar tidigare, men tiden från att mamma åkte (14) till M kom 16.30, var väldigt kämpig!!

Fick hem mitt intyg på posten idag, det satt en liten lapp på det med texten: "Ha en trevlig resa!".

:)


Mår kasst

Vilken natt. Jag har mått så dåligt inatt. Vet inte om det är för att jag håller på att bli sjuk, eller om vi helt enkelt hade FÖR varmt inne? Jag har sovit hur illa som helst. Vaknat minst 1 gång i timmen och kollat klockan. Har ont i hela kroppen! Mår illa. Funderade om det kan vara någon slag biverkning av Epaxalen?
Måste läsa om det.

Fy, känner mig riktigt, riktigt risig faktiskt.
Får INTE bli sjuk nu. Det är ju bara 6 dagar kvar tills vi ska åka.

Skam den som ger sig!

NU, nu kan jag pusta ut och byta ut min sura min mot en leende mun istället!
Jag säger bara, skam den som ger sig Ja, jag vet också att jag idag har varit en sån där jobbig människa som jag själv skulle AVSKY att komma i kontakt med i yrkeslivet. En sån där man säger: "Hur orkar hon", om. Men det bryr jag mig inte om.

Jag tillbringade förmiddagen (då lilla S sov och sonen var på dagis) med att ta reda på fakta. Ringde Apoteket, som bara utfärdar sk. Schengenintyg (med narkotikaklassade mediciner). Sen ringde jag Läkemedelverket (jo, det gjorde jag visst! Jag sa ju att jag var dryyyyg idag!) och fick prata med en trevlig tjej. Hon sa att hon ALDRIG skulle betala 250:- för den raden som intyget utgör. Ett sk. "kort intyg" visste hon heller inte vad det var. Hon hänvisade mig till Landstinget igen.

Ringde till vanliga tidbokningsnumret och tänkte be om en telefontid med min tidigare braiga läkare (den andra människan inom vården som man bara "älskar", den första var nere i Växjö och det lät jag henne också veta genom att skicka ett "tack-kort" efter jag slutat gå hos henne).
Det visade sig att läkaren jag ville prata med hade sin första lediga telefontid 7 april... då är det ju liksom lite försent. En annan läkare jag kunde namnet på och även träffat hade ännu färre lediga tider, han var anträffbar i maj! Så jag drygade mig ännu mer och drog allt för telefonisten, som med sin trevliga finlandssvenska svarade mig att hon skulle försöka få tag på "min" läkare och se vad hon skulle kunna göra för mig. Hur snällt som helst!!!

Hon, den finlandssvenska, ringde mig för ett kort tag sen och sa "Nu har jag intyget framför mig, vill du att jag ska skicka det hem till dig?". Behöver jag säga att jag blev så GLAAAAD och tackade och bockade tusen gånger om! Hon märkte att jag blev glad, det hörde jag på henne.

Ibland ska man ha tur och framför allt inte GE UPP!
Jag säger som min kloka son, "Ge upp, det får man göra när man blir pensionär". ;)



Jävla sjukvård!

Jag är så förbannad, uppretad och på hugget, det riktigt kokar i mig!!! FY FAN, rent ut sagt. FYY FAAAN!

Det började igår. Jag bad sköterskan som vaccinerade oss, att säga till läkaren att skriva ett intyg åt mig, som visar att jag får ta med mig injektionsgrejer till min utlandsresa. Det vore ju inte så skoj att fastna i en Egyptisk tull direkt... trevligare skulle man ju kunna ha. Förra året när detta intyg utfärdades, tillhörde jag Stadens medicinmottagning i och med min graviditet. Sen januari i år tillhör jag vanliga VC här på orten.
I alla fall... förra året var det inga som helst problem. Medicinläkaren skrev ut intyget och jag fick det direkt i min hand, utan att betala ett endaste öre.
Jag trodde det skulle vara gratis nu med.

Igår eftermiddag ringde vaccinations-sköterskan hem och sa att intyget nu fanns att hämta i receptionen på VC. Jättebra. Åkte dit imorse och skulle hämta det, jaha 250:- ville de ha för det. Nej nej, tyckte jag... Det ska inte kosta något. "Alla intyg kostar 250:-", sa den treeevliga sköterskan. Jag berättade att förra året var det gratis minsann och undrade om ngt hade ändrats from i år. Nej, det har alltid varit så här, svarade hon. Jag bad henne öppna kuvertet och vad står där? Jo, det står EN ENDASTE rad med bokstäver!
Aldrig att jag betalar för det om det absolut inte behövs!
så jag åkte därifrån, arg och irriterad. Hem till mamma, ringde pappa och frågade om han betalat för sitt intyg förra året. Nej, det hade han ju inte! Slog numret till Stadens medicinmottagning, frågade sköterskan om ett sånt här intyg ska kosta - "Nej, om vi utfärdar ett så tar vi inget för det". Jag frågade om hon kunde ordna ett, ja visst, sa hon - men grejen var ju sen att dom inte har mina journaler - eftersom jag blivit remitterad tillbaka till min VC.

Ringer min VC och säger att intyget ska vara gratis. De börjar forska om det.
Ringde tillbaka för 30 minuter sen, då den treeevliga... sköterskan svarar "Nu har vi pratat med Dr.X, han säger att det kostar 250:-. Det här är ett kort intyg". Vaddå, finns det långt intyg också undrar jag? Vad är skillnaden vill jag veta! Då säger hon "vänligt", Jag kan inte gå in på vad ett kort intyg är. Men det kostar iaf 250:-. Det är så det är".

Jaha, men.. Öh?, tycker jag. Blir snopen av hennes korta svar, jag hör ju dessutom att hon tänker "Jävla tröga, jobbiga patient.. lägg av nu!!".

Nu sitter jag här. Är så irriterad över detta. Jag vet, det är bara 250:-. Men 250:- för en rad med bokstäver, som dessutom är gratis från mitt länssjukhus, betalar jag bara inte!! "Men be dem de andra läkarna på Medicin skriva ut det åt dig då", sa hon. "Ja, det var ju det dom skulle göra. Men eftersom dom inte har min journal kan de ju inte intyga något", svarar jag uppstudsigt tillbaka. Det borde väl hon ha vetat att dom inte har mina journaler, eftersom det är VC jag tillhör!!! *ännu mera morr* SUCK!

Har man inte rätt till att få en sak förklarad för sig? Har dom rätt att bara avfärda en med ett svar som lyder: "jag kan inte gå in på vad ett kort intyg är. Men det är såhä det är"? Jag trodde man hade den rättigheten, att få reda på VAD och VARFÖR och vad SKILLNADEN är man betalar för?

Jävla sjukvård, rent ut sagt! Blir så trött...


Minneslapp!



55217-3

Hittade den här lappen i en gammal låda.

Tänker tillbaka ...
...och minns min älskade mormor!


Klirr i kassan!


Det är ganska märkligt... Jag har lyckats sälja en gammal (Filippa K) klänning för 310:-!
Den är iofs i nyskick, men ändå... Jag är helt förvånad! Jag är stum. Är folk villiga att betala så mycket för ett märke? För det är jag övertygad om, nu säljer jag enbart märket. Klänningen är ju inköpt typ -98/-99.
Det kan man i alla fall kalla valuta för pengarna! :-)

Mitt Tradera +-konto är inte längre så stort.... ( tog det till en del av resekostnaden). Men det gör inget.
Jag är mäkta imponerad av att jag lyckats sälja bort så mycket grejer (övervägande barnkläder) för typ 3.000:-!! Det är säkert mer, men 3.000:- VET jag att jag gått + på (efter att alla avgifter + provisionen Tradera tar är avdragen) INTE illa!

Jag har även i denna veva gjort min sämsta försäljning. Ett par Rizzo-skor (995:-), inköpta förra sommaren och knappt använda, sålde jag bort för hela 52:-. Stackars mig, lyckliga hon!
Ni ser, det går verkligen att göra fynd på Tradera. En blir lycklig vinnare, en annan förlorar...

;)


Sprut och kalaseriplaner

Idag är det vaccinationsdax för mig och sonen. Andra omgången av Epaxalen, sen så behöver vi inte ta nå mer på ca 20-25 år. Känns bra och framför allt ekonomiskt! Men jag tycker det låter så flytande: "2 omgångar med Epaxal ger ca 25 års vaccination". Men hallå, HUR vet man att man har ett fullt skydd då? Det är ju inte direkt så att man vill utsätta sig att dra på sig nån hepatit, bara för att se hur skyddad man var. Näe, det slutar väl med att man ändå går och gör en vaccination om 10 år.... :/

Lilla S säger dom inte behöver ha någon extra vaccination. Bara man har följt BVC-vaccinationsprogram så är det lugnt. De vill helst inte vaccinera barn under 1 år. Men vadå "helst"? Gör dom det ibland? Vilka? Jag trodde man gjorde eller inte gjorde. Märkligt.

Annars blir det en lugn (?) hemmadag. Har tänkt att baka med sonen inför hans födelsedag. Nåt mjukt och ev. nåt hårt, annars köper vi det hårda. Tårtan förbereder vi dagen innan och gör klart samma dag vi ska ha kalaseriet. Dagen innan kalaset har vi fullt upp, då ska vi väl försöka få något städat (hinns ju tyvärr inte med någon storstädning i veckorna), "pynta" lite med ballonger och sånt krafs och mitt i allt kalas-stök ska vi på teater!! Har redan förköpt biljetter, så vi vil inte skippa det heller. Skulle dock vara skönt att kanske dumpa av S hos någon, som lär bli min mor & far. Men det känns inte riktigt heller bra, i och med att brorsan är hemma hos dem den helgen med sin dotter. Hon träffar inte sin farmor och farfar så ofta, och inte han sin mamma och pappa så ofta, så då vill man ju inte "besvära"...
Det går nog ändå, såklart! Bara det att det ibland känns skönt att bara ha ett barn hemma, allting går så mycket smidigare då! :)

På söndagmorgon ska sonen iväg på sin gympa, det blir nog med M .. jag lär väl stanna hemma och fixa det sista. På kalaskvällen har jag tänkt baka och göra iordning de muffinsarna vi ska bjuda på dagis på hans "riktiga" födelsedag, dvs dagen efter.

Det blir nog en hektisk, men rolig helg som kommer!! Det är alltid skoj med kalaseri. Känner för att förbereda och dona nu, så då är det OK. Bara att det är lite mycket att stå i samtidigt, eftersom mitt i allt så ska jag försöka packa inför Egypten resan och helst inte glömma något....  Får väl helt enkelt börja packa idag och sats på att vara klar tills på fredag och bara lägga i det absolut sista på måndag.

Det ska bli så kul att REEEESssssa! Tänk om 8 dagar sitter vi och äter frukost i morgonsolen och tittar ut över vår lagun! Behöver jag säga att jag längtar?



Rumpnisse på IKEA

Alltså... jag vet inte vad det är som har hänt med vår son. Dels tycker jag det hänt väldigt mycket rent språkmässigt, han är väldigt duktig på att uttrycka sig verbalt (som ni vet så håller ju mina öron på att trilla bort emellanåt). Men det är även något med hans sätt som har ändrats... han har nämligen blivit en riktigt busig lite herre!!! Jisses, vad han kan busa och ha sig.

Hur som helst. Det jag ville berätta var en liten rolig (?) sak som hände på IKEA idag.

Innan vi skulle betala i kassan (ett IKEA-besök är inget fullbordat IKEA-besök om inte ett gäng med servetter inhandlas.. hehe) så klagar sonen över att det känns konstigt vid magen, att det är något som gör ont, sticks liksom. M försöker rätta till det, men tydligen utan resultat....

För när vi har passerat kassorna och jag tittar till på sonen, så har han dragit ner byxorna till knävecken!!
Ja, där går han med rumpan bar och snorren dinglandes i fria luften!!!!! Herre jösses!
Jag vrålar rätt ut "Meeeen vad har du gjoooooort!!! Varför har du dragit ner byxorna???" Sen börjar både M och jag o flabba!!! Oj, vad jag skrattar. Både högt och inombords. Vilken syn han var!

Vi försökte förklara att man inte ska dra ner byxorna sådär bland folk. Men E tittade bara konstigt och oförstående på oss. Han  undrade "varför inte". För honom var det ju det mest naturligaste i världen att göra sådär. Han hade ju ont av det stickiga i byxan och drar man ner dem så försvinner det JUUUU!

Att vi inte tänkte på det.

;)


Kakel spektakel...

Oj, vad har vi gjort? Vi råkade visst köpa på oss 15 kvm kakel när vi var i stan idag, för att TITTA och hitta lite inspiration till badrumsrenoveringen. Så kan det gå. Men både M och jag fastnade för just det här kaklet, då var det lika bra att slå till. M vill absolut inte ha något kakel som är blankt, vilket jag mycket väl kan tänka mig. Eftersom detta var oblankt..., dvs matt och jag ändå gillade det, så tyckte jag att jag kunde "ge med mig".

Annars kan jag säga att vi brukar vara rätt oeniga när det gäller att välja saker/inredning till hemmet.
Det är vi egentligen om allt, oeniga alltså... Det är märkligt att vi fungerar ihop och lever under samma tak, eftersom vi är så otroligt olika både som personer och vad gäller smak. Fast på det stora hela så tycker jag nog att våra olikheter kompletteras till en bra helhet?! Vill jag i alla fall tro. :)

Kaklet då.. det var väl egentligen inte vad jag hade föreställt mig att vi skulle ha. Det är liksom lite "skrovligt".. lite ojämt och lite "trasigt". Hur illa låter inte det då? Men jag kan tyvärr inte beskriva det bättre, fint är det i alla fall. Jag hoppas det kommer bli fint. Nu måste vi hitta ett fint, matchande golv till. Eftersom kaklet är så pass ljust, vill både M och jag ha ett mörkare golv. Helst sjösten.

Nu ska jag ta med mig ett par gamla inredningstidningar och gå och lägga mig i sängen. Kanske kan man få lite tips och idéer.  Aja, vi får väl se hur det blir med den saken. Beror helt på om Mr. Blund behagar att dyka upp oanmäld eller inte.


Någon


Någon sa något idag.
Någon sa något som jag inte riktigt tycker om.
Någon sa något, men inte till mig.

Tycker synd om någon.
Tycker någon borde skämmas.

Något ekar i mitt huvud.
Om och om igen.



Badrumsfunderingar

Kom i säng tidigt igår, men inte så tidigt som jag tänkt mig. Men iaf innan 22 och det är väldigt duktigt för att vara mig och här hemma är det tidigt att släcka ner huset för natten.
Det har varit såå skönt att få sova, men tyvärr så har jag varit hyfsat vaken från 05 imorse. Då ammades lilla S. Jag orkade aldrig gå tillbaka till min säng, utan somnade bredvid S på madrassen i hennes rum. Hon sov väl 20 minuter efter amningen, men sen upptäckte hon att jag låg kvar och då tyckte hon det var "high five" typ. Då började hon spralla och ha sig. Hon verkar ha upptäckt att man kan blåsa ut luft från munnen, för det roade hon sig med ett bra tag. Blev nedblåst i ansiktet av både det ena och det andra..


BADRUMSTANKAR

Idag ska vi åka till IKEA. Det är ju mer än hög tid att börja leta badrumsinredning och kakel/klinkers för den kommande badrumsrenoveringen. Jag har verkligen INGEN aning om hur jag vill ha det i badrummet. Absolut inte!! Det enda jag vet att jag vill ha, är en rak blandare - men om jag har förstått det rätt så är de snordyra?! Visst, allt är relativt... Men de är säkert dyrare än "vanliga".

Färg då? Vad ska vi välja för färg? Jag är inne på att ha en klassisk vit färg. Man behöver ju inte ha vit a´la badhus kakel. Man kan ju välja en vit platta men med lite "liv" i. Sen kan man ju även labba med att vända på plattorna och sätta dem åt olika håll och göra något slags mönster på något ställe. Eller ah, jag vet IIINTE!!! Jag skulle även vilja ha en stor, rund badrumsspegel och göra något snyggt runtom den - kanske med mosaik eller nåt sånt.

Vi ska INTE byta bort badkaret (som M vill)! Så det måste vi ju hitta ett nytt. Frågan är om man ska ha ett med bubbelfunktion och i så fall, kommer vi (som inte är några badkarsmänniskor) verkligen att använda det? Vi köper ju ett badkar för barnens skull, så kanske räcker det med ett vanligt hederligt badkar?
Eftersom badrummet inte är särskilt stort, kanske man ska satsa på ett mindre badkar, ett hörnbadkar? Skulle barnen tycka om det, eller kanske föredra ett vanligt?

Sen behöver vi givetvis ha en ny toalettstol, men ska man ha en sån som hänger direkt på väggen eller en vanlig modell? Jag tycker såna som sitter direkt på väggen är skitfula, men de är ju praktiska vid städning. Så jag vet inte riktigt vad vi bestämmer oss för.

Måste även få tag på snubben som ska utföra allt detta! Hoppas han kan här framåt april, för jag vill ju ha det här klart snart!! Ska bli underbart att få ett nytt fräscht badrum! Jag kommer däremot få panik av allt bök och lort och oordning här hemma under renoveringstiden. Eftersom vi förmodligen ska byta ställe för toalettstolen, så behöver han dra om rören som finns nere i källaren... och det innebär ju extra stök.
Men det är väl sånt man får leva med. Det blir ju en lättare renovering än den dagen då det blir aktuellt med en helrenovering av köket... Men det ligger ju minst 3 år framåt i tiden.
En sak i taget.




Lunchen och tröööött!

Klockan är 19.15 och jag är på väg till sängen. Japp, här ska sovas tidigt!
Jag är så fruktansvärt trött!! Jag begriper inte. Det är urk-jobbigt. Bläää!
Jag vill bli glad, bli levande och framför allt en bättre mamma med mycket bättre tålamod och ork.
Det är skitjobbigt att känna sig dålig. :(

Det var i alla fall väldigt trevligt att komma iväg en stund vid lunch. H och jag åt en god lunch på en Grekisk restaurang! En restaurang jag inte visste fanns. Så där blev jag väldigt positivt överraskad. Trodde nästan vi skulle hamna på någon trist Kina.. Men si fick jag! Detta var en av H´s favoriter och kommer nog bli en av mina, absolut! Kul med variation till all Thai vi normalt brukar äta.

Jag åt en jättegod chili & lime marinerad laxfilé, som serverades med lite god hollandaise och kokt potatis. Måste bara tillägga att det ser så fånigt ut när det är jättttestooora tallrikar och så 2 små, pyttepotatisar och en strimma paprika och en sparris. Ja, såklart laxen också. Men det ser så futtigt ut på något vis. Va f-n, ge mig en rejäl portion med sallad för guds skull!!! :-)


Sur & grinig mamma...

Jaaa, jag kommer hemifrån en stund idag! :-)

Imorse fick jag höra att jag var så sur och gnällig, att jag fick ta och skärpa mig. Ja, det var min kära man som gjorde den "upptäckten". Vet faktiskt inte vad han syftade på.. eller jo, jag suckade och skruvade besvärat på mig när lilla S åkte nedanför mig i sin stol och gnällde och hade sig. Hon blev såklart också hungrig i den stunden jag slog ner min rumpa för att ta första tuggan av mitt goda, hembakade solrosfröbröd. Det slår aldrig fel..

Men OK, jag erkänner.. just nu är jag rätt trött och mitt tålamod ligger väl inte på topp. Det blir väl så efter 7 månaders störd nattsömn. Men ändå tycker jag att jag klarar av den störda rythmen bätter än vad jag gjorde med sonen. Då tyckte jag att det var väldigt jobbigt att behöva vakna flera gånger/natt - däremot har jag inget minne av att jag var sur och grinig, så som jag kan vara nu.
Med lilla S tycker jag alltså inte det är jobbigt att vakna om nätterna, eller jo.. det är det väl, men inte så som jag tyckte med E. Däremot så är jag alltså sur och grinig istället...
Hur mitt humör skulle kunna bli med ett ev. tredje barn´s nattvak, törs jag just nu inte sia om...

Jag ringde H imorse och frågade om hon hade lust att följa med in till stan och ta en lunch. Det hade hon ingenting emot, precis vad jag trodde! :-) Åh, vad jag ska njuta och samla energi denna stund hemifrån.



Bekant blir kompis

Det var riktigt, riktigt trevligt på Myrstacken idag. Vi möttes upp 14.30 och var där tills 17.30.
H´s och min mun gick i ett. Det är roligt att lära känna någon lite mer än bara bekantskapsnivån.
Vi pratade om att börja träna ihop, så nu kanske man äntligen får en tumme ur och kollar upp vilka möjligheter det finns. Eller det har jag redan gjort, men det har liksom stannat där.

H och hennes man gillar visst också att spela spel. H tyckte vi skulle ta en spelarkväll nångång, låter som en väldigt bra idé tycker jag! Hur lyxigt är det inte att ha så nära till varandra då?! Skönt att slippa packa in allt och alla i en kall bil för att ses.

Tycker det är jättekul att ha träffat H och att dom bor så nära. Det blir nästan lite C & S-stämning.. :-)
OK OK OK... C är alltid C och hon är speciell. SAKNAR HENNE! Saknar henne megajättemycket!
Näe, usch... nu började jag tänka tillbaka på Småland och våran tid där. Känns verkligen inte bekvämt att tänka på det. Det är som att det sticks i hela mitt hjärta när jag tänker tillbaka och minns dofterna, miljön, våran gata, vårat hus.... snyyyyyyyft!

Klockan är 20.30 och jag ska gå och lägga mig. Yep, det ska jag!



Utflykt

Lilla S sov 45 minuter längre än vad hon har gjort de senaste morgnarna. Hon sov till hela 06.45.
Nu är klockan 07.30 och sonen sover fortfarande. Att dom aldrig kan vara synkade! Imorgon när sonen vet att pappa är hemma, så kommer han förmodligen att vakna urk-tidigt! Blä!

Jag är skittrött, men det kan jag på något vis ta nu när det är så fint ute! Det är ju ljust ute. Ljuset gör så mycket, ger så mycket. Snön (även fast jag är såå trött på den nu) får det att se så vackert ute.
Det är verkligen vackra morgnar ute!

Idag ska jag och H och en annan mamma ta alla ungarna (6 st. sammanlagt) och åka in till stan.
Till
Myrstacken! Det ser jag fram emot. Men visst, det vore ju skoj om det fanns något annat skoj att hitta på i staden. Men barnen ÄLSKAR att vara på Myrstacken, så det är ju ändå OK. Det är väl bara att man själv kanske skulle vilja besöka något nytt, få ut lite mer, upptäcka.
Men "Myran" är bra, för det finns något för alla åldrar. Killarna, brorsorna - de klättrar, kör cykel, åker rutchkana, är i bollhavet och härjar m.m De små, syskonen, de är antingen i "minsting" hörnan eller också gör de som lilla S, åker runt i någon Gå-stol och ser nöjd ut med livet.

Hur som helst, det ska bli kul att komma hemifrån ett par timmar och träffa lite andra vuxna!



"Böckaholic"

Fasen, vad sugen jag är på att köpa ett gäng med nya böcker! OK, jag köpte 3+1 nya i tisdags, men de räknas inte. :)  Jo, de räknas.. men de böckerna var bara spontanköp och det är inte den känslan jag är ute efter. Jag är alltför duktig att impulshandla... Vet inte hur många olästa böcker jag har hemma just nu!

Tänk den där känslan man får när man har beställt lite nya böcker, kanske från 
Adlibris... Man har verkligen beställt böcker man antingen läst någon recension om, eller blivit rekommenderad den där superbraiga boken - ja, man har beställt böcker man VERKLIGEN vill ha. Såna där böcker man vill läsa ut på en gång, genast, omedelbart! Bara låsa in sig i ett rum och läsa, hela dagen, hela natten.
Tills ögonen inte orkar mer. Tills man somnar med boken i famnen.

Det jag ville få fram var att jag vill få den där känslan då man får hem sina efterlängtade böcker i postlådan! Man sliter upp kartongen de är paketerade i och river ur dem!! Man pillar på dem, öppnar, stänger... andast in doften av nya böcker!  Ahh, vad hääärligt! :-)

Jag har sett ut ett par böcker jag väldigt gärna skulle vilja ha. Jag är bra sugen på att lägga in en beställning på momangen. Men jag vet inte... jag kanske skulle försöka läsa ut iaf någon mer bok som står oläst i bokhyllan, innan jag köper på mig ytterligare fler som kommer bli dammiga och orörda.
Det var ju just det där med impulsköp...

Jag får nog sova på saken.


Kompisar från förr...


Imorse ringde en gammal barndomskamrat till mig. Vi växte upp på samma gata och lekte mycket med varandra. Vi har många lektimmar bakom oss, många minnen ihop. Oj, vad vi har lekt tillsammans!

Ja, hon ringde i alla fall imorse och det var riktigt, riktigt roligt att prata med henne! Vad fort 1 timma kan gå. Vad mycket, men samtidigt så lite man hinner prata om. Man hinner säga många ord, mycket prat - men ändå hinner man bara "avverka" en sån liten del av ens liv på denna timma. Jag berättade i alla fall att jag hade sett henne igår på de där smalfilmerna jag var och tittade på hos mina föräldrar. Då visar det sig att hon också har smalfilmer överspelade!! Sen har vi ju en massa kort också. Vi ska försöka ses nåt framöver och titta på dessa! Det kommer bli en riktig nostalgi-tripp vill jag lova! 
Det roligaste vore om vi tog tag i det här och samlade ihop "gatans alla barn" till en slags "minnes-fest". 
Ja, att man käkar nå´ gott, tittar lite smalfilm, lite bilder och snackar en massa gamla goding minnen.
Hur kul skulle inte det vara då???

Hur som helst, så ska jag i alla fall hem till henne i maj på en sån här
grej!   :-)



Pass


"Ikväll ska vi åka till Polisen", säger jag till min son när vi äter frukost.
"Polisen? Vad ska vi göra där?".
"Jag och S måste fixa pass, annars kan vi inte åka till Egypten"", svarar jag.

Sonen tänker lääänge. Han är helt tyst. Efter ett tag skymtar jag ett leende på hans läppar och han utbrister med glad och finurlig stämma:

"Ahhhh, mamma! Du bara skojar med mig! Du menar KOMpass! Det har jag ett, det ligger uppe i ditt och pappas sovrum. På golvet, där i hörnet. Ni kan få låna det. Bra va? Nu kan ni följa med till Egypten!!".

:D


Ska snart iväg!

Nu ska jag strax traska hem till mina kära föräldrar och titta på super 8 filmerna som de lagt över på DVD.
780 meter film var det. Jisses! Det "sjuka" är att jag bara är med på typ ett hörn på det stora hela!
Så är det när man är yngst......... ;)

Ska bli skönt att få komma hemifrån, utan barnen.
Skönt att ta en kopp kaffe i lugn och ro. Jag ska njuta av denna tid jag är borta...

Kan också tillägga att jag och sonen har "pratat ut" efter min svacka i tålamodet. Jag bad om ursäkt för att jag var så sur och grinig, eller det var jag egentligen inte heller - men nog allt var jag lite disträ sådär.
Han sa iaf att det var "OK".... :-)


Slut på orken!

I förrgår vaknade jag glad och full med energi. Just nu, här och nu - kan jag säga att den känslan känns väldigt avlägsen.

Varför har jag inget tålamod? Varför orkar jag inte lyssna på sonens prat varje minut, varje sekund?
Varför orkar jag inte? Han är ju världens sötaste! Varför kan jag inte bara få ett stort lass med tålamod?????? Kan inte någon skicka hit det, nu, bums - omdelbart - med expressfart!

Jag är så trött på mig själv. Jag är så trött i mina öron. Jag är så trött att ha "livligt" runtom mig.
Ja, jag vet att det är så när man har barn. Att barn pratar, att de vill leka med en - konstant, utan pauser.
Att det är intensivt. Jag VET att det är så. Ändå orkar jag inte just nu. 
Det gör att man känner sig ännu sämre i sin mammaroll.

Det är jobbigt att älska, inte ha ork och ständigt leva med dåligt samvete över att ha för dåligt tålamod.

Nu ska jag ta några djupa andetag och gå upp och laga iordning kvällsmaten. Om 1½ timma kommer M hem och jag längtar verkligen tills dess!!



.

.. kan bara konstatera att det inte går att skriva när jag har sonen runt benen.
Mitt skrivna inlägg har raderats och jag väntar med att blogga.

Nu ska jag vara med de små kottarna.

(Sonen har precis hämtat en sttoooooorrrr kartong, som han ska slå in en liten pytte teckning i.... Får nog ta och styra upp det hela).



Tidig morgon

Precis när M gick ut genom ytterdörren, 06.10 - slog lilla S upp sina bruna. Natten var passerad och en ny dag hade titta fram, för henne i alla fall. För min egen del, så höll nattsömnen fortfarande på....
Men.... det var bara att kliva upp. Sonen sover fortfarande gott, vilket jag har lite svårt att förstå.. Han ligger nämligen MITT I skarven i våran säng, han har liksom sjunkit ner en bit där också. Det ser verkligen inte behagligt ut. Jag bara väntar på att han ska vakna till och undra vart vi är, varför sängen är tom.

Han är i någon slags period då han är rädd för att vara själv och rädd för monster och rädd för det ena mer än det andra.. Det kan vara en uggla inne på toaletten, tjuvar i hans rum, spöken här uppe på...
Men jag har pratat med kompisar som också har barn i E´s ålder och de säger att deras barn är likadana eller har varit sån vid den här åldern. Det är förmodligen bara att vänta ut och visa att det inte finns vare sig tjuvar eller ugglor i vårt hus, det där med att det inte finns några spöken här hemma..
- det har jag liksom lite svårt att argumenta mot.



Böcker och minnen.

Vi var inne i stan ikväll. Skulle ju lämna igen kameran. Eftersom jag får andningssvårigheter av att gå in i Elgiganten och liknande affärer, så gick jag och lilla S av uppe vid den stora mataffären - medans MoE åkte ner till Elis och lämnade igen kameran. Skönt att slippa det och skönt att få gå i lugn och ro och handla mat!

Hamnade en lååång stund vid en massa pocketböcker som reades ut. 3 för 89:-. Perfekt!
I Egypten har jag tänkt att läsa om kvällarna, så det var lika bra att köpa på sig ett gäng böcker.
Jag hittade direkt en bok jag ville ha, Lögner av Charlotta von Zweigbergk. Eller det var en bok jag trodde mig vilja ha, en bok jag trodde mig ha blivit starkt rekommenderad. Men det var visst fel.
Den rekommenderade boken hette Tusen skärvor tillit, av samma författare. Får leta efter den vid senare tillfälle. 

Så idag har det blivit tillskott i min bokhylla. Fick ju även hem min bok jag köpte på nätet idag.
Vännen av Gunilla Linn Persson. Tydligen är hon kvinnan bakom tv-serien Skärgårdsdoktorn, som jag för övrigt aldrig har sett ett enda avsnitt av. Jag har ytterligare en bok av henne, Livstecken - den ligger på mitt nattduksbord och väntar på att bli läst. Det är andra gången jag gör ett försök att läsa den. Men det går bara inte...

Jag köpte boken när jag mådde som sämst i mitt liv. Boken är en självutlämnande roman om författaren själv... Den handlar om att ta sig igenom kriser och svåra/jobbiga perioder/händelser i livet.
Just då när jag köpte den, trodde jag att jag skulle kunna få lite ork och livsglädje av innehållet.
Men något gjorde att den förblev oläst. Sen har den bara stått där i bokhyllan i flera år... tills för någon månad sen. Då ville jag ge den ytterligare en chans. Jag läste väl en 20 sidor, men kom sen av mig.

Den här gången blev jag mest bara deprimerad av boken och det vill jag helst hålla mig ifrån. Eller det är inte av bokens innehåll jag blev deprimerad, utan mer av minnena som tillhör boken. Minnena som gjorde att boken ens hamnade i min bokhylla. Minnena som får mig att minnas  den där jobbiga tiden.
Jag kände lite samma känslor som jag kände DÅ.

DÅ, den gången då jag för första gången slog upp boken...
DÅ när jag mådde så där äckel-dåligt.
DÅ när jag önskade att varje andetag och varje dag var min sista.
DÅ när jag trampade på mig själv och även lät mig bli trampad på.
DÅ när jag spydde av utmattning, av äckel, av hat, självförakt
och ren jävla å n g e s t.

Jag är glad att det var .


Mina tuttar.

Min son är världsbäst på att säga skojiga grejjer.
Imorse blev jag väckt med den här kommentaren:

"Mamma, vad dina tuttar hänger och fluffar. Varför är dom sådär fluffiga för?"

:)


Kameran ska tillbaks

Japp, ikväll är det vi som åker och lämnar igen kameran vi köpte i helgen.
Nu har vi provfotat och provfilmat och vi vill inte ha den. Dessutom tycker jag att den är alldeles för tunn!
Det var en sån
här vi hade köpt, men en sån här det förmodligen kommer sluta med.

Jag vill ha en kamera. NU!


Om 2 veckor...

... såhär dax, så sitter vi på planet ner till värmen. Det ska bli ..... hur härligt som helst!
Jag kände det imorse när jag gick ut i -20 grader, hur mycket jag längtar efter lite sol på min bleka, trötta kropp. Förra året tror jag att jag hade lite _för_ hög solskyddsfaktor. Visst, man ska skydda sig - men man vill ju ändå få färg. OK, förra året var jag också rätt gravid med S i magen... så då var man väl extra noga med att skydda sig från solen.

Den här gången är jag inte gravid (vad jag vet iaf), så nu ska jag gassa lite mer i solskenet.

Det börjar bli mer än högaktuellt att skaffa pass till mig och till lilla S.
Jag har hela tiden vetat om att det behövs, men det har känts som att "vi inte kommer åka än på länge". Därför har jag skjutit upp det. Men nu MÅSTE jag ta tag i det.
Kan dock inte rå för att jag retar mig på att jag har nytagna id-bilder (hos fotograf) uppe i skåpet, men som inte får användas!!! *morr* Varför ändras allting om och i många fall till det sämre? (ja, jag vet att på sikt är detta nya pass kanske bra, men just nu känns det inte skoj att det är så dyrt).

Jag har skrivit på min "Packningslista till Egypten" ett par veckor. Skriver lite närsom jag kommer på en liten sak. Listan börjar bli lång. LÅNG alltså! Det kommer nog bli rätt intressant den dagen jag ska till att packa ner allt i Carlton:en.

Hujeda mig!


Blogg-blottare

Efter att ha läst min egna blogg här om kvällen, utan att direkt känna igen mig själv.. så började jag fundera...

Varför känner jag inte igen mitt eget sätt att skriva? Varför känner jag inte igen mina ord?
Är det för att jag oftast inte läser det jag skrivit?
Eller är det för att jag skriver på olika sätt? Just det där med att skriva på olika sätt fick mig att känna mig lite dubbel. Jag har hela tiden trott mig ha ett visst sätt att skriva på. Oavsett om det är här eller om det är i min absolut privata dagbok. Men jag kan inte annat än konstatera att så inte är fallet.
Varför kan jag inte ge 100% av mig själv i min blogg? I min egna blogg!
Märkligt, eller kanske är det inte så märkligt?

Det jag kom fram till var, att de bästa orden, de vackraste meningarna, de rakaste tankarna - är skrivna för hand. Det innebär alltså att det jag skriver här och nu, är mina tankar och känslor i begränsad upplaga.
Platsen där _alla_ mina tankar och känslor bäst får plats... är på ett vanligt vitt A4-papper, skrivet för hand.
Förvarat på ett tryggt ställe. Varför, har jag något att dölja? Nej, jag tror inte det. Bara att en del tankar och en del funderingar och en hel del känslor, vill jag nog helt enkelt ha för mig själv. Jag är uppfostrad med att man ska dela med sig till andra. Men på den här punkten tänker jag i så fall vara ouppfostrad.
 
Hur mycket jag än försöker att skriva "öppet" här, så kommer det ändå alltid att finnas mer känslor och fler tankar. Som kanske inte ens gör sig på ett vanligt A4-papper, utan gör sig bäst om de helt enkelt får förbli på den oåtkomliga platsen i mitt liv - hjärnan.

Det bara är så.


Jag vet när jag ska dö...

i alla fall om man får tro en test jag gjorde på nätet nyss. Hittade länken på min "prinsess-kompis" sida. :)

Enligt testet kommer jag att dra mina sista andetag en dag i maj månad 2061 - 83 år gammal.
Troligaste skälet är en hjärtattack, näst troligast en bilolycka.
Jag har 20167.9 dagar kvar att leva och har redan levt 33% av mitt liv.

Huh!


Vilken natt!

Lillstumpan sov hela natten!!!
Det säger väl allt om hur jag känner mig idag! :D

Jag har oftast ammat henne innan natten, men igår fick hon en flarra välling. Hon slukade den utan problem. Somnade och soooov. Hon sov fram tills 05.30! Då ammade jag henne (hade ont i brösten, aj aj!) och sen sov hon vidare till 07.30! Inte illa va?!

Min kropp är nog inställd på att vakna nattetid. Hon har ju tidigare vaknat runt 01-02. Fastän hon sov så sött inatt så vaknade jag! Klocka 02 var det som att någon slog något hårt i huvudet på mig, för då reste jag mig upp! När jag ändå satt upp så tog jag mig ett varv in på toan och sov sen vidare till 05.30.
HÄRLIGT!

DESSUTOM så snöar det inte nu!!!!! YIPPPIIE! Vilken turdag jag har, jag vet, klockan är bara 08.35..... det kan hända mycket på de resterande timmar som är kvar på detta dygn! Men jag har iaf fått en himla bra start på dagen. Känner mig GLAD!

Idag ska vi åka till en kompis, L, i Köping och hälsa på. Hon har också två barn. Ena är 5 månader yngre än sonen och hennes andra barn är 4 månader äldre än min lilla S. Helt perfekta lekkamrater m a o.
Nåja, lilla S och lilla L leker väl inte så mycket än.. Men det kommer nog!
Jag tycker i alla fall att det är himla skoj att L och jag har lyckats hålla kontakten enda sen gymnasiet.
Fastän jag flyttade till Stockholm, så behöll vi kontakten via vanliga gamla handskrivna brev. Det var grejer det! Sen fick vi ju barn ganska så nära varann och det gjorde ju inte saken "värre".
Sen jag har flyttat tillbaka till hemorten, så har vi träffast regelbundet - vilket är himla skoj!

Nähe, nu ska jag kvittra (hmmmm kanske inte bokstavligt) vidare till mina små barn. De sitter nöjt framför TV:n och glor! :) (sånt kanske man inte ska skriva högt, men ja... de FÅR sitta vid TV:n och vi har ingen tidsbegränsning, för det har inte behövts än).

Ha en bra dag allihop!
För det tänker jag ha!


Det är tyst...

.. här i huset. Båda barnen somnade bums. Detta är första gången jag ger lilla S en flaska välling innan läggdax, det ska bli intressant att se om det påverkar hennes sömn någonting. Förmodligen inte.
Men jag måste ändå få vara hoppfull. Guuud, vad jag längtar efter att få sova en hel natt. Sådär rakt av bara, non-stop liksom.

Det har varit en bra dag idag.
Det har hänt lite, men samtidigt har vi haft det skönt. Jag har fått lite andrum för mig själv (datortid) och det är alltid uppskattat. Där hinner jag koppla av lite, samla ihop mig och köra vidare ett tag till.

När jag satt nere vid datorn och (tjuv)lyssnade lite på M och sonen när de lekte, så blev jag så himla glad. Jag blev helt lycklig i hela mitt inre, i hela mitt hjärta! Jag kände en sån tacksamhet att barnen har fått världens bästa pappa. Han är en sån där riktigt bra lekpappa. En sån där pappa man vill ha som barn.
Han må vara (lite)virrig och sådär i det vardagliga med mig, men det går liksom att se igenom det -
hans braiga, enastående papparoll väger tyngre. Det väger upp. Det styr upp och ger honom så många pluspoäng att man blir helt lycklig att få dela sitt liv med honom och barnen.
Alltså, jag vet ju att han är den bästa M i världen. Den bästa M för mig. Men det är inget jag dagligen går runt och tänker på. Men ibland kommer det över mig och då känner jag mig världens lyckligaste i hela världen. För att inte bli avtagen den känslan, försöker jag sitta kvar på min plats där jag befinner mig och hålla mig så långt ifrån allt vad tvättstugan heter....


BookCrossing, hjälp!

Jaha.. hamnade på en sida där jag hittade länken www.bookcrossing.com 

Med intresse läste jag om det och tänkte, det här måste jag prova. Det är ju faktiskt inte länge sen jag gjorde en utrensning i bokhyllan... tog bort en massa gamla unkböcker som jag ändå aldrig kommer läsa.
Men jag kan ändå inte bara kasta böckerna... Det är rätt lustigt att man (jag) inte bara kan kasta böcker. Det skulle kännas väldigt konstigt. Varför tro?
Hur som helst, så ligger de nedpackade i en gammal Willy´s kasse.

Igår skrev jag in mig som medlem på Bookcrossing-sidan och skrev in en bok, ja.. alla uppgifter och allting är fixat. MEN!! Jag får inte ut någon sån där meddelande lapp att lägga i boken.
Jag vill ha en med svensk text. Men HUR fixar jag det??

Lugn lugn.. Jag vet att det står information på engelska. Jag har försökt följa länken där det står att man ska hitta "labels" på svenska. Men det händer ju inget! Den här grejen tycker jag låter skoj, så jag vill gärna prova detta..

Så snälla, någon.. hjäälp! :-)


Larmet gick!

Eftersom M bara skulle in i en affär lite snabbt (en av de där uuurtråkiga affärerna) så satt jag och barnen kvar i bilen. Jaha, inget konstigt med det. Men efter ett par minuter så hör jag att det klickar till i bilens lås. Nääääääää, tänker jag - nu går larmet snart! Ingen nyckel hade jag heller. E satt fastspänd i sin bilbarnstol, S satt fastspänd i sitt fastspända babyskydd och hunden E satt i bagaget ....
Det var ju inte direkt så att man spände lös alla och drog med dem in i affären i sökandet efter M.

Istället säger jag lugnt till sonen att larmet snart kommer gå i bilen och att jag måste hämta pappa för att få bilnyckeln så vi kan stänga av det. Han nickar medgivande och tittar lite konstigt på mig. Jag springer iväg och lämnar dörren lite på glänt. Samtidigt som jag fullkomligt RUSAR därifrån, så går givetvis larmet.
Tror ni folket tittade på mig? Jadå. Det konstiga var ju ändå att ingen försökte fånga mig? Eller ens ropa: "Ta fast tjuven" ;). Men det kanske man bara gör i filmer?

I alla fall.... jag springer som en tok (tur nog står vi parkerade nära ingången). Jag springer som en galning för att inte larmet ska behöva tjuta så länge, för att jag är rädd att alla i bilen ska bli rädda och för att jag är rädd att sonen ska få panik och springa ut!
Så jag springer.... och in i butiken och ropar "XXXXXXXXXXXXXXXX" Sen får jag syn på honom. Han står där borta längst ner i korridoren. Han tittar konstigt. Jag ropar hööögt igen. Att han måste komma, för billarmet har gått. DÅ fattar han och börjar rusa mot mig.....  Tror ni att det var någon som tittade på mig när jag stod där och vrålade? :)

Väl tillbaka i bilen så var läget lugnt. Sonen hade inte blivit rädd. Han tyckte snarare att det var skoj...
"Sätt på det igen, mamma!".

HMMM.




Vi i ett nötskal...

Nu har vi kommit hem från stan-rundan. Åkte runt till några olika, i vanliga fall tråkaffärer.
Men idag var det ändå OK att gå in i dem, nu när man var på jakt efter en pryl. Annars bara HATAR jag att gå in i såna där elektronik a´la Elgiganten-affärer. Huh! 
Idag överlevde jag alltså.

Som alltid annars när vi bara ska TITTA på en pryl, så åker vi hem med det och dessutom mycket mer fattiga än vad vi tänkt oss bli. Dvs vi har lyckats att spräcka våran tänkta budget. Grrrr!
Kameran är säkert bra, men jag kan liksom inte riktigt njuta av den i och med kostnaden.
Det är ju öppet köp och vi har sagt att om den nu inte skulle kännas värd varenda krona, så lämnar vi helt enkelt tillbaka den.

Vad små och tunna alla kameror är nuförtiden! Hjälp, jag hinner inte med i teknikens ständigt föränderliga värld (kaaaan bero på att jag inte är ett dugg intresserad...). Våran tidigare kamera var en riktig baddare.
Kameran vi köpte idag är jätte tunn. Jag har inte bestämt mig än för om jag gillar det eller inte.
Det som är skoj är att det går att spela in filmer med den också, alltså som blir riktigt riktigt bra i kvaliten.

Nu ska jag nog gå och bekanta mig lite med den.


Kamera abstinens

Vi har fått för oss att åka in till stan och kolla efter en ny kamera. Jag hoppas det finns någon.
Tänk om vi blir med kamera redan idag! :-)

Nu helt plötsligt, känner jag mig helt handikappad utan digitalkamera. När vi hade en fungerande kamera, så kan jag inte påstå att jag var en flitig fotograf. Men det KAN ha berott på att våran var rätt otymplig.

Jag gillar ju att ta kort. Jag vill samla på mig ögonblick, stunder som aldrig mer kommer åter.
Nu för tiden är det inte svårt att föreviga en min, en händelse, en person, en blick, en oslagbar min...
- det svåra ligger i att lyckas fånga det!


Nu har vi blivit med hund


Hon är mysig, våran fd. hund. Jag saknar henne ibland.
Men jag vet att hon har det så mycket bättre där hon är nu.
Där får hon odelad uppmärksamhet och så mycket kärlek.
Hon slipper konkurrera med jobbiga småungar.
Hon kan få vara minst, precis som hon vill.

Det var inte lätt att lämna bort henne, men varje gång jag träffar henne -
så ser jag att vi gjorde rätt.  Jag såg det idag, jag kommer se det imorgon.



Bläuschstånkstön!

Vad trött jag är.. inte bara fysisk trötthet, utan även så enormt trött på all snö!!!!!
Imorse när man slog upp sina ögon.. vad såg man? Ännu mer snö! Jag blir galen.
Men idag är M hemma, så då kan han få ta hand om skottningen. Med all rätt.

Vi hade det trevlig igår kväll. Vi åt Thaimat. :) Jag åt jätteräkor med grönsaker i gröncurry och kokosmjölk.
M åt kyckling med grönsaker i gröncurry och kokosmjölk. Mmmmmm! Pratade lite med servitören ang. hur de gör maten. Han var väl lite hemlighetsfull sådär.. bekräftade att man kunde hitta limeblad där i.
"Och så måste man ju ha socker", sa han lite finurligt. Antar att det är mycket socker i deras såser?
Ah, skitsamma.. gott är det!

Det jobbiga med restaurangbesöket var att jag fick ett sånt magknip... ville mest därifrån.
Blev tvungen att besöka toan också... och efter det ville jag fly ännu mer. ;)

Såg en dålig svensk film innan vi slocknade.
Lilla S verkar bara vakna 1 gång numer, runt 2. Sen sover hon tills 6 - då man får gå och stoppa i nappen. I bästa fall sover hon en 45 minuter till. Men inte imorse... Men jag ska inte klaga, det var skönt att bara behöva gå upp och amma en gång.


Tack-semla?

Det luktar nybakat här hemma.

Jag har bakat semmelbullar och 2 matbröd med solroskärnor. Ett sånt där färdigpaket, som man bara behöver tillsätta vatten i. Givetvis
Finax. Om ni gillar solroskärnor och hembakat bröd, måste ni testa det här! Lika gott som nybakat och som upptinat efter en tid i frysen. Mmmmmm!

Tanken med semlorna är att efter jag och M kommer hem från vår middag, så ska vi fika ihop med mina föräldrar som "tack för att ni är världens bästa och ställer upp". Men än är det en liten överraskning, de vet inte om min tanke. Jag hoppas att dom kommer uppskatta det. :)

Imorse när M gick upp, så sa jag lite i halvsömnen "Jag tar bilen idag". Vet inte varför jag fick för mig det.
Så bilen står här hemma och givetvis idag, så kunde M gå tidigare från jobbet och skulle ha behövt ha bilen! Ahhhh, så här blir det jämt de gånger jag har bilen här hemma. Då är det alltid nåt som inträffar som gör att han absolut skulle behöva ha bilen. Men nu är det som det är. Jag tänker inte åka in och hämta honom, utan han får snällt vänta de 35 minutrarna.

Sen sticker vi iväg och mofsar! :)


Min braiga fredag

Om ca 2 timmar kommer mina föräldrar hit. Mamma ska gå med sonen till badhuset och min (stackars) pappa ska få skruva ner våran fläkt och fixa tätningslisten. Sotarn var ju här i veckan och sa då att man kunde göra det själv, men det var mååånga små små skruvar - så ett gott tålamod vore bra att ha då man ger sig in i det. Så nu har min mamma tagit sig friheten och lagt detta jobb på min far.

Ikväll ska jag hämta M. Funderar på att åka in en liten stund innan och ta ett varv på stan.
Egentligen borde jag INTE göra det... Den här månaden behöver vi nog alla pengar vi kan få in.
Eftersom jag bytte efternamn i juni så måste jag fixa nytt pass tills vi ska iväg... S behöver också ett.
2 pass kommer gå på den lilla summan 800:-.
Pratade med distriktssköterskan igår ang. vaccinering. Det är sonen och jag som kommer ta andra dosen av Epaxal, det går på för oss båda: 880:-. Småsummor......................... :(

Så, med lite närmare eftertanke ska jag nog inte åka in tidigare till stan.

När jag har hämtat M på stationen ska vi åka och äta mat. Japp. Mina föräldrar ska vara barnvakt och ha hand om nattningen av de små. Jag hoppas det går bra. Jag har iaf lovat att inte ägna mig några orostankar från den stund att jag kör ut från vår tomt. Jag har ju mobilen och är det något så ringer de väl.

Det blir nog thaimat ikväll. I alla fall om M får bestämma. Jag gillar det mesta och kan tänka mig vad som helst. Skulle väldigt gärna vilja testa något nytt. Men jag kan sätta en 100:ing på att det blir thai.

Det ska bli skönt och mysigt att gå ut och äta med bara M.
Vi var ute för någon månad sen, men då hade vi båda barnen med.. Det var ju iofs en trevlig avstickare sådär mitt i vardagen. Men vi fick ju inte mycket sagt till varandra.
Vi hinner inte vara så mycket med varann i veckorna heller. När M kommer hem tar barnen upp hans tid och jag får det som blir kvar efter det att dom har somnat och tills han ska sova. Typ 1 timma. :)
Jag lider väl inte av det. Men nu saknar jag att prata med honom. Vi har så mycket att prata om nu (vill jag iaf inbilla mig) och har vi inte det, så är det ändå bara skönt att sitta vi två tillsammans.

Nähe, nu ska jag servera tomtegröt till lunch.
Jag kan också säga att jag är grymt sugen på en semla. Har inte ätit någon i år än! Jag har köpt hem semmelgrejer och vi ska väl baka det i helgen är det tänkt... Får se om jag kan låta bli att slänga ihop en redan i em.



24

... Fasen vad jag längtar tills "24"-boxarna kommer ut. När kan det bli, augusti?

I alla fall, när den släpps.. då har jag bestämt att ungarna ska lejas bort. En (förmodligen lilla S) får vara hos mormor och morfar och den andra hos farmor + A (om dom vill) och så ska jag och M sitta heeeeela helgen, dag som natt och bara titta på den uuuunderbara Kiefer Sutherland som spelar den uuunderbart uuuuurbraiga Jack Bauer!

Det är grejer det!

:)


6 imorse

.. behagade mina små slå upp sina O´boy-ögon. :(

Sonen kom intassande strax efter 6 och han kunde tydligen inte somna om. SUCK!
Lilla S vaknade i samma veva och jag gick in för att amma henne. Hon somnar sen om, i åtminstone 40 min-1 timma. Imorse kom dock sonen in och undrade om jag inte skulle komma snart, varpå lilla S skiner upp som solen själv!!! Så var det med det.

Varför kan dom inte SOVA lääääänge?
Jag vet, det blir andra tider när de blir tonåringar. Då får man istället kämpa med att få upp dem istället.
Aldrig kan man vara nöjd! :)

Vi slapp i alla fall morgonstressen som alltid brukar infinna sig "dagis-morgnarna". Det var ju iaf nåt positivt med den tidiga morgonen....

Satte sonen i pulkan och la lilla S i vagnen. Sen pölsade jag iväg med dem i snöyran. Varför kan inte snön ta slut??? Jag längtar tills det är vår. Bara att sätta på dem en jacka och tennisdojjor och gå iväg.
Nu är det evig klä-påande och ett evigt klä-avande. Återigen: SUCK!



Nät-bingo & nät-liv.

Gick in för att läsa Aftonbladet. Min blick fångades av reklam-bandet högst upp på deras sida.
Givetvis lockar de med att "Aftonbladet ger DIG 30:- att spela för". Jag brukar inte nappa på reklamer bara sådär, men nu gjorde jag visst det.

Så nu har jag spelat Kvick Bingo och inte vunnit ett skvatt! Jag har pengar kvar i "min plånbok", få se om jag går in där senare och spelar upp dem. Vore ju naJs att vinna lite småpengar..

Men vad mysko egentligen. Tänk att man kan (om man vill) leva hela sitt liv framför sin dator.
Du kan handla mat, köpa kläder, hålla kontakt med dina vänner, hitta en partner, läsa böcker, få psykologhjälp online,  ta en högskoleexamen, betala räkningar, jobba, spela spel m.m, m.m, m.m. Ja, man kan väl i princip göra allt.
Ganska bekvämt. Men man missar också mycket av själva livet. Guldkornen.

En dator kan aldrig ersätta fysisk beröring, kärlek, pussar.
Internet kan fungera som ett slags substitut för mycket, men aldrig konkurera ut det verkliga livet.

Tack för det!!


Bajs på läpparna!!

Lilla S la ett redigt lass i blöjan under tiden mamma och jag drack en kopp kaffe.
Mamma ville vara snäll och byta på henne innan hon skulle gå hem.
Jag är kvar i köket och donar, när jag hör mamma ropa med en jättekonstig röst, hon lät helt förfärad och jag tänkte att det hade hänt S något!

Jag rusar in till dem och mamma ser helt förstörd ut, "ta henne, titta på min mun - jag har fått bajs där!!!!". Givetvis blev jag helt äcklad och av ren reflex grimaserar jag illa.
Men sen... sen börjar jag skratta!!!!

Mamma är i badrummet och sköljer av bajset från sin mun, sen kommer hon och berättar att hon bara drog ner S´s strumpbyxor, då det bara smackade till och flög upp bajs i hennes ansikte!! Vilket jag tycker är himla lustigt... Alltså, hur 17 kan det flyga upp till ansiktet???

HAhahahahhahahahhaha....... Jag vet, det känns nästan lite elakt (och perverst) att skratta, men det blev ändå nå komiskt av det hela när vi pratade om det.

Innan mamma går hem säger hon: "Vilken tur att jag hade munnen stängd i alla fall!".



Snö.

Jag är så sjukt trött på detta snöande!!!

Jag hinner precis skotta mig fram till brevlådan, så kommer det MER snö!
Min fina uppskottade postgång blir till ett minne blott. Flera gånger i veckan.

Man kanske skulle vägra skotta snö ett tag och istället se vilka fina snötunnlar man skulle kunna göra.

Bara en idé.


Golf eller samlag, det är frågan...

Tittade på Oprah nyss.
Det handlade om en man som försakade sin fru pga hans enorma golf intresse.
Frun var alltså inte så glad över detta, då hon tyckte han tillbringade alldeles för lite tid med familjen.

Mannen berättade att han och hans kompisar golfade särskilda dagar, hela året om och förra året inträffade just en sån här golferidag på juldagen. Ja, givetvis var det inte populärt i fruns ögon.
Enligt mannen så var det skitsamma vilken dag det var, typ. Här skulle det golfas!

De andra av hans golfpolare hade mutat sina fruar med dyra julklappar, för att komma loss en stund denna högtidliga dag. Men inte den här mannen i reportaget inte.
Nej, han hade vaknat på morgonen och frågat frugan:

"Golf eller samlag?"
Frun: "Glöm inte jackan, älskling. Det är kallt ute".

:D


Sovit 3 timmar..

i ett nafs! Inte illa och det känns verkligen att jag har sovit. Även om jag känner mig trött, så känns det att dessa tre sammanhängande timmarna av sömn gjort nytta. Skööönt!

Grubblar och är orolig över M.
Men han har lovat att kolla upp sina bröstsmärtor. Det låter skönt!
Man ska inte flamsa bort såna här grejer. Det kan kosta alldeles för mycket....

Idag ska våran braiga granne lämna E på dagis!
Ska göra iordning honom så att han är klar när hon kommer om en kvart.
Skönt att slippa ut och "härja" även denna morgon.