Nej

Sonen har varit mycket dålig idag. Han låg kvar i sängen tills 10 imorse!!!!! Då hämtade jag ner honom och satte han i tv-soffan. Och där har han sedan bott. Han var upp en sväng vid 13-tiden, men sen sackade han ihop.

Hjärtat slår fort mest hela tiden. 140 slag/min imorse när jag kollade.

Ringde sjukvårdsupplysningen ikväll och väntar nu på att de ska ringa tillbaka. Sköterskan ville rådgöra med barnakuten. Kan de inte ringa snart!!

Kommentarer
Postat av: Popprinsessan

Vi höll på med hjärtslag idag på biologin och läraren sa att det är jättevanligt att barn har högre puls. 220-åldern är personens maxpuls, så i Edwards fall skulle det ju vara 215 va? Hoppas att de hörde av sig o att allt är väl med honom. Krya på er där hemma!

2007-03-12 @ 21:38:54
Postat av: Sara

215 vore I N T E bra om han låg på.... det är maxpulsen, som man (väl? har när man tränar hårt. Det låter inte sunt att man ska gå runt med maxpuls i flera, flera dagar.. ;)

En vuxen människa bör ha en puls på omkring max 80 slag/min. Vilopulsen är ju såklart lägre.

Ett barn på 5 år bör han en puls runt 100-103 slag/min. Efter 120 räknas det som högt. Och närmare 200 slag/min är det ren hjärtrusning. Så 215 törs jag inte ens tänka på.... ;)

Läkaren på akuten ringde och det var han som nämnde detta med pulsslag och att det är hjärtrusning vid närmare 200 slag/min. Febern gör ju även sitt till..

Eftersom vi har hjärtultraljudet på onsdag, tyckte läkaren inte att vi behövde åka in om vi inte var hyperoroliga och så länge inte hjärtslagen närmade sig 180-200 slag/min. De skulle iaf inte göra något särskilt... eftersom vi redan ligger i utredning.

Så imorgon vet vi förhoppningsvis om det är något fel med hans hjärta... Ska bli skönt att få VETA något. Den här ovissheten är jättejobbig.

2007-03-13 @ 07:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback